Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★1

    Tak for en inspirerende anmeldelse og en god påmindelse om at få set Sarah Polleys debutfilm. :) 

    Jeg har været ret fascineret af hende som skuespiller siden, at jeg så hende første gang i "Exotica" og efterfølgende i "The Sweeet Hereafter", samt diverse kult-hits sidst i 90'erne som "Guinevere", "Last Night", "Existenz" og "Go". Men hun er i det hele taget et interessant bekendskab også fordi, at hun har flere strenge at spille på, og som instruktør har hun gjort det rigtig godt med "Take This Waltz" og den meget rørende dokumentarfilm "Stories We Tell", hvor hun leder efter sin biologiske far.

    Du har muligvis allerede set den, men jeg vil også varmt anbefale en film som "My Life Without Me" med Sarah Polley i hovedrollen. Tematisk (ud fra din beskrivelse) har den flere fællestræk med "Away From Her". I " My Life Without Me" handler det blot om kræft i stedet for.

    Tak Nighthawk og glæder mig hvis jeg er lykkes med at sende lidt inspiration din vej:) 

    Jeg har faktisk ikke set My Life Without Me, så den må jeg huske!

    T. Nielsen 1-08-18 21:43

  • ★★★★0

    Var i Cinemaxx for at se MI, til jeg fandt ud af, at vi havde bestilt billetter til premieren i dag og at den ikke gik i går. Fedt. Så måtte vi tage til takke med Jurassic World og I guder, noget lort og spil af tid.

    Less is more Meryl!

    1/6

    Bruce 2-08-18 10:16

  • ★★★★0

    Var i Cinemaxx for at se MI, til jeg fandt ud af, at vi havde bestilt billetter til premieren i dag og at den ikke gik i går. Fedt. Så måtte vi tage til takke med Jurassic World og I guder, noget lort og spil af tid.

    Less is more Meryl!

    1/6

    Jeg så kun ordet MI og 1/6 og skulle til at skrive du var dybt useriøs, men så så jeg ud af øjenkrogen Jurassic World og der kom atter ilt til :)

    Babo 2-08-18 10:48

  • ★★★★★1

    Less is more Meryl!

    Jeg troede at det var "Mamma Mia: Here We Go Again!" hun var med i. Er du sikker på at du så den rigtige film? Cher ligner godt nok en forhistorisk øgle, så jeg kan godt forstå forvirringen ;)

    Kruse 2-08-18 10:56

  • ★★★★★★1

    Jeg troede at det var "Mamma Mia: Here We Go Again!" hun var med i. Er du sikker på at du så den rigtige film? Cher ligner godt nok en forhistorisk øgle, så jeg kan godt forstå forvirringen ;)

    :-D

    Med tanke på Bruce's alder, kunne du nok have ret i hans forvirring;)

    Mht Cher, så hun dog i det mindste en praktisk effekt og ikke en cgi-Cher:-P

    T. Nielsen 2-08-18 11:02

  • ★★★★1

    Medmindre han snakker om sin diller til Meryl, men så er less bare ikke more. You got it all wrong :)

    Babo 2-08-18 11:18

  • ★★★★★★1

    Medmindre han snakker om sin diller til Meryl, men så er less bare ikke more. You got it all wrong :)

    Hahaha, du så flabet:-P

    T. Nielsen 2-08-18 11:38

  • ★★★★0

    Haha Less is more er blot Jim Carreys kommentar til Meryl Streep under en hyldestmiddag i Hollywood.

    Hele Jurassic var klistret ind i information overload og absolut ingen spænding. 

    Gaberen!

    Bruce 2-08-18 13:49

  • ★★★★★★1

    Cobra Kai - Sæson 1
    I 1984 kom den første Karate Kid film - en film, der nu er blevet en klassiker, fordi den har et simpelt og enkelt budskab, og en film jeg har set mange gange. I den oprindelige Karate Kid er Daniel LaRusso en nytilflytter, der bliver chikaneret af skolens bøller, ikke mindst Johnny Lawrence. Men LaRusso bliver taget under vingerne af Mr. Myiagi, der lærer ham karate, selvtillid og åndelighed.

    Så spoler vi frem til 2018. Daniel LaRusso er blevet en succesfuld ejer af en luksusbil-forretning, hvor reklamerne spiller på hans fortid som karatemester. Johnny Lawrence er nu et levn fra 80'erne, der laver småjobs for rige mennesker - han kører i 80'er bil, hører 80'er heavy og ser 80'er film.

    Der er tre andre hovedpersoner også - Daniel LaRussos datter, Johnny Lawrences søn og Johnny Lawrences protegé, som er en såkaldt nørd, der også bliver chikaneret i skolen. LaRussos datter er en af skolens populære piger, mens Johnny Lawrences søn er småkriminel, hashrygende og fremmedgjort overfor både moderen og faderen. Alle personers veje krydses som serien skrider frem.

    Serien er stadig om karate og karatelommefilosofi, men den er i høj grad også om nostalgi. Og her er den både gal og genial, for det er virkelig mærkeligt, at en serie, der svælger så meget i nostalgi formår at være så god. For den er god, faktisk fremragende. Det er svært at sætte ord på, hvorfor det virker. Skuespillet er ikke altid spot on, og den er ret forudsigelig. Karakterne er ret stereotype, og den er til tider corny. Men sjældent har jeg klappet så meget af en serie af ren og skær barnlig glæde. Der er så mange geniale callbacks, så meget positivt energi, og der coming-of-age historier blandet med nostalgi. Netop på grund af kærligheden til den oprindelige Karate Kid bliver Cobra Kai noget helt specielt - det er både en hyldest, til dels en venlig satire og en meget værdig efterfølger.

    Virker serien hvis man ikke har set og er fan af Karate Kid fra 1984? Sikkert ikke, men det er jeg nu engang, og på trods af et par fejltrin hist og pist, og et lillebitte dyk i kvalitet i de sidste par afsnit, så er det stadig en afsindig god serie. Med de fejl og mangler, jeg har fremhævet, så burde jeg måske ikke give den topkarakter, men jeg bliver simpelten hen så glad i låget af serien - så jeg følger totalt mit hjerte, og hylder denne fremragende viderefortælling af Karate Kid-sagaen.

    10/10

    Guldager 2-08-18 14:35

  • ★★★★★0

    Fremragende anmeldelse, Guldager. :)

    Jeg var noget skeptisk i starten, da den første trailer til serien dukkede op og var nervøs for, om det ville blive alt for meget glimt i øjet, ja nærmest over i noget spoof-agtigt halløj, med tanke på at folkene bag den nye serie primært har stået bag nogle ret platte komedier, dog med undtagelse af Steve Pink der har skrevet to virkelige gode af slagsen med "Grosse Point Blank" og "High Fidelity".

    Så det er dejligt at se, at mine fordomme var helt unødvendige og fedt at læse at den gamle trilogi bliver behandlet med respekt. Jeg glæder mig dælme til at få set serien nu, især efter din herlige beskrivelse. :)

    Hvor kan man så se serien henne? 

    NightHawk 2-08-18 18:15

  • ★★★★★★1

    YouTube. De to første afsnit er gratis, ellers skal du have abonnement til YouTube Originals, men det virker ikke i Danmark .. Så jeg betalte 17 kr per afsnit. Lidt dyrt, men de to første afsnit overtalte mig :) 

    Guldager 2-08-18 18:49

  • ★★★★★0

    YouTube. De to første afsnit er gratis, ellers skal du have abonnement til YouTube Originals, men det virker ikke i Danmark .. Så jeg betalte 17 kr per afsnit. Lidt dyrt, men de to første afsnit overtalte mig :) 

    Super. Tak for info. :) 

    NightHawk 2-08-18 20:27

  • ★★★★★★0

    The Dark Tower (2017)

     

    Jeg har læst den første bog, i Stephen King romanserien “Det Mørke Tårn”, men indrømmer at jeg ikke var specielt vild med den. Alligevel har jeg været lidt nysgerrig på denne filmatisering. At danske Nikolaj Arcel så har instrueret og man har hyret to karismatiske og gode skuespiller til hovedrollerne, har ikke gjort min nysgerrighed mindre.

    Nuvel, selv min næse er det så ikke gået forbi, at den ikke skulle være specielt vellykket. På den måde kunne den så vel til gengæld næsten kun overraske positivt. Det gjorde den ikke.

    Historien er en gang forskruet vrøvl (som også den første bog var det), om et mørkt tårn der holder sammen på universet (eller noget) og som det onde eller faktisk den onde Walter, i skikkelse af Matthew McConaughey, med al magt og midler forsøger at bekæmpe, uden at jeg helt forstår hvorfor?

    Walter har i øvrigt så mægtige magiske kræfter, så han med ord alene kan få folk til at gøre stort set alt mod sig selv eller andre. Så hvorfor han gør det så besværligt for sig selv at ødelægge universet giver ingen mening for mig. McConaughey er i øvrigt sjældent set mere svagt spillende og kedelig end her, hvor hans niveau er tæt på ufrivillig komisk i bedste fald.

    Som hans modstykke står Idris Elba som revoldermanden Roland, der mest bare virker som han synes at alt er nederen. Han er dog et takt over McConaughey. I det mindste virker Elba nemlig aldrig pinlig i sin rolle.

    Teknisk er filmen helt fint lavet, men den føles som er den iscenesat uden gnist, liv og sjæl.

     

    Bedømmelse: 3/10

    T. Nielsen 3-08-18 11:20

  • ★★★★★★0

    December Boys (2007)

     

    En smuk og rørende lille historie om 4 drenge fra et børnehjem, der kommer på en ferie ved havet. En ferie der kommer til at definere deres liv.

    Det er fortællingen om at høre til, blive voksen og gøre op med sig selv om hvad der betyder noget og hvem man er. På billedsiden understøttes dette fantastisk.

    Næsten hver visuel indstilling er en poetisk påmindelse til en selv om de bedste minder fra ens barndom, varmt, melankolsk og drømmende.

    Desværre kommer historiens indre dramatik aldrig helt til sin ret og udforskes dybere, så derfor bevæger filmen sig aldrig op over det solide drama.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen 3-08-18 20:48

  • ★★★★0

    American Assassin 

    Lige så frustrerende som det kan være med et atomplot som her, lige så effektivt kan det blive i film som MI:6. Filmens egen logik er nærmest helt fraværende. Og så er der den fremherskende tendens til at tegne klart defineret fjendebillede i denne type film, som jeg gerne havde været foruden og blot nydt ren ramasjang, når man alligevel ikke har noget begavet at sige. Den starter egentlig godt. Men manuskriptet mangler opstramning og det er kun med min bedste vilje filmen hiver den sidste stjerne hjem. Jeg kan trods alt ikke hævde, at American Assassin var helt kedelig. 5/10

    Babo 4-08-18 10:50

  • ★★★★0

    Child 44 

    Jeg kan på ingen måde anbefale filmen, det er rettere sagt noget være juks. Tom Hardy (og de øvrige), der filmen igennem kæmper med en uheldigt udført accent, er svært at sluge. Det er dog langt fra filmens eneste problem. Historien virker noget ujævn og mangler fokus. Noget rigtig skidt! 3/10

    Babo 4-08-18 10:52

  • ★★★★0

    The Beguiled (2017)

    Jeg har ikke set originalen med Clinten. På mange måder minder denne om Coppolas debutfilm, uden dog at nå de samme højder. Hun virker lidt bleg for at træde nogen over tæerne her og synes ikke de seksuelle spændinger blev til ret meget mere end antydninger. Alt i alt en fin film, der dog træder en del vande midtvejs. Slet ikke dårlig. Men forgettable. 6/10

    Babo 4-08-18 10:54

  • ★★★★0

    The Last of the Mohicans

    Dejligt gensyn. 

    Pragtfuld storfilm med en cinematografi der lader intet tilbage at ønske. Herligt underholdende og utroligt sikkert sat i scene. Jeg er ikke helt overbevist om den lovestory, men på den anden side umuligt ikke at lade sig rive med af stemningen og det skønne soundtrack. Også et fint billede af konflikten parterne i mellem, som kæmper på kryds og tværs. 8/10

    Babo 4-08-18 20:58

  • ★★★★★0

    Lion

    Ikke den mest overraskende film, men godt håndværk, gode præstationer, og ja, jeg var rørt.

    Lars! 4-08-18 21:44

  • ★★★★★★0

    Star Trek: Enterprise

    Så blev jeg færdig med Enterprise, og det har været en temmelig blandet fornøjelse. Størstedelen af sæson 1 er rigtig god, og jeg ville gerne have set flere historier, der handler om den her pioner-ånd. Imod slutningen af sæson 1 bliver det mere hverdag for crewet at være i rummet, og historierne bliver mere "aliens-of-the-week"-agtig. Dog er sæson 1 generelt god og jeg giver den en 8/10.

    Sæson 2 er bestemt ikke dårlig, men den føles langt hen ad vejen lidt ligegyldig. Et af problemerne er, at crewet ikke er specielt interessant. Ligesom Voyager, er det de to outsiders (Seven of Nine og The Doctor), T'pol og Phlox, der er de mest interessante karakterer. Resten er sådan lidt endimensionelle. Den er godt lavet, og der er få dårlige episoder, men heller ingen decideret højdepunkter. 7/10

    Sæson 3 er mere sammenhængende, men historien er generelt dårlig. Der er ikke så meget godt at sige om sæson 3, og jeg ved ikke om denne sæson eller sæson 3 af TOS er den dårligste i hele Star Trek-sagaen. 5/10

    Hvis man nu ser bort fra den utroligt malplacerede slutning, så er det meste af sæson 4 fantastisk. Det er en mindre genialitet at lave de her 2-3 episoders historier. Selvfølgelig skyldes den genialitet også, at historierne er virkeligt gode. 9/10

    Overordnet set ender jeg på 7/10 for Star Trek: Enterprise.

    Guldager 5-08-18 12:24

  • ★★★★★★0

    Tror afsnittet "Carbon Creek" er mit yndlingsafsnit i hele serien.

    davenport 5-08-18 16:18

  • ★★★★3

    Black Christmas (1974)

    Den må have fløjet under min radar. Men fik den heldigvis opdaget via en horror entusiast og må sgu sige John Carpenters fornemme ‘Halloween’ står rigtig meget i gæld til denne. Den giver en myrekryb. Der hersker en under pervers stemning og skuespillerne spiller forbavsende godt. Et must i min samling over horror. 8/10

    Babo 6-08-18 21:34

  • ★★★1

    Black Christmas (1974)

    Den må have fløjet under min radar. Men fik den heldigvis opdaget via en horror entusiast og må sgu sige John Carpenters fornemme ‘Halloween’ står rigtig meget i gæld til denne. Den giver en myrekryb. Der hersker en under pervers stemning og skuespillerne spiller forbavsende godt. Et must i min samling over horror. 8/10

    Det er den korrekte holdning at have til denne film. Godkendt!

    Essal 6-08-18 23:16

  • ★★★★0

    Det er den korrekte holdning at have til denne film. Godkendt!

    Roger that :)

    Babo 6-08-18 23:22

  • ★★★★★1

    Black Christmas (1974)

    Den må have fløjet under min radar. Men fik den heldigvis opdaget via en horror entusiast og må sgu sige John Carpenters fornemme ‘Halloween’ står rigtig meget i gæld til denne. Den giver en myrekryb. Der hersker en under pervers stemning og skuespillerne spiller forbavsende godt. Et must i min samling over horror. 8/10

    Jep, helt enig. "Black Christmas" er en klassiker i horror-genren og det er fedt at se, at den med tiden endelig har fået den anderkendelse den fortjener. Det er samtidig også logisk, på trods af at John Carpenter har stjålet med arme og ben fra "Black Christmas", at John Carpenters "Halloween" blev en langt større succes lige umiddelbart og på længere sigt, fordi det er en langt flottere film, dels via sit cinemascope format, samt måden den er filmet og redigeret på. Den virker groft sagt bare mere professionelt lavet over hele linjen modsat Bob Clarks mere rå og upolerede stil. Men hvad Bob Clark ikke mestrer på lige det område, gør han så sandelig op for på flere andre måder og hans film er i min optik mindst ligeså skræmmende og creepy som "Halloween". 

    NightHawk 6-08-18 23:44

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen