Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★0

    Ewoks er ikke det store problem for mig heller. På nær ved close-ups. Synes sateme de er klamme, når man kommer tæt på.

    David Lund14-12-15 18:59

  • ★★★★★0

    Den hurtige rundspørge har afsløret, at der faktisk ikke er nogen af os, som har problemer med ewoks. Godt så! Men jeg vil stadig hellere have en mogwai i julegave (i hvert fald Gizmo).

    Lars!14-12-15 23:47

  • ★★★★★★0

    De savler lidt, og har vamle læber..

    davenport15-12-15 12:46

  • ★★★★★★0

    Jeg har haft mig en foreign language film-marathon i dag, og det blev til disse 6 film:

    Red Sorghum, Zhang Yimou, Kina 1987

    Den såkaldte 5. generation af kinesiske filmskabere har det tilfælles, at de afviger fra den tidligere socialrealistiske stil i kinesisk film og brugen af farver. Zhang Yimou er en af mest kendte fra femte generation, og er i vesten kendt for Hero og House of Flying Daggers. Men før hans wuxia-film lavede han familiefortællinger og Red Sorghum er en af disse. Det er hans gennembrudsfilm, og det er ikke blandt hans bedste. Dertil er historien lidt for bøvet, men den kvindelige skuespiller, Gong Li, redder filmen.

    6/10

    ----

    Like Someone In Love, Abbas Kiarostami, Japan/Frankrig 2012

    For mig er Kiarostami hit or miss. Hans kunstneriske iranske film kan være krævende, kedelige og intetsigende, men hans to ikke-iranske film, Certified Copy og Like Someone In Love er gode og veldrejede film. Like Someone In Love foregår i Tokyo, og er en forholdsvis lille historie. Den er stemningsmættet, rolig, velspillet og spændende.

    8/10

    ----

    A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence, Roy Andersson, Sverige 2014 

    Med Roy Andersson kan man være garanteret noget helt specielt. Hans trilogi om det at være mennekse(Songs From the Second Floor; You, the Living og A Pigeon...) er som ingen andre film. Personerne er malet askegrå, filme er bygget op af tablauxer og humoren er særdeles absurd. Det virker, fordi det er så skævt og mærkeligt, men stadig sært tankevækkende. 

    8/10

    ----

    Barbara, Christian Petzold, Tyskland 2012

    I Østtyskland er Barbara læge. Hun planlægger at flygte, iemns hun fortsætter hendes arbejde på det lille landsbyhospital. Tingene bliver lidt mere kompliceret, efterhånden som hun bløder op overfor hospitales unge læge, og fordi stasi overvåger hende. Rigtig meget bliver ikke sagt, og filmen kræver nok, at man kender til overvågningssamfundet Østtyskland. Med meget få midler er det lykkedes Christian Petzold at skabe en film, der rummer både kærlighed, drama, spænding og historie. Barbara er en anbefalsesværdig tysk film.

    8/10

    ----

    Letter Never Sent, Mikhail Kalatazov, Sovjetunionen 1959

    Mikhail Kalatazov står bag en af mine favoritfilm - The Cranes Are Flying fra 1957. Letter Never Sent rummer en del af det samme, men det er især lokationen i det barske område, der er filmens force. Fire personer leder efter diamanter, men det ender i en kamp for overlevelse. Den kvindelige hovedrolle er den samme som i The Cranes Are Flying, og også her gør hun det godt. 

    8/10

    ----

    Timbuktu, Abderrahmane Sissako, Frankrig/Mauretanien 2014

    Jeg har ikke set mange afrikanske film - 7 stk - men Timbuktu er klart den bedste. Timbuktu er under jihadisternes styre, og borgerne i byen er ikke tilfredse med, hvordan deres liv bliver styret af dem. Det er en ultra-aktuel film, og selvom den ikke viser de grummeste historier, er det et vigtigt indspark. Det er et møde mellem jihadisternes tankegang("vi laver jihad, vi kan gøre, hvad vi vil") og den fredelige bys tro(en stille tro, hvor bøn, fred og kærlighed er i centrum). Se den for pokker!

    9/10

    Guldager15-12-15 16:27

  • 0

    Southpaw

    Rigtig fin film af Antoine Fuqua med en stærk velspillende Jake Gyllenhaal, der bærer filmen hele vejen igennem. Der er som sådan ikke noget nyt under solen, men det er effektiv og vellavet underholdning, der faktisk rammer og sidder fast i et stykke tid. James Horners score er også værd at nævne, som er hans sidste før hans død - stemningsmættet filmmusik. Det største irritation er nok den forudsigelige historie, som efterhånden utallige boksefilm følger.  

    7,5/10 

    IK15-12-15 21:26

  • ★★★★0

    Velkommen, IK :)

    Jeg vil i bedste fald give filmen 6/10. Blev overrasket over den ikke stank af lort, men den blev heller ikke hængende særlig længe. Gyllenhall er som altid sublim. 

    Babo15-12-15 23:01

  • ★★★★★★0

    Første afsnit af The Expanse, en ny sci-fi-serie med bl.a. Thomas Jane.

    Nogle hylder den allerede til at være den nye Battlestar Galactica, men så langt vil jeg ikke gå, baseret alene på første afsnit. Den er dog virkelig flot, lækre effekter, interessante omgivelser og lader til at bygge op til en spændende historie.

    Kort fortalt, er vi sat i en fremtid, hvor mennesket har koloniseret vores solsystem. Der har i årevis været spændinger mellem Jordens befolkning, Mars' befolkning og "belters", tror jeg de kaldes - mennesker der arbejder i rummet og omkring en rumstation med bl.a. at mine og hente vand til Jorden og Mars. "Belters" lader til at være en underklasse og mutanter i langt de fleste tilfælde, fordi de er født og opvokset i rummet, og har derfor problemer med at overleve på Jorden. Så det lader til, at en borgerkrig lurer mellem menneskerne.

    Jeg er i hvert fald frisk på at se mere.

    Zero Cool15-12-15 23:13

  • 0

    Taak, Babo. :) Jeg har lige fundet ud at, at siden eksisterede, og at alle de 'gamle' gutter er til at finde her. ;)

    IK15-12-15 23:14

  • ★★★★★★0

    Det er vi ;)

    davenport16-12-15 12:15

  • ★★★★★0

    IK ?

    Elwood16-12-15 12:29

  • ★★★★★★0

    International Karate - fantastisk spil til Commodore 64.

    Zero Cool16-12-15 12:30

  • 0

    Elwood

    Var ikke så aktiv som mange andre, men husker skam dig, Insider, Kruse, Bruce, BN, Babo osv. Plejede at følge med i mange af de interessante debatter. ;)

    IK16-12-15 13:06

  • ★★★★★0

    Ahh jeg kan bare ikke lige placere dig, mon ikke jeg pludselig kommer i tanker om det :) men velkommen til da også så herfra.

    Elwood16-12-15 13:39

  • ★★★★★★0

    Jeg har nu set 1. sæson af Star Trek: Deep Space 9 samt 5 afsnit af sæson 2...og jeg kommer med et statement, som jeg håber kan holde stik: DS9 er det bedste Star Trek, der er lavet...inkl. filmene også.

    Første afsnit var ikke så godt, men gradvist er det bare blevet bedre og bedre. 

    Guldager16-12-15 18:43

  • ★★★★★★0

    Ahh, ikke enig.. Hvor langt er du seriemæssigt?

    davenport17-12-15 00:41

  • ★★★★★★0

    Jeg har set TOS, TAS, TNG og alle film. 

    Mangler VOY og ENT.

    Guldager17-12-15 11:00

  • ★★★★★★2

    Rocky Balboa

    Jeg er faktisk ikke den store fan af Rocky-filmene. Den første er god, men Rocky II-V rangere fra middelmådige til ringe. Karakteren er for længst blevet en del af folks bevidsthed, og derfor kunne Rocky Balboa føles som en overflødig film. Men heldigvis får vi denne afslutning fremfor lortefilmen Rocky V.

    Rocky Balboa har præcis det rette mix af nostalgi og nye ideer, og ja indrømmet: jeg er en sucker for nostalgiske film. Stallone er bedre end nogensinde i rollen som Rocky, og er stadig en charmerende, uintelligent lommefilosof. Filmen er en god hyldest til de gamle film samtidig med, det er sin egen film. 

    Et kritikpunkt er mixingen i boksekampen, men det er en mindre detalje. Jeg sidder tilbage med en følelse af glæde, inspiration og nostalgi, og jeg havde absolut ikke forventet, at Rocky Balboa ville være den bedste af alle Rocky-film. Måske har jeg overset noget i filmen, der skulle være dårligt, men jeg Rocky Balboa er en ret suveræn film.

    9/10

    Guldager17-12-15 14:35

  • ★★★★1

    Her er mit bud på top 10 over årets bedste film. Som altid mangler jeg at se nogle vigtige film, som først får dk premiere i det nye år, så min liste er kun vejledende. Jeg har igen i år kun valgt film udfra den amerikanske dato, så jeg holder mig til de titler, der rent faktisk er udgivet i 2015.

    10) Mission Impossible: Rouge Nation - 8/10
    Voldsomt underholdende old-school actionfilm, der hylder Brian De Palmas første MI-film. Vanvittig stuntarbejde og velfungerende actionfilm, som giver valuta for pengene.

    9) The Gift - 8/10
    Veldrejet psykologisk spændingsfilm, der virkelig tog nogle overraskende, men gode drejninger og formåede at holde mig på kanten af sædet. Fremragende instruktørdebut og fremragende præstationer af hele flokken.

    8) Clouds of Sils Maria - 8/10
    Intelligent, velspillet og flot indiefilm, som kræver den fulde opmærksomhed, men belønner i sidste ende den tålmodige fan. Smuk film.

    7) Sicario - 9/10 
    Sublim film om "war on drugs". Nådesløs i sit portræt og bestemt ikke for sarte sjæle. Flot filmet af Roger Deakins og særdeles godt spillet. Fantastisk!!

    6) It Follows - 9/10 
    Jeg havde på et tidspunktet mistet troen på gode gyser, men de senere år er der sket store fremskridt og "It Follows" kunne vel gå hen og blive en moderne klassiker. Fremragende historie, atmosfære og sublimt 80'er soundtrack, krydret med godt skuespil, tematisk dybde og flere spændende sekvenser.

    5) A Most Violent Year - 9/10 
    Instruktør J.C. Chandor fortsætter de gode takter og leverer her hvad jeg vil betragte som instruktørens bedste. Sublimt drama, holdt i en realistisk og neddæmpet facon. Oscar Issac ligner jo en Al Pacino og spiller ligeså godt, så bedre anbefaling fås ikke. Se den!!

    4) Star Wars: The Force Awakens – 9/10
    Levede på alle måder op til den massive hype og skuffede på ingen måde. JJ Abrams har tydeligvis været fokuseret på at give fansene alt hvad hjertet begær og lyttet til den kritik, som prequels fik. Han vil forene mange målgrupper, der har nydt den gamle trilogi og igen, jeg har svært ved at forestille mig nogen vil gå tomhændet hjem. Tværtimod ønsker man straks at se efterfølgeren og dét er Abrams’ fortjeneste, at han akkurat formåede at vække appetitten og rejse spørgsmålene uden at forære svarene. Ser frem til et gensyn i 2D.

    3) Ex-Machina - 9/10
    En af de mest intelligente sci-fi og en genre, jeg virkelig holder af. Måske den bedste film om A.I. nogenside. På sin vis minimalistisk samtidig med den er kompleks. Masser af stof til eftertanke og måske fortjener den en topkarakter. Blændende effektarbejde, i øvrigt.

    2) Inside Out - 10/10 
    Pixar er jo umenneskelige. De laver film af en anden verden og Inside Out er både original, kreativ, underholdende og rørende. En på papiret kompliceret film, men fornemt eksekveret, som må siges at være en kæmpe instruktørmæssig bedrift. Et mesterværk.

    1) Mad Max: Fury Road - 10/10
    Det er ikke nødvendigvis den mest intelligente historie på min liste, men dette var så absolut den mest overrumplende biografoplevelse i 2015. Et visuelt og kunstnerisk overflødighedshorn med de mest imponerende actionsekvenser, der nogensinde er drejet sammen på det store lærred. En klassiker er født.

    Babo17-12-15 23:10

  • ★★★★0

    Her er mit bud på en top 5 over årets stinkere. Det blev dæleme til en del synes jeg nok :(

    5) Jupiter Ascending - 4/10
    Jeg er ikke i stand til at forklare, hvad der sker for søskende Wachowski, som startede så lovende og som endda revolutionerede med "The Matrix". Det er nærmest parodisk, strømlinet og totalt uvedkommende deres nye projekter, at jeg ikke længere tror på deres evner.

    4) Fifthy Shades of Grey - 4/10
    Der er lagt alt for stor vægt på at lave en popsmart film i håbet om at ramme bredest muligt. Det er en poleret version af et ellers interessant tema, som ganske vist har et par fine øjeblikke, men drukner i ligegyldigheder og overfladiskhed.

    3) Blackhat - 4/10 
    Jeg tror desværre vi må vinke farvel til den engang sublime instruktør, Michael Mann. Tak for The Insider, Heat og Collateral.

    2) Terminator: Genisys - 3/10
    Som fan af de første to og i det hele taget universet, så er der intet at komme efter her, kun skuffelse. Historien er noget fortænkt nonsens og action er svagt udført. Filmen har noget af det værste casting jeg har set. På alle måder en skidt kombineret film, hvis eneste lyspunkt var den gode Arnie.

    1) The Visit - 3/10
    Årets absolutte stinker går desværre til Shyamalans "The Visit". Jeg tror umiddelbart at det er den mest roste film på min liste over "årets stinkere", men jeg synes helt ærligt, at det muligvis er den værste. Found footage elementet giver ikke meget mening, komedie-delen var absolut ikke vellykket, den var ikke spooky, den er ikke godt spillet og historien er virkelig ikke særlig god. Hvis det er det eneste Night kunne diske op med, en ligegyldig historie, som han ovenikøbet selv finansierede, så er alt håb ude for manden.

    Babo17-12-15 23:13

  • 0

    Babo

    Er Blackhat virkelig så dårlig? :) Har ikke set den endnu, men den kan sgu kun overraske efter sådan en negativ modtagelse. Er der ikke engang gode Shoot-outs? Ved godt at det digitale kamera kan være irriterende, men jeg er spændt på min egen dom, når den er set. 

    IK17-12-15 23:23

  • ★★★★0

    Ja, den er desværre fæl, selv med lave forventninger. Jeg skrev en længere anmeldelse om den. Den er så fucking amatøragtig og shoot-outs i den vil jeg rate 1/10, så svaret er: NEJ!!! :) Hele cyberplottet var så intetsigende og søgt, personerne er så skidt tegnet, at jeg næsten ikke kan tro samme mand lavede Heat og The Insider. Og glæd dig til den mest åndssvage, mekaniske og grinagtige romance siden........ja, visse prequels :) Enkelte momenter havde noget "lige ved og næsten" potentiale, men akk.....brug de to timer på en bedre film, jeg vil gerne anbefale noget :)

    Babo17-12-15 23:41

  • 0

    Pokkers! Hvis den ikke kan overraske nu, så er der noget i vejen. :) Anbefal endelig, men ikke Inside Out og Ex-Machina. Dem har jeg noteret.

    IK17-12-15 23:54

  • ★★★★0

    Nightcrawler, som er lidt i samme ånd når Mann var bedst, men den har du sikkert set :) 

    Har du en top 10 klar for i år?

    Babo18-12-15 00:23

  • ★★★★★0

    Star Wars: The Force Awakens

    Som jeg skrev i tråden under anmeldelsen, ikke perfekt, men alletiders. 5 stjerner. 

    Lars!18-12-15 08:27

  • ★★★★0

    Mange gode film på den liste Babo. Minder mig om, at jeg må få købt Clouds of Sils Maria og A Most Violent Year. Mon ikke Clouds kommer i Criterion?!

    Bruce18-12-15 09:23

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen