Utrolig fan-video genskaber ikonisk lyssværdsduel fra den første Star Wars

Aldrig har vi set den aldrende Obi-Wan så rap på fødderne...

I 1977 bjertog de ikoniske og brummende lyssværd – der om noget symboliserer kampen mellem det gode og det onde i Star Wars-filmene – for første gang publikum. Det skete blandt andet, da den mørke Sith-Lord Darth Vader pludselig stod maske til ansigt med sin gamle lærermester i skikkelse af Obi-Wan Kenobi og udfordrede denne til en duel på liv og død.

Set med nutidens øjne og adskillige Star Wars-film senere kan den oprindelige kamp mellem Vader og Obi-Wan godt synes ret så bedaget, efter eksempelvis Darth Mauls og en ung Obi-Wans duel med de fascinerende våben i "Star Wars: Episode I: Den usynlige fjende", hvor der nærmest gik ballet-koreografi i den. 

"Faster, more intense"

Nu har en ihærdig Star Wars-fan imidlertid skabt en opdatering af den oprindelige duel mellem Darth Vader og Obi-Wan Kenobi, hvor især den mørke Sith fremstår noget mere skræmmende end i den originale film. Star Wars-skaber og instruktør George Lucas havde for vane at sige "faster, more intense", når han instruerede sine skuespillere i diverse scener, hvorfor man næsten skulle tro, at han selv stod bag opdateringen.

Man kan dog selv bedømme slagets gang i videoen, der kan ses herunder og fungerer som en teaser-trailer til den oprindelige "Star Wars".

Kommentarer

Utrolig fan-video genskaber ikonisk lyssværdsduel fra den første Star Wars

  • ★★★★★★0

    Jamen den duel har også altid været ret tam, selv set med datidens øjne (i hvert fald for dem af os, der havde set en del swashbuckler film). Jeg har altid prøvet at se om jeg kunne regne en dybere mening ud med, at de ikke gik mere til stålet...Undskyld lyssværdet end de gjorde.

    T. Nielsen29-12-17 12:12

  • 0

    Det er jo netop det der er fantastisk ved de originale star wars film - det er betyder ikke en skid, at der er verdens mest kedelig kampsekvens. 

    Det er det underliggende og uforklarlige, der virker så stærkt i den sekvens.

    Dominar Rygel XVI29-12-17 18:59

  • ★★★0

    Mener at have set noget ekstramateriale hvor de siger at de skulle være forsigtige med de lyssværd, så de ikke gik i stykker når de sloges med dem, Alec Guinnes gjorde det vidst et par gange hvor han fægtede med den som var det en baseballkølle.

    MOVIE100029-12-17 19:26

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen