Rygterne blusser op: Sort James Bond måske på vej? (OPDATERET)

Bond-produceren Barbara Broccoli skulle angiveligt være klar til at lade en ikke-hvid skuespiller overtage rollen som Agent 007.

Rygterne om en sort James Bond er blusset op igen, efter skuespilleren Idris Elba på twitter skrev: "my name's Elba, Idris Elba."

Tweetet kom ovenpå nyheden om, at Bond-produceren Barbara Broccoli angiveligt skulle være åben overfor muligheden for en Agent 007 af anden etnisk herkomst end hvid. Dén nyhed kom via instruktøren Antoine Fuqua ("The Magnificent Seven"), der fornylig snakkede med Broccoli. Ifølge Fuqua skulle Broccoli have sagt, at "det er tid" til, at en etnisk minoritet overtager rollen, og at hun var sikker på, at "det vil ske på et tidspunkt."

For gammel til rollen?

Antoine Fuqua tilføjede, at "Idris kunne gøre det, hvis han var i god form. Du har brug for en fyr med en fysisk stærk fremtoning. Det har Idris."

Elbas tweet satte gang i mange spekulationer blandt hans følgere, men få timer senere så det ud til, at han manede rygterne i jorden med et nyt tweet, hvor han skrev: "Don't believe the HYPE..." (hvilket fik nogle af hans følgere til vittigt at spørge, om HYPE mon var navnet på den kriminelle organisation, som han som James Bond skulle op imod...).

Idris Elba har tidligere både udtalt, at det ville være en ære at spille James Bond, men har også sagt, at han er for gammel til rollen. Med sine 45 år er skuespilleren, der på det seneste har kunnet ses i bl.a. "The Dark Tower" og "The Mountain Between Us", dog fem år yngre end Daniel Craig, som vender tilbage som 007 en sidste gang i den 25. Bond-film. Filmen lander i biograferne til november næste år.

OPDATERING: Ifølge The Hollywood Reporter benægter en repræsentant for Antoine Fuqua, at instruktøren skulle have snakket med Barbara Broccoli om Bond-franchisen.

Kommentarer

Rygterne blusser op: Sort James Bond måske på vej? (OPDATERET)

  • ★★★★★★0

    Med tanke på hans alder når optagelser kunne begynde, er der ikke meget fremtid og dermed mange film i ham. Så selv om jeg holder meget af Elba som skuespiller, så ville valget ikke være der rette ifm.

    T. Nielsen13-08-18 08:29

  • ★★★★★0

    Med tanke på hans alder når optagelser kunne begynde, er der ikke meget fremtid og dermed mange film i ham. Så selv om jeg holder meget af Elba som skuespiller, så ville valget ikke være der rette ifm.

    Jeg tænker det samme. På nær hvis de selvfølgelig skal udforske Bond som pensionist.

    David Lund13-08-18 08:36

  • ★★★★★0

    Nu igen? Elba rygtes vist til den rolle mellem hver Bond-film. 

    Lars!13-08-18 08:42

  • ★★★★★★0

    Jeg tænker det samme. På nær hvis de selvfølgelig skal udforske Bond som pensionist.

    Hehe ja det jo muligt:D

    T. Nielsen13-08-18 08:43

  • ★★★0

    Jeg ved nu ikke. Tom Cruise er stadig den bedste James Bond og han er 10 år ældre :)

    gi-jones13-08-18 09:09

  • ★★★★★★0

    Jeg køber den ikke. Elba ville være et glimrende valg, men han ville i bedste fald være en "overgangs-Bond" pga. hans alder.

    Zero Cool13-08-18 09:15

  • ★★★★★0

    Få nu bare Sean Connery tilbage i rollen! ;) 

    Lars!13-08-18 09:33

  • 1

    Jeg forstår det ikke.... Det har intet med racisme at gøre, men for mig er bond bare en hvid dude?
    Støtter super meget op omkring, at man ikke skal white-washe diverse roller.. Er det oprindeligt en asiat - find en dygtig skuespiller som kan bære den rolle så, med asiatiske rødder. Ligesom tyskere (og andre nationaliteter) faktisk taler tysk (eller andre sprog) nu, i amerikanske film. Det er dejligt. 

    Men synes også den her omvendte diskrimination og popularitet der er kommet omkring at ændre roller, blot for omtalen, er blevet for meget...
    For James Bond har bare altid været sådan, og det synes jeg egentlig ikke der er noget galt i. Som om det anses som racistisk at sige, at rollen bare er en hvid gut... Black Panther skal sgu da heller ikke være en eller anden blond, flot svensk fyr, der løber rundt... Bare som eksempel. 
    Spiderman er kommet fint udenom det, med Miles Moralles, eller hvad han hedder. Så lav da en 008, eller noget.... 

    Og så er han nok for gammel, selvom han har en "syg" coolness. Elsker Luther med ham! 

    Gladiator13-08-18 15:27

  • ★★★★★★0

    Black Panther har en helt anden kulturel betydning end James Bond.

    Zero Cool13-08-18 15:57

  • ★★★★★0

    Jeg forstår det ikke.... Det har intet med racisme at gøre, men for mig er bond bare en hvid dude?

    Vi er åbenbart ret forskellige, for jeg tror ikke, jeg havde tænkt ret meget over det, hvis ikke nogen havde gjort mig opmærksom på, at JB ikke plejede at være sort. Jeg kan virkelig ikke se at det i 2018 havde spillet nogen rolle.

    I 60'ernes verdensbillede havde det været tydeligt, siden de i forvejen kæmpede for bare at blive set på som ligeværdige mennesker, men i dag er der ikke noget politisk eller kulturelt miljø, som gør historien om en sort agent det mindste utroværdig. Desuden kunne det være et interessant nyt twist på karakteren, hvis han så tilmed bliver genstand for folks fordomme på grund af det.

    Den litterære James Bond skal jo efter sigende heller ikke have lignet på en smooth Sean Connery, så det er man i hvert fald ikke bundet af. 

    Lars!13-08-18 16:12

  • 1

    Kan nu også godt lide Elba, han er en rigtig dygtig skuespiller, men som James Bond, takker jeg også pænt nej tak.

    Geekalot13-08-18 17:29

  • 5

    Jeg ser det som et sygdomstegn i samfundet, at man med vold og magt skal have begge køn, alle racer og enhver seksuel orientering repræsenteret i moderne film.

    Dog synes jeg helt klart, at det er værst når alle mulige klassiske og/eller allerede etablerede og velkendte figurer skal tvinges ind i den politiske korrektheds formynderiske skabelon; ja, at man ikke kan nøjes med at bruge et andet køn, en anden race og en anden seksuel orientering til NYE karakterer. Det har de pågældende personer jo ellers frihed til at gøre. Hvorfor er dét ikke nok for dem?

    Det er ikke fordi jeg imod enhver ændring. Jeg er f.eks. glad for at Morgan Freeman, der som bekendt er sort, kom til at spille Red i filmatiseringen af "The Shawshank Redemption" - også selvom karakteren i bogen faktisk er en hvid mand af irsk afstamning. Men karakteren var heller ikke ligeså kendt og populær som nu før Frank Darabonts film udkom. Og der er heller ikke tale om en karakter, hvis navn og nærmere identitet alle filmfans genkender ligeså hurtigt som de genkender navnene James Bond, Indiana Jones, Tarzan, Sherlock Holmes, Superman, Batman m.fl.

    BN den nysgerrige13-08-18 19:02

  • ★★★★0

    Hvorfor det ikke er nok? Der er jo noget prestige i at spille Bond, som lever i folks bevidsthed. Det er slet ikke det samme som at spille en anonym karakter. Det siger lidt sig selv. 

    Babo13-08-18 19:47

  • ★★★★★★3

    Disse diskussioner er altid noget spøjse, fordi det er tilsyneladende ok at man har tweaket Bond-figuren igennem snart 60 år, at han er blevet portrætteret som amerikaner (godt nok kun i en meget komprimeret udgave af Casino Royale), at han ikke længere er hardcore mandschauvinist, at han ikke er en alkoholiseret morder, at han ikke har et ar i ansigtet, at han ikke har sort hår, at han er synligt muskuløs i stedet for tynd og at man i filmsammenhæng pillede det dameglade ud af ham, for ikke at promovere usikker sex. 

    Men hudfarve, det er alligevel lidt for stærk kost.

    Nå ja, ryger Craigs udgave af Bond i det hele taget? (ikke et retorisk spørgsmål)

    Zero Cool13-08-18 19:52

  • ★★★★0

    Nå ja, ryger Craigs udgave af Bond i det hele taget? (ikke et retorisk spørgsmål)

    Første og eneste gang Bond røg var vist i "Dr. No".

    chandler7513-08-18 19:52

  • ★★★★★0

    Enig med Bruno her. Jeg kunne bedre forstå problemet folk havde med filmatiseringen af The Dark Tower, da karakterens race var en stor del af fortællingen i bøgerne, men James Bond kan i mine øjne være en hvilken som helst race. Dog ville det være underligt med et kønsskifte, da hans køn er en stor del af karakteren, men jeg ville selv da være åben for fortolkningen =)

    David Lund13-08-18 19:57

  • ★★★★★★0

    Første og eneste gang Bond røg var vist i "Dr. No".

    Virkelig? Jeg er ret sikker på, at jeg mindes at have set Bond ryge til og med Brosnan.

    Zero Cool13-08-18 19:57

  • 1

    Hvorfor det ikke er nok? Der er jo noget prestige i at spille Bond, som lever i folks bevidsthed. Det er slet ikke det samme som at spille en anonym karakter. Det siger lidt sig selv. 

    Men det er jo vildt sørgeligt, hvis det skal handle om prestige fremfor filmkunst. Og også hvis det eneste man har fantasi til, er at overtage i forvejen elskede og populære karakterer og lave dem helt om. 

    Når jeg læser nyheder af den her slags, tænker jeg: 'Skab dog noget nyt - det kan vel stadig lade sig gøre?' Alle populære fortællinger og populære karakterer har været nye og ukendte på et tidspunkt. Vil man f.eks. have en sort agent i en moderne verden, så opfind en. Vil man have en cool, kvindelig agent, så opfind en. Vil man have en sort OG kvindelig agent, så opfind en. Byd ind med noget nyt; noget der er dit eget, og som er sådan som DU ønsker det lige fra begyndelsen. :-)

    BN den nysgerrige13-08-18 20:00

  • ★★★0

    Brosnan ryger ihvertfald en cigar i Die another day.

    MOVIE100013-08-18 20:11

  • ★★★★0

    Virkelig? Jeg er ret sikker på, at jeg mindes at have set Bond ryge til og med Brosnan.

    Du har delvis ret - jeg har åbentbart ikke lagt mærke til det:

    On screen, James Bond does not quite match the sixty-a-day habit from the novels, but he does smoke in eleven of the twenty-three 007 films. Sean Connery, who took up the Bond mantel for the first five films, is introduced in Dr. No with a cigarette between his lips. Roger Moore wanted to differentiate his portrayal of the character and as an avid cigar enthusiast, smoked cigars exclusively throughout his seven films. George Lazenby and Timothy Dalton were not heavy smokers, but they both smoke the occasional cigarettes as Bond in the collective three movies they starred in. Pierce Brosnan was the first actor to lay claim to a smokeless Bond, but he eventually buckled and puffed a cigar in his final film Die Another Day. The current Bond, Daniel Craig, is the only one to refuse to light up in character. Craig is a heavy smoker off camera, but he sees Bond smoking as a logistical problem. In an interview he stated:

    “I don’t wish for [Bond] to smoke. Fleming wrote a Bond who smoked 60 cigarettes a day. I can’t do that and then run two-and-a-half miles down a road, it just doesn’t tie in.”

    chandler7513-08-18 20:14

  • ★★★★0

    Men det er jo vildt sørgeligt, hvis det skal handle om prestige fremfor filmkunst. Og også hvis det eneste man har fantasi til, er at overtage i forvejen elskede og populære karakterer og lave dem helt om. 

    Når jeg læser nyheder af den her slags, tænker jeg: 'Skab dog noget nyt - det kan vel stadig lade sig gøre?' Alle populære fortællinger og populære karakterer har været nye og ukendte på et tidspunkt. Vil man f.eks. have en sort agent i en moderne verden, så opfind en. Vil man have en cool, kvindelig agent, så opfind en. Vil man have en sort OG kvindelig agent, så opfind en. Byd ind med noget nyt; noget der er dit eget, og som er sådan som DU ønsker det lige fra begyndelsen. :-)

    Hvorfor skulle det ikke handle om kunsten også? Elba kan i princippet være den bedste til jobbet ud fra, hvad folkene bag søger og lægger vægt på. 

    Babo13-08-18 20:15

  • ★★★★★★0

    Disse diskussioner er altid noget spøjse, fordi det er tilsyneladende ok at man har tweaket Bond-figuren igennem snart 60 år, at han er blevet portrætteret som amerikaner (godt nok kun i en meget komprimeret udgave af Casino Royale), at han ikke længere er hardcore mandschauvinist, at han ikke er en alkoholiseret morder, at han ikke har et ar i ansigtet, at han ikke har sort hår, at han er synligt muskuløs i stedet for tynd og at man i filmsammenhæng pillede det dameglade ud af ham, for ikke at promovere usikker sex. 

    Men hudfarve, det er alligevel lidt for stærk kost.

    Nå ja, ryger Craigs udgave af Bond i det hele taget? (ikke et retorisk spørgsmål)

    Nu skal jeg ikke forsøge at svare for andre. Jeg kan dog for mig selv påstå at jeg også ser Bond for mig som hvid. Så nævner du alle de andre ting der er ændret Bruno. Men det jo heller ikke sikkert at jeg ville se dem for mig så at sige. Jeg har et stykke hen ad vejen min forstilling om Bond. Han ligner heller ikke Roger Moore kan jeg hilse dig og sige. Så måske er hudfarve ikke som sådan det store og sige, der kan godt komme gode film ud af det. En af mine favorit Bond film er netop med Moore. Så inden det blæses op til racisme, hyggeracisme osv at man ser noget for sig, så kan det jo også blot bygge på hvordan man selv tænker på en karakter. 

    Derudover synes jeg Elba ville være en badass Bond. Han er blot for gammel ifm med tæt på 50 til første film. Så nej, hudfarve er ikke nødvendigvis for stærk kost.

    T. Nielsen13-08-18 20:23

  • ★★★★★★0

    Du har delvis ret

    Jeg har vel helt ret. :)

    Nu skal jeg ikke forsøge at svare for andre. Jeg kan dog for mig selv påstå at jeg også ser Bond for mig som hvid. Så nævner du alle de andre ting der er ændret Bruno. Men det jo heller ikke sikkert at jeg ville se dem for mig så at sige. Jeg har et stykke hen ad vejen min forstilling om Bond. Han ligner heller ikke Roger Moore kan jeg hilse dig og sige. Så måske er hudfarve ikke som sådan det store og sige, der kan godt komme gode film ud af det. En af mine favorit Bond film er netop med Moore. Så inden det blæses op til racisme, hyggeracisme osv at man ser noget for sig, så kan det jo også blot bygge på hvordan man selv tænker på en karakter. 

    Derudover synes jeg Elba ville være en badass Bond. Han er blot for gammel ifm med tæt på 50 til første film. Så nej, hudfarve er ikke nødvendigvis for stærk kost.

    Jeg er såmænd helt enig i at Elba nok er for gammel, det har jeg også skrevet længere oppe.

    Jeg kan sagtens følge, at man kan have en forestilling om hvordan figuren ser ud, men i sidste ende kan man jo ikke nødvendigvis regne en instruktørs vision ud, baseret på skuespilleren alene. Der er jo masser af forfattere, som har været uenige med instruktører ang. valget af skuespillere og jeg mindes endda at det var tilfældet, da Connery blev valgt i sin tid, men så vidt jeg har læst mig til, er Connery årsagen til, at Bond senere fik skotsk baggrund.

    Zero Cool13-08-18 20:49

  • ★★★★0

    Jeg forstår ikke argumentet med, at Elba skulle være for gammel. Han er 45 år - og hvor står det skrevet, at han absolut skal spille Bond i 4-5 film? Lazenby satte sit aftryk med kun én film.

    Desuden var Roger Moore jo 57 år i "A View to a Kill" (og ja, det var nok også for gammelt, men alligevel... :)

    chandler7513-08-18 20:37

  • ★★★★★★0

    Jeg kan sagtens følge, at man kan have en forestilling om hvordan figuren ser ud, men i sidste ende kan man jo ikke nødvendigvis regne en instruktørs vision ud, baseret på skuespilleren alene. Der er jo masser af forfattere, som har været uenige med instruktører ang. valget af skuespillere og jeg mindes endda at det var tilfældet, da Connery blev valgt i sin tid, men så vidt jeg har læst mig til, er Connery årsagen til, at Bond senere skotsk baggrund.

    Næ det kan man ikke og derfor, som vi jo så er enige om, kan det alligevel ende med en god film man holder af, selv om man selv havde en anden vinkel på hvordan det skulle have været. 

    T. Nielsen13-08-18 20:47

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen