Forum - Forum-tråd: Det vi aldrig havde set komme...

Det vi aldrig havde set komme...

  • ★★★★★★1

    og derfor kan det få en til at tro, at medierne bevidst vælger selektivt for at skabe overskrifter.

    DET kunne medier aldrig finde på! :)

    Guldager22-12-15 23:28

  • 0

    Det kan vi nok godt blive delvis enige om, men kriminal registrene lyver detsvære ikke :/

    Geekalot22-12-15 23:32

  • ★★★★0

    IK

    Har du prøvet bacon og røræg? Hey, you might like it :)

    Babo22-12-15 23:36

  • 0

    Skeloboy

    I was just being polite. ;)

    Geekalot

    Ja, du har ret, men hvorfor skal det gå ud over de søde og artige muslimer, som der faktisk er flere af. :)

    IK22-12-15 23:38

  • 0

    Babo

    Har prøvet halal kalkunbacon, men det tæller ikke vel. ;) 

    IK22-12-15 23:39

  • ★★★★0

    Sagde du noget om swingerklub, Flemming? :)

    Babo22-12-15 23:39

  • ★★★★★★0

    Hold da kæft Babo, er du i overskud af pungsaft og kun toiletter til at skylle ud i??? 

    T. Nielsen22-12-15 23:42

  • ★★★★★★0

    Davenport - man kan godt være sekulær muslim og jødisk ateist, fordi islam og jødedom ofte også er kulturelt.

    Guldager22-12-15 23:43

  • 0

    IK, det skal det da heller ikke, men kan du spotte de rødne æg nede ved grænsen ? :)

    Hvis du man har en krukke med 100 bolsjer, man får at vide de 5 af dem er forgiftede, så er der jo ingen der vil tage nogle af dem :)

    Geekalot22-12-15 23:46

  • ★★★★0

    IK

    Lyder ulækkert, men jeg tror ikke du slipper, nej :)

    Babo22-12-15 23:47

  • ★★★★0

    IK. Jeg er meget opmærksom på og vidende om, at "din slags", når det kommer til muslim, eksisterer. Det ser jeg i min vennekreds. Kollegaer. Problemet med islam er, at udviklingen overordnet peger mod en tiltagende radikalisering, mærkværdigt nok mest udbredt for efterkommere af indvandrere i Europa. Det skyldes ikke mindst ringe integration af 1. generation og .. er det min fordom .. generel dårlig opdragelse i moral, dannelse og etik, som skyldes en uvilje og modstand mod kulturen man befinder sig i.

    Islam så ikke sådan ud i 60'erne og 70'erne. Få kvinder gik med tørklæder i Tyrkiet, Iran, Irak, Libyen, Syrien, Libanon (Mellemøstens Perle), Egypten. Tiderne har ændret sig og befolkningseksplosionen har flere steder tidoblet befolkninger i Mellemøsten og det er eksploderet med madrasser og moskeer, som nu har taget salafismen og wahabismen til sig. Islam er ikke en religion, hvor gejstlige overhoveder udstikker retningslinier eller kritiserer andre for en forkert tolkning. Det sker lokalt og derfor ser vi Grimhøjmoskeer som opererer uantastet og ukritiseret. Jeg læser ikke om muslimer i lokalblade eller i medier, som beklager sig over fredagens prædiken, at imamen opfordrede til drab på jøder. Den slags er sjældent, for der er en frygt. Samme frygt som i Århus afholdt moderate muslimer fra at demonstrere mod ISIS sidste år. Det betyder, at ekstremisterne nok ikke er så få igen.

    Jeg ville ønske der var en nem løsning. Kristendommen havde reformationen. Vupti var der verdslighed, og oplysningstiden kom og med den demokrati, friheder og rettigheder. Men koranens ord er altså guddommelige og kan som sådan ikke reformeres. Derfor står der stadig alskens had mod jøder og vantro mere end 500 gange og ja .... det er altså derfor ganske legitimt at forstå islam i ISIS' ånd, hvis man vil. Enhver vil kunne påstå, det ikke er det rigtige islam, men ISIS vil også kunne påstå ligeså legitimt, at moderat islam ikke er den rigtige islam.

    Det ser sort ud. Jeg håber de veluddannede piger af anden etnisk herkomst vil tage kampen mod social kontrol og starte med at bryde den dårlige sociale arv fra forældrene og skabe bedre vilkår for deres børn, på demokratiets præmisser før religionens. Jeg er dog pessimist og tror allerede vi har nået point of no return, hvor Europa ikke bliver et rart sted at være den næste generation.

    Bruce22-12-15 23:49

  • ★★★★★★0

    Slettet.

    Zero Cool23-12-15 00:03

  • ★★★★0

    Næ men måske burde Peter Lundin og co. registreres ved grænsen, så man vidste hvem det var, man lukkede ind? Nu har EU sat Schengen og Dublinforordningen ud af kraft fordi hendes højhed Merkel bestemte sig herfor. Derfor antager man nu, at mere end 250 ISIS folk er i Europa og 150 er på vej, jvf. sidste information om dette.

    Jeg er ikke imponeret over EU's ineffektivitet i den henseende. Ja efterhånden i alle henseender. En organisation som fungerer på laveste fællesnævners betingelser, med ønsket om at have suverænitet over nationalstaterne selv, er en kafkask indretning, som kun kan holde de nationer nede, som moralsk og etisk opererer over gennemsnittet.

    Bruce22-12-15 23:57

  • ★★★★★★0

    Edit: jeg.. holder bare pænt langt væk fra denne tråd. Diskussionen om at verden er ved at gå under, religion og whatnot gider jeg ikke at rode mig ind i. :)

    Zero Cool23-12-15 00:03

  • ★★★★0

    Flemming 

    Du har set for meget Naked, formoder jeg :) 

    Babo23-12-15 00:06

  • ★★★★0

    Den er heller ikke særlig morsom at deltage i Bruno. Men fra mit udgangspunkt er det den mest nødvendige at diskutere de sidste 70 år. Men om 30 år ved vi mere. Du kan komme forbi hospice og hilse på ;-)

    Bruce23-12-15 00:08

  • ★★★★0

    Babo: Hvis det bare var det :-) Men nej, det er nok ret simpelt mere det, at jeg bruger et par timer dagligt på at holde mig ajour via europæiske medier om disse forhold. Sjovere med film, enig, men synes det er vigtigere pt at følge med rundt omkring. 

    Bruce23-12-15 00:11

  • 0

    Bruce

    Mit indlæg var som sådan ikke rettet mod dig. Jeg følte bare et behov for at skrive sådan et indlæg, og det er min demokratiske ret! ;) Men kan skam nikke genkendelse til meget af det du skriver, men jeg er ikke helt så pessimistisk som dig.  'There has been an awakening, I have felt it'. ;) 

    IK23-12-15 00:17

  • ★★★★★★0

    Jeg synes diskussionen er hamrende uinteressant, fordi vi alle bare er keyboardkrigere, der alligevel ikke gør en hylende fis for at gøre en forskel. Vi går op og stemmer på de samme uduelige mennesker gang på gang, og forventer et nyt resultat hver gang.

    Men i virkeligheden sker der hat og briller, så vi bruger i stedet for tiden på at gøre det til en stor omgang "os mod dem". Hvis det ikke er Brøndby vs. FCK, så er det såkaldte kristne mod muslimer, eller blå vs. rød.. og alt imens, rykker vi os overhovedet ikke ud af stedet.

    De få, de stolte.. Keyboardridderne af status quo. Hurra. :)

    Zero Cool23-12-15 00:18

  • ★★★★1

    Jeg respekterer absolut din ret IK :-) Dejligt du giver indspark. Jeg har efterhånden snakket med mange med forskellig baggrund af muslimer og så ville forsynet, at jeg netop pludselig stod i en sag om social kontrol qua datters kæreste. Det går ikke altid som præsten prædiker :-D Men det har været lærerigt og berigende.

    Bruno: Jeg er ikke enig i, at vi ikke gør en forskel og det ikke gør en forskel. Jeg har altid involveret mig i politik. Skrevet kronikker og læserbreve. Debatteret med Klaus Rifbjerg, med Lone Nørgaard om skilsmisseforældre, været med i processen om Værnedamsvej og dens fremtid. Jeg har haft en politisk blog tilbage i 2004-2005, hvor jeg måtte opgive grundet trusler. Jeg debatterer på FB, hvilket kan være som at slå i en pude, men jeg kommer faktisk i kontakt med magthaverne der. De politiske beslutningstagere. Jeg kan kritisere, rose, stille spørgsmål til Zenia Stampe, som får mig blokeret. Jeg får mulighed for at kontakte og tale med Ahmed Akkari, Ahmad Mahmoud og sidder og diskuterer og får fantastisk information og minderige oplevelser, samtidig med, at jeg udvider min horisont.

    Jeg er pessimist omkring fremtiden, men jeg deler ikke din pessimisme mht. at det ikke nytter. Det bestemmer vi selv og det er netop det skønne med ytringsfriheden :-)

    Bruce23-12-15 00:32

  • ★★0

    Personligt mener jeg bestemt også, at verden idag er bedre og fredeligere og mere tryg end nogensinde. (Det har I sikkert hørt andre end mig sige.) Verden anno 2015 er helt fri for terror og krig. Ingen nationer ejer kernevåben eller andre masseødelæggelsesvåben - alle nationer er gode venner. Der findes ikke længere nogen nationer der spiller med musklerne under store mediedækkede militærparader. FN og NATO er arbejdsløse og har mistet ethvert eksistensgrundlag. Ingen myrdes, forfølges eller chikaneres længere p.g.a. race eller religion. Kriminaliteten er næsten udryddet i hele verden. Idag er det jo slet ikke nødvendigt at låse sine døre af frygt for indbrudstyve. Unge piger kan trygt gå alene på gaderne om aftenen. Bortførelser og voldtægter findes ikke. Der er ingen pædofile længere. Der er ingen hjemmerøverier mere. Ingen meningsløs vold. Ingen vold i forbindelse med byernes natteliv. Ingen knivstikkerier og skyderier. Ingen tilfælde af hustruvold. Næsten ingen kriminelle. Ingen myrdes som følge af gæld eller jalousi længere. Voldtægter og brutale overfald forekommer ikke. Narko-relaterede dødsfald forekommer ikke. Al bandekriminalitet er udryddet. Der forekommer ingen voldelige sammenstød mellem politi og demonstranter nogen steder i verden. Der er ingen seriemordere længere. Ingen mafia. Ingen organiseret kriminalitet. Ingen korruption. Ingen uærlighed. ... Det er bare aviserne og tv-kanalerne der fokuserer på alt det negative, eller det er bare nogle få pessimister der gør verden værre end den er. Man er bare blevet bedre til at registrere forbrydelser og ulykker. ... Alle de her nævnte ting var enten meget værre i tidligere tider eller hører ligefrem fortiden til.

    Ja, alt i vore dages verden er meget, meget bedre og fredeligere end på noget tidspunkt i historien ... for vi lever jo i en oplyst, teknologisk tidsalder, ikk'?

    BN23-12-15 00:47

  • ★★★★★★1

    Der diskuteres efter oldgamle og trætte principper, med en politisk opfattelse, der var det fedeste for 200 år siden. Alle har pissetravlt med enten at kaste mudder efter hinanden eller give hinanden skylden.

    Det er sgu nok ikke helt tilfældigt, at folk stemmer de samme klaphatte ind gang på gang, når størrelsen på Kim Kardashians røv er mere spændende end den sædvanlige omgang mudderkastning. I Danmark har vi en kriminel siddende som statsminister, en kreationist som videnskabsminister og vi lytter til en gut, der altid har haft et arbejde, udtale sig om hvordan arbejdsløse bare lige skal lette røven og komme i gang. I USA lytter en god procentdel af befolkningen til Donald Trump - jep, den politiske situation er fantastisk, diskussionen rykker i dén grad! Jeg glæder mig allerede til at Linse Kessler får silikonebryster og botox på finansloven. :)

    Zero Cool23-12-15 00:47

  • ★★★★0

    Jeg synes det er svært at argumentere mod oldgamle og trætte principper, når indholdet af amerikanske Bill of Rights, af franske Declaration of Man and Citizen og FNs Menneskerettigheder på ingen måde burde være gået af mode, havde verden, eller den vestlige om ikke andet, levet efter oplysningstidens idealer.

    Det er ikke de principper, som fejler noget. Det er det faktum, at vesten har lagt dem bag sig og vi i dag konfiskerer Tibetflag og udpeger Snowden som skurk. At vores allierede er Saudi Arabien og Tyrkiet og vi sætter verdens største donor af terror i front for FNs Menneskerettighedsråd.

    At Kim Kardashians røv skulle være mere interessant kan jeg ikke forstå. Jeg har forladt reality TV for mange år siden. TV i det hele taget, bortset fra få udvalgte programmer. Jeg ved godt, at samfundets drivkraft i mange sammenhænge er de 20 reality shows om ugen, som også dominerer i aviser. Jeg er heldigvis på det område fuldkommen uvidende. Det er et personligt valg.

    Jeg er helt enig med dig i, at den regering vi har nu er ligeså skandaløs som den sidste. Ingen af dem har været troværdige og deraf kommer vores politikerlede.

    Jeg ser ikke din defaitiske tilgang til situationen som en løsning. Når alt er lort, så skyldes det noget. Så gælder det om at finde ud af, hvad det noget er og gøre noget ved det. Personligt har jeg den mening, at det skyldes, at samfundet de sidste 20 år ikke kun i Danmark, men i det meste af vesten, har halshugget humaniora og vi i dag producerer pragteksemplarer af ingeniører, biokemikere og jurister, som ikke har fået en skid med hjemmefra omkring fag som historie, filosofi, samfund og derfor reelt har et ringe grundlag for at agere og træffe beslutninger.

    Vi er simpelthen blevet for uoplyste omkring de ting, som skal danne os, give os moral og etik. Men hold kæft hvor er vi dygtige til teknik og videnskab. Problemet er blot, at vi ikke tror på vores egne systemers indretning. På demokratiet, på rettighederne og frihederne. Vi har ihvertfald ikke styrken til at stå op for dem.

    Til gengæld er vi herligt ukritiske og lader os spise af med valgløfter igen igen og stemmer hellere på baggrund af fordomme end om reel viden. Bare kast begrebet "skattelettelse" op i luften og lad os se om folk kan følge den nationaløkonomiske effekt helt til dørs uden at forfalde til at stoppe ved grådighed og lignende og kalde forslagsstillerne for umenneskelige og kapitalister.

    Bruce23-12-15 01:16

  • ★★★★★★0

    Jeg har aldrig påstået, at min tilgang er en løsning, men den virker fint for mig. :)

    Zero Cool23-12-15 01:18

  • ★★★★0

    Whatever makes us tick :-D

    Bruce23-12-15 01:19

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen