Forum - Forum-tråd: Hvad laver du nu?

Hvad laver du nu?

  • ★★★★★0

    Og København har biografer, selvfølgelig. Men sådanne kan man jo selv bygge i stalden for de penge, man ultimativt har sparet ved ikke at lade sig forføre af urbaniseringen. 

    Lars!14-01-16 10:37

  • ★★★★★★0

    Jep, så er der også indbygget varme fra grisene, men man skal dog skrue lidt højere op for lyden.

    Zero Cool14-01-16 10:39

  • ★★★★★★0

    Jeg vil hellere bo i byen end på landet og hellere i en stor by end en lille. Faktisk er de eneste grunde til at jeg gider bo i den by jeg gør nu, er fordi jeg er opvokset her og dermed føler mig hjemme og at al min familie bor heromkring. Men havde min kone, dengang jeg mødte hende til en fest hernede, udtrykt ønske om at bo i Odense hvor jeg boede dengang, er jeg ikke sikker på jeg var flyttet herned til Falster igen. Men med min far død få måneder forinden, min mor der havde brug for støtte, min familie hernede, nu Anette (som min kone hedder) og en del af hendes familie hernede, samt at hun havde boet i Kbh og hadet det, gav det mest mening at jeg rykkede teltpælene op. 

    Jeg har egentlig intet imod at bo i lejlighed og heller ikke til leje som sådan. Det er dejlig uforpligtende på mange måder (ofte også spild af penge måske). Men men men jeg kan også irriteres over de begrænsninger der er i en lejlighed. Hvor vi bor nu, i egent hus (i hr. og fru. Danmark område) kan jeg mandag aften fyre op for musikken eller surround'en uden at genere nogen (ikke engang min egen familie, da jeg har et herreværelse langt fra resten af huset:) Børnene kan larme tidligt om morgenen uden klager fra naboer og vi har en skøn have at lege i. 

    T. Nielsen14-01-16 10:41

  • ★★★★★★0

    Jeg har aldrig helt været i stand til at fange tankegangen, at det er spild af penge at leje og jeg har godt nok haft den snak mange gange.

    Men ja, det er herligt uforpligtende at bo til leje. Man skal ikke bekymre sig om at have en stor opsparing i tilfælde af, at noget går i stykker og går der noget galt, er varmemesteren ikke længere end et opkald væk. Det eneste jeg skal bekymre mig om, er at have penge til et nyt køleskab, hvis mit går i stykker.

    Jeg er ikke i tvivl om, at grunden til at jeg godt kan lide leje frem for eje er nogle af de samme årsager til, at jeg ikke vil have børn og heller ikke husdyr, og heller ikke har kørekort/bil - det sidste har jeg dog aldrig haft behovet for, bortset fra da jeg overvejede at tage til Thulebasen og arbejde i et års tid.

    Zero Cool14-01-16 10:58

  • ★★★★★0

    Hvis jeg boede alene, så ville jeg også bo til leje. 

    Lars!14-01-16 11:32

  • ★★0

    Hvis jeg var single ville jeg også bo til leje.

    I får virkelig land-livet til at lyde som dødens pølse :D

    Den by jeg bor i har knap 3000 indbygger og vi ligger under en kilometer fra Haderslev (som har 20.000 indbygger), så helt på landet er vi ikke selvom vi kan høre fårene bræle og hanen gale :D

    Der hvor jeg voksede op, var virkelig landet, hvor der ikke er busforbindelser og nærmeste indkøbssted var 7km væk, og nej det har jeg sgu heller ikke lyst til at bo i dag ;)

    Tiany14-01-16 12:20

  • ★★★★★★0

    Mht. net, så trækker jeg rundt med en 50/50, fordi TRE-FOR i sin tid udvalgte vores område at starte fiber i. De installerede det gratis i alle huse, for at tiltrække kunderne. Selv min farmor på 83 lidt længere nede mod "centrum" har en boks sat op. Så lige på det område er vi godt med.

    Men i gamle dage (og da jeg var lille) var det en driftig by. Der var slagter, bager, 2 købmænd, Tatol, posthus, radio/tv forhandler, 2 tankstationer og en pølsevogn. Min far voksede op herude, og han fortæller, at de aldrig kom til Kolding, andet end da han skulle have andendagstøj og den slags. Man havde handelen lokalt, og det har sgu nok været de samme penge, der cirkulerede rundt.

    Den sidste forretning (købmanden) lukkede, da REMA åbnede i Bjert (byen lige før vores). Nu er der et bosted for psykisk syge og en døgninstitution for børn, som det eneste business her. Dog er der planer om at det nye Hospice Kolding skal ligge herude, så det kan måske skabe lidt liv... (Pun intented)

    davenport14-01-16 12:33

  • ★★★★★★0

    Tiany, det er det oss'. Bar' se hvor meget davenport brokker sig over bønnerne hvert forår. ;D

    Zero Cool14-01-16 13:34

  • ★★★★★★0

    Det behøver ikke være forår, før jeg brokker mig over de indavlede!

    davenport14-01-16 14:13

  • ★★★★★★0

    Hov, bønderne - jeg kan åbenbart ikke stave!

    Zero Cool14-01-16 14:13

  • ★★★★★★0

    Bønner er en ganske udemærket titel!

    davenport14-01-16 14:14

  • ★★★★★0

    Jeg ser livefeed, oscar-nomineringer: http://deadline.com/2016/01/oscar-nominations-live-stream-2016-john-krasinski-guillermo-del-toro-ang-lee-1201681994/ 

    Lars!14-01-16 14:30

  • ★★★★0

    Hele min familie kommer fra en flække 20 km fra Esbjerg. Mine forældre og onkel tog vejen til København i 50'erne og fik eget bageri. Først på Nørrebro, derefter Valby. Boet i Valby i 12 år og de sidste 39 på Frederiksberg. Jeg elsker byen. At vandre brokvartererne tynde på udkig efter nye, billige kaffebarer. Nyde Værnedamsvejs franske mylder, hvor biler konstant må bakke for at de modkørende kan komme forbi. Jeg kunne godt forestille mig, at nyde at bo lidt på landet, men også sikker på, at jeg efter en uge ville blive rastløs og deprimeret. Man vænner sig bare :-/

    Bruce14-01-16 15:45

  • ★★★★★★0

    Så hedder det jo bare ferie ;)

    davenport14-01-16 16:04

  • ★★★★★★0

    Bor i Odense i lejlighed. Vil rigtig gerne bo i en forstadsvilla, men det kommer nok aldrig til at ske.

    Bruno: grunden til, at man siger leje er penge ud af vinduet er, at alt hvad du betaler af på dit hus, får du igen, når du sælger det. Selvfølgelig hvis det er et salgbart hus. Så når du efter 20 år har betalt af på huset, så har du også en reel værdi. 

    Guldager14-01-16 16:33

  • ★★★★★★0

    Bruno: Det er vel bare fordi, at sådan føler du det, at det ikke er spild af penge og det kan jo være lige så rigtigt som at føle det omvendte. Jeg er ikke selv helt ren med min holdning til dette. Jeg kan uden problemer se pointen i at man ikke "bare" hælder pengene ned i fremmede lommer.

    Til gengæld hælder man dem "bare" ned i bankens. Banklånet svarer jo mere eller mindre til husleje og det er sygt dyrt oveni dette at eje et hus synes jeg, når man lægger alt sammen, selv om det også lidt er en selv man smider pengene efter. Så om det ene er bedst eller det andet, er nok en smagssag.

    Jeg kan dog se fordelen ved eventuelt at eje på lang sigt (hvis man lever og ejer længe nok;) Min mor og far betalte deres lån ud for en del år siden og kom derfor til at sidde BILLIGT. Det betyder også, at min mor der stadig bor i huset, har en husleje på 0 kroner (selv de tossede ejendomsskatter virker billige, når det er alt det trods alt koster). På den måde har hun en god økonomi (også hvis noget skulle gå i stykker), selv om hendes eneste indtægt er folkepensionen og den er ved gud ikke ret stor. I en lejebolig, uanset diverse tillæg som folkepensionist, ville hun nok have mindst et par tusind mindre om måneden tror jeg og et par tusind ud af en folkepension er MEGET!

    Hvad jeg selv ville vælge, hvis jeg var ene og alene ved jeg ikke. Før jeg mødte Anette boede jeg til leje, men har dog før dette engang haft hus som jeg købte mens jeg var single. Overvejede indimellem om jeg skulle købe igen. Men indrømmet, det kræver ikke meget ansvar at bo til leje, selv om det også kan være problemfyldt.

    Da jeg boede i hjertet af Odense, havde jeg udlejere der ikke havde nemt ved at få fingeren ud, hellere ikke efter adskillige klager og trusler med advokat, da det regnede ind (faktisk væltede det ind med vand når det regnede, så jeg ikke engang kunne forlade lejligheden selv om jeg havde sat spande op). Først efter et halvt år, mange timers regnvejr og utallige klager, blev der gjort noget ved skidtet. DET var irriterende. Der er man lidt mere uafhængig og herre over egen situation når man ejer, hvis man vel at mærke har pengene til gengæld.

    Men tror måske jeg ville vælge at leje igen.....Men heldigvis er det ikke aktuelt for mig..............

    T. Nielsen14-01-16 17:30

  • ★★★★★★0

    Skeloboy og T. Nielsen, som sagt, jeg har haft snakken mange gange, så jeg har hørt alle argumenterne rigtig, rigtig mange gange og jeg er stadig ikke enig i dem. Jeg har aldrig helt fanget, hvordan at tag over hovedet kan være værdiløst.

    Det sjove er dog, at hver gang jeg har haft den snak med folk, har det altid været med folk, der har bil - der kan man tale om et objekt, der er én lang udgift fra dag 1. :)

    Zero Cool14-01-16 17:46

  • ★★★★★★0

    Ahhh Bruno, nu forenkler du det vist lidt;) Jeg skal ikke svare for Skeloboy, men jeg har da ikke argumenteret for at det var værdiløst at have tag over hovedet. Jeg snakkede om  at det eventuelt (for mig!) kunne være spild af penge at leje, når nu der var et alternativ som det stod mig frit at benytte mig af:-)

    Din bil kommentar ved jeg ikke hvor sjov er, men jo vi har også bil. Jeg er dog enig med dig i at det er en lang udgift og latterligt dyrt. Men når man har job og børn, hænger det bare ikke altid sammen med det offentlige. Selv da jeg boede til leje som single i Odense, havde jeg bil. Jeg havde arbejde 40 km udenfor Odense og der var ikke offentligt transport dertil. Nærmeste mulighed var en gåtur på ca. 5 km ad en landevej uden fortov og lygtepæle.

    Der er mørkt på landet mellem 6 og 7 om morgenen om vinteren og igen tidligt mørkt om aftenen. Derudover gik der ikke tog hjem, så sent som jeg ofte havde fri. Jo jo, så kunne jeg selvfølgelig finde et andet job. Det er dog ikke altid så let som det lyder og slet ikke hvis man har et job man værdsætter:-D

    T. Nielsen14-01-16 18:02

  • ★★★★★★0

    T. Nielsen, det ved jeg du gjorde, men jeg skriver heller ikke, at hverken du eller Skeloboy har argumenteret for det. Jeg skriver, at det er min erfaring, når jeg har taget den snak med folk.. altså, i fortiden.

    Min bilkommentar er ikke ment i sjov. Folk finder værdi i forskellige ting, jeg finder det pænt værdifuldt at have tag over hovedet, uden at skulle bekymre mig om, hvor jeg skal finde 200.000 kr. hvis taget går i stykker. Andre finder det værdifuldt at have en bil, selvom det er én lang udgift. Jeg kender en del mennesker der har bil, som på sin vis ikke har behov for det. Jeg kender en del mennesker, som har valgt at købe en dyr bil af mærke X, fordi "køreglæde" og andre skabte behov (jep, jeg havde markedsføring engang i skolen). Og det er bl.a. nogle af de mennesker jeg har snakket lejebolig vs. ejebolig med.

    Og dét, finder jeg lidt underholdende. :)

    Zero Cool14-01-16 18:28

  • ★★★★★★0

    Det kan jeg godt følge dig i, altså at være fri for bekymringer. Også selv om et tag sjældent går i stykker for 200.000 kroner (og så har man jo så forsikring, som eventuelt kan dække). Men der er mange irriterende udgifter, som man slipper for i en lejebolig.

    Mht bil, så forstår jeg ofte ikke at folk absolut skal have en bil, når de bor i KBH. Der er så mange muligheder for at køre med alternativer, at det må da være spild af penge, medmindre man har en ualmindelig god grund.

    T. Nielsen14-01-16 18:36

  • ★★★★★★0

    DVD'er og biler er den absolut dårligste investering :)

    Men jeg er dog enig, Bruno, der er store fordele i at bo til leje, men det ændrer ikke på, at min husleje for altid er væk, mens en afbetaling på huset er en form for opsparing(igen, hvis du har et salgbart hus). Svigerfamilien har betalt deres hus af nu, og når de engang sælger, så får de 1,2 millioner. Dem havde det ikke fået, hvis de havde boet til leje.

    Men nui, hvor er det rart, at næsten uanset, hvad der skal reparares i lejligheden, så går der max 2 dage, så er det fikset. Det er en kæmpe fordel. Nu har vi så også et godt boligselskab, men i min gamle lejlighed(samme boligselskab) fik jeg nyt komfur, ny brusearmatur og nyt toilet på et par uger - helt uden omkostninger, ventetid og brok.

    Guldager14-01-16 21:11

  • ★★★★★★0

    Det er sandt, salgbarhed er bestemt en faktor. For mit vedkommende er der også en anden faktor, nemlig at min husleje er ret lav. Selv hvis jeg flyttede sammen med en kæreste og "opgraderede" til en 3V'er i byggeriet, ville min husleje med vask, varme, vand og antenne (som jeg håber på forsvinder snart) ligge på cirka 5.500 kr.

    Er man to mennesker om at betale det og begge har et fornuftigt job, så kan man godt nok spare mange penge sammen i løbet af meget kort tid. Jeg er en klovn med penge, men med min nuværende løn, som faktisk ikke er specielt imponerende som IT-mand, er jeg i stand til at spare omkring 5000 kr. sammen om måneden. Havde jeg en kæreste med et job, der ligger på cirka samme niveau, ville vi være i stand til at spare minimum det dobbelte op.

    Jeg skal ikke gøre mig klog på økonomi, men umiddelbart lyder det som om, at det kunne blive pænt mange penge i løbet af ganske få år.

    Zero Cool14-01-16 21:23

  • ★★★★★0

    Men med min nuværende løn, som faktisk ikke er specielt imponerende som IT-mand, er jeg i stand til at spare omkring 5000 kr. sammen om måneden.

    Jeg har omkring 5000 og leve for om måned når alt med husleje og andet er betalt, det er heller ikke så nemt, nåja og jeg er en herre med to lejligheder, den ene lejer jeg ud den anden bor jeg, begger ejer, it's a long story.

    Skal så siges jeg er i det offentlige, hvor løn heller ikke er fænomenal, men jeg klare mig da igennem, og er overbevist om der er folk som har det svære end jeg, men skal ikke være hemmelighed jeg da gerne ville tjene lidt mere.

    Elwood14-01-16 21:47

  • ★★★★★★0

    Jeg har heldigvis ikke brug for mange penge. Det kan dog stresse mig, at vores penge kan forsvinde pga. et arvet hus...men alt i alt, hvis konen og jeg skal have 2000 til os selv om måneden til fornøjelser, så skal vi kun have udbetalt 13000...dvs. vi har kun udgifter for 9000 kr og det er altså inkl. madkonto, forsikring, 2x a-kasse, telefon og det hele.

    Guldager14-01-16 22:18

  • ★★★★0

    Kæresten og jeg har et hus i Århus og en lejlighed i Kalundborg. Jeg troede vi skulle svømme i penge, når hun nu endelig fik et job på sin lange, tunge uddannelse. Men nu bruger vi alle pengene på færgebilletter og dobbelt husførelse :)

    gi-jones14-01-16 23:03

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen