Trailer: Se første trailer til Spike Lees kommende Ku Klux Klan-film "BlacKkKlansman"

Spike Lee tager endnu engang temperaturen på racedebatten med en film centreret omkring Ku Klux Klan.

Spike Lee er i disse dage på den prestigefyldte Cannes-festival, hvor hans kommende Ku Klux Klan-film "BlacKkKlansman" er udtaget til hovedkonkurrencen og skal dyste om Den Gyldne Palme. I anledning af filmens verdenspremiere er der nu udkommet en trailer, som du kan se herunder.

"BlacKkKlansman" udspiller sig i 1978 og er baseret på en virkelig sag i Colorado Springs, hvor den afroamerikanske politibetjent Ron Stallworth gjorde det umulige ved at infiltrere den højreekstremistiske gruppe Ku Klux Klan. Ron Stallworth besvarede en avisannonce, hvor klanen søgte medlemmer, og med arbejde udefra lykkedes det ham endda at stige væsentlig i rang. Hver gang det var påkrævet at møde fysisk op, sendte Stallworth en undercover-politibetjent, som var lys i huden.

John David Washington ("Ballers") spiller hovedrollen som Ron Stallworth, mens Adam Driver ("Star Wars: The Last Jedi") spiller kollegaen Flip, der skal infiltrere gruppen. Derudover kan blandt andet Topher Grace ("Spider-Man 3") ses som Ku Klux Klan-overhoved, mens Laura Harrier ("Spider-Man: Homecoming") og Harry Belafonte ("Bobby") også er med. 

Filmen er instrueret af Spike Lee og produceret af Jordan Peele, der sidste år hittede stort med den racecentrerede gyserfilm "Get Out".

"BlacKkKlansman" får verdenspremiere på Cannes-festivalen i denne uge og er sat til amerikansk biografpremiere 10. august. Det vides endnu ikke, om den kommer i dansk distribution. 

Kommentarer

Se første trailer til Spike Lees kommende Ku Klux Klan-film "BlacKkKlansman"

  • ★★★★★0

    Det ser sgu meget fedt ud. Og den afsluttende scene og replik var klukkende morsom. Det bliver spændende at se, om Spike Lee er kommet op i gear igen efter et par middelmådige film. Jeg krydser fingre og håber det bedste. :)

    NightHawk15-05-18 19:15

  • ★★★★★0

    Det ser ganske fedt ud, looking forward.

    Elwood15-05-18 19:26

  • ★★★★0

    Jeg ser altid lidt mere på de seneste film og man er ofte nok ikke bedre end det. Det er snart mange år siden jeg har været underholdt af Spile Lee. Så det kan kun overraske. 

    Babo15-05-18 19:38

  • ★★★★★★1

    Spike Lee hører til en flok instruktører, hvis film jeg altid vil se - uanset deres foregående film. Det skyldes, at selvom de er middelmådige, har de stadig nogle interessante twists og ideer. Desuden synes jeg, Spike Lee er en af de mest undervurderede instruktører derude. Selvfølgelig bevæger han sig mest i indie-verden med undtagelse af nogle enkelte film, der slår stort igennem.

    Som jeg ser det, så har han kun lavet to dårlige film - Girl 6 og Miracle at St. Anna. Da Sweet Blood of Jesus fra 2014 var også lidt usammenhængende, men egentlig ok, og She Hate Me havde et interessant blik på nogle sorte stereotyper.

    Nu er vi ovre i film, jeg giver 7/10 - og det er nogen af hans nyeste og ældste. School Daze og She's Gotta Have It mangler lidt pondus, mens Chi-Raq (2015) er en ret anderledes film om bandevold. Red Hook Summer er meget undervurderet, men hvis man ikke køber det voldsomme twist, så er det klart, at filmen ikke bider på en. Oldboy er absolut ikke en dårlig film, og hvis man ikke sammenligner med originalen, kan den godt stå for sig selv. Summer of Sam husker jeg ikke så godt, men den er også her til 7/10.

    Så går vi til 8/10-filmene, som bl.a. er 90'er-street-klassikerne, Jungle Fever og Clockers, sportsfilmen He Got Game med et fantastisk soundtrack, karakterstudie-filmen Get On the Bus, musikfilmen Mo' Better Blues, den satiriske Bamboozled, thrilleren Inside Man og dokumentaren i 4 dele, When the Leeves Broke - lige netop hans dokumentarfilm har jeg ikke set alle af.

    Han har også lavet 5 film, jeg giver 9/10 - også en dokumentarfilm, den tragiske og rørende 4 Little Girls, den nyere klassiker, Malcolm X, den fantastiske 25th Hour og den ukendte TV-film, Sucker Free City.

    Til sidst er der mesterværket Do the Right Thing, som er en af mine få 10/10-film.

    Jojo, Spike Lee er absolut ikke uden flaws, og der er langt mellem hans perler - men alle film med undtagelse af Miracle at St. Anna er værd at se - den er simpelthen bare for konventionel og kedelig.

    Han er en lidt mærkelig instruktør, fordi han har lavet nogle store hits såsom Malcolm X og Inside Man samt Do the Right Thing og 25th Hour, som er dog er mere over i independent-genren. Og så har han lavet masser af independent-film, som ikke får den store udbredelse. De er heller ikke ligeså gode, men det gør dem ikke dårlige. Han er også en af dem, hvor man ikke kan bruge IMDB-karaktererne til noget, fordi mange stemmer hans film ned pga. et personligt had til hans person. Jeg vil godt medgive, at han har et problem med fokus, og filmene kan blive lidt usammenhængende - men det kan jeg godt se igennem med, fordi når de er gode, så er de rigtigt gode.

    Traileren her viser også, at han ikke bare tager et thriller-blik på den virkelige historie, men tager tykt pis på situationen. Jeg synes også, at den nuværende IMDB-karakter er sigende for Spike Lee: 36,6% har givet den 10, mens 32,1% har givet den 1. Så haters og counter-haters er allerede i gang med at forskrue karaktergivningen.

    Anyway - jeg er hooked, og ser utrolig meget frem til den :)

    Guldager15-05-18 20:22

  • ★★0

    Spike Lee er en instruktør jeg meget gerne vil se mere af. "Do The Right Thing" er et regulært mesterværk og "Inside Man" samt "Clockers" er udmærket. Derudover har jeg kun set "Bamboozled", som næsten var ulideligt ringe, omend præmissen er vanvittigt god.

    25th Hour er den af hans film jeg glæder mig mest til at få set - og til nyheden, så ser BlacKkKlansman" ud til at være god spas med noget på hjerte.

    Mikkel Abel15-05-18 20:29

  • ★★★0

    Den ser faktisk fed ud. Det er godt nok også ved at være mange år siden at Spike Lee har lavet en film, som jeg synes var værd at se, så jeg håber at dette kan blive hans comeback film.

    Essal15-05-18 21:17

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen