Forum - Forum-tråd: Podcasts

Podcasts

  • ★★★★★★3

    Forslag til podcasts om film her.

    Jeg har nydt at høre You Must Remember This, en podcast med historier fra det gamle Hollywood.

    http://www.vidiocy.com/you-must-remember-this/

    Guldager29-12-15 08:24

  • ★★★★★0

    Filmnørdens Hjørne - altid en fornøjelse. Anbefaler især deres Sci-fi top 25 og deres After Dark-episoder. 

    Happy Sad Confused - jeg er ikke stor fan af Josh Hollowitz, men han har godt nok været heldig med sine gæster. Programmet tilbyder lidt dybere og meget uformel snak med skuespillere og instruktører om deres film og karrierer. 

    Silver Screen Queens - et par kvindelige filmnørder, som snakker gennem film. Meget interessant og underholdende imo. 

    Lars!29-12-15 09:38

  • ★★★★★★0

    Film Sack, en af dem der fik mig til at prøve detdér med at lave podcasts til at starte med.

    The Nerdist, det er ikke direkte en filmpodcast, men der er ret mange skuespillere med og den uformelle stil som Chris Hardwick rocker, giver nogle ret gode interviews.

    Jeg lyttede også til How Did This Get Made i en periode, men blev lidt træt af deres stil.

    Zero Cool29-12-15 10:55

  • ★★★0

    Jeg hører en del The Canon, hvor to filmentusiaster (og journalister, mener jeg) forsøger at lave en film-kanon. Nogle gange diskuterer de én film, andre gange sætter de to op imod hinanden og så skal der vælges side.

    Det er selvfølgelig mest spas, når de to værter (en kvinde og en mand) kommer op at skændes over film, men også rigtigt sjovt, når de har lytterkald igennem.

    HonoDelLoce30-12-15 17:46

  • ★★★0

    Har altid gerne ville prøve at lave podcasts om film.

    Kender ikke rigitg dem i nævner, men vil bestemt tjekke dem ud.

    Ellers følger jeg Screen Junkies.

    MOVIE100030-12-15 19:41

  • 0

    Udover Filmnørdens hjørne der allerede er nævnt, vil jeg fremhæve: 

    The Empire Podcast - primært deres spoiler specials, som er både sjove og indeholder nogle gode diskussioner.

    The Projection Booth - super nørdede diskussioner. En film i hver episode og mange af den lidt skæve slags, men også klassikere. De har nærmest altid et interview inkluderet med cast/crew og tit nogle lidt andre end dem man typisk ville høre udtale sig. 

    Geek Juice Radio - en gruppe nørder der diskuterer mange forskellige ting. Jeg synes deres gennemgange af forskellige filmskaberes filmografier er spændende og at de i det hele taget er meget hyggelige. Dog mere overfladisk end ovenstående.

    Har også lyttet til Film sack tidligere, men har som oftest mere lyst til lidt mere analyse end ren spas. 

    Collateral 9-01-16 23:48

  • 0

    Her bliver jeg nødt til lige at skyde "De Gnavne Filmnørder", et podcast som jeg selv er en del af (ANANAS I EGEN JUICE!) 

    =) 

    http://dgfn.dk

    "Hver 14 dag graver De gnavne filmnørder sig dybt ned i film-rodebunken og finder alle de film frem du med god grund har glemt. Der vil være en del dårlige film imellem, men mon ikke også vi finder et par glemte perler. Så slut dig til filmnørderne når de kaster om sig med store mængder af nørdet filmtrivia og dårlige citater." 

    Den seneste handlede om "Star Wars: The Force Awakens", men ellers taler vi om film af ældre dato. =) 

    Kristoffer13-01-16 09:26

  • ★★★★0

    Jeg hiver lige denne tråd frem igen, da de mange barnevognsture er oplagte til at lytte til podcasts! Derfor er jeg interesseret i om folk har fundet nogle nye spændende podcasts, der kan anbefales!

    Personligt lytter jeg pt til de følgende:

    Film/TV/Spil

    • Filmnørdens Hjørne
    • Han Duo
    • Dårligdommerne
    • Hakkedrengene
    • Med Dansk Tale
    • Planet X
    • Stegelcast
    • Troldspejlet
    • Verdens Bedste Filmklub (som jeg, efter 10 afsnit, stadigvæk ikke er ret vild med)
    • Filmspotting (er heller ikke her blevet helt vild med konceptet)

    Musik

    • P6 Beat elsker
    • P6 Beat Album
    • In Sight Out
    • Sort Søndag

    True Crime

    • Someone Knows Something

    Mixed bag

    • The Forward
    • The Joe Rogan Experience
    • Digitalt

    dyg13-04-18 11:44

  • ★★★★★0

    Derfor er jeg interesseret i om folk har fundet nogle nye spændende podcasts, der kan anbefales!

    Jeg kan anbefale ID10T(som før hed The Nerdist) med Chris Hardwick. Det er hovedsageligt et interview-show, hvor komikeren Chris Hardwick interviewer skuespillere, instruktører, manuskriptforfattere, komikere osv. Det er altid meget løse samtaler, hvilket jeg foretrækker fremfor rigide interviews, og det er næsten altid en fornøjelse at høre disse kreative mennesker blive sluppet løs fra de rammer, som resten af deres interview-turné ofte har. Det er ikke en podcast jeg hører hvert et afsnit af, men vælger til eller fra alt efter hvem gæsten er.

    Jeg har også hørt et enkelt afsnit af The Osbournes Podcast, som er startet fornyligt, hvilket var ganske fornøjeligt. Det er Ozzy, Sharon, Kelly og Jack Osbourne, der er blevet mere modne siden deres realityshow. I første afsnit fortæller de om, hvordan showet opstod, og hvilke reaktioner det skabte. Det fandt jeg ganske interessant. Jack er en ganske god podcast-styrmand og Ozzy er svær at forstå, men det overrasker vel ikke :)

    Kruse13-04-18 12:05

  • ★★★★★★1

    Jeg er også begyndt at lytte til You Must Remember This, som virkelig er velproduceret og informativ. Jeg er ved at tygge mig igennem serien om The Black List, altså filmfolk som blev anklaget for at være kommunister. Det er vildt nok, at et land som i dén grad hylder frihed, har været og stadig er, så meget ude med riven når det kommer til folk med anderledes idéer og er så glade for censur.

    Det lader til at de er ved at lave nye afsnit, som skulle komme i juli måned.

    Jeg lytter også til Unjustly Maligned, hvor en gæst bringer et stykke popkultur med som har fået masser af klø og fortæller hvorfor vedkommende mener, at det har fået en uretfærdig behandling. Det ser desværre ud til at podcasten er på pause på ubestemt tid, men der er 87 afsnit, man kan lytte til.

    Zero Cool13-04-18 12:19

  • ★★0

    Tidens mest hotte produktion/distributionsselskab, A24, har startet deres egen podcast. Indtil videre er der to episoder og deres set-up er, at der er to aktuelle filmskabere (som er koblet til A24) der har en dialog. På den måde er der ikke nogen værtsrolle, men A24 huser nogle af tidens mest spændende (amerikanske) instruktører så der kommer nogle virkelig interessant gæster forbi.

    Første episode er en dialog mellem Barry Jenkins og Greta Gerwig, hvor de hovedsageligt reflekterer over hhv. "Moonlight" og "Lady Bird". Men ellers er det en ret løs samtale der kommer forbi filmsnak, tv, produktion, musik og alt mellem himmel og jord. Episode to er med Jerrod Carmichael og Bo Burnham.

    Episoderne tager 40-50 minutter og man kan godt mærke de stadigvæk er ved at finde deres format, men det er hyggeligt og jeg tror der kommer nogle virkelig spændende gæster i fremtiden.

    podbay.fm/show/1351044991



    Derudover er jeg også startet lidt på B.E.E, som er forfatteren Bret Easton Ellis' podcast. Det handler om film og i særdeleshed Hollywood som institution. I vanlig Ellis-stil er han ret kritisk anlagt og det er derfor ofte præget af politik, aktuelle emner/strømninger, kulturkritik og lignende. Men der er også snak om specifik filmproduktion, filmhistorie, anmelderi, at skrive osv.

    Han har nogle super interessante gæster på besøg fra alle hylder af Hollywood, både ny og gammel. Blandt andet har Larry Clarke, Walter Hill, Paul Schrader, Mark Duplass og Paul Bogdanovich været forbi, som bringer spændende anekdoter og indsigt. Der er også musikere (fx Moby), producere, filmkritikere og lignende forbi.

    Man skal nok være fan af Ellis da der er ret meget 'ham' over podcasten. Blandt andet starter han hver podcast ud med en monolog hvor han sætter episodens indhold i en kontekst/under kritik. Nogle gange kort, nogle gange langt. 

    podcastone.com/Bret-Easton-Ellis-Podcast

    Mikkel Abel13-04-18 13:08

  • ★★1

    Slår også gerne et slag for den danske podcast Dårligdommerne der har tre gutter som værter. De har blandt andet været inde over DR, P3 og Trodsspejlet. De går i flæsket på dårlige danske film (engang i mellem noget amerikansk). Blandt andet er der afsnit om "Undercover", "Midsommer", "A Viking Saga", "Rich Kids", "Sidste Time" og "Jydekompagniet". 

    Det er dejligt uformelt og virkelig åndsvagt på den gode måde. Det er sjovt og de smadrer virkelig filmene - nogle gange stikker det af og bliver lige lovligt pubertært, men generelt er det super underholdende og overraskende velproduceret.

    dommerne.dk 

    Mikkel Abel13-04-18 13:44

  • ★★★★★0

    Den er allerede nævnt, men jeg har snart hørt alle afsnit af How Did This Get Made?, hvor en række komikere/skuespillere hiver fat i elendige film, og laver godt grin med dem. Pisse underholdende!

    David Lund14-04-18 12:47

  • 0

    Aktualitet/satire

    Den korte weekendavis

    Borgen Unplugged

    Debatten

    Vi ses hos Clement

    Schøtministeriet

    Q&A, Kampagnesporet m.fl. hører jeg lidt mere sporadisk og "i baggrunden".

    Film

    Filmnørdens hjørne

    Han Duo

    Med dansk tale

    Stegelcast

    Troldspejlet

    You must remember this

    Dårligdommerne

    Hakkedrengene

    Skide godt Egon (om Olsen-banden. Super hyggelig podcast!)

    Sludrepodcasts - eller hvad vi nu skal kalde dem ;)

    Fedeabes fyraften (med Anders Lund Madsen)

    Anders & Anders

    Voksenvenner (med Jonatan Spang og Ane Høgsberg)

    Mads & Monopolet

    Flyverskjul & Sangilds samtaler (begge om stand-up og comedy i DK)

    Og så selvfølgelig WTF med Marc Maron, som jeg er blevet helt forelsket i. Det er godt nok nogle vilde personligheder han har snakket med og det er altid nogle spændende og anderledes interviews.

    Musik/andet

    Album på the Lake (et album gennemgås, nærmest sang for sang.)

    Kongerækken (om danmarkshistorien)

    Radiodrama (laver ofte nogle virkelig velproducerede små lydfilm, som virkelig er værd at lytte til).

    Collateral14-04-18 18:46

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen