Brugerne mener:

  • Værste Star Wars-film?

Kommentarer

Værste Star Wars-film?

  • ★★★★0

    Last Jedi med 12 parsecs ned til The Force Awakens

    Bruce 6-07-18 12:53

  • ★★★★★★0

    Jeg har ikke set Solo-filmen endnu, ikke af mangel på interesse for filmen, men fordi jeg ikke rigtigt har haft lyst til at tage i biografen, men af resten:

    Attack of the Clones, stærkt efterfulgt af The Phantom Menace. Til Lucas' forsvar vil jeg dog sige, at ingen af hans film er så dårlige, som The Holiday Special.

    Also, med mindre vi kun taler live-action biograffilm, mangler der nogle titler på listen.

    Zero Cool 6-07-18 12:59

  • ★★0

    Jeg satte min stemme på "The Phantom Menace", simpelthen fordi den ikke giver noget til den overordnede historie. 

    Der er knapt nok en hovedperson og konsekvenserne for Anakin og hans fald til mørket kommer jo faktisk egentlig først rigtig til udtryk fra Episode II af (som også er en ret dårlig film), men i det mindste har den en reel fremdrift.

    Episode I er bare... ligegyldig. 

    Når jeg introducerer folk til Star Wars universet, så beder jeg dem om at se filmene i følgende rækkefølge:

    Episode IV

    Episode II

    Rogue One

    Episode V

    Episode III

    Episode VI

    Resten kan man undlade at se.

    The Paki Don 6-07-18 14:34

  • ★★1

    “Attack of the Clones” har de mest pinagtige scener i hele sagaen samt et fuldstændigt intetsigende mysterie af et sub-plot med Obi-Wan, der totalt mangler suspense. 

    Dertil kommer den håbløse kærlighedshistorie - med super-ringe dialog - uden antydning af kemi og gensidig tiltrækning mellem Christensen og Portman.

    Det værste er dog næsten 3-POs klovnerier på Geonosis, samt en ligegyldig og kedelig skurk i skikkelse af Dooku. Boba Fett som purk pynter heller ikke just på den mislykkede film, der virkelig er en forspildt chance, der ikke bidrager med væsentligt nyt til mytologien og den overordenede historie. What a waste...

    Thomas Fenger 6-07-18 14:38

  • ★★1

    Det er faktisk rigtig gode pointer, Thomas. Det er også den næstværste film i min optik.

    Men kun fordi dens historie har lidt mere indflydelse på den overordnede historie end episode I. Ellers var den også min favorit til at være min ikke-favorit! :-D

    The Paki Don 6-07-18 14:51

  • 0

    The Last Jedi

    BN den nysgerrige 6-07-18 15:22

  • ★★★★1

    Jeg er fuldstændig enig med dig, Thomas. Attack of the Clones er den absolut mest horrible af alle filmene!

    dyg 6-07-18 15:23

  • ★★★★★0

    Hvis man nu alligevel skal være Djævelens advokat / BN, så kan man dog sige, at Phantom Menace har følgende funktioner:

    • Introducerer Anakin som faderløs child prodigy og viser ikke mindst hans forhold til sin mor. 
    • Fortæller os at Yoda egentlig var fucking inkompetent, hvilket jo forklarer hvorfor alting går galt 
    • Introducerer Palpatine
    • Darth Maul! 

    Det var det jeg lige kom på. 

    Lars! 6-07-18 16:13

  • ★★0

    Attack of the Clones all The Way..

    MadMartigan 6-07-18 16:16

  • ★★★★0

    Et valg mellem pest og kolera. 

    Babo 6-07-18 16:21

  • 0

    Jeg har ikke set alle filmene, dvs. de nyeste udgaver, så kan Ikke svare på det. Jeg er dog ved at være mæt hvad angår Star Wars.

    Whispering Horse 6-07-18 16:40

  • ★★★★★0

    Attack of the Clones. Pivringe film. Af de nyere Disney-film, så er det Rogue One, som har The Last Jedi i hælene.

    Kruse 6-07-18 17:38

  • 2

    Jeg synes i det mindste Phantom Menace rammer noget der minder om et seværdigt rumeventyr, hvor AOTC bare er gennemført pinlig og en hån mod universet. Et væsen på en bar i hængerøvsbukser for at ramme de unge “Hip Hop engagerede” og R2D2 der flyver samt en gabende kedelig Jango Fett historie. Puuuuhhaa

    KimS 6-07-18 20:59

  • ★★2

    Jeg synes i det mindste Phantom Menace rammer noget der minder om et seværdigt rumeventyr, hvor AOTC bare er gennemført pinlig og en hån mod universet. Et væsen på en bar i hængerøvsbukser for at ramme de unge “Hip Hop engagerede” og R2D2 der flyver samt en gabende kedelig Jango Fett historie. Puuuuhhaa

    Meget enig i sammenligningen mellem TPM og AOTC. Førstnævnte har i det mindste en antydning af eskapisme og charme, hvor AOTC bare er stor, dum og larmende med tåkrummende dialog, en utroværdig og banal love-story samt alskens tåbelige væsner, såsom Dexter Jettster, San Hill og Wat Tambor. 

    Thomas Fenger 6-07-18 23:18

  • 0

    Attack of the Clones er det bedste der hidtil er sket for Star Wars. Det er filmen der trak den originale trilogi op og gjorde det hele mere interessant. Star Wars har altid været eventyrlig og romantisk på den gammeldags, kulørte og banale, men voldsomt underholdende og dybt fornøjelige måde. Og de tre prequels er - samlet set - dette endnu mere og bedre end den originale trilogi.

    BN den nysgerrige 6-07-18 23:41

  • 2

    Ironi kan godt være svært at tyde på skrift, men ovenstående er dog alligevel så åbenlys at det næsten ikke er sjovt....

    Popeye 7-07-18 00:15

  • 1

    Ironi kan godt være svært at tyde på skrift, men ovenstående er dog alligevel så åbenlys at det næsten ikke er sjovt....

    Der  er intet ironisk ved mit indlæg. Det ved alle, der kender mig fra det gamle filmz.dk. Jeg har ikke noget nostalgisk forhold til den originale trilogi. Jeg var h.h.v. 11, 14 og 17 år gammel, da Star Wars, The Empire Strikes Back og Return of the Jedi udkom, men selvom jeg så alle tre film, sagde de mig ikke så meget.

    Det var først over et årti senere, da Lucas udsendte de nyredigerede versioner af filmene i biograferne at jeg begyndte at synes rigtig godt om dem. Men selv på det tidspunkt havde Star War endnu ikke den plads i mit filmhjerte som det har idag. Så udkom The Phantom Menace,  men den ændrede heller ikke på noget. Det gjorde Attack of the Clones til gengæld tre år senere! Her mødte man for første gang i Star Wars et rigtigt menneske på godt og ondt, og man fik en klassisk Hollywood-love story, ligesom der var mere kontant action end set i nogen tidligere Star Wars-film. Det her var eventyr lige efter mit hjerte!

    Efter dette gik jeg tilbage og genså The Phantom Menace, og nu forstod jeg den historie Lucas var i gang med at fortælle; at det var Anakin Skywalkers tragiske historie sådan som den er skitseret og bliver refereret i den originale trilogi. Set i dette lys blev Episode 4-6 langt mere interessant, fordi den nu ikke længere kun handlede om den renskurede, godmodige helt Luke Skywalker, som man aldrig et øjeblik tvivlede på ville modstå fristelsen til at følge den onde kejsers opfordring om at slutte sig til den mørke side af Kraften. Nej, nu var der et bredere perspektiv, idet Episode 4-6 samtidig blev en fortsættelse, der fortalte hvordan Anakin takket være sin søn og sine gamle venner Obi-Wan og Yoda vendte tilbage til den lyse side.

    Fra da af var jeg solgt. Og jeg har lige siden elsket Star Wars-sagaen; d.v.s. alle seks film. De er idag på min top 20 over favoritfilm.

    Det kan man så vælge at grine af. Eller man kan acceptere, at en af livets realiteter er, at smag og behag er forskellig, og at der ikke findes nogen universel sandhed når det gælder film eller underholdning i det hele taget.

    BN den nysgerrige 7-07-18 05:38

  • 0

    Efter ikke at have set Episode I-III i mange år, står meget af dem lidt sløret, omend der er rigtig meget ikke at holde af. Dog har især både I og III et par gode elementer, som jeg husker tilbage på med en vis begejstring. I Phantom Menace er hele podrace-elementet det bedste, og det er spøjst - på den gode måde - at se den lille Anakin. Ikke at vi havde brug for at blive mindet om Vaders oprindelige uskyld og godheden i ham, men det er alligevel skægt at få et forsøg på at give Anakin en næsten ufordærvet natur. Hele idéen om jomfrufødsel er dog en plat reference. Derudover har jeg vist ikke så meget godt at sige om Phantom.

    I Revenge får vi den store konflikt mellem Obi Van og Anakin/Vader, hvilket er fedt nok, men den konflikt er i dag bedre fortalt i tavshed end den pinlige udfoldelse af Christensen igennem både Episode II og III og alt det fjollede lavaspringeri - lyssværdkampene i Episode I-III husker jeg som generelt ekstremt fjollede og i deres eksekvering mistes meget af charmen og alvoren ved lyssværdet.

    Jeg kan ikke komme i tanke om en eneste god ting ved Attack of the Clones, selvom der da nok skal være et eller andet charmerende et sted.

    The Last Jedi er også en på mange måder rærlig film, omend der er et par ret fine elementer, såsom... hmmm, de foregår vist mest i øjeblikket og ikke for erindringen. Og jeg er bange for, jeg simpelthen ikke har lyst til at se Last Jedi igen - ligesom de tre prequels. Men måske jeg så i det mindste kan blive positivt overrasket, hvis det nogensinde skulle ske igen.

    Muldgraver 7-07-18 08:44

  • ★★★★★0

    Ironi kan godt være svært at tyde på skrift, men ovenstående er dog alligevel så åbenlys at det næsten ikke er sjovt....

    Han er ægte nok. 

    Lars! 7-07-18 08:57

  • ★★★★★★0

    Han er ægte nok. 

    Ingen af os har mødt ham, så det kan jo bare være et forsøg på den længste joke nogensinde.

    Zero Cool 7-07-18 09:04

  • ★★★★0

    Der  er intet ironisk ved mit indlæg. Det ved alle, der kender mig fra det gamle filmz.dk. Jeg har ikke noget nostalgisk forhold til den originale trilogi. Jeg var h.h.v. 11, 14 og 17 år gammel, da Star Wars, The Empire Strikes Back og Return of the Jedi udkom, men selvom jeg så alle tre film, sagde de mig ikke så meget.

    Det var først over et årti senere, da Lucas udsendte de nyredigerede versioner af filmene i biograferne at jeg begyndte at synes rigtig godt om dem. Men selv på det tidspunkt havde Star War endnu ikke den plads i mit filmhjerte som det har idag. Så udkom The Phantom Menace,  men den ændrede heller ikke på noget. Det gjorde Attack of the Clones til gengæld tre år senere! Her mødte man for første gang i Star Wars et rigtigt menneske på godt og ondt, og man fik en klassisk Hollywood-love story, ligesom der var mere kontant action end set i nogen tidligere Star Wars-film. Det her var eventyr lige efter mit hjerte!

    Efter dette gik jeg tilbage og genså The Phantom Menace, og nu forstod jeg den historie Lucas var i gang med at fortælle; at det var Anakin Skywalkers tragiske historie sådan som den er skitseret og bliver refereret i den originale trilogi. Set i dette lys blev Episode 4-6 langt mere interessant, fordi den nu ikke længere kun handlede om den renskurede, godmodige helt Luke Skywalker, som man aldrig et øjeblik tvivlede på ville modstå fristelsen til at følge den onde kejsers opfordring om at slutte sig til den mørke side af Kraften. Nej, nu var der et bredere perspektiv, idet Episode 4-6 samtidig blev en fortsættelse, der fortalte hvordan Anakin takket være sin søn og sine gamle venner Obi-Wan og Yoda vendte tilbage til den lyse side.

    Fra da af var jeg solgt. Og jeg har lige siden elsket Star Wars-sagaen; d.v.s. alle seks film. De er idag på min top 20 over favoritfilm.

    Det kan man så vælge at grine af. Eller man kan acceptere, at en af livets realiteter er, at smag og behag er forskellig, og at der ikke findes nogen universel sandhed når det gælder film eller underholdning i det hele taget.

    Jeg tager hatten af, at du går imod strømmen og til stadighed holder af disse, ofte udskældte film. Altså prequels. 

    Babo 7-07-18 09:04

  • ★★★★★0

    Attack Of The Clones. Det er den eneste Star Wars film jeg finder ustyrlig dårlig. Phantom Menace og Rogue One er på en samlet andenplads, men der er flere ting i begge, som hæver dem en del fra Attack Of The Clones’ niveau.

    David Lund 7-07-18 09:28

  • ★★★★★0

    Ingen af os har mødt ham, så det kan jo bare være et forsøg på den længste joke nogensinde.

    Der findes kun en Andy Kaufman, og han er død.

    Formodentlig. 

    Lars! 7-07-18 09:33

  • 0

    Ingen af os har mødt ham, så det kan jo bare være et forsøg på den længste joke nogensinde.

    Ah ja, Quiness' rekordbog! Hvorfor har jeg ikke tænkt på dét? ;-)

    BN den nysgerrige 7-07-18 09:42

  • 0

    Jeg tager hatten af, at du går imod strømmen og til stadighed holder af disse, ofte udskældte film. Altså prequels. 

    Tjoh, men i sidste ende kan éns valg af film og musik o.lign. jo heller ikke afhænge af hvad andre kan lide. :-)

    Ingen tvivl om, at flertallet af Star Wars-fans ikke lkan lide prequels-trilogien. Men lige siden min debut i filmz.dk' diskussionsforum omkring 2004/2005 har jeg sideløbende fulgt et hav af Star Wars-debatter på en række sociale medier såsom Facebook og YouTube, og på udenlandske/engelsksprogede film-sider (herunder IMDB), foruden forskellige sider, der benytter Disqus.

    Og i løbet af de ca. 14 år, der er gået, har der tegnet sig et tydeligt billede af, at der trods alt findes millioner af mennesker verden over, der holder ligeså meget af prequels-filmene som JEG gør. Jeg er stødt på mange andre filmfreaks, der har brugt ligeså meget eller endog mere tid på at forsvare prequels-filmene overfor kritikere.

    Men det er altsammen også mere nuanceret end som så. D.v.s. der er de mange, der holder af ALLE tre prequels-film og hele den originale trllogi. Og så er der de andre, hvor synspunkterne varierer noget i forhold til hvilke film, der er tale om. Nogle, der bedst kan lide den gamle trilogi som helhed, er f.eks. ikke særlig begejstret for 'Return of the Jedi', bortset fra Luke vs Vader & kejser-delen. Andre, som elsker den originale trilogi, finder at Episode 3 fra prequels-trilogien kvalitetsmæssigt er fuldt ud på højde med Episode 4-6. Andre igen nærmer sig undertegnede med hensyn til deres bedømmelse af prequels-trilogien, men er kun vilde med Episode 2+3. Og så er dem, som kan lide Episode 1 og 3, men absolut ikke Episode 2.

    Mest interessant har det dog været at støde på så mange, der enten ligesom jeg synes Episode 3 er den bedste Star Wars-film nogensinde, eller som finder den på højde med Episode 5 (The Empire Strikes Back).

    Men bare rolig: flertallet synes stadig, at den originale, uredigerede trilogi er fantastisk ... og prequels-trilogien alt det modsatte. ;-)

    BN den nysgerrige 7-07-18 10:29

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen