Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★0

    Beasts of No Nation (2015)

    Interessant og ofte spændende fortælling om børnesoldater, holdt i en tone der forekommer overbevisende og en historie der kommer godt rundt om diverse grusomheder. De er her også alle som man kan forvente af en sådan film. Voldtægter, pædofili, børn der tvinges til at dræbe osv, men heldigvis uden at svælge sensationalistisk i disse. Desværre skuffer filmen, ved at køre i tomgang i alt for mange scener, der trækkes for langt ud uden at ville ret meget. De unge skuespillere er dog troværdige, mens jeg er mindre sikker på om jeg finder Idris Elba er velvalgt i en stor og betydningsfuld birolle. Jovist er han karismatisk og spiller godt, men jeg føler også lidt han flytter fokus. Men en vigtig fortælling, fermt iscenesat.

    Bedømmelse: 6/10

     

    Joe (2013)

    Habilt drama om mennesker fra dysfunktionelle baggrunde og familier, de usynlige tråde der indimellem binder os mennesker sammen, får os til at føle sympati med hinanden og en hæderlig fortælling om venskab grundet dette. Men også en fortælling der fornemt rummer to historier i en, uden at gøre et større nummer ud af dette. Det sker via Tye Sheridan i den egentlige hovedrolle, der overbevisende i sin rolle og dennes liv, indirekte giver os historien om Joe. Joe spilles af Nicolas Cage, der gør det bedre end set længe. Historien og dens karakterer kunne der måske have været gravet lidt dybere ned i, men det fungerer stadig godt og giver et indblik i en dyster verden og et skæbnetungt liv.

    Bedømmelse: 7/10

     

    Lucy (2014)

    Hvad jeg troede kunne være en habil lille actionbasker, med et twist, viste sig desværre at ende som det værste og mest ligegyldige nonsens set længe, uden meget action, men med flere dårlige effekter. Starter ellers fint nok ud og byder på et spændende setup. Den kære Scarlett Johansson er ligeledes velvalgt. Men det er så også det.

    Bedømmelse: 4/10

    T. Nielsen 5-01-16 09:17

  • ★★★★0

    @Thomas: Kan anbefale den franske Johnny Mad Dog, også om børnesoldater. Den fandt jeg rigtig god.

    Bruce 5-01-16 10:27

  • ★★★★★★0

    Takker Bruce, men har set den. Mindes den på niveau med BoNN, altså en okay film. Mere udpensles i volden måske, men ellers meget det samme.

    T. Nielsen 5-01-16 10:31

  • ★★★★0

    Prøv War Witch fra 2012. Den blev indstillet til Guldbjørnen såvel som oscaren for bedste udenlandske film. Sublimt krigsdrama med et strejf af surrealistisk islæt. 

    Babo 5-01-16 13:03

  • ★★★★★★0

    The Innocents, Jack Clayton 1961

    Så er det tid til lidt gammeldags spøgelsesfilm. The Innocents starter med sort skærm til tonerne af en sørgelig sang sunget af et barn. Resten af filmen er ligeså effektiv. Miss Giddens bliver ansat til at passe to børn i et landligt mansion. Her er der allerede et setup til en gyser: et kæmpehus, børn og en uskyldig og uvidende ung kvinde. Det er klassisk og det er klasseudført. Blandt mystiske dødsfald, superb lysteknik og effektive shocks er der de to børn. De er en af grundene til, at filmen virker så godt. Manuskriptet kunne ligeså godt være lavet til en dårlig b-film, men her er teknikken superb og stemningen mættet. Fra start til slut en god oplevelse.

    9/10

    Guldager 5-01-16 16:36

  • ★★★★★★0

    Still Alice

    Suveræne Julianne Moore i et godt drama, der sagtens kunne ende i en tragisk tåreperserfinale. Men det gør den nok - den er hele tiden jordnær, men en af filmens store genialiteter er, hvordan så meget foregår uden for kammeraet. Vi ser det hele fra Alices synspunkt, og imellem scenerne kan der godt få flere måneder.

    8/10

    Guldager 5-01-16 17:52

  • ★★★★★★0

    War Witch er noteret Babo:-) Takker!

    T. Nielsen 5-01-16 17:55

  • ★★★★0

    Fargo sæson 2

    Efter den overraskende gode første sæson, som tilmed sikrede serien både Emmy og Golden Globy, så kommer en sæson 2, som faktisk er ligeså god. Ja den overgår faktisk den gamle. 

    Karakterer, manuskript, dialog, klipning ... the works. Timingen er simpelthen sublim. Det er ikke fair at udpege enkelte, for det er nok det bedste mest allround ensemble jeg har set i en serie siden Deadwood. Ingen topper Billy Bob Thornton fra sæson 1, men til gengæld er alle høj klasse. Kirsten Dunst spiller sit livs rolle og Patrick Wilson er efterhånden bundsolid i alt han medvirker i. Ted Danson er klasse som sherif. Derudover en perlerække af karakterer, som den sorte Mike Milligan fra Kansas mafiaen. The Kitchen Brothers. Advokaten Kurt. Etc.

    Coen brødrene kunne simpelthen ikke have gjort det bedre. Der er også genhør med et par sange fra Big Lebowski og Oh Brother Where Art Thou.

    10/10

    Bruce 6-01-16 09:09

  • ★★★★★0

    Skal stadigvæk ha set den serie, er spændt på og se Jeffry Donovan i serien, som jeg holdt meget af i Burn Notice.

    Elwood 6-01-16 09:19

  • ★★★★0

    Tvivler på du bliver skuffet :)

    Bruce 6-01-16 09:26

  • ★★★★0

    Det er sgu vildt overraskende, at Fargo sæson 2 kan ramme så højt. Glæder mig virkelig meget til at se sæson 2. Hatten af for folkene bag, som næsten havde umulige odds med en SÅ suveræn film i baggrunden. Og så er jeg meget glad for de laver en miniserie(r) ud af Fargo universet. Nu bliver jeg sgu nødt til at se skidtet ;)  

    Babo 6-01-16 09:55

  • ★★★★★★0

    One-line reviews...jeg har nu set 27 film i 2016 :S

    ----

    The Texas Chainsaw Massacre, Tobe Hooper 1974, 8/10

    Superfed slasherfilm!

    ----

    Stroszek, Werner Herzog 1977, 7/10

    Heart of Glass, Werner Herzog 1976, 4/10

    The Enigma of Kaspar Hauser, Werner Herzog 1974, 7/10

    Jeg bliver aldrig stor fan af Herzog, men Stroszek og The Enigma of Kaspar Hauser er nogle fine fim, især pga. af en meget 

    interessant Bruno S. i hovedrollerne.

    ----

    The Last Unicorn, Jules Bass & Arthur Rankin Jr. 1982, 7/10

    En rigtig hyggelig animation, der dog ikke er animeret supergodt.

    ----

    The Congress, Ari Folman 2013, 8/10

    Manden bag Waltz With Bashir har lavet endnu en interessant film. Denne gang er det sci-fi. Tag at se den, den er absolut ikke som andet sci-fi.

    ----

    Meantime, Mike Leigh 1984, 7/10

    Mike Leigh portrætterer en opvækst i det fattige England under Thatcher. 

    ----

    Made In Britain, Alan Clarke 1982, 8/10

    En Tim Roth i storform hans debutfilm. Som skinhead er han sgu lidt skræmmende!

    ----

    This Is England, Shane Meadows 2006, 9/10

    Skinhead-kulturen er også tema i This Is England. Dette må høre blandt toppen af britiske film, og de efterfølgende miniserier, This Is England '86 og This Is England '88 er bestilt.

    ----

    Dark Star, John Carpenter 1974, 2/10

    Måske forstår jeg den ikke, men synes den er pivringe og latterligt. Det kan være, at nogen finder det charmerende, jeg finder det bare ringe.

    ----

    Over the Edge, Jonathan Kaplan 1979, 5/10

    Utilpassede unge i en planlagt og pænt community. Matt Dillons debut, men desværre kammer filmen over hen i mod slutningen.

    ----

    Suburbia, Penelope Speeris 1983, 7/10

    Dårlig skuespil, tacky dialog, men Suburbia er en af den type film, der på trods af sine b-films kvaliteter har et eller andet over sig. Den handler også om punks...

    ----

    Primer, Shane Carruth 2004, 7/10

    Jeg var desværre ikke alt for koncentreret her, og det kræver filmen. Indtil videre er det en 7'er, men ved gensyn kunne jeg godt forestille mig, at den kommer op på en 8'er. Dog er indledningen lidt for tør.

    ----

    Timecrimes, Nacho Vigalondo 2007, 5/10

    Den bliver simpelthen for lang og udpenslende. Jeg har det ikke så godt med tidsrejser i film(hvert fald ikke tidsrejser bagud).

    ----

    Upstream Color, Shane Carruth 2013, 5/10

    Shane Carruth har et interessant hoved, men Upstream Color bliver skæmmet af for lidt handling og dårlig skuespil.

    Guldager 9-01-16 19:00

  • ★★★★0

    Jeg var heller ikke voldsomt imponeret af Upstream Color. Jeg følte ikke helt der var så meget mening med galskaben. Primer er jeg også enig med dig i. Det er en fin nørdet teori om emnet, men har den egentlig noget dybde når det kommer til stykket? 

    Babo 9-01-16 19:53

  • ★★★★★0

    Jeg var personlig vild med indledningen til Primer, det her med vi bare blir kastet ud i det og ike hel, ved, hvad som foregår. det er en af mine første blind buy film, en jeg købte uden rigtig og vide noget som helst, anden taglinen med Build a bigger one.

    Elwood 9-01-16 20:37

  • ★★★★★0

    I er to kættere, der ikke forstår at værdsætte god kunst! "Upstream Color" er fantastisk. Basta! :)

    Kruse 9-01-16 20:37

  • ★★★★★★1

    Jeg er med Kruse....I hvert fald indtil jeg eventuelt får set "Upstream Color"!

    T. Nielsen 9-01-16 20:55

  • ★★★★0

    Rasmus. 

    Du får valget mellem to tortur valgmuligheder. 

    1) Casino Royale

    2) Syriana 

    Sat dit kryds ;) 

    Babo 9-01-16 21:25

  • ★★★★★★0

    Elwood - ja, det var også meget fedt, men det trak ud i alt for lang tid, synes jeg. 

    Guldager 9-01-16 21:48

  • ★★★★★★0

    Not Quite Hollywood: The Wild, Untold Story of Ozploitation

    Titlen siger næsten alt - det er en dokumentar om de australske exploitation- og genrefilm fra 70'erne og frem. Vold, bryster, vanvid, biler og flere bryster.

    Selvom man måske ikke har en interesse i den slags film, er det alligevel et ret interessant indblik i den filmindustri, der bl.a. var med til at give os Mad Max: Fury Road, gøre verden opmærksom på Mel Gibson og har inspireret bl.a. Tarantino og James Wan.

    Jeg har allerede bestilt fire film hjem, af dem der blev berørt i dokumentaren.

    Man kan se den på den australske Netflix.

    Zero Cool 9-01-16 21:55

  • ★★★★0

    Man må give instruktør Shane Carruth kredit for at lave de her kringlede film, men jeg vil ønske han kunne inddrage et menneskeligt element ind. Måske derfor jeg bedre kan lide Kaufman eller Lynch. Med al respekt for ham, så er han ingen skuespiller. Han er dog uden tvivl en interessant instruktør. 

    Babo 9-01-16 23:08

  • ★★★★★1

    Det er ingen hemmelighed, at jeg er stor fan af Carruths film. Det er svært for mig, at sammenligne med andre - hovedsageligt fordi han har lavet så få film og er et unikum. Dog kan man sagtens drage paralleler til Lynch og Kaufman som Babo gør, men de to har jo haft deres misfires i deres lange karrierer (synes jeg i hvert fald), og det er da ikke umuligt, at Carruth ender på samme måde. Men ja, man skal være til de her kringlede film, som på ingen måde gider forklare og er forholdsvist kolde. Det rammer så også helt plet hos mig. Han er dog ingen skuespiller - heldigvis er skuespil bare ikke et særligt vigtigt element i hans film, så det overlever jeg skam fint.

    David Lund 9-01-16 23:46

  • ★★★★0

    Mit problem er, at hans film er mekaniske. Problemet er ikke, at de er kringlede. Primer føles lidt som en tung forelæsning om mekanik. Man sidder næsten og løser matematik med manden. Upstream Color kunne jeg hverken finde hoved eller hale i. Indimellem må en film altså også åbne op, før man kan værdsætte kvaliteterne. Hvorfor kan du lide den, David? 

    Jeg skal ikke kloge i, hvor meget skuespillet betyder i hans film. Jeg talte ikke nødvendvigvis om præstationerne men et menneskeligt element. Donnie Darko er også kringlet i sit plot, men drives ikke kun fremad af et mekanisk plot. 

    Babo10-01-16 00:31

  • ★★★★★1

    Upstream Color er baseret på en teori, som jeg fandt enormt interessant - ideen med at noget så simpelt som en parasit i kroppen, kan styre dine valg og evolutionens gang. Samtidig er den visuelt smuk og stemningsmættet som bare pokker -melankolsk og kold. Den er virkelig svær at finde hoved og hale i, og den gav også først egentlig mening for mig ved gensyn, og jeg er sikker på, at den har meget mere at byde på, som jeg måske først fanger ved fremtidige gensyn. Jeg kan sagtens forstå, hvordan den kan tænde mennesker af, for jeg giver dig ret i kritikken af hans film - det er bare elementer der tiltaler mig en del.

    Donnie Darko er også en favorit af mine. Den har dog masser af varme, og det menneskelige elemtent er meget vigtigere end i Carruths film. Jeg anser dog Carruth som en bedre instruktør end Kelly. Han har i hvert fald lavet mere end en god film i mine øjne =)

    David Lund10-01-16 07:13

  • ★★★★★★0

    Babo, kunne jeg få dig til at uddybe hvad du mener med, at det ikke er fordi filmene er for kringlede, men for tekniske. Kritikken du efterfølgende kommer med af Upstream om at den ikke er til at finde hoved eller hale i, lyder nemlig kringlet. Hvordan skal dette oversættes til teknisk (blot hvis det er til at forklare gamle dreng).

    T. Nielsen10-01-16 07:24

  • ★★★★★0

    Primer er i hvert fald en meget teknisk omgang. Upstream Color er vist mere en kringlet omgang. To meget forskellige film med forskellige virkemidler i mine øjne. Begge fantastiske!

    David Lund10-01-16 07:28

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen