Forum - Forum-tråd: Hvad laver du nu?

Hvad laver du nu?

  • ★★★★★★0

    Fandt de tre Dawkins-bøger brugt for 160 i alt... Så de blev købt :) 

    Guldager29-07-18 18:48

  • 1

    Der er to omnibus udgivelser, der samlet indeholder hele "Buffy TVS" - Sæson 8. :)

    www.amazon.co.uk/Buffy-Vampire-Slayer-Season-Omnibus/dp/1630089419/ref=sr_1_1

    www.amazon.co.uk/Buffy-Vampire-Slayer-Season-Omnibus/dp/1630089427/ref=pd_bxgy_img_2

    Hvis du synes godt om "Buffy" i illustreret form, er det nemmeste at købe serien, sæson 9-11, i de forskellige volumes, der er på i alt 5 af gangen. Dog indeholder sæson 11 kun volumes 1 & 2. :)

    www.amazon.co.uk/Buffy-Vampire-Slayer-Season-Freefall/dp/1595829229/ref=sr_1_3

    Tusind tak for hjælpen.

    Jeg prøver at starte med sæson 8, og så kaster jeg mig forhåbentlig videre ud i de efterfølgende sæsoner.

    Herrguth29-07-18 19:06

  • ★★★★★0

    Tusind tak for hjælpen.

    Jeg prøver at starte med sæson 8, og så kaster jeg mig forhåbentlig videre ud i de efterfølgende sæsoner.

    Det var så lidt. :)

    Og god fornøjelse med sæson 8. Den er både helt fantastisk og periodevis skrupskør på den herlige og meget morsomme måde. :)

    NightHawk29-07-18 19:17

  • ★★★★★★0

    Burde man egentlig starte med filmen, før serien?

    T. Nielsen29-07-18 19:20

  • ★★★★★0

    Burde man egentlig starte med filmen, før serien?

    Absolut nej. Den film er en katastrofe i forhold til serien og Joss Whedon hader den af et godt hjerte. Hvis man læser Joss Whedons oprindelige "Buffy" origins historie som er mega fed, og som findes i illustreret form i de gamle tegneserier som blev udgivet sideløbende med tv-serien, vil man tydeligt kunne se, hvor meget instruktøren af filmen fra 1992 har ødelagt både historien og karakterene.

    Kristy Swanson som Buffy gør det sådan set ok, men er milevidt fra Sarah Michelle Gellars præstation i serien. 

    Buffys lærermester er desuden  i filmen blevet forvandlet til en Van Helsing kopi i Donald Sutherlands skikkelse og som filmens overskurk Lothos ses Rutger Hauer i noget, der skulle være en hyldest til Bela Lugosi, men som mere minder om Leslie Nielsen i "Dracula - Dead and Loving It".

    Lothos i tegneserien og som Joss Whedon havde tænkt ham var en modbydelig og grum satan, der i filmen, ligesom alt andet, slet ikke kommer til sin ret. Filmens tone og humor er i øvrigt bare temmelig kikset og tandløs.

    Edit:

    Filmen er også overfødig på den måde, at man både i sæson 1 og 2 får informationer og ser flashbacks fra Buffys fortid, inden hun blev den udvalgte Slayer. :)

    NightHawk29-07-18 20:00

  • ★★★★★★0

    Man bør se filmen fordi den er superkikset og sjov, ikke fordi den har noget med serien at gøre. :D

    Zero Cool29-07-18 19:36

  • ★★★★★★0

    Absolut nej. Den film er en katastrofe i forhold til serien og Joss Whedon hader den af et godt hjerte. Hvis man læser Joss Whedons oprindelige "Buffy" origins historie som er mega fed, og som findes i illustreret form i de gamle tegneserier som blev udgivet sideløbende med tv-serien, vil man tydeligt kunne se, hvor meget instruktøren af filmen fra 1992 har ødelagt både historien og karakterene.

    Kristy Swanson som Buffy gør det sådan set ok, men er milevidt fra Sarah Michelle Gellars præstation i serien. 

    Buffys lærermester er desuden  i filmen blevet forvandlet til en Van Helsing kopi i Donald Sutherlands skikkelse og som filmens overskurk Lothos ses Rutger Hauer i noget, der skulle være en hyldest til Bela Lugosi, men som mere minder om Leslie Nielsen i "Dracula - Dead and Loving It".

    Lothos i tegneserien og som Joss Whedon havde tænkt ham var en modbydelig og grum satan, der i filmen, ligesom alt andet, slet ikke kommer til sin ret. Filmens tone og humor er i øvrigt bare temmelig kikset og tandløs.

    Edit:

    Filmen er også overfødig på den måde, at man både i sæson 1 og 2 får informationer og ser flashbacks fra Buffys fortid, inden hun blev den udvalgte Slayer. :)

    Man bør se filmen fordi den er superkikset og sjov, ikke fordi den har noget med serien at gøre. :D

    Godt så:-)

    T. Nielsen29-07-18 20:36

  • 0

    Har et problem med at min lilllefinger og ringefinger i højre hånd for tiden begynder at sove og blive følelsesløs når jeg sidder ved computeren og bruger musen. Har så fundet ud af at det er ulnarisnerven som kan være blevet klemt i albuen, hvilket giver mening, hvis armen har lagt forkert på bordet. Men det er lidt mærkeligt overhovedet ikke så meget som at kunne bøje de to fingre.

    Whispering Horse29-07-18 23:40

  • ★★★★★★0

    Kæft jeg glæder mig til at få fri. Jeg kan mærke, at jeg slet ikke er færdig med at holde ferie...

    davenport30-07-18 11:39

  • ★★★★2

    Jeg er vendt hjem fra 10 dage i det herlige syden, hvor solen altid skinner, og palmerne gror (=Sønderborg). 

    Her er jo desværre lige så varmt som dernede, og man kan mærke, at det stiger folk til hovedet. 

    Sidder lige nu på altanen og nyder, at det er blevet lidt køligere hen under aften. Kan høre kærestepar, der skændes højlydt, folk der skændes med deres børn, og bygningens gamle drukbøsse der sidder på sin vanlige plads i gården og højlydt underholder sig selv med "Jens Vejmand" og lignende klassikere. :)

    Det var for varmt til rigtigt at lave noget i Sønderborg, men jeg havde da nogle positive oplevelser med min lille, nervøse hund. Hun var super god til at hilse på andre hunde, så der er klare fremskridt i træningen. Og så lærte hun - til både min og sin egen overraskelse - pludseligt at svømme!

    Hun har ellers altid været bange for vand og plejer at vige tilbage for bølgerne, når de slår ind. Hun synes helt sikkert også, at alt det der tang, der bevæger sig under overfladen, er rimeligt mistænkeligt. Men jagt instinktet overvandt angsten, så med hjælp af en dum pind, blev hun lokket længere og længere ud, indtil hun først slap med et ben og til sidst svømmede helt.

    Jeg har jo desværre ikke børn, men jeg er sikker på, at det må føles sådan for forældre, der ser deres børn gøre noget for første gang - det var ren lykke og stolthed. :)

    Det lyder sikkert fuldstændigt åndssvagt for alle andre, men for mig var det en fed oplevelse, der var hele turen værd. :)

    thomsen30-07-18 21:15

  • ★★★★★★1

    Chefen har skrevet til alle, at der skal reduceres væsentligt i udgifter, og at der er for mange "kolde hænder", her iblandt husassistenter og kok... Og jeg er indkaldt til samtale kl. 13. (Indkaldelsen hedder: Opfølgning efter ferie)

    Jeg magter det ikke, hvis jeg bliver fyret. Jeg orker simpelthen ikke det dagpengehalløj igen. Nu er vi lige kommet ovenpå som familie, et hårdt år med 7 dødsfald, og endelig en opsparing. Vi har ikke råd til livet, hvis jeg skal gå omkring 10.000,- ned i løn.

    Håber godt nok bare det er inde i mig...

    davenport31-07-18 08:55

  • ★★0

    Chefen har skrevet til alle, at der skal reduceres væsentligt i udgifter, og at der er for mange "kolde hænder", her iblandt husassistenter og kok... Og jeg er indkaldt til samtale kl. 13. (Indkaldelsen hedder: Opfølgning efter ferie)

    Jeg magter det ikke, hvis jeg bliver fyret. Jeg orker simpelthen ikke det dagpengehalløj igen. Nu er vi lige kommet ovenpå som familie, et hårdt år med 7 dødsfald, og endelig en opsparing. Vi har ikke råd til livet, hvis jeg skal gå omkring 10.000,- ned i løn.

    Håber godt nok bare det er inde i mig...

    Jeg krydser fingre..

    MadMartigan31-07-18 09:24

  • ★★★★★0

    Jeg krydser også fingre, davenport.

    Kruse31-07-18 09:29

  • ★★★★0

    Også her. Har ikke fantasi til at forestille mig, at man slipper så kreativ og solid en kok som du!

    Bruce31-07-18 09:53

  • ★★★0

    Må ærligt talt også indrømme at det også har undret mig at man spiser så godt på et behandlingshjem for psykisk syge kriminelle. Det kan godt være det er privat, men det er vel alligevel skatteyderne der betaler i sidste ende?

    Jeg kan ikke lade være med at tænke, om du måske gør dig selv en bjørnetjeneste ved at lave alt det der vilde gourmetmad hver gang der er chefer på besøg. Kan man så ikke forestille sig at de tænker: "her må være penge at spare"?

    Det er ikke sjovt at være arbejdsløs og jeg håber at du klare skærene og beholder dit job.
    I det lange løb, er det mest optimale så ikke at finde en eller anden gourmetrestaurant, hvor du for alvor kan udfordre dine gastronomiske evner?

    Aranyhajú Nyárszépe31-07-18 10:30

  • ★★★★★1

    Må ærligt talt også indrømme at det også har undret mig at man spiser så godt på et behandlingshjem for psykisk syge kriminelle. Det kan godt være det er privat, men det er vel alligevel skatteyderne der betaler i sidste ende?

    Jeg kan ikke lade være med at tænke, om du måske gør dig selv en bjørnetjeneste ved at lave alt det der vilde gourmetmad hver gang der er chefer på besøg. Kan man så ikke forestille sig at de tænker: "her må være penge at spare"?

    Det er ikke sjovt at være arbejdsløs og jeg håber at du klare skærene og beholder dit job.
    I det lange løb, er det mest optimale så ikke at finde en eller anden gourmetrestaurant, hvor du for alvor kan udfordre dine gastronomiske evner?

    Ud fra alt jeg har hørt om branchen, så er et institutionskøkken klart at foretrække som arbejdsplads end en restaurant... Men hvad er der dog galt i at maden på en institution er god, hvis madbudgettet ellers holdes? Det er vel ikke hummer og udsøgt vin, han serverer... Og en kok/køkkenchef skal de jo have uanset. 

    Lars!31-07-18 10:51

  • ★★★0

    Ud fra alt jeg har hørt om branchen, så er et institutionskøkken klart at foretrække som arbejdsplads end en restaurant... Men hvad er der dog galt i at maden på en institution er god, hvis madbudgettet ellers holdes? Det er vel ikke hummer og udsøgt vin, han serverer... Og en kok/køkkenchef skal de jo have uanset. 

    Ja, jeg kan forestille mig at der er mindre stress, selvom jeg ved at man også kan være stresset på institutioner. Men med ved vel nogenlunde hvor mange der skal spise med hver dag.

    Jeg er lidt interesseret i hvordan det er finansieret. Hvis det er en institution med brugerbetaling, så kan det godt være en strategi at slå sig på god mad. Jeg har før hjulpet til på et plejehjem som profilerede sig på god hjemmelavet mad, men det giver også mening, da beboerne til dels selv kan bestemme hvor de vil flytte hen og samtidig kan politikerne profilere sig på det i en tid med mange historier om dårlig mad på plejehjem.

    Men har beboerne her et valg om hvor de ender? eller er det nogle embedsmænd der sidder og bestemmer hvor de ender. For så kan jeg godt forstille mig at det betyder meget hvad det koster. desvære.

    Har som sagt tænkt over nogle gange, om han ikke bør holde lidt igen med maden til de der chefmøder, da det måske giver forkert billede af hvad serveres til dagligt.

    Og du har selvfølgelig ret. Der skal jo laves mad til dem, så mon ikke det er nogle andre der får kniven.

    Aranyhajú Nyárszépe31-07-18 11:13

  • ★★★★★★0

    Det lyder skidt Davenport. Håber det bedste for dig og din familie!

    Men hvad er der dog galt i at maden på en institution er god, hvis madbudgettet ellers holdes?

    Det er der vel intet galt i. Derfor kan "toppen" jo godt risikere at ville se på, om de mener de kan spare penge der. Uanset om det så synes rigtigt eller forkert. Jeg aner ikke om de har et stort budget, eller om Davenport blot er helt fantastisk til at få det maximale ud af det (måske en blanding), men jeg har aldrig arbejdet/besøgt steder der lyder som får de så så god mad som det Davenport beskriver (og det er IKKE ment kritisk).  

    T. Nielsen31-07-18 11:18

  • ★★★★★0

    Chefen har skrevet til alle, at der skal reduceres væsentligt i udgifter, og at der er for mange "kolde hænder", her iblandt husassistenter og kok... Og jeg er indkaldt til samtale kl. 13. (Indkaldelsen hedder: Opfølgning efter ferie)

    Jeg magter det ikke, hvis jeg bliver fyret. Jeg orker simpelthen ikke det dagpengehalløj igen. Nu er vi lige kommet ovenpå som familie, et hårdt år med 7 dødsfald, og endelig en opsparing. Vi har ikke råd til livet, hvis jeg skal gå omkring 10.000,- ned i løn.

    Håber godt nok bare det er inde i mig...

    Ud fra hvad jeg har læst i dine indlæg om, hvor passioneret du er omkring dit arbejde og hvor meget ros du har fået, ville det i min optik være helt absurd hvis de fyrer dig,

    Jeg krydser fingre og håber det bedste for dig og din familie . 

    NightHawk31-07-18 11:38

  • ★★0

    Ud fra alt jeg har hørt om branchen, så er et institutionskøkken klart at foretrække som arbejdsplads end en restaurant..

    Hvorfor?

    Mikkel Abel31-07-18 12:04

  • ★★★★★★1

    Der er en kostordning, hvor man betaler halvdelen selv, og firmaet resten. Så jeg er afhængig af et stabilt indtag af borgere. Men jeg er faktisk ret god til at få meget for lidt penge. Mit budget er temmelig godt.

    Jeg synes ikke mennesker fortjener dårligt eller kedeligt mad. Nu er det jo kun få af vores beboere der har en kriminel fortid, derfor kan man jo sagtens nyde mad. Vi har mange fx demente borgere, og maden er et højdepunkt i deres dag.

    Og det er meget almindelig mad. I dag er det fx karbonader, spidskålssalat med pinjekerner, friske ribs, tranebær og Bacon vendt i lidt fløde. Dertil nye kartofler kogt med løvstikke og smør til.

    davenport31-07-18 12:25

  • ★★0

    Chefen har skrevet til alle, at der skal reduceres væsentligt i udgifter, og at der er for mange "kolde hænder", her iblandt husassistenter og kok... Og jeg er indkaldt til samtale kl. 13. (Indkaldelsen hedder: Opfølgning efter ferie)

    Jeg magter det ikke, hvis jeg bliver fyret. Jeg orker simpelthen ikke det dagpengehalløj igen. Nu er vi lige kommet ovenpå som familie, et hårdt år med 7 dødsfald, og endelig en opsparing. Vi har ikke råd til livet, hvis jeg skal gå omkring 10.000,- ned i løn.

    Håber godt nok bare det er inde i mig...

    Jeg krydser alt hvad der kan krydses - det skal bare gå godt

    Tiany31-07-18 12:41

  • ★★★★0

    Hvorfor?

    Arbejdstiderne er som regel rimeligt hårde på en restaurant - især hvis man skal have et familieliv til at køre ved siden af. 

    Det har også et ry for at være et temmeligt stressende arbejde - især hvis det er en a la carte-restaurant. 

    Jeg har haft mange kokke gennem årene blandt venner og bekendte, og næsten alle er endt med at stoppe og finde andet arbejde, fordi de ikke kunne klare det længere, eller fordi de ikke kunne få det til at hænge sammen med ønsket om også at have tid til familien. Jeg har også hørt utroligt mange historier om misbrug i miljøet, og folk der ikke bliver særligt gamle, før de falder om.

    Min kærestes ene søster er en vildt dygtig kok og er bl.a. uddannet på en rigtig fin restaurant i udlandet. Hun kunne snildt få et arbejde på en bedre restaurant herhjemme, men hun har valgt at arbejde som køkkenchef i en kantine i stedet, fordi hun prioriterer rimelige arbejdstider højest. 

    thomsen31-07-18 13:15

  • ★★★★0

    Krydser også fingre for Davenport.

    Og så tillykke til Daniel, hvis han stadigvæk læser med herinde. Så lige at han har afleveret sit speciale og nu er blevet cand. mag. og fået papir på, at han er Morricone-ekspert! :)

    thomsen31-07-18 13:17

  • ★★★0

    Og jeg er indkaldt til samtale kl. 13. (Indkaldelsen hedder: Opfølgning efter ferie)

    Så hvad skete der? Vi sidder jo allesammen her og holder vejret...

    gi-jones31-07-18 20:44

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen