Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★0

    Bone Tomahawk

    Westerngenren trækker vejret. Velspillet, spændende og ikke uden humor og gore. Kurt Russel kan endnu og Richard Jenkins har med succes gentaget Walter Brennans sidekick karakterer fra flere af John Fords klassiske westerns.

    8/10

    Bruce 1-01-16 19:42

  • ★★★★★★1

    Sidder lige og ser den der film om Spies og Glistrup, og jeg må satme tage hatten af for folkene bag. Her mener jeg dem der både caster og sminker osv. Det er sgu flot arbejde! De ligner! Og nu ved jeg ikke hvor svært det er at spille skuespil, men ligesom i den om Dirch Spasser, så er det næsten spot on. Shout out til folkene bag dansk film. Jeg synes det har taget en drejning på det sidste. Det er stadig de samme skuespillere i alle film, men der er eddermame gjort et godt arbejde.

    Filmen er sådan meh, men flot eksekveret.

    davenport 1-01-16 22:00

  • ★★★★★★1

    Et par one-line reviews til et par nyere film set i i 2016!

    ----

    Philomena, 9/10

    Et modent og rørende drama med en eminent Judi Dench i en af de bedste film fra 2013.

    ----

    Syriana, 8/10

    Mulitplot, politik og thriller i en skøn blanding med et suverænt cast.

    ----

    Captain Philips, 8/10

    En højdramatisk, velspillet og veleksekveret thriller, der oven i købet er troværdig.

    ----

    Inherit Vice, 8/10

    Et twistet plot med et eminent cast i en film, der på trods af den høje karakter føles som om, den kunne have været bedre

    ----

    Gravity, 8/10

    En nogenlunde videnskabelig korrekt sci-fi med en anelse utroværdige karakterer, der formår at holde folk på kanten af sædet.

    ----

    American Hustle, 7/10

    Den bliver reddet af et supergodt cast, og den bliver trukket lidt ned af et ufokuseret plot, men alt i alt en seværdig film.

    ----

    The Expendables, 6/10

    Habil action uden den refererende humor i de forgængere og med for lidt af de de gamle gutter.

    ----

    Topsy Turvy, 6/10 (ikke som sådan ny, men har også set den i år...)

    Fantastisk produktion, men alligevel kunne jeg ikke engagere mig i filmen grundet et omstændigt manuskript.

    ----

    The Karate Kid, 5/10

    For unge skuespillere i en middelmådig film, der er for lang, men stadig med en slutning, der bare virker!

    ----

    Når Dyrerne Drømmer, 4/10

    En dansk monsterfilm, der kunne have været så meget mere, men i stedet bliver til en meget tam omgang monster/teendrama.

    ----

    10 film på 3 dage...ikke dårligt :)

    Guldager 3-01-16 20:50

  • ★★★★0

    Jeg var lidt skuffet over PTA's nyeste film, men hvad kunne man også forlange af manden, som lavede to mesterværker på stribe inden Inherent Vice. Tror jeg ligger på en solidt 7/10. 

    Gravity var bedste i bio. At komme hjem til en sølle skærm uden 3D gik en del tabt og historien var ikke stærk nok til at kompensere for dette. Den er dog stadig underholdende og vanvittigt flot filmet, som for mig tæller. Cuaron toppede for mig med Children of Men, som er absolut blandt mine favoritfilm. Mere af den slags fra hans hånd. 

    Syriana er jeg vild med. 9/10

    Captain Phillips er fremragende. 

    The Karate Kid.....not so much. 4/10

    Babo 4-01-16 00:02

  • ★★★★0

    Knight of Cups - 4/10

    Jeg talte med en filmnørd her forleden om vigtigheden af "noget universelt" i en film, uanset hvilket projekt det drejede sig om. Men noget, vi som publikum kan relatere til. Jeg vil nødig tale på alles vegne, men jeg ved seriøst ikke, hvem denne film henvender sig til, måske udover instruktør Malick selv? Det er eftersigende et improviseret manuskript, hvor Malick endda har tilbageholdt den overordnede historie for skuespillerne. Resultatet er mildest talt en rodebutik af dimensioner. Der er ikke meget sammenhæng i noget som helst og scenerne virker skovlet ind i tilfældig rækkefølge og dialogen så broget, at det er mere end svært at relatere til de personer og konflikter, vi møder i filmen. Akkurat som det var tilfældet med "To the Wonder". Det virker som om Malick får frit løb her og er ganske enkelt ikke i stand til at fortælle en god historie med rigtige mennesker, og IKKE skakbrikker, som de dybest set er i denne film. Halvdelen af filmen er ren Baywatch. Jeg har ikke tal på scenerne, hvor en mand og en kvinde er på stranden for at småflirte......eller noget. Bliv nu lidt moden, Malick. Med de sidste to film har Malick bevæget sig over i en ret uinteressant retning og virker ikke så ambitiøs. Fotografen "Chivo" gør hvad han kan her, for at gengive Malicks lidt for tv-agtigt/amatør look vision, som jeg ikke er fan af. Filmens score spiller ingen rolle her, som det gjorde under komponister som Desplat, Zimmer og Horner. Ganske få øjeblikke i filmen "havde mig" men selv hvis jeg vrider hjernen og virkelig forsøger, kan jeg intet får ud af denne film. 

    Babo 4-01-16 00:55

  • ★★★★0

    To the Wonder var formentlig den mest morsomme film, jeg så det år. Lyder som om man om ikke andet stadig kan få sig et godt grin ;-)

    Bruce 4-01-16 12:27

  • ★★★★0

    Hvis David Hasselhoff blev hyret i stedet for Bale, var denne blevet en klassiker komedie :) Nu er den blot ufrivillig morsom :)

    Jeg kan faktisk stadig ikke komme over, hvor skidt filmen er og hvor lidt manden har på hjertet. Han fungerede bedst når han lavede film hvert årti eller deromkring. 

    Babo 4-01-16 13:09

  • ★★★★0

    Selvom jeg ikke har set den endnu, så er jeg nok tilbøjelig til at give dig ret Babo. Og mit incitament til at se filmen, er virkelig lav.

    Bruce 4-01-16 13:52

  • ★★★★0

    Selvom jeg ikke har set den endnu, så er jeg nok tilbøjelig til at give dig ret Babo. Og mit incitament til at se filmen, er virkelig lav.

    Bruce 4-01-16 14:00

  • ★★★★★0

    Jeg følte heller ikke det store ved Knight Of Cups. Umiddelbart er det blot en stiløvelse, og den er da også flot, men uden substans og dræbende langsom. Jeg er meget glad for mange af Malicks film, men de to seneste, har ikke været min kop te.

    David Lund 4-01-16 14:03

  • ★★★★0

    Det er ihvertfald ikke den samme instruktør som engang kunne fortælle en god historie med smukke billeder. Han er åbenbart blevet så hooked på den her fragmentariske stil og håber på seeren fanger noget meningsfuldt ud af galskaben. Manden har desværre aldrig været så triviel, som nu. 

    Babo 4-01-16 14:23

  • ★★★★0

    David;

    Det er næsten lykkes Malick at få "Chivo" til at se amatøragtig ud i denne film. Udover et par flotte takes om natten, opnåede filmen aldrig at kommunikere så smukt igennem billedsiden, som Tree of Life og andre af Malicks film. Kameraføringen var ofte distraherende og gimmicky uden dybere tanke bag. 

    Babo 4-01-16 14:29

  • ★★★★★★0

    To The Wonder morsom? Jeg kan forstå man kan finde den kedelig og ligegyldig, men ufrivillig komisk?

    T. Nielsen 4-01-16 14:38

  • ★★★★★★0

    Jeg kan godt lide To The Wonder, så vil rigtig gerne se Knight of Cups også.

    Guldager 4-01-16 14:48

  • ★★★★★★0

    Jeg fandt den også okay. Måske ikke så voldsomt meget at tage med, men stemningen var sine steder dragende (nok). Ville rate den 6-7/10. Dog ikke en jeg gad gense.

    T. Nielsen 4-01-16 15:06

  • ★★★★0

    Jeg lå flad af grin, da Affleck og Olga for 10. gang blev filmet i positurer, hvor de gik for sig selv i deres afkrog af hjemmet, rundt om vasketøjet, på stranden og spekulerede og spekulerede. Man så lille Ben i dybe tanker ovenpå, hvorpå kameraet fangede Olga spekulere i stueetagen. Det blev så opsat og gentaget så mange gange, at jeg til sidst fandt det rigtig sjovt. Derefter var filmen værd at se til ende :)

    Bruce 4-01-16 15:39

  • ★★★★0

    Ha...Lidt sjovt er det sgu Thomas :) Jeg tænkte også flere gange over skænderierne i filmen; "hvad fanden er det, de nu skændes om"? Cut, næste scene.....på stranden :) 

    Og der er nogle gode skænderier i Knight of Cups. Helt lydløs endda i flere scener. Malicks næsten film er eftersigende på tegnsprog. 

    Babo 4-01-16 16:02

  • 0

    Jeg er ikke ligefrem stor fan af Malick, og har heller ikke set hans to seneste, men han fik da lavet Tree of Life, som mange filmz-brugere var vilde med. Filmen er meget svag i min hukommelse, så kan ikke sige så meget om den, udover at jeg var tæt på at falde i søvn flere gange. :) 

    IK 4-01-16 17:34

  • ★★★★★★0

    Kedeligt måske, men lidt sjovt fandt jeg det ikke. Dertil "ramte" den ikke min humor:-)

    T. Nielsen 4-01-16 17:50

  • ★★★★★★0

    Jeg er kæmpe-Malickfan, og Tree of Life er min favoritfilm, mens både The Thin Red Line, Badlands og Days of Heaven er på min top250-liste. Måske derfor er jeg også lidt farvet med To The Wonder, og burde nok se den igen, hvor jeg lukker lidt for min Malick fanboyism :)

    Guldager 4-01-16 18:04

  • ★★★★0

    Ik 

    Kritikken går også på de to seneste film. Hans karriere har taget en anden retning og desværre over i den forkerte ifølge mig. 

    Babo 4-01-16 18:08

  • ★★★★★★0

    Jeg hoppede forbi Imperial her til eftermiddag for at se The Hateful Eight, nu da de rocker noget 70mm.

    Sandt at sige, er jeg ikke den store Tarantino-fan og jeg har ikke rigtigt nydt nogle af hans film siden Jackie Brown, men jeg vil give ham så meget, at nogle af dem har givet en god biograftur, som fx Kill Bill.

    Jeg er på sin vis også enig i Tarantinos tilgang til detdér med at lave biografturene til noget specielt, hvilket han jo så prøver med den såkaldte Roadshow Edition af The Hateful Eight, hvor der er ouverture og pause, ligesom i "de go'e gamle dage". Ganske fikst, har man enten opgraderet 70mm-projektørerne eller har bare en ekstra og mindre projektør på, fordi den nederste del af lærredet, som ikke bruges pga. det ekstra brede billedformat, vises de danske undertekster.

    The Hateful Eight er nok Tarantinos mest helstøbte film siden Jackie Brown. Det er fedt at se en stor del af de gamle gutter fra tidligere QT-film tilbage, men præstationerne lugter fælt af genbrug. Tim Roths rolle mest minder om en britisk udgave af en typisk Christoph Waltz-skurkerolle, Walton Goggins spiller en lidt overgearet udgave af sin rolle fra Justified og Sam Jacksons optræden mest af alt minder om noget man har set før, bare med dårligere hår og mere skæg. Den eneste der virkelig skinner, er Jennifer Jason Leigh i sin rolle.

    Dialogerne er i højere grad mere interessante end hvad jeg er begyndt at forvente fra Tarantino og det er et modigt valg at tage sig god tid til at skabe en stemning og lade sine figurer tale sig igennem filmen, mens man krydrer det med utroligt flotte stemningsbilleder, ikke mindst åbningsscenen, der er virkelig flot. Filmen skifter dog spor efter cirka to timer og pludselig skabes en anden stemning, hvilket ikke lykkedes efter min mening og sædvanen tro, gør QT historien meget mere kompliceret end den faktisk behøver at være - jeg mistænker ham lidt for, at lade være med at få andre folk til at læse sine ting igennem.

    Så det korte af det lange er, at den sidste cirka time af filmen fungerer ikke rigtigt for mig og der er for meget genbrug, så for mit vedkommende, toppede QT stadig omkring sine første tre film. Men til gengæld er musikken ret flot.

    70mm gjorde ikke noget specielt for mig. Jo, det er helt tydeligt, at det ikke er 35mm, når man ser det på Imperials store lærred, men det er også meget tydeligt, at der er tale om fysisk film. I en tid hvor man er vant til det næsten perfekte billede pga. digitale fremvisere, så spiller den slags forestillinger ikke rigtigt for mig mere, med mindre vi taler en rigtig grindhouse-agtig film i eksempelvis Husets biograf, ikke i Imperial hvor man betaler 140 kr. for at se en film. Og jo mere filmen vises, jo mere vil det blive tydeligt, at det er film, fordi den slags jo slides. Men kudos til QT for at prøve noget nyt/gammelt.

    Zero Cool 4-01-16 21:22

  • ★★★★0

    Skelo

    På en god dag, så synes jeg "The Thin Red Line" kan være min absolutte yndlings film. Manden har lavet klassefilm. Men han var bedst, når han pludselig dukkede op efter mange år :)

    Babo 4-01-16 21:58

  • ★★★★0

    The King of Comedy - 10/10

    The king of film, Martin Scorsese og en af de bedste komedier drejet sammen. Der er Kubricks Dr. Strangelove, Coen's The Big Lebowski og Scorsese's The King of Comedy. Resten behøver man ikke at se.

    The Village - 8/10

    Jeg har altid nydt denne noget undervurderede film fra den udskældte M Night Shymalan, der har haft en noget broget karriere. Et gensyn efter flere år stod stærkere og jeg nød den endnu mere. Oser af gennemført atmosfære, smukke billeder af Roger Deakins og et killer score af James Howard. Lanceret som en gyser i sin tid og det er den ikke helt. 

    A Single Man - 9/10

    En stille og visuelt smuk film om ensomhed og det at være anderledes. Smukt og eftertænksomt drama, men også sørgmodig. Svært at ikke blive rørt til sidst også selvom nogle skulle kæmpe imod grundet filmens tema, men det er et fantastisk drama med smukt, smukt score. Firth er fantastisk i rollen!

    Being There - 10/10

    Enestående film og første gang jeg ser den. Fantastisk historie om den småtbegavede gartner (Peter Sellers) hvis infantile tankegang og iagtagelser bliver forvekslet med dybe politiske metaforer blandt politikerne. Det danner ramme for en herlig, underfundig og spydig fortælling, som på intet tidspunkt bliver hverken belærende eller politisk korrekt. At caste Peter Sellers i sådan en rolle er en genistreg men det er i høj grad en instruktørmæssig bedrift. Smukt smukt manuskript og fænomenal slutscene. Hører absolut blandt mine favoritfilm. 

    3 Monkeys - 8/10

    Tyrkiske Nuri Bilge Ceylan er nok vor tids svar på Andrei Tarkovsky og man kan også tydeligt spotte lighederne. Auditivt såvel som visuelt. Plottet er simpelt her, men det er sekundært for Ceylan, hvis film er dvælende med fokus på det usagte. Ceylan brillerer med sin visuelle virtuositet og slutscenen burde næsten printes ud og hænges på væggen. Og 3 Monkeys er ikke engang hans bedste film.

    Babo 4-01-16 22:40

  • ★★★★1

    Guess Who's Coming to Dinner

    Det slog heller ikke fejl denne gang. Jeg flæbede adskillige gange ... igen.

    Jeg elsker Stanley Kramers vovede white girl/black guy film fra en tid, som folk tror var mere racistisk end i dag. 

    Filmens svaghed er uden tvivl den sorte fyrs perfekte baggrund fra en familie med fattige kår, hvor han er blevet opdraget uselvisk til at få en klasseuddannelse og nu i en alder af 37 nærmest er medicinens Golden Boy, med et CV af en anden verden.

    Denne mand er så perfekt i alle henseender, uddannet, dannet, høflig og good looking, at man for meget føler Stanley Kramers ønske om at selv ku klux klan medlemmer forlader biografen med en tåre i øjenkrogen.

    Der er smurt for tykt på. Men dette er bagklogskabens lys, der taler. Vi snakker 1967 og denne film var en pioneer i at nedbryde racefordomme. Hvad vi ikke får i realistisk setup, får vi i dialog, følelser, retorik og ægte transcenderende kærlighed mellem Spencer Tracy og Kathrine Hepburn, når Katies øjenkroge for 10. gang vælter Niagara Falls ud af dem, velvidende hendes livs kærlighed dør indenfor den næste måned.

    Det er fucking smukt!

    9/10

    Bruce 5-01-16 00:28

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen