Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★1

    Er det på selve skiven? Men dæleme en film, der bare blev bedre. 

    Ja det er 3 1/2 times sublim ekstramateriale.

    Bruce18-06-18 21:51

  • ★★★★0

    Ja det er 3 1/2 times sublim ekstramateriale.

    Jeg skal i gang med Free Fire filmen, så jeg snupper det bagefter. 

    Babo18-06-18 21:58

  • ★★★★0

    Jeg skal i gang med Free Fire filmen, så jeg snupper det bagefter. 

    Aye

    Bruce18-06-18 22:17

  • ★★★★★0

    Den burde være på biblioteket. 

    Fee! Jeg undersøger det!

    David Lund18-06-18 22:20

  • ★★★★★★0

    Ransom (1975)

     

    Som bosiddende i Danmark og altså i Skandinavien, blev jeg lidt forvirret i starten af denne actionthriller, da den foregik i ”Skandinavien”, som blev omtalt som et land (og altså i filmen var et land fandt jeg ud af). Det gjorde det ikke nemmere at alle snakkede engelsk engelsk (altså uden accent til at pege i retning af noget), både de britiske skurke og de lokale (hvoraf en af dem altså så var Sean Connery), for hvor hørte de så til. Men filmen er hovedsagligt optaget i Norge, så hvorfor den finske instruktør ikke bare lod den foregå der ved jeg ikke.

    Fraset alt dette, så er det i sig selv ikke en specielt god film. Den er klodset iscenesat, tilsat en historie som måske nok vil ligne andre af de store thrillere fra den tid, men som er utroværdig i sin helhed og forekommer mig uigennemtænkt. Musikken af Jerry Goldsmith er dog effektivt understøttende, i en tidstypisk 70’er stil, og løfter flere scener så den bliver lidt spændende. Så har jeg også altid haft en svaghed for Connery, selv om han her kommer sovende igennem sin rolle. Han har så heller ikke meget at arbejde med.

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen19-06-18 08:52

  • ★★★★0

    Patriot

    Jeg genså Patriot i går. Det er for mig den absolut mest seværdige og gensynsseværdige af Roland Emmerichs film. Men nu er det også en periode, jeg holder meget af at se film om.

    Jeg kan se på blu-ray.com og deres anmeldelse, at den får 5 af 5 i billedkvalitet, men jeg glemte at se, om det er samme version, for ærligt talt så syntes jeg, at den var meget lidt imponerende og indimellem tilmed lignede lort.

    Så nu overvejer jeg, om jeg ikke skal investere i 4K udgaven. Det er bare så irriterende, at priserne på 4K er vanvittige og det er svært at finde udsalg.

    Bruce21-06-18 12:47

  • ★★★★0

    The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover (1989)

    Jeg vil ikke engang forsøge at forklare handlingen her og vil næppe kunne. Men her er der tale om en af de mest ejendommelige film jeg har set. At menneske er domineret af dyriske instinkter er måske ikke en epokegørende opdagelse, men det er serveret med stil og samtidig er man sært fascineret af hele setuppet og ikke mindst gangsteren, spillet blændende af Michael Gambon. Sublim teknisk tour de force i lyd, billeder, farver og kameraføring. Åbningsscenen og slutscenen vil medføre nedsat appetit. 8/10

    Babo21-06-18 14:19

  • ★★★★0

    Free Fire 

    Det var desværre en monoton affære. En håndfuld gode galgenhumoristiske scener, men ingen nævneværdige karakterer. De endeløse skudscener er meget standard iscenesat og vil næppe imponere ret mange. Måske ikke decideret ringe, men forglemmelig. Wheatley er en underlig størrelse. 5/10

    Babo21-06-18 14:20

  • ★★★0

    The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover (1989)

    Jeg vil ikke engang forsøge at forklare handlingen her og vil næppe kunne. Men her er der tale om en af de mest ejendommelige film jeg har set. At menneske er domineret af dyriske instinkter er måske ikke en epokegørende opdagelse, men det er serveret med stil og samtidig er man sært fascineret af hele setuppet og ikke mindst gangsteren, spillet blændende af Michael Gambon. Sublim teknisk tour de force i lyd, billeder, farver og kameraføring. Åbningsscenen og slutscenen vil medføre nedsat appetit. 8/10

    Den er pænt sær og virkelig god. Jeg har set et par Peter Greenaway-film siden, men de er for opstyltede og teatralske for min smag. Men her virker det virkelig.

    Benway21-06-18 15:02

  • 1

    Eyes Without a Face (1960)

    Makabre og ‘eerie’ gyser, der sætter skalpellen i struben på tilskueren. Et hærdet skrækpublikum i dag vil formentlig stadig finde et par scener ‘gut-wrenching’, men det er egentlig mere tanken bag og den skumle atmosfære, der bærer filmen. Godt skuespil, fedt score og den slutscene.. puha! 8/10

    Så den også forleden. Fed film - enig med din karakter!

    evermind25-06-18 11:11

  • ★★★★★★0

    Eraserhead (1977)

     

    Instruktør David Lynch’s spillefilmsdebut er et dystopisk industrielt mareridt holdt i skummel sort og hvid og selv om han er kendt for sine ofte særegne film (og serie), må denne næsten være at betegne som en af mandens mest bizarre (i hvert fald af dem jeg har set), selv om man måske bliver mere forvirret af handlingen i andre.

    Historien og indfald er i hvert fald gådefulde, så der er masser at tolke på og det er der sikkert også blevet, både i filmens helhed, men også i de mange ejendommelige detaljer og enkeltscener. Derfor er der sikkert også gået en masse hen over hovedet på mig, i mit forsøg på at forstå filmen på et dybere plan, hvad det er Lynch vil fortælle, udover at fremkalde en stemning af noget ubehageligt og trykkende.

    Men foreholder jeg mig til hvad Lynch præsenterer mig for, så fylder angsten en del, præsenteret som en ond drøm om livet, måske fremtiden og det samfund vi har skabt og hvad det gør ved os. På et mere personligt plan, er der forhold og børn.

    Uanset, det er fascinerende filmkunst, der indrømmet taber lidt i forhold til at nå helt op blandt mandens bedste film synes jeg, fordi den ofte er svært relaterbar. Men alligevel drages man, hvis man lader sig følge med ind i den excentriske verden Lynch får skabt.

    Jeg forstår dog godt, hvis mange står af og føler at filmen er en ulidelig omgang. Jeg kunne godt lide den, selv om det næppe er det rigtige at sige om den, at man kan lide den. Det er nemlig ikke en film som jeg ser det, der vil holdes af. Den vil nærmere vække en følelse af afsky, måske bekymring, skræk og få en til at undre i dens iscenesættelse af en ond drøm, der afspejler en angst i det liv man måske lever.

     

    Bedømmelse: 8/10

    T. Nielsen28-06-18 11:05

  • ★★★★★★1

    Dan Curtis' Dracula (Mest for thomsens skyld)

    Dan Curtis' Dracula er en straight-up filmatisering af Bram Stokers roman, hvor meget lidt er ændret, inkl. at den historiemæssigt ikke er superinteressant. Jeg er ikke fan af bogen, hvis man skulle være i tvivl.

    Den kan ikke rigtigt noget, som andre filmatiseringer ikke kan, Jack Palance som har hovedrollen som Dracula virker for det meste lidt kikset og fejlcastet, især i de scener hvor han render akavet rundt med halvåben mund, så man kan se hans tænder.

    Udover dét, er det en ret typisk tv-produktion, som svinger mellem vellavede sets og effekter, til sets og effekter, der helt tydeligt er valgt for at holde produktionsomkostningerne i bund.

    Det nok mest interessante ved filmen er, at Richard Matheson har skrevet manuskriptet.

    Zero Cool28-06-18 15:15

  • ★★★★★★0

    All the Money in the World (2017)

     

    Under de rette omstændigheder, f.eks. med et godt manus, har instruktør Ridley Scott flere gange bevist at han kan lave gode film, ja sågar mesterværker. Det håndværksmæssige på det tekniske/visuelle plan er næsten altid både flot og gennemført, så hvis karakterer og historien tillader det og det gør det her, er det altid en fornøjelse at se mandens film.

    Historien der er inspireret en den sande beretning bag, hvor milliardæren J. Paul Getty’s barnebarn kidnappes, iscenesættes med tæft for det fængende og enkelte steder ganske spændende og så gemmer den på en interessant eftertanke. Tempoet holdes ofte højt, så man sjældent når at kede sig. Det koster lidt på fordybelsen og så forekommer spilletiden alligevel en smule for lang.

    Men det føles næsten som bagateller i en film hvor det solide filmhåndværk, kombineret med et generelt godt spillende cast, gør sit til løfte niveauet. Blandt skuespillerne skal jeg lige især fremhæve Christopher Plummer som rigmanden Getty. Han gør det vitterligt fremragende med små nuancer i sit spil, der sender os bag facaden på ofte kolde ansigt han portrætterer.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen28-06-18 18:57

  • ★★★★★★0

    The Strain (Sæson 3)

     

    Jeg har nemmere ved at påpege denne series svagheder end styrker. Alligevel føler jeg mig nu ret så godt underholdt af den. Da jeg læste bøgerne i sin tid, var jeg voldsomt begejstret for dem. Særligt den første af de tre bøger ramte vitterligt plet.

    Så da jeg så den kom som serie, begyndte jeg naturligvis og glæde mig, særligt da jeg fandt bøgerne godt egnede til at blive filmatiseret. Med tre bøger tænkte jeg tre sæsoner, det ville være perfekt til at yde historien retfærdighed og få ”det hele” med. Naturligvis vil der være ændringer, det er der altid, men når Guillermo del Toro var med begge steder (han er medforfatter på bøgerne) følte jeg mig fortrøstningsfuld på flere planer.

    At man så åbenbart mener man skal strække den over mere end 3. sæsoner synes jeg er et dumt valg. Derudover rammer filmens visuelle design ganske ofte forbi, hvor især ”vampyrernes” brod og deres evne til at skjule dem, forekommer mig alt for svulstig og opblæst.

    Desuden er der for meget af dette der er lavet som dårlig eller så middelmådigt CG. Det ser ikke specielt godt ud. Men trods dette og andet, så drages jeg af seriens univers, der svinger mellem det lidt cheesy til det mere nasty og hårdkogt spændende.

    Også seriens mørke og nedslående grundtone, skaber en dommedagsstemning der er fascinerende. Tillige synes jeg faktisk at denne nytænkning af vampyrmytologien sien steder er ret kreativ. I hvert fald den del med de hvide orme, der er ulækker, men samtidig formår at gøre mytologien større end blot en naturvidenskabelig forklaring.

    Filmens persongalleri er hvad det er. Nogle gider man, andre mindre. Der er ingen større åbenbaringer. Til gengæld er de alle tilpas nuanceret til at man både kan fatte sympati eller det modsatte, med de fleste af dem.

     

    Bedømmelse: 7/10 - 4/6

    T. Nielsen29-06-18 11:49

  • ★★★★1

    Hereditary 

    Indimellem lander der en film, der bare rammer plet. Man aner en klassiker i svøb her fra første fløjt og gysergenren må siges at være på vej ind i ny guldalder.

    Nerverne sidder simpelthen uden på tøjet fra start til slut! Det er en voldsom intens filmoplevelse med en sublim Toni Collette, der sagtens kan begynde at skrive sin Oscar takketale.

    Der er lagt vægt på den menneskelige tragedie, der vender op og ned på alt og som sådan er den vel mere et drama med afsæt i gyset. Begge dele fungerer heldigvis upåklageligt. Det her er en unik film og ualmindelig vellykket debut.

    ‘Hereditary’ lever op til hypen. Med et hjemsøgende score, formidabelt skuespil over hele linjen og et skarpt plot - bliver man draget ind i en mørk verden, der møver sig helt ind under huden. Wow! 9/10

    Babo 1-07-18 14:43

  • ★★★★1

    The Blackcoat’s Daughter/February (2015)

    Endnu en kvalitets-gyser, som A24 står bag. Godt iscenesat med en virkelig flot og stemningsmættet billedside og ‘eerie’ atmosfære. Kan forekomme lidt rodet ved første øjekast, men det er en, der kræver et gensyn, førend puslespillet falder ordentligt på plads. Filmen hedder i øvrigt ‘February’ flere steder. Så vær obs på det! Den er desuden instrueret af Osgood Perkins. Yes, det er Anthony Perkins’ søn. 7/10

    Babo 1-07-18 16:02

  • ★★★★★★0

    Star Trek: Voyager
    Star Trek er en gigantisk satan af en franchise. Der er utroligt passionerede fans af alt, nogle af enkelte serier og en del haters af nogle af serierne. Jeg havde læst nogle generelle reviews af Voyager, før jeg begyndte, og derfor var jeg lidt bekymret: syv sæsoner af en serie, som mange ikke kan lide. Men efter jeg læste mere og mere, fandt jeg en sætning, der lød lidt a la: "der findes ikke gode og dårlige Star Trek-serier, der findes kun Star Trek. Det er en stor fortælling". Og det er jeg sådan set enig i. Alt (med undtagelse af re-boot-filmene) passer ind i universet. Jovist, der er fejl hist og pist, og der er bestemt en del decideret dårlige afsnit.

    Det vidste sig heldigvis, at nettet tog fejl! Eller at mange holder The Next Generation som en form for guldstandard, og alt, der ikke er ligeså god, er dårligt. Her er hvad, jeg synes om Star Trek: Voyager:

    Det er indtil videre den mest uforpligtende underholdende af serierne (mangler Enterprise og Discovery). Et af kritikpunkterne af serien går på, at efter hvert afsnit, så bliver historien genstartet - der er meget lidt, der har blivende konsekvens. Og det giver jeg dem egentlig ret i, men jeg ser mere Voyager som en serie med enkeltstående afsnit, hvor det gennemgående plot er sekundært. Selvfølgelig er der afsnit, der kun handler om det overordnede "finde hjem"-tema, men der er endnu flere alien of the week-episoder. Det er for meget at gå ind i de enkelte afsnit, men der er generelt få decideret stinkere - de er der, men bundniveauet er højt.

    Noget af det vigtigste i en Star Trek-serie er selvfølgelig crewet - og jeg er ikke så kritisk, jeg kan lide dem alle :) - Doktoren og Seven of Nine er stjerne - der er jeg helt på linje med de fleste andre - og jeg har det fint med, at de bærer meget af serien. Men Janeway er en badass kaptajn, og de andre er generelt "likeable". Måske lidt farveløse, men hvor ferengi-episoderne i Deep Space Nine kan være lidt fjollet, så er det ikke tilfældet med nogen af personerne i Voyager.

    Alt i alt er Voyager absolut seværdig, og lige en meget, meget lille tand bedre end TNG. Og Voyager har den bedste af alle intro-sange.

    Jeg giver Voyager 9/10 - det samme som TNG og DS9, og indtil videre rangerer jeg serierne således:

    • DS9 - 9/10
    • VOY - 9/10
    • TNG - 9/10
    • TOS - 7/10 - hvis ikke sæson 3 havde så mange dårlige afsnit, var det blevet til en 8/10
    • TAS - 4/10

    Frygten for at Enterprise er dårlig er dog større end for Voyager - nu får vi se :)

    Guldager 2-07-18 11:16

  • ★★★0

    Nogle gange tager de ting med videre til efterfølgende afsnit, men ikke alt.
    I VOY s4e12:Mortal Coil bliver Neelix genoplivet af nanoprobes, efter at have været død i 18 timer. Det glemmer de alt om igen efter det afsnit.
    Jeg sidder ofte i de efterfølgende afsnit og undre mig over hvorfor de tager sådan på vej når en person dør. De kan jo bare genoplive personen. Det er en kæmpe brøler.

    Selvstændige historier per afsnit, er noget der hører fortiden til. Dengang med flow-tv, var det svært at lave en lang story arc, da det var nemt at misse et afsnit og miste tråden. Idag med streaming behøver folk ikke længere gå glip af afsnit. DIS er foreksempel en lang historie.

    Nu sidder jeg også selv og genser VOY for gud ved hvilken gang. Det irritere mig lidt at kaptajnen hyppigt tager afsted på farefulde missioner, som en anden He-man. Utroligt nok klare hun altid skærene.
    En kaptajn bør blive på sit skib og lede besætningen. Ikke kaste sig ud i halsbrækkende situationer. Det har man folk til.
    Når det så endelig sker, at et menig medlem af besætningen deltager i en away mission, så ved man at der er 90% sikkerhed for at personen dør i afsnittet. Det er så forudsigeligt.

    Aranyhajú Nyárszépe 2-07-18 12:34

  • ★★★★★★1

    Every Which Way But Loose (1978)

     

    Det er måske ikke den store respekt Clint Eastwood har opnået, i denne rolle som hårdtslående, men ikke alt for kløgtig gadebokser. Ikke desto mindre synes jeg det er en fornøjelig lille letbenet komedie, hvor Eastwood i godt samspil med en orangutang (?) giver den som naiv, men godhjertet knoldesparker der tages så ubarmhjertigt ved røven af en kvinde og hendes kærlighedsspil, som han intet har fattet af før sent.

    Særlig ambitiøs ville det være synd at påstå det fortællingen var, men den underholder. Jeg morede mig i hvert fald godt og på sin egen primitive måde, så fungerer historien om den evige taber, som titlen så fint antyder, egentlig godt.

    Den byder på mere end et par morsomme øjeblikke i en film, det altså må være svært at have ret meget imod. Den virker så i det mindste også så oprigtig i sit forsøg på at skabe et værk uden kunstneriske tiltag, at det er befriende.

    Samtidig så rammer den endda pænt rigtigt i sin uromantiske, lettere proletariske og overraskende autentiske beskrivelse af den lille mands forgæves forsøg på at finde den sande kærlighed. Så søger man et godt grin og lidt plat humor, så kan denne så absolut så absolut anbefales.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen 2-07-18 12:38

  • ★★★1

    Every Which Way But Loose (1978)

     

    Det er måske ikke den store respekt Clint Eastwood har opnået, i denne rolle som hårdtslående, men ikke alt for kløgtig gadebokser. Ikke desto mindre synes jeg det er en fornøjelig lille letbenet komedie, hvor Eastwood i godt samspil med en orangutang (?) giver den som naiv, men godhjertet knoldesparker der tages så ubarmhjertigt ved røven af en kvinde og hendes kærlighedsspil, som han intet har fattet af før sent.

    Særlig ambitiøs ville det være synd at påstå det fortællingen var, men den underholder. Jeg morede mig i hvert fald godt og på sin egen primitive måde, så fungerer historien om den evige taber, som titlen så fint antyder, egentlig godt.

    Den byder på mere end et par morsomme øjeblikke i en film, det altså må være svært at have ret meget imod. Den virker så i det mindste også så oprigtig i sit forsøg på at skabe et værk uden kunstneriske tiltag, at det er befriende.

    Samtidig så rammer den endda pænt rigtigt i sin uromantiske, lettere proletariske og overraskende autentiske beskrivelse af den lille mands forgæves forsøg på at finde den sande kærlighed. Så søger man et godt grin og lidt plat humor, så kan denne så absolut så absolut anbefales.

     

    Bedømmelse: 7/10

    Eller "Bankekød til slemme drenge" som den poetisk hed på dansk. Jeg mindes den som meget hyggelig og ret fjollet. :)

    Benway 2-07-18 12:49

  • ★★★★★★1

    Eller "Bankekød til slemme drenge" som den poetisk hed på dansk. Jeg mindes den som meget hyggelig og ret fjollet. :)

    Det gjorde den og dens efterfølger hed "Seje Bøffer og Hårde Bananer" hvis jeg husker korrekt:-D

    Hyggelig og fjollet kunne være den korte anmeldelse:-)

    T. Nielsen 2-07-18 12:57

  • ★★★1

    Det gjorde den og dens efterfølger hed "Seje Bøffer og Hårde Bananer" hvis jeg husker korrekt:-D

    Hyggelig og fjollet kunne være den korte anmeldelse:-)

    Ha. Ja, det var dengang, der var noget ved de danske titler. :)

    Benway 2-07-18 13:01

  • ★★★★★★0

    Any Which Way You Can (1980)

    Clint Eastwood slår atter på tæven, banker rockere og laver ballade med sin makker, en orangutang. Det er mere af det samme som i forløberen "Every Which Way But Loose", inklusiv en kærlighedshistorie. Sidste gang stod både komedien, stemningen, samt hele miljøet bare bedre end her. Så altså lidt samme fortælling, svagere og med en anden og dårligere slutning.

    Bedømmelse: 5/10

    Edit: Glemmer det hele tiden - 3/6

    T. Nielsen 2-07-18 13:14

  • ★★★★★★0

    Ha. Ja, det var dengang, der var noget ved de danske titler. :)

    De var jo nærmest en fornøjelse i sig selv, uanset filmen. :)

    T. Nielsen 2-07-18 13:06

  • ★★★★0

    Edit: Glemmer det hele tiden - 3/6

    Det er nu heller ikke nødvendigt - jeg omregner bare, hvis jeg bruger anmeldelserne, og hvis du vil have omregningen rettet, siger du bare til :)

    chandler75 2-07-18 13:19

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen