Trailer: Michael Moore retter sigtekornet mod Donald Trump i traileren til "Fahrenheit 11/9"

Filminstruktørens næste projekt dykker ned i Trumps USA.

Filmskaberen Michael Moore, der vandt en Oscar for bedste dokumentarfilm med "Bowling for Columbine" i 2003, er for alvor ude efter USA's nuværende præsident med sin nye film. "Fahrenheit 11/9", som er filmens titel, handler således udelukkende om Donald Trump og tiden under den kontroversielle statsleder.

Moores nye projekt beskrives fra afsenderens side som et provokerende og komisk kig på Trump-æraen. Ifølge instruktøren vil dokumentarfilmen forsøge at besvare to oplagte spørgsmål vedrørende USA's samfund, som det ser ud lige nu, nemlig: "hvordan endte vi her?" samt ikke mindst "hvordan kommer vi ud af det her rod igen?"

Den amerikanske dokumentarist har over flere årtier sat fokus på hjemlandet USA og forsøgt at udstille ulighederne og problemerne i de forskellige samfundslag. Moores mest kendte film er nok førnævnte "Bowling for Columbine", der tog udgangspunkt i USA's mange skoleskyderier og landets helt specielle våbenlovgivning, og "Fahrenheit 9/11", som gik i kødet på George W. Bush og omhandlede terrorangrebene, der fandt sted 11. september 2001.

"Fahrenheit 9/11" endte ligeledes med at være den mest indtjenende dokumentarfilm nogensinde og har tilsyneladende kraftigt inspireret titlen på Moores kommende film. Den nye dato, 11/9, er derudover en henvisning til 9. november 2016, som var dagen, hvor Donald Trump vandt det amerikanske præsidentvalg.

Michael Moores "Fahrenheit 11/9" rammer amerikanerne til september, mens en dansk premieredato endnu ikke er blevet fastsat. Indtil da kan du se filmens trailer herunder:

Kommentarer

Michael Moore retter sigtekornet mod Donald Trump i traileren til "Fahrenheit 11/9"

  • ★★★★1

    Hvordan kommer vi ud af det her rod igen? Tja, man kunne starte med at opstille en hæderlig modkandidat, som ikke var i lommen på Saudi Arabien og Qatar og som tager afstand fra fascistiske organisationer som Antifa. Så tror jeg faktisk man er kommet langt. 

    Og så håber jeg da ikke, at Moore glemmer sin egen forklaring for HVORFOR han forudså, at Trump ville vinde.

    www.youtube.com/watch

    Bruce10-08-18 22:20

  • 0

    Hvordan kommer vi ud af det her rod igen? Tja, man kunne starte med at opstille en hæderlig modkandidat, som ikke var i lommen på Saudi Arabien og Qatar og som tager afstand fra fascistiske organisationer som Antifa. Så tror jeg faktisk man er kommet langt. 

    Nej, det ville man ikke. Den dag folk vågner og får nærmest en Neo/Matrix-cathartic oplevelse, dér er man kommet langt. Heldigvis er der fremgang.

    Bobby Long10-08-18 22:37

  • ★★★★★★0

    Jeg kan godt lide Moores film, fordi de taler til den opfattelse jeg har af USA. Men med det sagt, så tror jeg ikke at det hele er sandt. Meget er drejet i en retning, og er nok det vi ser som amerikansk venstreorientering. Men der er også sandhed i det. Moore er meget farvet af sin fortid i Flint, og det bærer hans film præg af. Men det er også vigtigt for den amerikanske befolkning, at de svage har en stemme. Altså, den højreorienterede fløg har FOX som talerør, de andre har brug for Moore. (Selvom han måske fifler lidt med fakta. - Det gør de andre jo også.)

    davenport11-08-18 00:13

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen