Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★1

    Sahara (1943)

    En fin og spændende film med Humphrey Bogart. Jeg er nok ikke så begejstret, som jer andre, der for nylig har skrevet lidt om den. Noget af det kan skyldes, at jeg ikke sætter Bogart så højt. Bevares, han er super skuespiller, men han er ikke en skuespiller, jeg som sådan er fan af. 

    7/10

    Guldager25-04-18 22:11

  • ★★★★★0

    Sahara (1943)

    En fin og spændende film med Humphrey Bogart. Jeg er nok ikke så begejstret, som jer andre, der for nylig har skrevet lidt om den. Noget af det kan skyldes, at jeg ikke sætter Bogart så højt. Bevares, han er super skuespiller, men han er ikke en skuespiller, jeg som sådan er fan af. 

    7/10

    Min karakter ligger lige en smule højere (8/10 med en lille pil op). Grunden til det skyldes primært det ofte dynamiske og intense kammerspilsagtige samspil mellem Bogart og de andre soldater på det lille sammensatte hold, hvis kontroverser og diskussioner i mine øjne løfter det bagvedliggende krigsdrama et nøk op over det sædvanlige. 

    Nu skriver du, at du ikke er fan af Bogart. Men hvis du nu alligevel skulle vælge en film eller en præstation fra ham, som du bedst kan lide, hvilken ville det så være? :)  

    NightHawk26-04-18 00:15

  • ★★★★★0

    Catfight (2016)

    Da jeg ledte efter noget at se her til aften, kunne jeg ærlig talt ikke huske hvorfor jeg havde købt Catfight, hvilket først rigtigt kom tilbage til mig efter filmen. Jeg havde købt den under Arrows udsalg i december måned, kun baseret på en trailer og at Sandra Oh spiller en af de to hovedroller.

    Kort fortalt, handler filmen om Veronica (spillet af Oh), en rig og drikfældig kvinde med en succesfuld mand og en søn. Til en fest i sin mands ære, støder hun på en tidligere skolekammerat, Ashley (spillet af Anne Heche). Begge damer får pustet til en masse negative følelser og det udvikler sig til et massivt slagsmål mellem de to, ikke det klassiske dameslagsmål med riven i håret og brug af negle, men et hardcore Hollywood-slagsmål, som efterlader Veronica i så dårlig stand, at hun falder ned ad en trappe, ryger i en koma og da hun vågner, er verden vendt på hovedet, men rivaliseringen mellem de to kvinder stopper ikke der.

    Filmen er en herlig sort og absurd komedie, med et mindst ligeså herligt cast. Udover Oh og Heche, bør Alicia Silverstone nævnes, som spiller en større rolle som Ashleys kæreste.

    Jeg kunne læse mig til, at enkelte har sammenlignet filmen med Fight Club, hvilket jeg ikke er helt enig i, da de to film vil vidt forskellige ting, men de deler da nogle ret heftige slagsmålsscener.

    En klar anbefaling herfra.

    Den lyder bestemt interessant på en herlig absurd måde. Jeg er sgu frisk på at give "Catfight" en chance, så den ryger i kurven til næste måneds filmkøb. :)

    NightHawk26-04-18 00:20

  • ★★★★★★0

    Nu skriver du, at du ikke er fan af Bogart. Men hvis du nu alligevel skulle vælge en film eller en præstation fra ham, som du bedst kan lide, hvilken ville det så være? :)  

    Når jeg skriver, at jeg ikke er fan af ham, betyder det ikke, at jeg ikke kan lide ham. Synes han er en fremragende skuespiller, men jeg dyrker ham ikke, så at sige.

    Mine Bogart-favoritter er Casablanca, The Desperate Hours og The Maltese Falcon.

    Fra det klassiske Hollywood er min favorit Spencer Tracy. 

    Guldager26-04-18 06:27

  • ★★★★★★0

    Gold (2016)

     

    Matthew McConaughey giver den atter fuld gas i en rolle, hvor han kan få lov til at vise at han er mere og andet end blot en Hollywood ”hunk” og det har han jo til fulde bevidst flere gange den sidste del år. Her synes jeg næsten det bliver for tydeligt, hvis man kan snakke om at han med vold og magt spiller sådan lidt ”look at me, I’m damn good”. Men god er han nu stadig, selv om der bliver noget forlorent over rollen.

    Det samme med filmen, der er godt håndværk og i en tidstypisk ånd, fortæller en underholdende og egentlig spændende historie om moderne guldgravere fra virkeligheden. Men også en hvor det hele gerne må fremstå lidt ironisk og popkulturelt smart, som ofte i stedet kan gøre det lidt glat og hvor det heller ikke altid lykkes med at blive så meget andet end en ikke altid troværdig gentagelse af lignende semiseriøse film, der egentlig har noget på hjertet, som så desværre ikke altid får lov til at føles vigtig nok. Men underholdt det var jeg, hele vejen.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen26-04-18 20:52

  • ★★★★★★0

    Kitten with a Whip (1964)

    Den sidste film i "Women in Action"-serien, der kørte i Husets biograf og mand, det var satme en fe' film.

    Ann-Margret spiller hovedrollen som den 17-årige femme fatale, Jody, der undslipper fra et ungdomsfængsel og søger husly i et tilsyneladende tomt hus, som viser sig at være ejet af David Stratton (spillet af John Forsythe), en up-and-coming politiker.

    Stratton beslutter sig for at hjælpe Jody, frem for at melde hende til politiet, da Jody fortæller en hjerteskærende historie om at være blevet misbrugt af sin mors kæreste. Han forsyner hende med et nyt sæt tøj og lidt penge, så hun kan komme sikkert ud af byen og tror at hun er ude af hans liv, da hun bliver sat af ved bussen. Efterfølgende finder han ud af, at hun er eftersøgt og måske har dræbt en fangevogter, men tror stadig den hellige grav er velforvaret, indtil han vender hjem og finder hende der.

    Stratton manipuleres og afpresses af Jody, der viser sig at være ustabil og i stand til at gøre hvad som helst, for at få opfyldt sine ønsker, da det naturligvis kan udvikle sig til en skandale, hvis han findes sammen med en smuk 17-årig pige.

    Historien er herligt absurd og føles på mange måder som en slags feberdrøm eller et langt mareridt, da Strattons hjem invadere af Jodys venner og den ene tilfældig efter den anden, skubber ham tættere og tættere på afgrunden, altsammen fordi Stratton forsøgte at gøre en god gerning, helt uden bagtanker.

    Der er ingen tvivl om, at filmen har været chokerende i sin tid, men i dag fremstår den som mere sjov end noget andet pga. de forældede kønsstereotyper, at Ann-Margret helt tydeligt ikke er 17 år og at manuskriptforfatterne, som forsøgte at portrættere farlige beatnik-typer, helt tydeligt ikke anede noget som helst om den kultur. Det skal dog understreges, at den virkelig er underholdende.

    35mm. kopien som vi så, har tilsyneladende levet i en drive-in, da den havde brændemærker efter de ekstra kraftige pærer, som blev benyttet for at oplyse lærredet, før solen gik ned. Den er, så vidt jeg husker, også en kopi fra 1960'erne, men stod virkelig flot, trods brændemærker og havde et minimum af splejsninger.

    Man kan i øvrigt se MST3K-udgaven her: www.youtube.com/watch

    Jeg vil dog mene, at filmen er alt for god til en MST3K-behandling.

    5/6 (så jeg måske også kan tilføje lidt til Moovy - de er så glade for karakterer :D)

    Zero Cool27-04-18 14:19

  • ★★★1

    Star Wars: The Last Jedi

    Det er altså ikke helt godt... For det første forstår jeg ikke, at vi pludselig skal bildes ind, at alle de hersens rumskibe engang for længe længe siden bruger brændstof. Hvorfor har vi intet hørt om det i de andre 7 film? 8 med Rogue One? Vi har da aldrig hørt om rumtankstationer, der kan fylde en milliard liter biodiesel på hvert skib i en rumflåde? Så de manglede lige en "god" undskyldning for, at oprørsfolkene ikke kunne stikke af igen, og det blev så ... brændstof? Hmmm...

    Endnu værre; hvad helvede er der pludselig i vejen med Luke? Jeg har stadig ingen idé om, hvorfor han ikke bare siger "ja, selvfølgelig skal vi da have gang i nogle jedi's".

    "buuuh hu, jeg mærkede ondskab i nogen, og nu vil jeg ikke længere være jedi - faktisk synes jeg bare at jedi-religionen skal uddø". What the hell? Jeg kan godt forstå, at Mark Hamill selv har sagt til forfatteren, at han er uenig i alle sider af denne her udgave af Luke.

    Det virkeligt triste var dog bagefter at læse, at alt det her kunne lade sig gøre, fordi der ikke fra starten af trilogien var en klar plan for eksempelvis Rey's baggrund. Der var en idé, men man lader en anden person lave 2'eren og siger "jeg har en idé, men du gør bare med det, som du vil", og så bliver det sådan noget rod her? Hold kæft, en omgang sprøjt.

    Hvis jeg virker lidt sur, så er det fordi, jeg er det. Jeg kunne virkelig godt lide The Force Awakens. Den sugede mig lige lukt ind i Star Wars-universet igen på en måde, som prequel-triologien aldrig formåede. Men The Last Jedi sørgede i den grad for at kaste mig ud af den igen.

    ØV!

    4/10

    HonoDelLoce27-04-18 16:52

  • ★★★★0

    Hullet som en si. Så hellere Lucas. I det mindste er det ufrivilligt komisk. 

    Babo27-04-18 17:17

  • ★★★★0

    5/6 (så jeg måske også kan tilføje lidt til Moovy - de er så glade for karakterer :D)

    :D

    chandler7527-04-18 17:45

  • ★★★★★★0

    Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanley's Island of Dr. Moreau (2014)

     

    Fascinerende indblik i den unge instruktør Richard Stanley’s drøm om at lave den ultimative filmatisering af H. G. Wells’ berømte sci-fic roman, ”The Island of Dr. Moreau”. En drøm der sendte både ham og filmholdet ud på en deroute, hvor han blev fyret, John Frankenheimer der ingen interesse havde i filmen, blev hentet ind, filmen efter store problemer kom i kassen og endte som et af de helt store makværker.

    Vi får et grundigt blik bag kulisserne så at sige, med en Val Kilmer der beskrives som hvad man kun kan opfatte som arrogant og med stjernenykker, mens Marlon Brando må have forekommet som levede han i sin egen smågale verden. Det lyder som en produktion der ikke kun grænser til det bizarre, men nærmest rejser ind i den historie de filmatiserer af bidende galskab.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen28-04-18 09:10

  • ★★★★★★0

    Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanley's Island of Dr. Moreau (2014)

     

    Fascinerende indblik i den unge instruktør Richard Stanley’s drøm om at lave den ultimative filmatisering af H. G. Wells’ berømte sci-fic roman, ”The Island of Dr. Moreau”. En drøm der sendte både ham og filmholdet ud på en deroute, hvor han blev fyret, John Frankenheimer der ingen interesse havde i filmen, blev hentet ind, filmen efter store problemer kom i kassen og endte som et af de helt store makværker.

    Vi får et grundigt blik bag kulisserne så at sige, med en Val Kilmer der beskrives som hvad man kun kan opfatte som arrogant og med stjernenykker, mens Marlon Brando må have forekommet som levede han i sin egen smågale verden. Det lyder som en produktion der ikke kun grænser til det bizarre, men nærmest rejser ind i den historie de filmatiserer af bidende galskab.

     

    Bedømmelse: 7/10

    Hah, ja, det er satme en skør historie. Ikke underligt at Richard Stanley gravede sig ned i lang tid efter det og aldrig lavede en spillefilm igen.

    Zero Cool28-04-18 09:23

  • ★★★★★★0

    Ja der er vitterlig en skør historie. Jeg kan så se på IMDb's mobiludgave, at det står som at Richard Stanley arbejder på en Tv-serie version af historien nu. Måske det har stået der længe og måske det blot er en and. Men står der dog.

    T. Nielsen28-04-18 10:16

  • ★★★★★★2

    King Kong (2005)

     

    Da instruktør Peter Jackson annoncerede at han ville lave en genindspilning af ”King Kong”, fandt jeg det var en dårlig ide, selv om jeg kunne lide hans grunde til at gøre det. Jackson har selv givet udtryk for, at netop den originale ”King Kong” fra 1933 var filmen der i sin tid inspirerede ham til at blive filmskaber. Han havde derfor i mange år ønsket at lave et remake, både for at hylde originalen, men også for at give den videre til en ny generation. Så der kan næppe tvivl om at han havde hjertet med og at grunden i og for sig vel var i orden.

    Efter succesen med de tre fantastiske ”Lord Of The Rings” film, kunne denne drøm nu gå i opfyldelse. Historien lægges meget tæt op ad originalen, hvor der så ofte blot smøres mere på, på godt og ondt. Der kan i hvert fald ikke herske tvivl om at, at især når vi kommer til Skull Island, så er Peter Jackson gået gevind som en dreng i en legetøjsbutik, hvor alt er gratis. Bombastisk, over.the-top og for meget kan man påstå, men gud hvor er det herligt at møde en filmskaber der ikke kan begrænse sig (selv om mange, også jeg indimellem, elsker udtrykket ”Less Is More”).

    Handlingen bygges dog først mere stille, om end ret så grundigt op. Man introduceres omhyggeligt til filmens persongalleri. Det giver så også en ret lang indledning og selv om den aldrig keder mig, så er der ting der ikke fungerer, bliver rigeligt sentimentale eller forekommer lidt klodset iscenesat. Noget som også plager filmen senere hen, men ofte i mindre grad.

    En del af humoren, som godt kunne undværes i det hele taget, rammer for eksempel lidt skævt og dermed ryger lidt an den ånd og tone der også forsøges at opnå, selv om der unægtelig tegnes en fint tidsbillede og det understreges at det er i tid med økonomisk krise. Et andet eksempel er, at hvor man i originalen bruger kort tid på at se Ann Darrow blive overtalt til at rejse med filmholdet ud, så bruges der en del tid her, for at vi skal få en forståelse for at hun gør det af nød. Men det får den modsatte effekt, at det føles mere utroværdigt at en ung kvinde ville springe ombord på et så tvivlsomt skib til så tvivlsom en rejse, med den besætning.

    Skuespillet er ellers generelt rigtigt godt og folk som den evigt skønne Naomi Watts og den sympatiske Andrian Brody giver toppræstationer af den seriøse slags. Jeg er så ikke så vild med Jack Black i rollen som Carl Denham. Udover at jeg synes han bliver en tand for slesk, så bliver han også for pjattet, selv om Black muligvis forsøger at spille ham seriøst.

    På billedsiden er der uden tvivl kælet for hver eneste detalje, hvor kameraet og kameramanden Andrew Lesnie, der også stod bag ”Lord Of The Rings”’ eventyrlige billeder, flot indrammer en ofte fabelagtig scenografi. Både Skull Island og 30’ernes New York er med få undtagelser elegante og eventyrlige. De raffinerede farveskalaer fremstår delikat og skarpe, så filmen fremtræder som et smukt malet billede.

    Jovist, teknisk er filmen overlæsset med mængder af CGI. Heldigvis ser det for det meste virkelig godt ud. Der er sekvenser der er mindre gode og en enkelt direkte gyselig. Scenen med de løbende langhalse er både grim at se på og vitterligt dårligt udtænkt, lige så man krummer samtlige tæer og fødder med. Til gengæld er samtlige scener med King Kong fuldstædig gennemførte og overbevisende, selv i dag hvor vi er en del der ofte er kørt lidt trætte af det kunstige skær CGI effekter kan give. Men ellers er en del af filmen indiskutabelt et effektorgie så stort, at det kun kan kaldes et festmåltid for enhver aficionado af den slags.

    Jeg morede mig i hvert fald og levede mig ind i virkelig mange af de voldsomme og opulente actionscener og dem var der en hel del af. Fra Kong’s kamp med en T-Rex, til menneskers kamp med diverse dinosaurrusser, over til den fængslende finale på toppen af Empire State Building, som virkelig ser godt ud, kastes alt ind i underholdningens navn og meget bedre underholdning finder man ganske enkelt ikke hvis man spørger mig. Det er respirationsfremkaldende, gigantisk og sindssygt.

    Jeg forstår så godt hvis mange føler det hele bliver for meget. Men ikke her. Jeg får så også følelserne med, filmen rører mig faktisk. Dette understøtter musikken af den renommerede James Newton Howard så også godt. Den fremhæver på elegant og fin vis filmens både kulørte og opulente action og de mere stille øjeblikke.

    Så alt i alt synes jeg at dette remake af en af mine egne all-time favoritter fungerer overraskende godt, også i år 2018. Det er stadig den klassiske fortælling om skønheden og udyret og det er en fortælling om at være afvigende, ensom og misforstået i en verden der ikke har plads til en, uden at jeg skal forsøge at gøre filmen dybere end den er.

     

    Bedømmelse: 8/10

    Det skrevne er sakset og redigeret fra en lidt længere anmeldelse jeg skrev på en anden filmside, dengang filmen kom frem.

    T. Nielsen28-04-18 14:33

  • ★★★★1

    God anmeldelse. Du er gået et par karakterer ned eller? Jeg ligger på 6/10 i dag, men den har momenter af PJ’s klasse, som vi så i LOTR. 

    Babo28-04-18 15:04

  • ★★★★★★0

    God anmeldelse. Du er gået et par karakterer ned eller? Jeg ligger på 6/10 i dag, men den har momenter af PJ’s klasse, som vi så i LOTR. 

    Jeg rater den bestemt ikke max længere nej:-D Så kunne jeg bare have postet min gamle anmeldelse som den stod, lige så over-the-top som filmen selv:) 

    Tak!

    T. Nielsen28-04-18 15:38

  • ★★★★0

    Signs (gensyn på BD) 

    Spændende take på invasion-genren, som fokuserer på én families kamp for at holde sammen i vanskelig situation. Tilskueren bringes i følelsesmæssig øjenhøjde med familien, der for mig hæver filmen over genrens normer. 

    Spændingen forbliver intakt til det sidste og den innovative brug af lyd gør det til en fornøjelse at gense filmen. Underlægningen er gammeldags på den gode måde og veksler ubesværet mellem det dramatiske og følelsesladede. 

    Bag kulissen på filmen afslørede, hvor effektivt og praktisk man gik til værks under optagelserne. Filmen står næsten i diametral modsætning til nutidens frådseri i effekter, der skal bære læsset i den type film. 9/10

    Nydeligt HD transfer, forresten.

    Babo28-04-18 17:38

  • ★★★★0

    A History of Violence (gensyn på BD)

    Desværre et fladt transfer, men filmen er stadig vanvittig god og den ældes med ynde. 9/10

    Babo28-04-18 17:42

  • ★★★★★★0

    Tilskueren bringes i følelsesmæssig øjenhøjde med familien, der for mig hæver filmen over genrens normer. 

    Heeey, i "ID4" kommer vi da i øjenhøjde med selveste den amerikanske præsident. Jeg siger det bare;-)

    Men ellers fin anmeldelse og jeg er enig langt hen ad vejen. Jeg synes også rigtigt godt om filmen, om end jeg nok rater den lige en tand lavere end du måske. 

    Filmen står næsten i diametral modsætning til nutidens frådseri i effekter, der skal bære læsset i den type film.

    Her synes jeg dog du spinner lidt rigeligt, for at få din pointe igennem. Jeg ser ikke helt filmen som en forløber til vore dages effektfråseri. I bedste fald kunne man påstå den stod i modsætning til en film som netop "ID4", der udkom ca. 6 år før. Den pressede jo alt det de på det tidspunkt vel kunne, i forhold til at læsse effekter ind i en film. Signs kan man da godt kalde en modsætning til lignende film og jeg ved du nok tænker på invasionsfilm. Jeg køber blot ikke, at de store effektfilm af i dag, de har meget med Signs at gøre ellers. 

    T. Nielsen28-04-18 20:13

  • ★★★★0

    Heeey, i "ID4" kommer vi da i øjenhøjde med selveste den amerikanske præsident. Jeg siger det bare;-)

    Men ellers fin anmeldelse og jeg er enig langt hen ad vejen. Jeg synes også rigtigt godt om filmen, om end jeg nok rater den lige en tand lavere end du måske. 

    Her synes jeg dog du spinner lidt rigeligt, for at få din pointe igennem. Jeg ser ikke helt filmen som en forløber til vore dages effektfråseri. I bedste fald kunne man påstå den stod i modsætning til en film som netop "ID4", der udkom ca. 6 år før. Den pressede jo alt det de på det tidspunkt vel kunne, i forhold til at læsse effekter ind i en film. Signs kan man da godt kalde en modsætning til lignende film og jeg ved du nok tænker på invasionsfilm. Jeg køber blot ikke, at de store effektfilm af i dag, de har meget med Signs at gøre ellers. 

    Laver man 1:1 sammenligning, så nej. Men det er nu en big-budget (ja sgu, den var ikke helt billig) invasion-film, men den føles næsten mere indie på mig, selvom de sikkert godt kunne have lavet en mere regulær genrefilm. Det var også for at understrege, at den af disse årsager netop også stikker ud. 

    Babo28-04-18 20:35

  • ★★★★★★0

    Laver man 1:1 sammenligning, så nej. Men det er nu en big-budget (ja sgu, den var ikke helt billig) invasion-film, men den føles næsten mere indie på mig, selvom de sikkert godt kunne have lavet en mere regulær genrefilm. Det var også for at understrege, at den af disse årsager netop også stikker ud. 

    Den er jeg helt med på og jeg ved jo godt hvad du mener/mente. 

    T. Nielsen28-04-18 21:03

  • ★★★★1

    Colossal

    Tåbelig film med en belærende præmis. Og den får slet ikke skovlen helt under sin problematik. 

    Tag dig i agt for alkohol. Så er du advaret. Seoul er afhængig af dig. Jeez almighty! 

    Ingen af karakter-motivationer giver mening. Hathaway tror jeg leverer de dårligste branderter på film. Hun har vist ikke læst på lektien. Den normalt godt spillende Dan Stevens virker ude af sync med det hele. 

    Øv bøv. Den er ikke god. 4/10

     

    Babo29-04-18 13:56

  • ★★★2

    Calvary (2014)

    Film om moralsk anløbne præster er efterhånden blevet en kliche. "Calvary" vender imidlertid konceptet på hovedet og handler om en god præst omgivet af ondskab. Fortællingens hovedperson - spillet af den altid vidunderlige Brendan Gleeson - forsøger heroisk på at opretholde gode idealer til trods for, at han er omringet af moralsk forfald og udsættes for chikane og trusler, der ville have fået de fleste til at resignere for længst. At den engelske titel henviser til Golgata, hvor Jesus blev pint og dræbt, er selvsagt ingen tilfældighed.

    Da den danske tv-serie "Herrens veje" kørte over skærmen, blev jeg skuffet over, at fokusset var lagt på fjollede tryllerier snarere end eksistentialisme, så det er en glæde at opleve, at det er de dybere overvejelser, der er omdrejningspunktet her. "Calvary" har en kvalitet som en Dostojevskij-roman i det, at den stiller alle de grumme spørgsmål, og alligevel – eller måske netop derfor – vender sig mod troen på det gode.

    Til gengæld lider filmen en smule under, at den store rollebesætnings figurer - om end velspillet - dog til tider tangerer det karikerede og har nogle lidt uvelkomne meta-replikker.

    Det er essentielt en grum og nærmest galgenhumoristisk mørk film, som alligevel handler om tro og håb. Jeg missede "Calvary", da den var ny, men jeg er glad over, at jeg fangede den i denne omgang. Det er en ganske pragtfuld film.

    5/6

    Benway29-04-18 14:47

  • ★★★★★★0

    The Mummy fra 2017, nøj, det er en ligegyldig omgang spild af tid. Hvis den så i det mindste havde underholdende dårlig, men nope, bare ligegyldigt.

    Zero Cool29-04-18 21:25

  • ★★★★0

    Song of the Sea

    Flot og fantasifuldt lavet animationsfilm til hele familien, der søger en eventyrlig (og god) fortælling. Leg og fantasi blandes med alvorlige emner, overmåde elegant og overbevisende udført. Animationshåndværket er i top. 8/10

    Babo29-04-18 23:39

  • ★★★★★0

    The Mummy fra 2017, nøj, det er en ligegyldig omgang spild af tid. Hvis den så i det mindste havde underholdende dårlig, men nope, bare ligegyldigt.

    Haha ja det var det Dark Universe

    Elwood29-04-18 23:43

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen