Anmeldelse: The Happytime Murders

Der er mange ting, der kunne være bedre, men filmen reddes af det faktum, at det er lang tid siden, vi har set dukker på denne måde.

Brian Henson er efterhånden en kendt mand hos folk, der er glade for dukker, og det er en fornøjelse for mange, når han igen sætter en film op, hvor mennesker og dukker lever blandt hinanden. "The Happytime Murders" er hans seneste forsøg på at lave en film under den præmis, men lider nogle gange under et middelmådigt manuskript, som vi helst ikke skal lægge mærke til, mens vi ser dukker bande og være voldelige.

I en verden, hvor dukker og mennesker lever blandt hinanden, lider en barsk dukkeprivatdetektiv under den fejl, der fik ham smidt ud af politistyrken mange år tidligere. Men da der sker en række mord på tidligere medlemmer af den populære tv-serie "The Happytime Gang", bliver han sat på sagen igen, side om side med sin tidligere makker. Deres forhold er dog lettere betændt, så mens de to dykker ned i sagen om ondsindede dukker og deres rædderlige vaner, må de også finde sig i hinandens selskab.

"The Happytime Murders" er en parodi på film noir-genren, men samtidig en relativt original idé, der er sin egen. Det bør den under alle omstændigheder have ros for og gør alt det, der ikke fungerer, lettere at tolerere. Der er mange ting, der kunne være bedre, men filmen reddes af det faktum, at det er lang tid siden, vi har set dukker på denne måde. Som en spillefilmsudgave af tv-serien "The Fuzz" er "The Happytime Murders" kun lettere morsom, men afleder vores opmærksomhed under dække af at være anderledes.

Som en kommerciel udgave af "Meet the Feebles" er "The Happytime Murders" den slags film, hvis præmis er baseret på, at dens publikum i forvejen synes, at dukker er søde og sjove. Det er her, provokationerne ligger, for tager man dukkerne væk, er der her kun tale om jokes, der er blevet set mange gange før, og som ikke vil vække mange latteranfald i en biografsal. Når vores hårdkogte dukkehovedperson har sex med en anden dukke i, hvad der virker som evigheder, er det udelukkende morsomt, fordi Henson regner med, at joken allerede er blevet serveret for ham – det er jo en dukke, der gør det!

Hvad der er langt mere effektivt er de scener, der ikke hviler på laurbærrene og regner med, at dukkerne skal gøre alt arbejdet, men som derimod gør noget ud af den anderledes indgangsvinkel til en benhård detektivfilm. I en af filmens tidlige scener får vi en kampscene mellem menneske og dukke, og mellem klipning og udførelse er den både effektiv og barok på en måde, der giver større tilskyndelse til at følge med i det næste skridt på vejen til at afsløre den endelige morder.

I "The Happytime Murders" er dukker en underkuet minoritetsgruppe og kommer derved til at minde meget om moderne tider, hvor fokus i særdeleshed også er på dette emne. Mange politisk korrekte ting på den moderne dagsorden er med her, men virker heldigvis aldrig prædikende. Det er nemt at mene, at den racisme, dukkerne skal overkomme hver dag, er tilsidesat for komikken, men humor er som bekendt et godt middel, når det gælder om at afsløre intolerance, og her virker Hensons nyeste projekt, som det skal.

I sidste ende er der her tale om en film, som kaster alle sine æg i en enkelt kurv, der derefter bliver kastet på gulvet. Men ikke alle æggene bliver smadret, og ikke alt i "The Happytime Murders" er på et underlødigt niveau. Det er den slags film, der sagtens kan bruges som let underholdning, når der kun er få andre muligheder, men hvis "Meet the Feebles" er i nærheden, ville denne anmelder anbefale den i stedet.

The Happytime Murders

Kommentarer

The Happytime Murders

  • ★★★★★0

    Hvordan er hele buddy cop/ Umage par team uppet, som klart var den del jeg savnede at se mere til i trailers, den her slags film står og falder jo på dynamikken mellem de to hovedpersoner, og jeg følte bare ikke trailer gav mig reelt indtryk af der var en kemi mellem de to på den måde.

    Elwood13-09-18 14:13

  • ★★★★0

    ...troede ellers, der IKKE måtte være kemi i tøjdukker nutildags :-P

    Aaaeeh 'Meet the feebles' Er aldrig kommet af med hvalros vs kat scenen :-D

    Gasivodo13-09-18 14:33

  • 0

    Det overrasker mig sgu ærlig talt ikke. Jeg har i noget tid altid undgået film med McCaerhy. Har aldrig set hende klare det godt en eneste rolle. Hun er ikke sjov og hun kan ikke skuespille. Øv, hvor er hun nederen :(

    Nagash15-09-18 22:19

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen