Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★0

    Hvad synes du så om det uægte barn Bourne har affødt?

    T. Nielsen28-12-15 15:37

  • ★★★★★★1

    The Bourne Legacy? Jeg synes det er en helt fin film, jeg følte mig underholdt og Renner er altid en fest. Jeg har også læst noget om, at man planlægger at lade Cross og Bourne mødes på et tidspunkt, men alt det taget i betragtning, føles filmen overflødig.

    Jeg ville være helt nede med, at give Renner sin egen spion-ting, nu da de har prøvet tre gange. Men så vil jeg hellere se ham i en Hawkeye-solofilm, baseret på Matt Fractions Hawkeye-serie.

    Zero Cool28-12-15 15:42

  • ★★★★0

    Jeg er også oplagt på mere Greengrass/Damon. Legacy er dejligt fortrængt :)

    Babo28-12-15 17:26

  • ★★★★★★0

    Jep den og takker:-) Gad også godt en Hawkeye film. Bedste karakter næsten i Avengers 2.

    T. Nielsen28-12-15 19:06

  • ★★1

    T. Nielsen

    Du skrev: "Hvad synes du så om det uægte barn Bourne har affødt?"

    Jeg for mit vedkommende synes, at "The Newborn Bourne" skulle have været en abort. Der var helt afgjort gode ting i den, men det var en MEGET uselvstændig film, der virkede som en temmelig løjerlig måde at fortsætte en populær trilogi på. Set i bakspejlet virker den til forveksling som et serie-afsnit, der har glemt hvem der var hovedperson i de foregående afsnit.

    BN29-12-15 09:59

  • ★★★★★★0

    Ja jeg var heller ikke overbevist om dens eksistensberettigelse, om end jeg også synes den havde momenter. 

    T. Nielsen29-12-15 10:48

  • ★★★★0

    Rain Man - 7/10

    Ser jeg bort fra nogle verdensklasse præstationer, så er denne film en temmelig hul affære. Omend hygger man sig undervejs i selskabet med Cruise og Hoffman, som giver eminente præstationer. Særligt Hoffman demonstrerer, hvorfor han er blandt legenderne og en af mine personlige favoritter. Filmen følger slavisk en ret velkendt opskrift, hvor Cruise naturligvis skal gennemgå en udvikling fra at være dumt svin til en hengiven lillebror. Karakterudvikling med andre ord, som er så essentiel for mange filmseer. Tænker jeg for meget over denne film, vælter korthuset, men jeg hang på og nød at se to absolut fremragende stjerne stå overfor hinanden. Som drama....Ikke helt i min boldgade. 

    Babo30-06-18 18:27

  • ★★★★★0

    Hvad er der helt præcist galt med den, Babo? 

    Lars!30-12-15 11:20

  • ★★★★0

    Som hyggelig roadfilm, der er den ganske underholdende, med få døde øjeblikke. Den har for mig bare ikke mere i sig end dét. Jeg ved ikke om den er oplagt at nævne i denne sammenhæng, men en film som Gøgereden rammer meget mere af det jeg nyder ved denne type film.  

    Babo30-12-15 12:05

  • ★★★★★0

    Jeg trænger åbenbart til at se Gøgereden igen, for jeg husker den slet ikke som en film, det på nogen måde er oplagt at sammenligne Rain Man med. Jeg skal dog ikke holde skjul på, at jeg er vild med Rain Man, som rammer mig både på humor og drama. Hoffmans karakter er på alle måder fascinerende, og Tom Cruise er næsten lige så fantastisk som narcissisten, der kommer hjem. Den følger helt sikkert en formular, men i min bog gør den det perfekt. Og så er jeg vild med Zimmers tema ;) 

    Lars!30-12-15 13:00

  • ★★★★0

    Det var heller ikke for at sammenligne de to direkte, andet end fremhæve et drama med psykisk lidelse/sygdom. De to film er eksekveret helt anderledes. Begge vandt oscar for bedste film, i øvrigt. Cruise spiller godt et dumt svin, men det er også lidt typisk udvikling i amerikanske film, at en karakter skal gennemgå en dramatisk udvikling før vi fatter budskabet. Det er ok håndteret her, som det er. Zimmers musik var dejlig. 

    Babo30-12-15 13:27

  • ★★★★★★0

    Ikke at jeg ikke kan være enig Babo, men hvad tænker du skulle have været anderledes? Er kernen ikke netop karakterens erkendelse og udvikling? 

    T. Nielsen30-12-15 13:37

  • ★★★★0

    Måske lidt mindre påfaldende og pædagogisk mod slut. Desuden mangler den noget dybde. Den båres som sagt kun af to gode skuespillere. 

    Babo30-12-15 15:07

  • ★★★★★★0

    Som at den f.eks ikke kom helt så meget "i mål" med karakteren f.eks?

    T. Nielsen30-12-15 16:39

  • ★★★★★0

    Jeg er stadig usikker på hvad du ikke syntes godt om ved Rain Man :) Hvad mener du, når du siger, at den er for påfaldende og pædagogisk mod slut? 

    Lars!30-12-15 20:07

  • ★★★★★★0

    Nu skal jeg naturligvis ikke svare for Babo, men jeg opfatter det som om han mener, at Cruise's karakter ændrer sig for meget til det bedre på for lille et grundlag. Jeg har ikke selv set filmen i +20 år tror jeg eller mere, så tør ikke udtale mig om hvad jeg mener om filmen i dag. 

    T. Nielsen30-12-15 20:13

  • ★★★★0

    Riqon

    TN forklarer det. Jeg kan jo godt lide filmen. 7/10 er en ganske habil film, men blot intet særligt ifølge mig. Min kritik er, at historien ikke er bedre. Den er tynd. Og så køber jeg ikke helt den lidt standard hollywood ending og selvom den takles ok, så hælder den stadig over til den mere sukkersøde ende. Startede som dumt svin, kom ud som bedre menneske. YES!!

    Som Plainview ville sige det:  "Stop crying, you sniveling ass! Stop your nonsense."

    :)

    Babo30-12-15 21:18

  • 2

    150 hidtil usete film blev det til i 2015. Det er bare ikke godt nok! Nogen af dem er dog allerede blevet klassikere i min hjerne og det føles som om jeg har kendt dem altid. For eksempel husker jeg en sen nat at have smidt "Before Sunrise" på for første gang. En film der er blandt de bedste jeg har set. Jeg fik da også set de to fortsættelser. Og lidt i samme stemning så jeg en aften den vidunderlige "Paris, Texas", som alene for sin stemning har låst sig fast i min krop og mit sanseapparat. 

    Et par klassikere, som man bør have set, blev det også til. Deriblandt "Bicycle Thieves", "Cinema Paradiso" og "Sunset Blvd." 

    En mere hårdkogt legende jeg lærte at kende er "Dirty Harry" - en af gode gamle Clints absolutte glansroller. Og en film der er mere bevidst om sin provokation, end dens samtid måske forstod? Harry er træt af systemet, som jeg også beskæftigede mig en del med i år, i en hel række retssalsdramaer, fra "The People vs. Larry Flynt" til "To Kill a Mockingbird". Det var egentlig "A Few Good Men" der startede den trend for mig - og den er også blandt de helt fede i genren. 

    Jeg mistede min tro på det gode i mennesker med Lars Von Triers "Nymphomaniac" (fy for en mavepuster af en slutning) i den længst mulige udgave - og genvandt den med "Inherit the Wind", som mindede mig om hvad jeg tror på. Et sted mellem den og tidligere omtalte "Before Sunrise" tror jeg min livsfilosofi ligger gemt. 

    Den dårligste film jeg har set i år, var ikke "Fifty Shades of Grey", som Xenia slæbte mig igennem, men den sidste Twilight-film (dem gider man jo næsten ikke nævne) og en af salige Robin Williams' sidste præstationer i "The Angriest Man In Brooklyn", en sentimental og dårligt produceret film om et ellers væsentligt emne. 

    Jeg fik set 16 film i biffen og desværre streamede jeg nok flere film end jeg så på disk, selvom samlingen stadig vokser! Ikke mindst efter jeg har opdager Arrow Video og Masters of Cinema. Seneste tilføjelse var en julegave fra min skønne kone, som kæmpede med næb og kløer for at få "Hellraiser: The Scarlet Box" hjem til mig. 

    Bryllup, praktik, skole og bachelor har alt i alt fyldt mere i dette år, men i 2016 går det løs igen. Tænk alle de oplevelser der ligger og venter på at blive fastlåste i mit hoved, som om de altid havde været der. 

    Collateral30-12-15 22:21

  • ★★★2

    Genså lige Interstellar for første gang siden biografen. Det er én af dem der jeg bare glemte at købe, men fik den i julegave og i aften fik jeg så chancen for at slæbe den gode stol hen foran fjerneren og se den igennem. Det giver ligesom noget andet, når man ser en film alene, og ikke bliver afbrudt af telefoner og kæreste osv.

    Og Interstellar fortjener det. Hold kæft hvor er den bare fuldstændig fantastisk skruet sammen. Storslået og rørende på samme tid. Og hvor er det fedt for én gangs skyld at se en rigtig Hollywood film, der prøver at være en franchise.

    gi-jones30-12-15 22:30

  • ★★★★★★0

    Sammen med et par venner, så jeg Black Caesar her til aften. En film hvis titel og tagline ikke helt giver mening. Man skal dog ikke lade sig narre, fordi filmen har faktisk noget på hjerte og den har rigtig mange paralleller til American Gangster, dog knapt så veludført.

    Fred Williamson uden overskæg er næsten et brud mod menneskerettighederne, på niveau med hvis Tom Selleck fjerner sit. Men Williamson er stadig cool, han er en bad mofo, som ender et sted hvor han ikke helt kan bunde. Og af en eller anden grund, minder han om en sort Jason Statham (eller omvendt)- der er et eller andet ved hans ansigt.

    Musikken er leveret af The Godfather of Soul himself, så det er ekstra pimpin'. Black Ceasar er en film med masser af problemer, dog med en god historie i hjertet, tonsvis af god musik og et interessant syn på New York i midten af 60'erne med så meget racisme, man dårligt forstår det.

    Zero Cool30-12-15 22:31

  • ★★★0

    Heh. Hvis jeg skulle gætte alene ud fra titlen ville jeg nok tro at Black Caesar var en Wayans-brødrene ting :)

    gi-jones30-12-15 22:33

  • ★★★★★★0

    Haha, nej, Black Ceasar har sine problemer, men det er en så meget bedre film, end Wayans-brødrene kan finde ud af at lave.

    Zero Cool30-12-15 22:37

  • ★★★★★★1

    Fedt indlæg, Collateral.

    Jeg har lige set min amazon igennem for at finde ud af, hvad jeg har købt i år. 

    De første par måneder stod på sci-fi, martial arts og alle Chaplins kortfilm. Det bedste, jeg har set i år er:

    • Rocky Balboa
    • Empire Records
    • The Tale of the Princess Kaguya
    • Boyhood
    • Station of the Cross
    • Winter Sleep

    Jeg kan se, at jeg har bestilt ca. 150 film fra Amazon, og så har jeg købt ca. 50 film fra Blue City. Desuden kom jeg får alvor i gang med Star Trek og er begyndt at interesse mig lidt for horror - noget jeg ellers har været ligeglad med. Jeg fik også øjnene op for dokumentarfilm.

    Mit mål for 2016 er at købe 11 film om måneden. Det kan jeg sagtens nå at se, og det vil give mig tid til serier også(primært Star Trek). Elleve film er lige det, der kan være i en sektion i Gnedby(forhenværende Benno)

    Udover det er jeg begyndt lærerseminariet og for alvor begyndt at interesse mig for den videnskabelige skepticisme. Har fået mig en god samling af skeptiske bøger:

    • The Art of Thinking Clearly: Better Thinking, Better Decisions
    • How to Think About Weird Things: Critical Thinking for a New Age
    • Pseudoscience and the Paranormal Science 
    • Flim-Flam
    • Bad Science
    • Trick or Treatment?: Alternative Medicine on Trial 
    • Why People Believe Weird Things: Pseudoscience, Superstition, and Other Confusions of Our Time
    • Abominable Science! Origins of the Yeti, Nessie, and Other Famous Cryptids
    • The Demon-Haunted World (alle burde læse den her!)
    • Alternativ behandling - praksis og fakta

    I 2016 har jeg ingen mål, sådan rent filmmæssigt. Jeg har selvfølgelig ikke set alt, hvad jeg gerne vil se, men der er ikke nogen temaer, instruktører eller skuespillere, som jeg synes, jeg mangler at dykke ned i...så det bliver sådan lidt random filmkøb.

    Guldager30-12-15 22:57

  • ★★★★1

    Collateral 

    Jeg så også Cykeltyven i år. Vidunderlig film. 

    Babo30-12-15 23:30

  • ★★★★★★0

    Jeg er ikke ubetinget gode venner med italiensk neorealisme, men kan rigtig godt lide Cykeltyven og især Miraklet i Milano, også af Sica. 

    Guldager30-12-15 23:59

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen