Forum - Forum-tråd: Hvad hører du nu og hvorfor:-)

Hvad hører du nu og hvorfor:-)

  • ★★★★★★0

    Lytter til Django, titelsangen fra den ægte italienske vare:-) Fantastisk nummer!!!!

    T. Nielsen 8-02-18 21:29

  • ★★★★0

    Kraftwerk? 

    Jeg har aldrig været den store fan. Generelt er elektronisk musik ikke mit hofnummer, og der er derfor kun ganske få, der vækker min interesse. På stående fod er det næsten kun Gary Numan, der rigtigt gør noget for mig.

    dyg 8-02-18 21:32

  • ★★★0

    Kraftwerk, Neubauten, Den Sorte Skole og Liima er sgu et fint program, men ikke i forhold til prisen. 1500,- er alt for dyrt.

    Dolphinfriendly 8-02-18 21:41

  • ★★★★★0

    Big Thief og Dirty Projectors?

    David Lund 9-02-18 08:35

  • ★★★★★★0

    Sidder på job og laver skrivearbejde, men er heldigvis alene på kontoret, så kan lytte til lidt musik imens. Så den står på en blanding af Dean Martin, Frank Sinatra, Bobby Darin, Nina Simone, Glenn Miller, Tony Bennett og lignende fedt svingende musik. Men pause nok, jeg må videre, efter at have smidt en anmeldelse og nu dette:-/

    T. Nielsen 9-02-18 08:46

  • ★★★0

    Har skamhørt Our Lady Peace i de sidste 24 timer (afbrudt af lidt søvn i nat og en smule Playstation i går aftes). Deres nyeste album, Somethingness, udkom i går, og selvom det kun er 9 sange, og tre eller fire af dem er blevet udgivet i singler henover de sidste par måneder, så var det alligevel en kærkommen nyhed.

    Our Lady Peace er det eneste band, jeg endnu kender, hvor jeg med ærlighed kan sige, at selv deres dårligste sange stadig befinder sig i den gode ende af skalaen. Det er virkelig sjældent, at man finder en musiker eller et band, der ræsonnerer så godt med ens egen smag, at det nærmest er som om, man kan følge hver eneste idé, de har med deres musik.

    Jeg talte med en bekendt om dem for en måned eller to siden, hvor han sagde, at han var vilde med dem i 90'erne, men faldt fra omkring årtusindskiftet, hvor deres musik blev mere mainstream. Og jeg tror, at jeg måske har været "heldig" på den led, at jeg først hørte om dem netop der (i forbindelse med albummet Gravity), så min første introduktion til dem var netop det mere mainstreamede. Så jeg blev forelsket i deres mainstreamlyd og opdagede først senere deres tidligere materiale (det der med at udvide musikhorisonten var ikke så nemt omkring årtusindskiftet som i dag, jo). Hvis jeg var hoppet direkte på deres tidligere materiale dengang, så er jeg ikke sikker på, at jeg havde faldet helt så hovedkulds i - som 15-16-årig hørte jeg trods alt mest musik, der kørte en taktfast elektronisk bas og noget synth indover, hvilket meget dårligt korrelerede med Our Lady Peace. Men sange som "Somewhere Out There", "Innocent" og i særdeleshed "Not Enough" ramte alligevel lige ind, hvor ting kan sætte sig fast for evigt.

    For fanden, det er godt. Den der følelse af at opdage noget, som man med det samme ved er noget helt specielt. Det er sjældent, man får lov at føle den.

    HonoDelLoce24-02-18 14:53

  • ★★★★★0

    Jeg har i løbet af eftermiddagen lyttet til Beastie Boys fremragende album “Through The 5 Boroughs” fra 2004, der ud over at markere trioens comeback efter 6 års fravær også var en hyldest til New York og et forsøg på at heale såret efter 9/11 ved at rejse tilbage på et hyggeligt musikalsk nostalgisk trip til den lydflade, der lagde fundamentet for den musikalske kærlighed, som opstod imellem dem og deres mange fans, inklusiv undertegnede. :)

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    Lige nu lytter jeg til Courtney Barnett, som endelig er tilbage med et nyt solo-album, “Tell Me How You Really Feel”, der udkommer 18 maj. Jeg var ikke super vild med hendes samarbejde med Kurt Vile, så derfor er det fedt at se, at hun nu kommer med et selvstændigt album. Den første sang der er blevet udgivet fra det nye album hedder “Nameless, Faceless”, hvilket lover rigtig godt. Jeg elsker hendes sange og i særdeleshed hendes tekst univers, som jeg kun indtil videre har set overgået af Fiona Apple. :)

    www.youtube.com/watch

    NightHawk26-02-18 19:29

  • ★★★★★0

    Kæft noget gøgl jeg har skrevet! :P Beastie Boys albummet hedder jo selvfølgelig "To The 5 Boroughs". :)

    NightHawk26-02-18 23:39

  • ★★0

    Er man til metalcore/post-hardcore er det værd at bemærke, at Underoath er tilbage med ny single for første gang i otte år - samtidig er der annonceret nyt album til april og dermed det helt store comeback. Personlig har de altid været en af mine favoritter inde for genren, så det var en glædelig overraskelse der for mit vedkommende kom lidt ud af det blå. Jeg synes første single, "On My Teeth", er super fed og virkelig catchy. Jeg glæder mig i hvert fald rigtig meget til albummet nu.

    www.youtube.com/watch

    En sjov historie til sangen er, at bandet altid har været bannerfører for den kristne metal. Mens bandet har været i opløsning/på pause er de fleste af medlemmerne dog drevet væk fra religionen, og det nye album vil derfor ikke være centreret om kristne temaer. Den nye single "On My Teeth" er således også første gang nogensinde, at bandet bruger et bandeord ('fucking') i en af deres tekster og det har åbenbart fået en håndfuld trofaste fans op i det røde felt; 

    www.altpress.com/news/entry/underoath_swearing_fuck_on_my_teeth_lyrics_fan_response

    Mikkel Abel27-02-18 20:42

  • ★★★★★0

    Jeg har hørt Wolf Alice med jævne mellemrum de sidste par dage og er sgu blevet ret vild med det band. De spænder vidt i deres musikalske udtryk fra det punk-agtige i et nummer som “Yuk Foo“, til en slags 50’er & 60’er pastiche i “Beautiful, Unconventional”, og så til det stemningsfulde, melankolske og tilbagelænede men alligevel spøjse og skælmske i Trainspotting 2 hittet “Silk”.

    “Yuk Foo” er nok den sang jeg mindst kan lide, da det bliver lidt for meget teenageoprør og venstrefløjsaktivisme-agtigt til min smag, men alligevel er der dele af sangen, som jeg synes er fedt og medrivende på sån en no bullshitt agtig facon. :)

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    NightHawk28-02-18 00:49

  • ★★★★1

    Efter at have lyttet til et Dårligdommerne afsnit (den om Comeback), blev jeg i humør til at høre noget godt gammelt Gramsespektrum, så det rålytter jeg til her til formiddag, og for helvede hvor er det stadigvæk sjovt!

    dyg 1-03-18 10:49

  • ★★★★★★0

    Lytter til Judas Priest og deres nye album, Firepower. Jeg ved ikke om man kan kalde det klassik Priest, for der er en del forskel på deres lyd fra 70'erne og frem til nu synes jeg. Stilen er dog så symptomatisk for hvordan jeg synes det har lydt i de sidste mange år efterhånden. Så på den måde er der ikke så meget nyt over det. 

    Men uanset, så lyder de potente og flere af numrene lyder fantastiske. De hårdt rockende heavy pensionister er i hvert fald ikke blevet metaltrætte!

    T. Nielsen 9-03-18 09:44

  • ★★★★★0

    Jeg har genhørt Beach Boys’ Pet Sounds ca 8 gange i løbet af ugen. Har ikke rigtigt haft lyst til andet. Jo, så fandt jeg en virkelig crappy metalcore playlist på Spotify, da jeg havde lyst til at høre lortemusik i går. Dunno why.

    David Lund 9-03-18 09:59

  • ★★★★★★0

    Har lige hørt lidt af Nanna Sofie (lilellie-bruger her på Moovy). Virkelig god stemme!!

    davenport 9-03-18 16:56

  • ★★★★★1

    Jeg har været i det nostalgiske hjørne her den sidste uges tid og har lyttet til flere af Billy Idols gamle klassikere. Billy Idol er både lyd og stilmæssigt en spøjs med yderst karismatisk og effektfuld blanding af 50’er/60’er inspireret rock og 70’er glam og 80’er synth og punk. Det er nu ikke fordi jeg nogensinde har været kæmpe fan af ham, men jeg har hørt rigtig mange af hans sange alligevel bl.a. takket været en af min storebroders klassekammerater og bedste venner, som var nabo til det hus vi boede i, da jeg gik i skole. Hver dag når han kom hjem, var det første han gjorde at åbne sine vinduer på første sal (og som vendte lige ud mod vores have) og så blev der ellers spillet Billy Idol for fuld udblæsning, så min mor var ved at blive vandvittig. Hun får stadig ticks i det ene øje, når jeg nævner det ved festlige lejligheder (så som vores nyligt afholdte påskefrokost), mens jeg modsat mindes den tid og de dage med stor glæde og nostalgi, da jeg samtidig så min brors ven som en rigtig cool badass, som jeg så op til.

    Når jeg lige tænker over det, ja så minder det faktisk en hel del om den måde, som Dustin i Stranger Things ser op til Steve Harrington på, og det er sgu bare nogle herlige minder at få frem på nethinden. Nå, men jeg synes egentlig, at flere af Billy Idols sange stadig holder i dag og alt i alt er rigtig fedt at lytte til her mange år senere. Særligt de fire første album ; “Billy Idol”, “Rebel Yell”, “Whiplash Smile” og “Charmed Life”, er jeg stadig vilde med (samt Idols mega fede titel sang til “Speed”) mens de senere albums som “Cyberpunk” og “Devil’s Playground” i bedste fald er en middelmådig omgang, trods sidstnævntes forsøg på at gå helt tilbage til rødderne og stilen fra Billy Idols tid i punkbandet Generation X.

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    Jeg havde derfor ikke de store forventninger til Billy Idols nyeste album “Kings & Queens of The Underground” fra 2014, lavet i selskab med hans gamle makker Steve Stevens, men der blev jeg så til gengæld positivt overrasket, og selv om lyden måske er lidt mere poleret end tidligere, ja så er det overordnet set et ganske vellykket comeback af rock’n roll og ballader lige ud af landevejen. :)

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    www.youtube.com/watch

    NightHawk 2-04-18 02:23

  • ★★★★★★1

    Jeg har det lidt på samme måde med Billy Idol som du beskriver, minus den cool’e nabodreng dog:) Ham var der vist ingen af. Jeg lærte først rigtigt Idol at kende med Got To Be A Lover og den mindede mig om meget af den 50’er rock jeg elskede.

    T. Nielsen 2-04-18 09:59

  • ★★★★★1

    Jeg har det lidt på samme måde med Billy Idol som du beskriver, minus den cool’e nabodreng dog:) Ham var der vist ingen af. Jeg lærte først rigtigt Idol at kende med Got To Be A Lover og den mindede mig om meget af den 50’er rock jeg elskede.

    "To Be a lover", er også en rigtig fed sang og klinger herligt af både 50'ernes og 60'ernes rock/blues og måske særligt i dette tilfælde, da det er et cover af en gammel sang fra 60'erne. Men det er tydeligt, at Billy Idol generelt er mega fan af de tidsperidoder både musikalsk og i sit visuelle udtryk.

    Et af Billy Idols mest fremtrædende kendetegn er jo den sexede snerrende overlæbe, som jeg vil vove at påstå er en kæk hyldest til Elvis, og man kunne sikkert snildt finde mange flere referencer af forskellig art, hvis man dykkede længere ned i Billy Idols flamboyante skattekiste. :) 

    Hvad synes du om det nye album, han har lavet? :) 

    NightHawk 2-04-18 17:21

  • ★★★★★★1

    Tænk det anede jeg faktisk ikke var et covernummer. Sjovt jeg aldrig er stødt på originalen egentlig. Kan være jeg burde tjekke det ud. Tak for info.

    Den med læben og Elvis tror jeg bestemt du har ret i. Mener også at kunne huske at have set billeder af Idol med T-shirts med Elvis på og at have læst (tilbage i 80'erne) at han var Elvis-fan. 

    Jeg har ikke hørt hans nye, uden som en smagsprøve tror jeg. Men jeg kan forstå på dig at det er værd at give en rigtig chance.

    T. Nielsen 2-04-18 17:28

  • ★★★★★1

    Tænk det anede jeg faktisk ikke var et covernummer. Sjovt jeg aldrig er stødt på originalen egentlig. Kan være jeg burde tjekke det ud. Tak for info.

    Den med læben og Elvis tror jeg bestemt du har ret i. Mener også at kunne huske at have set billeder af Idol med T-shirts med Elvis på og at have læst (tilbage i 80'erne) at han var Elvis-fan. 

    Jeg har ikke hørt hans nye, uden som en smagsprøve tror jeg. Men jeg kan forstå på dig at det er værd at give en rigtig chance.

    Det var så lidt. :) Billy Idol har lavet en håndfuld covers i sin karriere, som han har haft succes med bl.a. "Mony, mony" og "L.A. Woman", men "To Be a lover" er nok hans største cover hit. Jeg har fundet den originale sang frem her :

    youtu.be/jAv_P2Z-5LU

    Du har helt ret mht Billy Idols fascination af Elvis. Jeg synes også man kan se det i nogle af hans videoer, hvor han forsøger at lave de samme vrid med hofterne. 

    Ja, du må bestemt give det nye album en chance. Der er et par sange der falder igennem, men ellers er det et virkelig godt og bundsolidt album, som Billy Idol og Co. bestemt kan være stolte af. Hvis "Kings & Queens of The Underground"  bliver det sidste vil det være et meget fornemt punktum. :) 

    NightHawk 2-04-18 17:55

  • ★★★★★★1

    Det var så lidt. :) Billy Idol har lavet en håndfuld covers i sin karriere, som han har haft succes med bl.a. "Mony, mony" og "L.A. Woman", men "To Be a lover" er nok hans største cover hit. Jeg har fundet den originale sang frem her :

    youtu.be/jAv_P2Z-5LU

    Du har helt ret mht Billy Idols fascination af Elvis. Jeg synes også man kan se det i nogle af hans videoer, hvor han forsøger at lave de samme vrid med hofterne. 

    Ja, du må bestemt give det nye album en chance. Der er et par sange der falder igennem, men ellers er det et virkelig godt og bundsolidt album, som Billy Idol og Co. bestemt kan være stolte af. Hvis "Kings & Queens of The Underground"  bliver det sidste vil det være et meget fornemt punktum. :) 

    Lige præcis de to vidste jeg nemlig var coverversioner og særligt live udgaven der kom i 80'erne af Mony Mony har jeg altid været helt vild med. 

    Jeg giver lige dit link et lyt og så vil jeg finde Idols sidste album og give det et spil. Tusind tak for anbefalingen.

    T. Nielsen 2-04-18 18:03

  • ★★★★★1

    Lige præcis de to vidste jeg nemlig var coverversioner og særligt live udgaven der kom i 80'erne af Mony Mony har jeg altid været helt vild med. 

    Jeg giver lige dit link et lyt og så vil jeg finde Idols sidste album og give det et spil. Tusind tak for anbefalingen.

    Det var så lidt. :) Håber du kan lide det nye album. :) 

    NightHawk 2-04-18 18:10

  • ★★★★★★1

    Wow det der William Bell nummer, som Idol har lavet sin version efter, er da virkelig en fed gang 60’er soul. 

    T. Nielsen 2-04-18 20:36

  • ★★★★★1

    Wow det der William Bell nummer, som Idol har lavet sin version efter, er da virkelig en fed gang 60’er soul. 

    Jeps, helt enig. Super cool soul/blues lyd i William Bells originale version der er lige til at få gåsehud af. Og det er i skærende kontrast tempomæssigt til Billy Idols udgave, må man sige. :)

     www.youtube.com/watch

    NightHawk 3-04-18 00:56

  • ★★★★★★1

    Jeps, helt enig. Super cool soul/blues lyd i William Bells originale version der er lige til at få gåsehud af. Og det er i skærende kontrast tempomæssigt til Billy Idols udgave, må man sige. :)

     www.youtube.com/watch

    Haha indimellem bliver man så meget "klogere" (eller også er det blot fordi jeg ikke har lyttet til dette nummer i mange år, så jeg har glemt det?). Men med Bells og nu Idols version, er det gået op for mig at der synges "Forgot To Be A Lover" og ikke som jeg bildte mig ind, "Got To Be A Lover":-D

    Men ja, tempoet og stilen signalerer noget meget forskelligt, trods lighederne. Idols version forekommer mig flabet og fræk, mens Bells for mig virker som et mere romantisk nummer.

    T. Nielsen 3-04-18 08:42

  • ★★★★★1

    Haha indimellem bliver man så meget "klogere" (eller også er det blot fordi jeg ikke har lyttet til dette nummer i mange år, så jeg har glemt det?). Men med Bells og nu Idols version, er det gået op for mig at der synges "Forgot To Be A Lover" og ikke som jeg bildte mig ind, "Got To Be A Lover":-D

    Hehe, ja det giver unægtelig sangen en hel anden betydning i hvert fald. Og for at gøre det hele mere mudret har Billy Idol så valgt blot at kalde sin version for "To Be a lover". Hvorfor han har valgt at ændre på titlen, er jeg til gengæld ikke rigtig klar over. :) 

    Men ja, tempoet og stilen signalerer noget meget forskelligt, trods lighederne. Idols version forekommer mig flabet og fræk, mens Bells for mig virker som et mere romantisk nummer.

    Det er faktisk en rigtig god beskrivelse, som jeg er helt enig i.  :) 

    NightHawk 3-04-18 20:11

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen