Forum - Forum-tråd: SPOILERTRÅD om Star Wars

SPOILERTRÅD om Star Wars

  • ★★★★★★0

    Jo jo, pointen er såmænd blot, at du kan nitpicke næsten enhver film til døde. :)

    Jeg ville købe fire. Fordi matematikken understreger, at jo flere kuponer man køber, jo flere penge taber man. :)

    Zero Cool18-12-15 10:53

  • ★★★★0

    Apropos kuponer. Jeg er 1 rensdyr fra at vinde 5000 kr på min julekalender. Come on, force!!!!!!!

    Babo18-12-15 10:53

  • ★★★★0

    Ahhh Bruno. Men du har ikke taget højde for kraften :-) It surrounds coupons ...

    Bruce18-12-15 10:57

  • ★★★★0

    Man kan selvfølgelig nitpicke enhver film. Nogle mere end andre vil jeg så alligevel påstå. 

    Babo18-12-15 10:57

  • ★★★★★★0

    Bruce, husk forresten på, at vi ikke får forklaret, hvorfor Obi-Wan er på Tattooine, før i slutningen af prequel-trilogien. Det er først der, vi endelig ser Obi-Wan give baby-Luke til Owen og Beru, samt får en forklaring på, hvorfor han forbliver i eksil på den planet.

    I løbet af den originale trilogi berøres det aldrig hvorfor Obi-Wan har valgt at slå sig ned der. Det er sandt, at Leia er der for at finde Obi-Wan... og finder dermed tilfældigvis sin bror. :)

    IK, det er det ikke. Designet på hans lyssværd i ROTJ er dette: http://vignette1.wikia.nocookie.net/starwars/images/7/7d/LukeROTJsaber-MR.jpg

    Hans originale lyssværd, som optræder igen i The Force Awakens ser sådan ud: http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2008/12/12/article-1094065-02C80CAC000005DC-638_468x286.jpg

    Zero Cool18-12-15 11:16

  • ★★★0

    Star wars episode IX - The Death star army

    Rey har samlet en gruppe jedier og trænet dem i brug af kraften, med hjælp fra Kylo Ren, mestrer de nu kraften og opdager nye alternative muligheder i brug af kraften, som ikke er set tidligere. Dødsstjerneplaneten er endelig færdig bygget, der også er hovedbase for The New order, hvor Snoke vil lede det ultimative slag med sin hær af 100vis af dødstjerner, men jedierne har nu lært at hvis de bruger kraften sammen, kan de stoppe dødsstjerne laserstråle og bruge det imod dødsstjerne hæren. Og ja Luke døde i episode VIII, mens Finn stadig ligger i koma og vågner først i episode XII.  

    MOVIE100018-12-15 11:18

  • ★★★★★1

    Kommentarer til jer alle sammen: 

    Ang. Reddit-brugerens teori om relationen mellem Obi-Wan og Rey, så har han jo ikke bare misset tidsperioden imellem, han har sandsynligvis også misset, at ørkenplaneten ikke er den samme. 

    Ang. Bruces punkter over ligheder, så er det jo svært ikke at lægge mærke til dem, helt fra starten med parallellen mellem BB-8's mission og R2-D2's i den første, men jeg ser det ikke som et problem overhovedet, når det gøres så bevidst. Selv Han Solo siger jo med et skævt smil om den nye dødsstjerne: "How do we make it explode? There's always a way." Netop! Vi ved det jo godt, men so what? Intentionen med filmen har jo også netop været at lave Star Wars til en ny generation, så J.J. Abrams og co. har helt bevidst serveret lidt af den gamle historie igen. Og på nogle områder overgår den endda den gamle. 

    For eksempel var det fedt, at vi faktisk fik lov at smage lidt på ødelæggelsen, den nye døddstjerne stod for, da vi fik det røde dødslys at se fra planetens eget perspektiv. Det føltes mere seriøst end i den oprindelige Star Wars, hvor Alec Guinness et øjeblik sætter sig ned, men derefter upåvirket snakker med Luke om hvordan træningen går.

    Du er dog ikke alene om kritikken. Johan var vel også lidt inde på det i sin anmeldelse, om den er på grænsen til at hylde for meget og finde på for lidt nyt. Til gengæld var det nyt med en stormtrooper-karakter. 

    Ang. 3D'en, ja, så var den ikke noget. Som altid et problem i lidt mørkere scener. Dog var der ét screenshot af et stort First Order-skib, som ragede nærmest ind i biografen, hvilket da var en sjov gimmick. Men det retfærdiggør nu ikke brugen helt.

    Ang. lyssværdet, hvor IK skriver: "Måske er det Lukes grønne lyssværd fra Return of the Jedi, og originalfarven er blå? :)" Niks. Det bliver sagt eksplicit, at det var det lyssværd, som hans far (Anakin/Vader) havde før ham.

    Ang. Han Solos exit, så kunne man jo se den fra et lysårs afstand i hele den sidste samtale med Leia, som var en feel-good konklusion på deres forhold. "It wasn't all bad, was it?" Da vidste jeg, at det var sidste gang de mødtes. Så kan man diskutere om det var ærefuldt. Det var i hvert fald formular (hvis ikke kliché). 

    Ang. Rey versus Ren. IK skriver: "Ren stopper en laser-blast i starten af filmens for fanden. Noget som ingen anden jedi/sith har gjort, og en padawan som Rey besejrer ham?"

    Tja, Darth stopper en laser-blast i "Empire strikes back" (eller "griber den"). Og Rey er ikke engang padawan, så jeg syntes også, hun var lidt for "dygtig". Igen kunne man sammenligne med Harry Potter, hvor han på en eller anden måde også klarer at besejre Voldemort hvert skoleår, selv om han egentlig ikke burde kunne en skid i sammenligning. 

    Ang. tilfældigheder og de heldige sammentræf, så kan meget jo forklares med, at "Kraftens veje er uransagelige". I teologi har vi et ord for det: Providence. Normalt taler man vel om skæbne. I filosofi diskuterer man det under teleologi. Det er uanset en del af Star Wars-universet, at ting synes at falde på plads til fordel for de gode. Spørgsmålet er bare, hvornår det bliver for meget, så det må reduceres til søgt deus ex machina. 

    Lars!18-12-15 11:52

  • ★★★★★★0

    Jeg læste forresten lige en interessant teori omkring R2-tingen - at R2 aktiveres fordi Rey dukker op. Uanset om hun er Lukes datter eller ej, har hun tilsyneladende en forbindelse til Luke og hvad der skete, da Luke trænede de nye jedis, så det kunne passe sammen.

    Zero Cool18-12-15 11:53

  • ★★★★★0

    Uanset om Luke er hendes far eller ej, så håber jeg i det mindste, at hun havde én. Gider ikke mere af det der jomfrufødselssnak fra prequel-sagaen. 

    Lars!18-12-15 12:14

  • ★★★★★★0

    Jeg har læst et par steder, også her, at folk undrer sig over at skurken ikke klarer sig bedre i lyssværd duellen til slut. Jeg må indrømme at jeg tænker om folk har brug for st få forklaret det yderligere end det allerede bliver gjort. Skurken er jo hårdt såret, hvilket endda understreges flere gange. Derudover vil jeg bare nyde den filmen som jeg gjorde, fremfor med millimeter skarp præcision cutte en film op. Film skal for mig føles mere end de skal måles og vejes. Så uden brok kunne jeg finde et par kritikpunkter, men alt i alt leverer filmen bedre end jeg havde turde håbe!

    T. Nielsen18-12-15 12:14

  • ★★★★★0

    Nielsen, god pointe at Kylo Ren er såret, og i tillæg har han jo lige dræbt sin far, hvilket kan slå de fleste af os ud af den. Alligevel vil jeg sige, at min undren over Reys kompetancer ikke udspringer af eftertænksom kritisk analyse af plottet eller noget i stil, men var min oplevelse, da jeg sad i salen og ellers var godt revet med af historien: "Hun er da godt nok overdrevet stærk i Kraften uden at have modtaget nogen som helst træning..." Det er jo også dér, kampen med Kylo Ren vender: da han nævner "Kraften" for hende og hun tænker: "Kraften? Åh ja, den kan jeg jo bruge!" Og så blev hun pludselig super-jedi. 

    Lars!18-12-15 12:19

  • ★★★★★★0

    Jeg så en anmeldelse af filmen forleden, som havde en ret god pointe mht. forklaringerne. Folk brokkede sig vanvittigt meget over, at alt blev forsøgt forklaret i prequel-trilogien, helt ned til Kraften og guttens besked var, at nu skal vi som fans passe på med, at vi ikke ryger over i den anden grøft og forlanger at alt bliver forklaret til mindste detalje. :)

    Udover det, har jeg svært ved at se, at hun blev "super-jedi", hun flexede lidt muskler, som hun ikke anede at hun havde, men hun gik jo ikke Darth Maul eller CGI-Yoda på Rens røv og Force-kastede ikke med træerne og andre objekter. Det er jo i forvejen etableret, at hun er stærk, smidig og i god form, OG kan kæmpe med en stav - så er skridtet til sværd ikke så voldsomt stort. Og så får hun et ekstra boost fra Kraften til at besejre Ren.

    Zero Cool18-12-15 12:32

  • ★★★★0

    Han er hårdt såret og sætter jo også Finn ud af spillet. Hvor var det også fedt at se en mere jordnær sværdduel fremfor de meget opstillede og nærmest balletagtige i prequels. 

    Babo18-12-15 12:30

  • ★★★★1

    Jo mere jeg tænker over hendes portræt, desto mere kan jeg lide det. Hun er nemlig fra starten en handlekraftig kvinde, og mere end Luke var. Så der er noget usagt i hendes baggrund, som nok først kommer med senere film, men jeg troede 100% på hende. 

    Babo18-12-15 12:34

  • ★★★★★★0

    Hov sorry Riqon, det med at cutte en film var ikke rettet mod dig. Det var mere generelt. Kan godt se at det jo har set sådan ud, når jeg lukker det hele ud i en smøre:-) 

    Derudover er jeg enig. Hun er en 100% troværdig karakter (hvem brokker sig over Luke lige hopper i en X-wing og pløkker Dødsstjernen måske?;-)

    Og som jeg skrev til Babo på Facebook er hun en af de bedste helte tilføjet universet jeg har set. Glæder mig til mine piger bliver ældre og har sådanne tøser at heppe på:-D

    T. Nielsen18-12-15 12:44

  • ★★★★★★0

    Jeg kommer nok til at sutte JJ's pik lidt mere end normalt, men en af de små ting, jeg bemærkede både første og anden gang er, at JJ ikke gik Lucas-vejen med teknologien i filmen.

    Ser man prequel-trilogien og alle de fly, der pisker rundt deri, så har de langt mere fancy og moderne displays end hvad man ser i den originale trilogi. Kort sagt, lader den verden til at være langt mere avanceret, end den verden der dukker op 20-30 år senere.

    I TFA har TIE-Fighters, X-Wings og Tusindårsfalken næsten samme displays som de havde i den originale trilogi, også selvom de to førstnævnte er nyere modeller. De er selvfølgelig mindre "klodset", fordi det nu er CGI og ikke old school-filmeffekter, men det er sgu en fed detalje, at holde fast i teknologiniveauet. Det er nyt, men ikke så meget nyere og mere fancy, fordi Star Wars er jo i bund og grund en fantasyverden, hvor udviklingen slet ikke går stærkt.

    Zero Cool18-12-15 12:45

  • ★★★★★0

    Yes, selvsagt meget mere engagerende sværd-battle end dem i prequel-trilogien. Det er jeg enig i. 

    Lars!18-12-15 12:49

  • ★★0

    Var der andre end mig der lagde mærke til Daniel Craigs cameo? :)

    Michael Andersen18-12-15 13:31

  • ★★★★★★0

    Ingen har nævnt den Voldemortagtige Gud? Han virkede på mig lidt overnaturlig, men selvfølgelig er hologrammerne blevet bedre på 30 år. Kunne være sjovt, når man ser ham rigtigt, hvis han var lille bitte :D

    davenport18-12-15 13:48

  • ★★★★★★0

    Det er han sgu nok, siden han blæser sig sådan op:-) 

    T. Nielsen18-12-15 13:52

  • ★★★★★★0

    Palpatine havde jo også nogle mindreværdskomplekser. Hans hologrammer var også superstore i de gamle film, selvom han var en krumbøjet, lille mand. :D

    Zero Cool18-12-15 13:53

  • ★★★★★0

    Ja, store Snoke, det var da ret fedt.

    Kejseren var også forstørret tilbage i de gamle, mener jeg: https://sites.google.com/site/starkiller72/DV_EM_2_S8.jpg 

    Lars!18-12-15 13:53

  • ★★★★★★0

    Jeg kan mærke, at jeg skal se den flere gange. Der er en del af det i snakker om, som er gået min næse forbi. Bla. omkring navne. Havde fx. ikke fattet at det er ham der er Snoke... O.o

    davenport18-12-15 13:56

  • ★★★★★★0

    Jeg gad også godt se den igen, selv om de var så frække at slå min største helt ihjel (noget vi jo ved Lucas opgav i RotJ af økonomiske årsager)

    T. Nielsen18-12-15 14:00

  • ★★★★0

    Captain Phasma var lidt skuffende i de få scener. Hvad synes I? 

    Enig mht teknologien. Generelt var det bare en lidt mere beskidt og rå SW film. Men damn det er godt atter at se rigtige lokationer osv. 

    Babo18-12-15 14:02

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen