Anmeldelse: The Rain (Netflix)

"The Rain" er en atmosfæremættet dommedagsprofeti med dansk tale, der sagtens kan se sig selv i en boksekamp med de store amerikanske produktioner.

En pige løber glad gennem sit gymnasium. Hun er ved at komme for sent, men har lagt hånd om de sidste noter, der skal sikre hende topkarakter, så hun er ikke halvt så stresset som hendes tre venner, der venter på hende udenfor eksamenslokalet. Det er starten på "The Rain": to minutters normalt liv, inden helvedet bryder løs i form af mørk og faretruende regn, der inficerer befolkningen med en slem virus, hvis bare én dråbe rammer. Danmarks første Netflix-producerede serie har en stærk start og holder heldigvis tempoet i en hovedsageligt medrivende fortælling. Handlingen i "The Rain" kan forveksles med M. Night Shyamalans katastrofeflop "The Happening" fra 2008, men der holder sammenligningen heldigvis op.

I en nær fremtid opdager den danske befolkning, at regn medfører en ukendt sygdom, der leder til en voldsom død. Det er her, vi bliver introduceret for søskendeparret Simone og Rasmus, der bor alene i en bunker, hvor de venter på deres far. Det har de gjort i seks år, da de kommer op til overfladen og står ansigt til ansigt med en ny virkelighed og en gruppe mennesker, der har mistet dele af deres medfølelse i kampen for overlevelse.

"The Rain" er et dyk ned i tidsånden og bruger den kollektive frygt for naturen og global opvarmning til at skabe en serie, der tilbyder hverken svar eller lise, men derimod en pessimistisk idé om en fremtid, hvor alle er imod alle. Dette er det største problem i "The Rain", der mere end noget andet ønsker at være en skandinavisk version af "The Walking Dead". Realismen er trods sit emne i høj kurs her, men lader samtidig meget tilbage at ønske, når en horde af blodtørstigt udseende mennesker er klar til at rive mennesker fra hinanden, hvis de får nys om, at de bærer på mad. Det er til tider næsten ufrivilligt komisk, når folk bliver ubeskriveligt onde i et behov for at skaffe mad og viser dette behov i scener, hvor disse menneskelige monstre hamrer gennem hinanden for at overfalde tilfældige af deres artsfæller.

Dette opvejes dog næsten af de grundigt overbevisende billeder, som visual effects-supervisorer og visuelle troldmænd Jonas Ussing og Thomas Øhlenschlæger har skabt af et forladt København, der nu kun har selskab af ødelagte ruiner og beskidte gader. Billederne leder tankerne tilbage på Ussings formidable kortfilm "Zombiehagen" og er i den grad med til at skabe en atmosfæremættet dommedagsprofeti med dansk tale, der sagtens kan se sig selv i en boksekamp med de store amerikanske produktioner.

Som gruppecast fungerer "The Rain" efter planen. Vi har den plagede leder; pigen, der måske ikke har rent mel i posen; beskytteren osv. Som kvindelig hovedrolleindehaver er Alba August ikke i stand til at bære pilotafsnittet på sine spæde skuldre. Hendes uro over den nye verdensorden virker forstillet til tider; som to skuespillere, der kun venter på deres replik. Vi tror ikke på hendes indre kamp, og vi tror ikke på hende. Det er, når Mikkel Boe Følsgaard og hans hold af outsidere kommer på banen, at også skuespillet lever op til international standard, og pludselig bliver "The Rain" til den spændingsserie, den gerne vil være.

Som land kan vi sagtens være "The Rain" bekendt. Vi kan mere end det. Vi kan stå ved den som en serie, der kommer fra Danmark, men som ser ud som en produktion, der er oppe i langt højere luftlag. Alligevel er det ikke på grund af dansk sympati, at "The Rain" scorer en høj karakter herfra. Det gør den, fordi den er god, medrivende og troværdig.

The Rain (Netflix)

Kommentarer

The Rain (Netflix)

  • 0

    Om jeg så fik et år gratis for at se serien, så sprang jeg over :D

    Geekalot 1-05-18 15:38

  • ★★★★★0

    Ked af at læse, at Alba August ikke magter sin hovedrolle her. Hun er fænomenal i Unge Astrid, og hovedårsagen til at jeg giver denne en chance.

    David Lund 1-05-18 15:40

  • 1

    Om jeg så fik et år gratis for at se serien, så sprang jeg over :D

    Og grunden er???

    PatrickJane 1-05-18 17:22

  • ★★★0

    Jeg kan godt lide sådan noget katastrofedrama, selvom jeg syntes der langt mellem snapsene. Jeg ser frem til at se hvad det er for noget.

    Aranyhajú Nyárszépe 1-05-18 18:14

  • 0

    Det dansk derfor gider jeg ikke engang give det en chance. Er færdig med alt dansk Film/serier.

    Geekalot 1-05-18 19:15

  • ★★★★1

    Da jeg åbnede for TV2-nyhederne, kom der et billede på skærmen af et smadret København og en rød strimmel i toppen med teksten: BLIV INDENDØRE. KØBENHAVN EVAKUERET.

    Jeg havde lige et what the fuck-øjeblik, indtil det gik op for mig, at det var en reklame for The Rain. Men alligevel lidt crazy at køre en sådan reklame - især lige før nyhederne :)

    chandler75 3-05-18 19:10

  • ★★★★★1

    Da jeg åbnede for TV2-nyhederne, kom der et billede på skærmen af et smadret København og en rød strimmel i toppen med teksten: BLIV INDENDØRE. KØBENHAVN EVAKUERET.

    Jeg havde lige et what the fuck-øjeblik, indtil det gik op for mig, at det var en reklame for The Rain. Men alligevel lidt crazy at køre en sådan reklame - især lige før nyhederne :)

    Hehe, ja det er jo ren Orson Welles.  :) 

    NightHawk 3-05-18 19:13

  • ★★★★★0

    Hold da op, det var en kamp at komme igennem første afsnit. Jeg er ikke fan =(

    David Lund 4-05-18 22:06

  • ★★★★★★0

    Jeg er kommet igennem to afsnit og jeg er heller ikke fan. Jeg overvejer lidt om jeg skal droppe den.

    Zero Cool 4-05-18 22:11

  • ★★★0

    Syntes sådan set det er okay. Syntes det bliver bedre efter de første på afsnit, hvor der måske nok var lidt udfordringer med dialogen (Siger de unge idag virkelig "jeg skal lige ud at skide" til deres lærere? De er sku faldet af på den).
    Syntes heller ikke den regn virker særlig farlig. Det regner åbenbart mest om natten og hvis de er udenfor, så er de åbenbart altid i stand til at fornemme det i god tid og komme i læ. Det virker ikke til at gruppen gør sig de store foranstaltninger andet end at tænke lidt i skotøj. Jeg ville nok ikke rende rundt ude i en skov i overskyet vejr, hvis regnen var farlig.
    Den største fare virker til at komme fra andre mennesker.

    Det der irreterre mig mest er, at store dele af serien er på svensk. Utroligt man snart ikke kan se en dansk film eller serie, uden de forbandende svenskere skal være med, med deres fjogede sprog.
    Hvad ville københavnerne mon syntes, hvis halvdelen af danske film blev lavet på tysk.

    "Regner" med at se de sidste afsnit af sæson 1 idag.

    Aranyhajú Nyárszépe 6-05-18 15:01

  • 3

    Er der i det mindste bare bryster i serien? Jeg skulle spørge fra en ven. Og nej, det er ikke Davenport.

    Bony 6-05-18 21:50

  • ★★★0

    Er der i det mindste bare bryster i serien? Jeg skulle spørge fra en ven. Og nej, det er ikke Davenport.

    Ja, lidt er der. Angela Bundalovic og Jessica Dinnage. Resten går i bad med tøj på, hvilket jeg også fandt lidt mystisk.

    Aranyhajú Nyárszépe 7-05-18 07:08

  • ★★★★★★0

    Jeg måtte og slæbe mig igennem #1. Kæft den er kedelig. Jeg orker det faktisk ikke rigtigt... Og hende i hovedrollen har sådan et irriterende modersmærke midt i hovedet, der hele tiden fucker med min koncentration...

    davenport 7-05-18 15:31

  • ★★★0

    Jeg er specielt imponeret af hende der Lea. Tænk at hun har gået med bøjle i 6+ år. Hun må have nogle meget lige tænder.

    Aranyhajú Nyárszépe 7-05-18 17:18

  • ★★★★★★0

    Hun kan spise en okseklump på en pind, uden at få noget mellem tænderne :D

    davenport 7-05-18 17:47

  • 0

    Har nu set 5 afsnit og jeg er sgu heller ikke imponeret! Eneste kompetente skuespiller er Mikkel Boe Følsgaard og dialogen er til tider decideret tåkrummende. Ser serien med teenagerne derhjemme, som synes at den er ok, meeeen jeg sidder nu og kommer med nogle gevaldige suk indimellem.

    Wiseguy 9-05-18 14:54

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen