Rygterne blusser op: Sort James Bond måske på vej? (OPDATERET)

Bond-produceren Barbara Broccoli skulle angiveligt være klar til at lade en ikke-hvid skuespiller overtage rollen som Agent 007.

Rygterne om en sort James Bond er blusset op igen, efter skuespilleren Idris Elba på twitter skrev: "my name's Elba, Idris Elba."

Tweetet kom ovenpå nyheden om, at Bond-produceren Barbara Broccoli angiveligt skulle være åben overfor muligheden for en Agent 007 af anden etnisk herkomst end hvid. Dén nyhed kom via instruktøren Antoine Fuqua ("The Magnificent Seven"), der fornylig snakkede med Broccoli. Ifølge Fuqua skulle Broccoli have sagt, at "det er tid" til, at en etnisk minoritet overtager rollen, og at hun var sikker på, at "det vil ske på et tidspunkt."

For gammel til rollen?

Antoine Fuqua tilføjede, at "Idris kunne gøre det, hvis han var i god form. Du har brug for en fyr med en fysisk stærk fremtoning. Det har Idris."

Elbas tweet satte gang i mange spekulationer blandt hans følgere, men få timer senere så det ud til, at han manede rygterne i jorden med et nyt tweet, hvor han skrev: "Don't believe the HYPE..." (hvilket fik nogle af hans følgere til vittigt at spørge, om HYPE mon var navnet på den kriminelle organisation, som han som James Bond skulle op imod...).

Idris Elba har tidligere både udtalt, at det ville være en ære at spille James Bond, men har også sagt, at han er for gammel til rollen. Med sine 45 år er skuespilleren, der på det seneste har kunnet ses i bl.a. "The Dark Tower" og "The Mountain Between Us", dog fem år yngre end Daniel Craig, som vender tilbage som 007 en sidste gang i den 25. Bond-film. Filmen lander i biograferne til november næste år.

OPDATERING: Ifølge The Hollywood Reporter benægter en repræsentant for Antoine Fuqua, at instruktøren skulle have snakket med Barbara Broccoli om Bond-franchisen.

Kommentarer

Rygterne blusser op: Sort James Bond måske på vej? (OPDATERET)

  • ★★★★★★0

    Jeg har vist aldrig været særlig god til at antyde, som du ved. Idiot!! ;)

    BN er nok selv sort. Ingen har alligevel set ham. 

    Det har du nok ikke nej, men dog nok ment på en anden måde herfra end det du selv mener med det;-P

    Og jo, jeg tror nu ret sikkert at NOGEN har set BN;)

    T. Nielsen18-08-18 12:12

  • 2

    Det har jeg svaret dig på, BN. Er der måske patent på rollen James Bond? Der er sikkert også nogen der mener kun en hvid præsident duer. Du taler som om de sorte tilhører en anden verden og de bare skal finde på deres egne karakterer. Det betyder åbenbart så meget for dig. Men ved du hvad. Du kan bare lade være med at se en Bond film med en sort gut :)

    Hvis en figur eller karakter ikke alene er skrevet og tænkt som en hvid mand, men også gennem over et halvt århundredes film er blevet etableret som sådan, ja, så ER der patent på rollen, så at sige. Og det UDELUKKENDE af rent plotmæssige årsager - eller fordi det er et grundlæggende præmis fra forfatterens side.

    Sammenligning med en hvid præsident kontra en sort præsident er derfor fuldstændig skudt ved siden af. Hvis man er modstander af en præsident alene fordi han er sort, er man jo racist og har efter min mening et seriøst problem med sit menneskesyn, hvorimod det at ønske at James Bond forbliver en hvid mand ikke handler om spor andet end troskab mod dels en forfatters bøger, dels en af verdens længste filmserier.

    Hvor urimelig din udtalelse "Du taler som om de sorte tilhører en anden verden" er, vil du kunne se, hvis du vender "hvorfor må Bond ikke være hvid?"-spørgsmålet om og i stedet spørger: "Hvorfor må Bond ikke være HVID?" For hvis man har noget imod en hvid Bond, må man jo - ifølge samme logik - være racist. 

    Når jeg er fortaler for, at man i stedet opfinder en ny OG sort agent og et nyt, originalt univers, er det (1) fordi jeg er tilhænger af originalitet, og (2) fordi det faktisk ER muligt at skabe nye, sorte karakterer og nye fortællinger i nye universer. ... Jeg ved ikke, hvorfor du er så forarget over, at jeg foreslår dette?

    Og spar mig venligst for den der fortærskede kliché om, at "du jo bare kan lade være med at se filmen". Når man er interesseret i f.eks. en filmserie som James Bond, har man en naturlig interesse i muligheden for, at serien fortsætter på en GOD måde og bevarer de elementer og kvaliteter, som giver serien dens identitet.

    BN den nysgerrige18-08-18 15:00

  • ★★★1

    Jeg synes ikke rigtig man kan sammenligne en Præsident (en titel, som stort set enhver kan få) også en person som fx James Bond der er ligeså kendt for sit udseende som sine biler/gadgets osv.

    MOVIE100018-08-18 15:18

  • ★★★★1

    BN - hvad der engang var tænkt, behøver ikke gøre sig gældende for evigt og du har ikke svaret på, hvorfor kendte franchises ikke må afspejle det samfund, vi er en del af? 

    Det betyder åbenbart meget for dig hudfarven i denne sammenhæng. Hvad med at vente og se det endelige produkt, inden du skyder det i sænk? 

    Jeg har svaret dig mht nye karakterer. Det er IKKE det samme at spille fx The Equalizer og så James Bond. Vi taler om en ny Bond, der engang skal overtage fra Craig og hvorfor må en sort ikke tages i betragtning? Må den bedst egnede kandidat få tilbudt jobbet. Længere tror jeg ikke den er. 

    Babo18-08-18 16:30

  • 1

    BN - Fornuftigt argument? Hvad med 'den bedste mand til jobbet'? Er det ikke argument nok da? De vælger formentlig en skuespiller, der kan spille godt skuespil og ikke bare er der for farvens skyld. Hvad er der i øvrigt galt med tanken om kendte franchises, der gerne vil afspejle det samfund, vi er en del af? Tænk hvis der kom en håndfuld gode film ud af anstrengelserne. Jeg ved godt det virker utænkeligt for dig :)

    Hvis valget af en sort skuespiller begrundes med, at filmen skal "afspejle det samfund, vi er en del af", er det da ihvertfald delvis "for farvens skyld". ;-)

    Nå, men bortset fra det ... Elba er efter min mening ikke 'den bedste mand til jobbet' AF SAMME ÅRSAG som John Wayne ikke var den rette til at spille Djengis Khan (hvilket han gjorde i 1956) og Meryl Streep, Glenn Close og Jeremy Irons ikke var de rette til at spille latinske personer i Bille August-filmen "Åndernes hus". ... Hvis en karakter er skrevet til at være en bestemt race, er det en dårlig løsning at lade en skuespiller uden nogen af de rigtige racemæssige træk spille rollen - og det er en endnu dårligere løsning at lave helt om på karakterens race, bare fordi man gerne vil have en bestemt skuespiller i rollen. Få hellere fat i en skuespiller af samme race eller etnicitet som karakteren.

    BN den nysgerrige18-08-18 16:39

  • ★★★★1

    Jamen så er det meget godt du ikke skal udvælge den bedste til jobbet :) 

    Babo18-08-18 16:59

  • ★★★★★★0

    Jamen så er det meget godt du ikke skal udvælge den bedste til jobbet :) 

    Du godt med på at man snakker om en sort Bond pga hudfarven og ikke fordi man nødvendigvis vil finde den bedste til jobbet uanset hudfarve?

    T. Nielsen18-08-18 17:11

  • ★★★★0

    Du godt med på at man snakker om en sort Bond pga hudfarven og ikke fordi man nødvendigvis vil finde den bedste til jobbet uanset hudfarve?

    Du finder ikke en bedre engelsk skuespiller end Elba :)

    Babo18-08-18 17:30

  • ★★★★★★0

    Du finder ikke en bedre engelsk skuespiller end Elba :)

    Om jeg er enig deri ved jeg ikke, selv om jeg holder meget af ham og er sikker på han kunne gøre det godt. Det dog stadig ikke pga talentet de/ der snakker/ snakkes om en sort Bond. Men du havde ikke fanget dette antager jeg?

    T. Nielsen18-08-18 17:33

  • ★★★★0

    Om jeg er enig deri ved jeg ikke, selv om jeg holder meget af ham og er sikker på han kunne gøre det godt. Det dog stadig ikke pga talentet de/ der snakker/ snakkes om en sort Bond. Men du havde ikke fanget dette antager jeg?

    Hvis de har besluttet at gå i en anden retning, så er mulighederne naturligvis indsnævret en smule. Men nu er der altså intet officielt og en sort britisk skuespiller burde vel mindst være i betragtning. Og så man man kigge på den øverste hylde af talentet.  

    Babo18-08-18 17:44

  • ★★★★★★0

    Hvis de har besluttet at gå i en anden retning, så er mulighederne naturligvis indsnævret en smule. Men nu er der altså intet officielt og en sort britisk skuespiller burde vel mindst være i betragtning. Og så man man kigge på den øverste hylde af talentet.  

    Nej intet officielt, men det jo det debatten i bund og grund går på, at det er på tide med en sort Bond. Jeg ser gerne en sort Bond, hvis han er god i rollen, selv om Bond for mig er en hvid mand. Men heller en god Elba end en flad Craig, der har været røvsyg de sidste par gange. 

    T. Nielsen18-08-18 17:51

  • ★★★★★★0

    Angående Craig, så er han efterhånden faldet til den svageste Bond i mine øjne. Fantastisk i CR, måske også fordi filmen var fucking fed. Men jeg synes bedre om næsten alle de andre, måske med undtagelse af Brosnan, som jeg aldrig synes helt foldede sig ud (selv om jeg morer mig fint med flere af hans film).

    T. Nielsen18-08-18 17:55

  • ★★★★4

    Jeg er på linie med BN her.

    Bond er skrevet af Ian Fleming og udtænkt og funderet specifikt i præmisser under den kolde krig og under kulturelle, historiske og sociale forhold, som uomtvisteligt måtte fordre en hvid mand i rollen.

    Tiderne har ændret sig - ja de har - og hvorfor må Bond karakteren så ikke "følge med tiden" og portrættere den multietniske smeltedigel, som England er?

    For min egen del er det Ian Flemings univers, han skabte figuren og han var utvetydigt rascist. 

    "Så Bond må ikke være sort, fordi han var rascist?"

    Nej, jeg mener ikke man fucker med andre kunstneres verdener, uanset hvor meget man kan retfærdiggøre at anfægte deres moral. Man kan godt justere iht. verdslighedens ændrede moralkodeks, men Bond er - eller bør hovedsageligt være - hvad Bond er, på Ian Flemings præmisser .... good or bad, hvid ikke sort, ellers er der ikke tale om Bond. Så er det blot endnu et af tidens vorherre bevares politisk korrekte mangfoldighedsprojekter. 

    En sort Bond opvokset på et skotsk adelsgods? Yeah, right.

    Hvem fanden gider se en hvid Shaft?

    Whos that white private dick a sex machine to all the chicks?

      

    Bruce18-08-18 18:12

  • ★★★★★★0

    Hvem fanden gider se en hvid Shaft?  

    Shaft har, ligesom Black Panther, en helt anden kulturel betydning end Bond.

    Zero Cool18-08-18 18:17

  • ★★★★0

    Shaft har, ligesom Black Panther, en helt anden kulturel betydning end Bond.

    Absolut, men Bond har da også en kulturel kontekst i samme boldgade, hvis man studerer kontekst og Bonds baggrund i Ian Flemings bøger.

    Bruce18-08-18 18:34

  • ★★★★★★0

    Absolut, men Bond har da også en kulturel kontekst i samme boldgade, hvis man studerer kontekst og Bonds baggrund i Ian Flemings bøger.

    Du ved Bruce, at næste skridt ad “mangfoldighedens” vej bliver en stræben efter en kvindelig Bond. Så kører toget igen.

    T. Nielsen18-08-18 18:52

  • ★★★★0

    Alt er bedre end livløs Craig. Jane Bond.. måske med en lesbisk scene? Well, fuck me in the ass and call me Sally! 

    Babo18-08-18 19:01

  • ★★★★★★0

    Alt er bedre end livløs Craig. Jane Bond.. måske med en lesbisk scene? Well, fuck me in the ass and call me Sally! 

    Det sidste må du vist snakke med don om.

    T. Nielsen18-08-18 19:05

  • ★★★★0

    Du ved Bruce, at næste skridt ad “mangfoldighedens” vej bliver en stræben efter en kvindelig Bond. Så kører toget igen.

    Jo da (Yoda?), og næste skridt igen er Bond, Tranny Bond,  Pina Colada og måske i et mere pridevenligt Pal Zileri jakkesæt.

    Alt er bedre end livløs Craig. Jane Bond.. måske med en lesbisk scene? Well, fuck me in the ass and call me Sally! 

    Lesbisk lyder godt. Jeg er inn.

    Bruce18-08-18 19:07

  • ★★★★0

    Det sidste må du vist snakke med don om.

    Næh, det er faktisk et udtryk når noget er godt. 

    Babo18-08-18 19:08

  • ★★★★0

    Bruce, godt at se du hurtigt glemmer den ‘kulturelle betydning’ når lesbisk porn er på tale ;)

    Babo18-08-18 19:11

  • ★★★★★★0

    Næh, det er faktisk et udtryk når noget er godt. 

    Det....var....en joke:)

    T. Nielsen18-08-18 19:11

  • ★★★★0

    Det....var....en joke:)

    Det siger du altid bagefter :)

    Babo18-08-18 19:11

  • ★★★★★★0

    Det siger du altid bagefter :)

    Regnede med du fangede den, uden at jeg skulle forklare såmænd. 

    T. Nielsen18-08-18 19:13

  • ★★★★1

    Bruce, godt at se du hurtigt glemmer den ‘kulturelle betydning’ når lesbisk porn er på tale ;)

    Lesbisk er joker, det ved du godt ;)

    Bruce18-08-18 19:19

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen