Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★0

    HAHA! Det er meget godt gået :)

    Babo14-01-16 13:18

  • ★★★★0

    Enig mht. "Kon-Tiki", selvom jeg nok ligger en karakter over. Jeg havde også lidt svært ved at aceptere, at de gentagne gange opfører sig ganske dumt - sprætter en haj op, så den tiltrækker andre hajer, spadserer ubekymret rundt på tømmerflåden, selvom de nemt kan falde i vandet osv.

    chandler7514-01-16 13:36

  • ★★★★★0

    Ja, det var tydeligvis en af filmens pointer, at Thor var dum helt fra han var barn, hvor han hoppede ud på isflager. Samme dumhed gør, at det ikke falder ham ind at tage nogle svømmetimer før ekspeditionen. Og at det så var ham, den eneste som ikke kunne svømme, de sendte ud i en gummibåd for at filme flåden til dokumentarfilmen. *suk* 

    Lars!14-01-16 14:21

  • ★★★★★★0

    Nå...så Interstellar igen. Havde glemt, at jeg skulle se den med konen, så det måtte jeg jo gøre :) - men det er nu stadig til 9/10 Selv efter at have set Everything Wrong With og Honest Trailers.

    Guldager14-01-16 22:31

  • ★★★★0

    hehe... den var ikke såååå sjov igen til Interstellar, men jeg elsker honest trailers :)

    Babo14-01-16 22:50

  • ★★★★0

    Her er en til at sove på:

    https://www.youtube.com/watch?v=fYaWS6s9S_Q

    Babo14-01-16 22:53

  • ★★★★★0

    Har i set hans walk around han også har lavet? dælme sjovt, går bag folk på gaden, og narrater en kommende film omkring dem som er foran ham.

    Jon Bailey Walk and talk.

    Elwood14-01-16 23:01

  • ★★★★★★0

    The Emerald Forest aka Regnskovens hemmelighed

    Det er nok tæt på 30 år siden, jeg sidst så denne film, så historien var ret langt væk, bortset fra enkelte forholdsvis hårde scener. Filmen er stadig god, men da det er en film fra 80'erne, lider den også under nogle af problemerne fra den tid, bl.a. de old school kuglelyde, hvor alle skud åbenbart lyder som om, at kuglerne pifter om ørerne på én. Den er også måske 20 min. for lang, da den bruger virkelig meget tid på at vise det indfødte folk, der pisker rundt i regnskoven. Samtidig bruger den en anelse for meget tid på at slå seeren oveni hovedet med sit budskab, hvilket faktisk kommer lidt i vejen for historien.

    Den er dog overraskende brutal af en mainstreamfilm fra den tid, men i lyset af alle de ungpigebryster der er med i filmen og at den sikkert ville få en R-rating alligevel, har der sikkert ikke været behov for at gøre noget på den front.

    Uanset hvad, er den et kig eller gensyn værd. Jeg nappede Kino Lorbers blu-ray-udgivelse, der vist er den eneste BD i omløb. Billedet er sådan set helt fint, der er nogle skrammer undervejs og lydsporet er for det meste acceptabelt, især når det kommer til tale. Desværre der omkring fem minutter i filmen, hvor der er en eller anden mislyd, som næsten lyder som en ridse i en gammel LP, hvilket er lidt forstyrrende.

    Zero Cool16-01-16 13:56

  • ★★★★★★0

    '71

    '71 er en film der foregår i Belfast i 1971, som titlen siger, hvor en ung soldat er udstationeret som en del af de fredsbevarende styrker under konflikten i Nordirland. Han efterlades ved en fejl, da hans deling må stikke af fra en eksplosiv situation og må overleve alene på gaderne i et område af Belfast, hvor de fleste ser ham som en fjende.

    Jeg har efterhånden set en del film om den ballade der har stået på i over 100 år i Nordirland og der er mange gode film om emnet derude, men dette er nok en af de bedste, når det kommer til den grundlæggende problematik, at det faktisk drejer sig om at medborgere der kæmper mod hinanden, samt det voldsomme had der kan opstå mellem befolkningsgrupper. I Irland har konflikten jo på overfladen været katolikker mod protestanter, men problemerne er dybere end det.

    Historien er gråt på gråt, fordi det er klart hvem helten er, men det er knapt så tydeligt hvem skurkene er. En meget anbefalesværdig film. som vist også har hevet nogle priser hjem.

    Zero Cool16-01-16 21:17

  • ★★★★★1

    Akira

    Damn, det var awesome! På meget kort tid og med smuk animation får den etableret et fascinerede fremtidsunivers, som den bruger til at levere en stramt fortalt og fed historie. Voldelig, kynisk, actionspækket og ofte meget smuk. Kan stærkt anbefales!

    9/10

    Ant-Man

    Ligesom Bruce må erkende, at denne var langt bedre end jeg havde troet. Jeg er overrasket over hvor godt underholdt jeg var, og hvor godt den er skruet sammen. Den metaltræthed jeg følte med "Age of Ultron", er erstattet med overskud og charme. Den hører til i toppen af Marvel-producerede superhelte film, kun overgået af "Winter Soldier" og måske "Guardians of the Galaxy".

    7,5-8/10

    Kruse16-01-16 23:40

  • ★★★★★0

    Jeg har ikke set Akira, siden jeg var barn. Husker den gav mig kvalme, som næsten kun en god horror sci-fi noir kan gøre det. Jeg må have et gensyn med den på et tidspunkt! 

    Lars!17-01-16 00:12

  • ★★★★0

    Akira er møg fed. Trænger dog til et gensyn. Til den anden film Rasmus; Akira er møg fed ;)

    Babo17-01-16 00:37

  • ★★★★0

    Dejligt at høre du også fandt den fed Kruse :-)

    Bruce17-01-16 01:52

  • 0

    Ex Machina

    Jeg havde ret store forventninger til denne her og jeg blev ikke skuffet. Filmen fortælles på en kølig, men intens måde, som er dragende. Alle præstationerne er nedtonede og stærke. De tre figurer som er filmens primære fokus, er alle interessante og tvetydige i deres motiver og måder at tænke på, hvilket bidrager til en filmoplevelse der er meget nuanceret.  Derudover er det en afsindigt flot film med et soundtrack, der dikterer stemningen, uden at dominere følelserne på en overdreven eller manipulerende måde.  Jeg tænkte lidt at den måske kunne være en god dobbeltfeature med "Her", som er varmere, men diskuterer et lignende emne og på sin vis ligner denne film lidt.

    9/10

    Raising Arizona

    Sådan ca. alt det modsatte af foregående film, i henhold til tonen. Over the top på alle niveauer - ikke mindst skuespillet. Nicolas Cage er overraskende nok ikke den mest gakkede af figurerne. Tværtimod er hans figur meget oprigtig på mange måder, selvfølgelig på en karikeret facon, hvor det bliver naivt, men samtidig er det også meget sympatisk. Han vil det gerne godt, han ved bare ikke helt hvordan han skal bære sig ad i tilværelsen. Så han gør det han kender. Jeg kunne virkelig godt lide filmen og selvom slutningen virker ligeså karikeret som resten af filmen, fandt jeg den alligevel lidt fin, på en eller anden led. Der var noget i måden den er skrevet på, der alligevel fik noget oprigtighed til at skinne igennem og det er min oplevelse at filmen har et budskab, sin fjollede natur til trods. Og så er den ret sjov. Både visuelt men særligt i dialogen, er den utroligt morsom!

    8/10

    Collateral 4-07-18 18:21

  • ★★★★★★0

    Laggies

    Laggies er en romatisk komedie med Keira Knightley, Sam Rockwell og Chloë Grace Moretz - jeg tænkte, at med det cast, kan det ikke gå helt galt. Historien handler om en yngre kvinde i 20'erne, der i årevis har stået stille og ikke rigtigt har vidst hvad hun vil med sit liv. Da hendes kæreste frier, går hun i panik og stikker af hjemmefra i en uge og hænger ud sammen med en 16-årig pige, Annika og Annikas venner og far.

    Som det er tilfældet med de fleste film i denne kategori, er historien sjældent vanvittig original og det kommer mest an på udførelsen og kemien mellem skuespillerne. Heldigvis er kemien i top mellem de tre hovedpersoner i filmen og det samme kan sige om udførelsen. Filmen rammer også noget personligt for mit vedkommende, fordi Knightleys figur kæmper med detdér at stå lidt i stampe, ikke helt at blive voksen, mens hendes venner er blevet ekstremt voksne (læs: kedelige) og hun bedre kan forholde sig til den 16-årige Annika.

    Så i går aftes lærte jeg, at jeg åbenbart er en laggy! Men filmen er nu ganske go' alligevel.

    Zero Cool17-01-16 12:07

  • ★★★★★0

    Jeg så Laggies for et par år siden. Ganske fin film, ja! Gav mig mod på at se flere af instruktørens film, og det var ikke en dum beslutning.

    David Lund17-01-16 12:51

  • 0

    Fede anbefalinger. Jeg vil se Ex Machina (formoder det er filmen og ikke animationsfilmen i mener?) og så Akira. Dem har jeg aldrig set.

    Edit: Ahh, animationsfilmen hedder simpelthen Appleseed: Ex Machina, så giver det mere mening. :)

    Bony17-01-16 13:55

  • 2

    Så i øvrigt Predestination den anden dag og den var sgu' ganske fed. Tidsrejser på film er en sjov størrelse, for enten sutter de maks eller også rammer de lige i øjet. Og denne var bestemt en god oplevelse.

    Bony17-01-16 14:35

  • ★★★★★★0

    Ja, selvom de fleste nok gætter hvor det bærer hen i løbet af filmen, er Predestination en rigtig fin film.

    Zero Cool17-01-16 14:40

  • ★★★★★★0

    Jurassic Park (1993)

    Trods alderen holder Spielbergs dinofilms effekter forbløffende godt og det gør bestemt ikke filmen dårligere. Fortællingen er ret ligetil, måske endda banalt fortalt og den holdes i en nem forståelig tone, hvad der fungerer overraskende frisk og godt. Det er familiehorror, men på den gode og virkelig medrivende måde. Spielberg har tendens til et par fjollede ideer, som Dr. Grant aversion mod børn, der virker ret påtaget. Men det er små detajler, som intet ødelægger. Samtidig er filmens åbning og især første møde med filmens T-Rex et lærebogseksempel på, hvordan en spændingsscene skal bygges op. Det er ganske enkelt fremragende, grænsende til det geniale.

     

    Bedømmelse: 9/10

     

    The Lost World: Jurassic Park (1997)

    Spielberg har valgt en mere dyster billedside og grundtone og selv om det måske er den rette vej at gå i en efterfølger, så holder det ikke helt når han insisterer på at proppe den spinkle og ofte svagt fortalte handling, med sin trang til det mere børnevenlige. Filmen plages også af enkelte meget svage ideer. Værste er pigen der dukker op som Goldblums datter. Hun er unødvendig og scenerne med hende trætter. Det bliver endda direkte tåkrummende, når hun lige kaster sig ud i en gang stanggymnastik og som højdepunkt sparker en ellers dødbringende velociraptor ud af et vindue. Til gengæld er Goldblum filmens største aktiv med hans sarkasme, selv om hans moralske forudsigelser der lyder som taglines, bliver lidt trættende i længden. Flere scener er nu også stadig fantastisk underholdende, isoleret set og klimaks i New York er sjovt, om end plotmæssigt hullet.

     

    Bedømmelse: 6/10

     

    Jurassic Park III (2001)

    Det er tæt på at jeg finder denne her bedre end 2’eren. Måske fordi den bare er gennemført fjollet og man ikke engang har gidet lade som den er andet. Historie er der ikke meget af, men der bydes på flere fede sekvenser med store monstre og det er jo herligt. Effekterne forekommer mig ikke at være blevet bedre med årene, måske tværtimod. Måske det bare er et spørgsmål om at de presser citronen mere, for at vise noget ”nyt”.

     

    Bedømmelse: 6/10

     

    Jurassic World (2015)

     

    Handlingen i denne 4. ombæring om de genetisk skabte dinoer, må siges at være virkelig dum, eller den plages i hvert fald af utallige fjollede og måske endda irriterende platte indfald. Men uanset, så er det stadig monster underholdende, hvis man som jeg sjældent kan få for meget af film om store uhyrer og deres møder med mere eller mindre idiotiske mennesker. Jeg var i hvert fald godt underholdt, når filmen holdte sig til dette.

     

    Bedømmelse: 6/10

     

    The Ties That Bind (2015)

    Lettere skuffende, om end intim dokumentar om tilblivelsen af Bruce Springsteens mesterlige album ”The River”. Jeg forstår hvad man forsøger, med at gå modsat af albummet og nedtoner stilen til mest bare at være en snak med bossen selv. Det er at sætte fokus med essensen af musikkens væsen i hvad Springsteen ville sige med albummet. Men et album der bobler så meget af festlig spilleglæde og overskud om livets store og små problemer, som på bedste vis kombinerer det tunge med det lette, havde fortjent et bredere og mere opløftende måde at komme igennem på. Særligt for fans der er dykket ned i og har fundet nøglen til forståelsen af det i stil ”splittede” album, kunne man måske have ønsket sig lidt mere. Men derudover er det altid fascinerende at lytte til Springsteen selv, særligt så usødet og lige på rådt som her.

     

    Bedømmelse: 6/10

     

    Class of 1984 (1982)

    Tidstypisk fortælling, om grotesk voldelige unge (der alle ligner en gothpunk drøm, men det gjorde de vist bare på film dengang) på en skole, hvor en lærer kommer dem på tværs og det fører til en konfrontation. Det er råt med råt på, især eller måske mest tonen i filmen, selv om filmen heller ikke holder sig tilbage med afskårne arme, voldtægter og blodige opgør. Filmen bruger sine b-film virkemidler fint, man er fænget og forfærdet af de rette årsager, hvis man kan sluge præmissen. Affødte en stribe efterfølgere. Ikke officielt måske, men i hvert fald hos de danske distributører, der i årene efter smed en række titler i biografen herhjemme der alle skulle hedde noget med ”Årgang X”.

     

    Bedømmelse: 7/10

     

    Electric Boogaloo: The Wild, Untold Story of Cannon Films (2014)

    For os der var ung i 80’erne og har nydt godt af Cannon films mange tvivlsomme produktioner af action og vold, er dette et herligt indblik i, hvor skørt et foretagende der egentlig lå bag de mange platte b-film, makværker og tossede ideer.

     

    Bedømmelse: 8/10

     

    The Imitation Game (2014)

    Yderst velspillet og god klassisk opbygget fortælling fra virkelighedens gemmer, om et menneske der historisk har betydet mere end de fleste aner eller haft mulighed for at vide. Filmen er holdt i bedste traditionelle britiske stil, selv om den er instrueret af en nordmand, som er en jeg holder rigtigt meget af og når den som her, er både vellykket og rørende, fås film ofte ikke meget mere fængende. I hovedrollen er Benedict Cumberbatch som så ofte før vedkommende, som en ikke altid sympatisk og kompleks karakter, som man empatisk dog hurtigt fanger og føler med. Som så mange ”autentiske” film tillader den sig at vægte sandheden lidt kunstnerisk afvejet. Det ændrer ikke på, at det er en vildt god film. Konventionel javel, men jeg har ingen egentlig kritik at udsætte på den.

     

    Bedømmelse: 9/10

     

    Whiplash (2014)

    Intens og højdramatisk fortælling, trods emnet og historien om en ung mand der gerne vil slå igennem som big band trommeslager. Filmens pointer om hvilken støbning og hvad det ofte kræves, for at skabe store kunstnere og sportsfolk er i øvrigt en diskussion værd. Som musikkonservatoriets svar på Sgt. Hartman fra ”Full Metal Jacket”, er J.K. Simmons helt forrygende som skræmmende underviser og indpisker. Miles Teller skal også fremhæves i hovedrollen, som han nuanceret og fokuseret gør til et menneske, man kan have svært ved at forstå, hvis man ikke søger bagom karakteren. Musikken er i øvrigt i sig selv filmen værd.

     

    Bedømmelse: 9/10

     

    Shaun the Sheep Movie (2015)

    Helt fri for dialoger, kommer denne spillefilms udgave af claymationserien om ”Frode Får” godt igennem sin søde historie, takket være en herlig iderigdom og masser af gode indfald. Det er en af den slags børnefilm, som også vil kunne more os forældre.

     

    Bedømmelse: 8/10

    T. Nielsen17-01-16 14:46

  • ★★★★★★0

    Electric Boogaloo: The Wild, Untold Story of Cannon Films er rigtig spas og i nogle tilfælde ret ubehagelig, især historierne om ham instruktøren der stod bag en af Death Wish-efterfølgerne.

    Men den gav mig lyst til at gå ud og købe samtlige Cannon-film der er udgivet på dvd og blu-ray.

    Zero Cool17-01-16 14:57

  • ★★★★★★0

    Hehe samme her:)

    T. Nielsen17-01-16 14:58

  • ★★★★★★0

    Det kan i øvrigt ikke betale sig at se Cannon-drengenes egen dokumentar, den fortæller stort set samme historie, men på en mindre interessant måde.

    Zero Cool17-01-16 15:05

  • ★★★★★★0

    Ok tak for tippet. 

    T. Nielsen17-01-16 15:23

  • ★★★★0

    Bony 

    Har du set Looper?

    Babo17-01-16 16:38

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen