Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★0

    Der er nogle interessante temaer i Signs mht. familie osv., men altså.. rumvæsner der ikke kan tåle vand kommer til Jorden, en planet der primært består af vand. Ok, den del kan jeg måske købe, men hvad med dug? Nogle af dem pisker jo rundt udendørs om natten. Har de regntøj på? Man ser endda videoklip af et sydamerikansk land, tror jeg det er, hvor der plejer at være ret høj luftfugtighed.

    Såeh, kan de tåle vand eller kan de ikke tåle vand? :)

    Zero Cool12-09-15 22:41

  • ★★★★★0

    Og så er der jo også den her fra The Nostalgic Critic.

    Wood door

    Elwood12-09-15 22:55

  • ★★★★0

    Det med vandet og Aliens har jeg også tænkt over, men jeg ved ikke om jeg altså ser det som et plothul. Her er en god analyse om filmen. anmelderen kommer også med fine argumenter på netop den omtalte kritik af filmen. 

    https://m.youtube.com/watch?v=V3Ju05PuiyQ

    Babo12-09-15 23:11

  • ★★★★★★0

    Da Signs stod på egne ben, var jeg villig til at give den "the benefit of the doubt", men ovenpå The Happening og After Earth, nope. Men altså, mandens film tjener jo stadig penge, forstå det hvem der kan, så han bliver jo nok ved med at lave dem. :)

    Zero Cool12-09-15 23:45

  • ★★★★★0

    Men første halvdel af Sign fungerer dog glimrende. Det var fra anden halvdel af filmen og frem, at mandens karriere var død i mine øjne. Som Bruno nævner, det med vandet var simpelthen for ugennemtænkt. En ting er luftfugtighed, noget andet er, at de render rundt på nogle marker, der er fyldt med vand i mere fast form. Det er sgu for dumt, selvom mange har prøvet at forklare sig ud af det (sikkert fordi de er vilde med filmen). The Happening tog derimod dumheden et (eller mange) skridt videre, hvilket gjorde den (for mig i hvert fald) en mere gennemført og underholdende film. Der går vel heller ikke alt for mange pr, før den dukker op i det dersens Bad Movie Club i Husets Biograf.

    David Lund13-09-15 00:35

  • ★★★★★0

    "pr" er afrokinesisk for "år". 

    David Lund13-09-15 00:38

  • ★★★★1

    Lord;

    Så fordi man godt kan lide filmen, må det betyde, at man søger søforklaringer? Prøv tjek analysen jeg linkede. Ikke at den er universal sandhed, men den sætter tingene lidt i perspektiv og det er hvad man læser lidt ud af filmen. Det er jo altid en god ting. Aliens i filmen opdager jo, at vandet bliver deres undergang og faktisk udspiller filmen sig i ganske få dage. 

    Babo13-09-15 11:44

  • ★★★★★0

    Diskussionen om Shyamalan har været ret fascinerende op gennem årene, fordi så mange startede med at sige "han er et geni, han har bare ramt ved siden af de sidste par gange" til at måtte se på hans første film med nye øjne og indrømme, at det, der tidligere virkede "genialt", måske nærmere var "heldigt".

    Jeg husker for eksempel, at jeg syntes, Signs var morsom - og tro det eller ej, men jeg gik faktisk ud fra, at det var med vilje, og at Joaquin Phoenix med sølvhat på var et udtryk for god Shyamalan-humor. Når jeg ser filmen i dag, så ser jeg dog bare de samme tåbeligheder, som senere film byder på, og jeg har måttet konkludere, at Shyamalan ikke er et komisk talent, han er en talentløs tosse, som laver absurd tåbelige film, som han selv tager alvorligt.

    Det kan så også forklare den gode kritik, som The Visit foreløbig har fået. Jeg gætter på, at det er endnu en misforstået dårlig film fra Shyamalan med utilsigtede forcer, lidt som de film han lavede "i gamle dage". 

    Lars!13-09-15 12:37

  • ★★★★★0

    Greengrass og Damon i Irak, på jagt efter beviser i sagen om de store WMDs, Weapons of Mass Destruction, som var grunden til at "vi gik i krig mod Irak". Selv om historien om løgnagtige politikere er interessant, særligt når historien er autentisk, så oplevede jeg hovedpersonens mission som lettere meningsløst. Måske det var af samme grund, at den føltes lidt langtrukken henimod slutningen. Hvad står reelt på spil? Sandheden om hvorvidt der var masseødelæggelsesvåben. Problemet er bare, at dette synes vores helt allerede at have fået svaret på i starten af filmen, da han konkluderer, at de har "bad intel", og at der ingenting er at finde. Alt besværet med at komme i kontakt med en irakisk "bad guy" virker derfor som tidsspilde. Kampen mod tiden bliver derfor nærmere en nedtælling til rulleteksterne. Derudover fungerer den ganske fint med en veloplagt Damon og Greg Kinnear som en slesk jakkesætsskurk. Godt forsøgt, Greengrass, but I'll take Jason Bourne any day. 3/6. 

    Lars!19-05-18 11:45

  • ★★★0

    Basic Instinct 5/6

    En af de film jeg nok altid vender tilbage til, og hver gang bliver overrasket over hvor fanden god den egentlig er. Klassisk skåret neo-noir, med et stramt Paul Verhoeven greb fra start til slut, der legesygt udfordrer film noir konventionerne. Kemien mellem Michael Douglas og Sharon Stone slår gnister, i den svært dragende forfaldshistorie om politimanden, der trækkes ud på instinkternes dybe vand. Fantastisk film, der er en af mine personlige favoritter fra 90'erne.

    Dolphinfriendly13-09-15 13:23

  • ★★★★★★0

    Det er sjældent jeg bare slukker for en film. Det gjorde jeg i aftes med Oblivion. Hold nu kæft, den var kedelig. Troede jeg skulle se noget fedt sci/fi. Men det skulle jeg ikke..

    davenport13-09-15 14:18

  • ★★★★★★1

    A Walk Among the Tombstones (2014) Jævnt spændende og solidt iscenesat thriller/krimi. Historien er intet særligt og sjældent overraskende, men karaktererne fungerer generelt fint nok til at man føler med dem. Neeson's lurvede spillestil passer desuden godt til hovedrollens slidte kliché af en detektiv. Fremdriften i fortællingen og filmens tone er lidt gammeldags, hvad intet gør tværtimod. Den kan dog ikke undsige sig sine små perioder med lettere tomgang. Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen13-09-15 14:33

  • 0

    Furious 7

    En god action tju bang film, men er godt nok kørt lidt træt af det nu. Så vil jeg hellere se Mad Max eller fast five igen, mindre Tyrese Gibson jokes, mere af The Rock tak! Han er stadig seriens trumf for mig, Vin er skam også sej. Den er dog bedre end de første fire uden tvivl, og lader lidt som om de 3 første aldrig fandt sted fordi de er kedelige at gense. Dog var jeg underholdt, den fik mig til at grine, og var ellevild med åbenningsekvensen med Statham som fungere rigtig godt her som skurk.

    * MULIGVIS SPOILER* Slutningen for mig en rigtig god hyldest til Paul Walker, den virkede ikke for sentimental eller overflødig. *END OF SPOILER* 

    Batsy13-09-15 17:33

  • ★★★★0

    Jeg har en lidt anderledes oplevelse med Oblivion. Har vist set den 4 gange nu. Den er ikke noget mesterværk, men god gedigen sci-fi, med nogle hyggelige referencer til genren, rimelig nedtonet Cruise "control", et fedt soundtrack og et fucking stærkt 7.1 lydspor. Jeg vil nok ikke give den mere end en solid 7/10, men den har for mig en høj gensynsfaktor.

    Show me a Hero

    Fik set de sidste 2 afsnit og jeg er stadig ganske undervældet. 

    6/10Furious 7

    30 minutter holdt jeg. Jeg blev så overrasket over den fremragende dialog, som bød på et overflødighedshorn af replikskifter, som var uligt noget jeg har hørt i genren før. Fraværende var alle klichéer og det var en fryd at se Jason Statham, The Rock og Vin Diesel prøve at tage historie og dialog til en højde, som man hidtil ellers kun forventer af omkring Oscarsæsonen. Effekterne var fremragende, ikke mindst en huseksplosion, hvor man laver en hyldest til scenen i Borte Med Blæsten, hvor Rhett Butler og Scarlet flygter fra Atlanta og man iscenesætter ild, som var det set som skæret fra en lommelygte i sølvpapir.

    30 minutter og må se videre en anden dag, når jeg har fået bearbejdet de mange indtryk, og ikke mindst er sikker på at holde styr på de mange originale plottråde.1/10

    Bruce13-09-15 17:38

  • ★★★★★0

    Babo, fanboyisme resulterer ret ofte i søforklaringer, ja. Og lige præcis med Signs har jeg sateme læst en del, men fra et logisk synspunkt, kan man simpelthen ikke forklare sig igennem det med vand. Jeg har lige skimmet din video, og jeg synes faktisk ikke, at der var så meget andet forklaring i den andet end, at den foregår over kort tid, og det er jo ikke det filmen handler om. Selv hvis man kigger igennem det med, at atmosfæren er fyldt med vand og mennesker ligeså, bevæger de sig jo igennem markerne, som er fyldt med vand (specielt om aftenen). Og deres reaktion på vand er jo ret kraftig. Jeg kan altså ikke se det på nogen anden måde end, at Shyamalan bare ikke har tænkt sig særlig grundigt om. Noget som hans efterfølgende film kun bekræfter min mistanke i. Man kan så se igennem fingrene med detaljerne omkring vand, og nyde filmen alligevel, og det er helt fint med mig, men jeg kan personligt ikke se det som andet end et gigantisk plothul.

    David Lund13-09-15 17:38

  • ★★★★★★0

    Men der er satme god lyd på! Kan se den kun pga. lyden. Der hvor rumvæsnerne løber over loftet er referencelyd! (Men det er så nok heller ikke Shamallaiajjanns fortjeneste)

    davenport13-09-15 17:46

  • ★★★★★0

    Den er også spækket med visuelt guf, så det er ikke der den fejler! Ville da sikkert også give den 6/10 i sidste ende, men jeg synes meget af anden halvdel trækker ned.

    David Lund13-09-15 17:48

  • ★★★★★★3

    Taken 3 (2014)

    Den første "Taken" var en god actionfilm. Det var del 2 ikke og del 3 her er direkte rædselsfuld på alle tænkelige måder. Historien og dens hovedkarakters motivation og tilskyndelse til handling forekommer dårligt understøttet og tyndbenet. Som actionmand får vi så en træt og efterhånden temmelig trættende Neeson, der virker afdanket og lad. Dialogerne er tillige stivbenet og interaktionen mellem skuespillere unaturlig, som spillede de ikke sammen. Alt det kunne man måske både forvente og i værste fald leve med og tilgive lidt, hvis der var solid god action. Er der så det? Nej, hele filmen og især den tempofyldte del er rystende dårligt filmet og klippet. Shaky cam er en svær stil at mestre og den bliver tit bare irriterende. Her er den udover at være ganske upersonlig, ofte så ringe at hvis den giver en noget, er det hovedpine. Fy for satan for en lortefilm siger jeg bare!!!

    Bedømmelse: 1/10

    T. Nielsen24-05-18 18:46

  • ★★★★★1

    Nå, jeg fandt Taken 3 NOGET bedre end 2'eren. Jeg holder mig dog nok til 4/10. Ex Machina har jeg også lige set, og var også ganske tilfreds med den. Jeg er dog nok mere på 7-8/10 på den.

    David Lund13-09-15 20:25

  • ★★★★★1

    Inside Out

    Langt om længe har Pixar gjort det igen! Jeg var i biografen med min kone og hendes veninde, med andre ord to psykologer, og vi var alle tre helt oppe at ringe over denne film, som er (hands down) Pixars mest gennemtænkt geniale film til dato. Der er humor og psykologi og en række metaforer, der løfter en ret almindelig historie om en pige og hendes forældre op til en højere enhed med masse stof til eftertanke, og jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har både tænkt og følt så meget i en biografsal. Det er ufattelig længe siden jeg har set en film vise, hvor kompliceret og spændende et almindelig menneskes psyke kan være. Og så er det en tegnefilm dammit!! :) Jeg må hellere give denne karakter, før jeg ombestemmer mig. 6/6. 

    Lars!13-09-15 21:25

  • ★★★★★0

    De havde sat forkert film på i begyndelsen, så jeg fik set de første 5 minutter af Minions. Den havde jeg sikkert moret mig over, hvis ikke jeg febrilsk havde spurgt min kone, om vi var gået ind i forkert sal. Gik dog hurtigt op for mig, at alle andre var lige så forvirrede. Jeg giver de første minutter af Minions 1/6, fordi den stjal opmærksomheden fra Inside Out. :p 

    Jeg giver også 1/6 til Lava, kortfilmen før Inside Out. Pixar er åbenbart løbet tør for fungerende idéer, når det kommer til kortfilm. Havde helt klart foretrukket et gensyn med For the Birds. 

    Lars!13-09-15 21:40

  • ★★★★★0

    Jeg er netop gået i gang med The Fall (serien) - er der nogen, der kan fortælle om den holder niveauet hele vejen igennem? For første afsnit var sgu skidegodt skruet sammen!

    David Lund13-09-15 22:21

  • ★★★★★1

    Ja, den holder niveauet ret så godt. Fremragende serie.

    Kruse13-09-15 22:23

  • ★★★★★0

    Woohoo!

    David Lund13-09-15 22:25

  • 1

    Riqon: Jeg er helt enig i forhold til Inside Out. Min kone og jeg sad som pædagog studerende og så muligheder i den film. Den er helt vildt interessant og smuk. En vidunderlig fortælling, der var meget rørende og så er figurerne gode i sig selv. Særligt Triste, som godt nok er sjov! <b>Krigen (2015, Lindholm):</b>Er ligeledes en rigtig god film. Den starter med stilhed og benytter kontraster i både lydmiljøer og i det hele taget, fremragende gennem sin fortælling. Filmen føles uhyggeligt virkelig og har en meget nuanceret etisk problemstilling, i centrum for historien. Pilou Asbæk er helt enormt dygtig, særligt når han ikke taler, men blot viser og spejler den tvivl publikum også placeres i.

    Collateral14-09-15 08:29

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen