Forum - Forum-tråd: SPOILERTRÅD om Star Wars

SPOILERTRÅD om Star Wars

  • ★★★★★★0

    Jep, The Clone Wars og Star Wars Rebels er sket i Star Wars-universet, som vi kender det i dag. Det betyder dog ikke, at der henvises til det overhovedet.

    Zero Cool30-12-15 14:23

  • ★★★★★0

    Her er lidt mere til Brunos store "map" over handlingen og personerne :)

    Elwood 1-01-16 14:20

  • ★★★★★★0

    Interessant :)

    Zero Cool 1-01-16 14:25

  • ★★★★★0

    Tænkte nok det ville interessere dig.

    Elwood 1-01-16 14:26

  • ★★★★★0

    Det lader til, at jeg ikke har læst min sidste Star Wars-bog. 

    Lars! 1-01-16 16:49

  • ★★★★★★0

    Ja, endog meget interessant :)

    davenport 1-01-16 20:17

  • 0

    Hvis jeg gerne ville læse nogle af romanerne, hvilken skulle jeg så starte med? :i

    Kyllingebenet 4-01-16 11:37

  • ★★★★★★0

    Hvis du kun vil læse hvad der er kanon, er der vist kun fire romaner indtil videre, så det er til at overskue. Så vidt jeg ved, er der ikke noget bestemt sted man bør starte, da de står på egne ben.

    Hvis du bare vil have noget godt Star Wars og er ligeglad med om det er kanon, så er der ret meget at tage fat på. Thrawn-trilogien er som regel den de fleste anbefaler, der foregår direkte efter Return of the Jedi. Der er en ret god roman ved navn Darth Plagueis, der handler om den Sith som Palpatine omtaler i Episode III, altså Palpatines mester. Jedi Academy-trilogien er også ret god. The Courtship of Princess Leia og Splinter of the Mind’s Eye kan jeg også anbefale.

    Timothy Zahn skrev Thrawn-trilogien og stort set alt Star Wars, som han har skrevet, er værd at tage fat på.

    Zero Cool 4-01-16 13:14

  • ★★★★★★0

    Blandt tegneserierne er der meget godt at hente også. Jeg har ikke læst noget som helst hvad der er kommet fra Marvel, men af det gamle fra Dark Horse, som ikke længere er kanon, kan jeg anbefale:

    Tales of the Jedi - en længere og forholdsvis kompleks historie der foregår i "The Old Republic", som omhandler de oprindelige Siths og som var inspirationskilden for spillene Knights of the Old Republic.

    Knights of the Old Republic - en slags sidehistorie til spillene, hvor nogle af figurerne fra spillene også optræder, bl.a. den ovennævte Revan. Den handler om en Padewan der anklages for mord, der faktisk er begået af en kreds af Jedis, samt hans kamp for at vise sin uskyld. Sædvanligvis havner han sammen med en flok sære eksistenser, bl.a. en Mandalorian - en af de mytiske krigere, som Jango Fett antageligevis nedstammer fra.

    Legacy - Den handler om en af Lukes efterkommere er dusørjæger og en tidligere Jedi, som lejlighedsvis flirter med The Dark Side. Galaksen er sædvanligvis i krig og der sidder en Sith imperiets trone.

    Star Wars Infinities - En sjov genfortolkning af den originale Star Wars-trilogi, en slags "What if..", ligesom Marvel og DC lavede før i tiden.

    Dark Empire - denne er også udgivet på dansk og handler om tiden efter Return of the Jedi. Luke er en Jedi Master og er i gang med at stable en ny Jedi-orden på benene, men Imperiet er tilbage, der er masser af Dark Jedis og der optræder figurer i, som også optræder i Tales of the Jedi.

    Og så er der masser af andre interessante og mindre historier. De fleste er samlet i store, herlige og forholdsvis billige samlealbum, hvis man er interesseret.

    Zero Cool 4-01-16 14:05

  • ★★★★★★0

    Jeg har kun, engang for snart en hel del år siden, læst Thrawn-trilogien og må indrømme, at den var drøj at komme igennem. Jeg elsker Star Wars, men disse tre bøger var virkelig kedelige. Så skulle de være det bedste undrer mig?

    Nå ja, så har jeg læst lidt tegneserier engang. Dem husker jeg ikke meget af.

    T. Nielsen 4-01-16 14:34

  • ★★★★★★0

    Kyllingebenet spørger hvor man bør starter og Thrawn-trilogien er hvad de fleste anbefaler, at man starter med, jeg skriver ikke noget om, at de er de bedste. Jeg husker dem dog som ganske gode.

    Zero Cool 4-01-16 14:49

  • ★★★★★0

    Jeg hørte den første Thrawn-bog via Audible, og det var en ganske god oplevelse. Den var også ret godt produceret med gode stemmer og lydeffekter, havde ikke været samme oplevelse bare at læse den ;) 

    Lars! 4-01-16 14:56

  • ★★★★★★0

    Nej Bruno, men du skrev at det var den de fleste anbefalede og deraf konkluderede jeg, måske fejlagtigt, at det var fordi den generelt blev regnet blandt det bedste. Måske regnes den også som dette. Jeg var bare ikke glad for den, så skulle det være rigtigt, får jeg nok ikke læst mere Star Wars. Det var såmænd bare min tanke, spørgsmål og kommentar til jeres samtale.

    T. Nielsen 4-01-16 15:10

  • ★★★★★0

    Billeder on set fra Cinematographer Daniel Mindel

    Elwood 4-01-16 16:00

  • 0

    Tak for uddybende svar, Bruno! Jeg har hentet Darth Plagueis til iPad'en, og hvis det viser sig at være et hit,  så vil jeg prøve at forsøge mig med Thrawn-trilogien. :)

    Kyllingebenet 4-01-16 18:22

  • ★★★★★★0

    T.Nielsen, så vidt jeg ved, anbefales den fordi det er den historie der ligger tættest på RotJ og derfor er det bedste sted at starte, hvis man vil tage hul på Expanded Universe. Om den generelt anses som den bedste, aner jeg ikke, men det lader til at folk generelt er ret glade for den.

    Zero Cool 4-01-16 22:28

  • ★★★★★★0

    Det er naturligvis også en fin grund. Husker ikke meget af den, men mindes dog lidt om at den rigtigt nok byggede videre på den eller rettere derfra. Jeg har fået en del SW bøger forærende, men aldrig helt fået styr på hvordan de hører eller ikke hører sammen. 

    T. Nielsen 4-01-16 22:35

  • ★★★★★★0

    http://imgur.com/gallery/9lGm2Gm

    Her er en lille oversigt over den nuværende Star Wars kanon.

    Zero Cool 8-01-16 09:05

  • ★★★★★2

    Den har sikkert været oppe og vende før, men jeg kigger ikke lige de mange sider igennem.

    For mig giver det meget mere mening, at Rey skulle være relateret til (eller hvem ved, måske bliver reinkarnation et begreb i den nye trilogi?) Obi-Wan fremfor Luke. Der er simpelthen bare rigtig mange sammenligninger i løbet af filmen, og Reys alder taget i betragtning, skulle Luke være hurtigt ude og finde kærlighed samt få børn på meget kort tid samtidig med alt det andet han har haft gang i. Læs evt her:

    http://m.huffpost.com/us/entry/8911656

    David Lund 8-01-16 12:28

  • ★★★★★★0

    Kæft, det giver god mening! Mener også det er det eneste Disney har kommenteret på, af alle de spekulationer der er kommet frem. - Og sagt, at det er det i hvert tilfælde ikke!

    davenport 8-01-16 14:37

  • ★★0

    Ud fra en musikalsk vinkel giver det også mening. Da Luke og Rey mødes hører man hverken hans eller hendes tema men The Force-temaet, som melodien i dag er mest kendt som, men i "A New Hope" er det oprindeligt Kenobis tema. Den simple grund kan selvfølgelig også bare være at de deler Kraften, men det er ikke helt så interessant ;)

    En anden sjov lille ting der understøtter teorien: Under rulleteksterne hører man også i et kort øjeblik Reys tema hånd i hånd med Kenobis tema:

    http://www.youtube.com/watch?v=cUBUlKgsNK8&t=7m28s

    Michael Andersen 8-01-16 19:56

  • ★★★★★★0

    Hvor mange gange er du oppe på Michael?? ;D

    davenport 8-01-16 19:55

  • ★★1

    Filmen - 4 gange. Rulleteksterne - lidt over 30 gange. Soundtracket - det vil du ikke vide ;)

    Michael Andersen 8-01-16 20:11

  • ★★★★★★0

    He he :D - du har jo også en vis adgang...

    davenport 9-01-16 13:43

  • ★★★★★0

    Er vi færdige med at snakke om Star Wars: The Force Awakens? I think not! 

    https://www.quora.com/?digest_story=18237320 

    Finns baggrund og pludselige indskydelse til at gå imod alt hvad han har lært = det største plothul i den nye film? 

    Lars! 5-02-16 15:24

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen