Moovy Exclusive: De mest Nicolas Cage-agtige Nicolas Cage-facts

Kåret som klodens bedste skuespiller, indtagelse af psykedeliske svampe med sin kat, en diæt baseret på dyrs sexliv – og meget andet. Kend din Cage!

I Hollywood er der et hav af stjerner. Den ene bedre end den anden. Der findes dog én, som er lidt udover det sædvanlige. Én, som har en stor skare af hardcore-fans, og som på Reddit ofte er blevet omtalt som The One True God. Én, som er blevet et globalt internet-meme, og som endda har haft flere festivaler afholdt i sin ære. Nicolas Cage. En mand, man enten elsker-elsker, har et had-kærlighedsforhold til eller blot synes er overvurderet og overbetalt.

Han har en af de mest brogede karrierer i Hollywood med alt fra en Oscar-vindende rolle til virkelig udskældte B-actionfilm. Man kunne næsten få indtrykket af, at Nicolas Cage aldrig siger nej til en rolle. Om han er god eller dårlig, bliver der nok aldrig dannet konsensus om. Én ting er sikkert – han er ikke til at komme udenom.

Vi har samlet en liste over de allerbedste Cage-facts her, så du kan være ajour med manden, myten, legenden – Nicolas Cage.

1. Nicolas Cage er næsten født ind i Hollywood. Født som Nicolas Kim Coppola er han nevø til den legendariske filminstruktør Francis Ford Coppola. I en af sine allertidligste filmroller, "Fast Times at Ridgemont High", er han i øvrigt krediteret som Nicolas Coppola.

2. Cage tog sit kunstnernavn fra tegneseriehelten Luke Cage. Nicolas Cage er i øvrigt en ivrig tegneseriesamler og kæmpe fan af Superman.

3. Før han valgte navnet Cage, overvejede han kort at kalde sig Nicolas Blue… Den lader vi lige stå lidt.

4. Han er så stor fan af Superman at han har døbt sin yngste søn Kal-El – Supermans fødselsnavn.

5. Nicolas Cage skulle faktisk have spillet rollen som Superman i "Superman Lives". En (desværre) aflyst Superman-film af Tim Burton.

(Artiklen fortsætter under billedet)

6. David Lynch har omtalt ham som skuespillets svar på en jazzmusiker – The jazz musician of acting.

7. Under et kinesisk award-show i 2013 blev Nicolas Cage kåret som klodens bedste skuespiller. Det er måske det eneste, som kan toppe hans Oscar fra 1996.

8. Nicolas Cage var tætte venner med den nu afdøde guitarist fra punkbandet Ramones, Johnny Ramone. Johnny Ramone var desuden forlover til brylluppet mellem Nicolas Cage og Lisa Marie Presley, datteren af Elvis Presley – endnu en af Cages store idoler.

9. Nicolas Cage er engang vågnet op ved, at der sad en næsten nøgen mand kun iført Cages egen læderjakke i hans seng og spiste en is. Han har selv udtalt, at selvom det måske lyder sjovt, var det en ganske ubehagelig oplevelse. Efter sigende talte Cage med manden, indtil politiet dukkede op.

10. På St Louis-kirkegården i New Orleans står der en knap tre meter høj pyramide med den latinske påskrift "Omni Ab Uno" (alt fra én). Pyramiden er så vidt vides tom, men grunden er købt og pyramiden bygget af Nicolas Cage. Han har aldrig selv udtalt sig offentligt om pyramiden, så hvorvidt den er til ham selv eller en anden, vides ikke.

(Artiklen fortsætter under billedet)

11. Nicolas Cage har engang spist psykedeliske svampe med sin kat. Det har han i hvert fald fortalt under et interview med David Letterman i 2010. Han fortalte at de begge – kat og mand – røg i en dyb trance og bare stirrede på hinanden i flere timer, hvor det gik op for ham, at katten var hans broder(!)

12. Nicolas Cage har en meget speciel måde at spille skuespil på. Faktisk så speciel, at han selv har navngivet den. Spillestilen går under navnet Nouveau Shamantic, og Cage har faktisk overvejet at skrive en bog om lige præcis dét emne.

13. Under en auktion i 2007 brugte Nicolas Cage 276.000 dollars på et tyrannosauruskranie. Desværre viste det sig, at kraniet var smuglet ulovligt ud af Mongoliet, og derfor måtte Cage aflevere det tilbage til de rette myndigheder. Leonardo DiCaprio bød i øvrigt også på kraniet, men endte med at tabe til Cage.

14. Det er ikke kun materielle ting, Nicolas Cage bruger penge på. På grund af sin velgørenhed har han figureret på Forbes' liste over de mest generøse kendisser i Hollywood, og i 2009 blev han udnævnt som Global Citizen of the Year af FN for sin humanitære indsats, deriblandt hans fond for at hjælpe tidligere børnesoldater.

15. Mange Hollywood-stjerner har nogle ganske specielle diæter. Dog er få så unikke som Nic Cages. Han vælger de dyr, han spiser, ud fra hvordan dyret har sex. Nicolas Cage spiser kun de dyr som han mener dyrker sex på en værdig måde. Det er blandt andet derfor, han ikke spiser svinekød, men gladeligt sætter tænderne i fjerkræ og fisk(!)

(Artiklen fortsætter under billedet)

16. Nicolas Cage har i øvrigt engang ejet en blæksprutte som kæledyr. Han har selv nævnt, at den skulle hjælpe ham i hans skuespil. Intet ord om, hvordan det helt præcist skulle fungere.

17. Johnny Deep har en stor del af sin karriere at takke Nicolas Cage for. Cage hjalp ham efter sigende til at vælge skuespillet frem for musikken og var en stor faktor i at skaffe Depp hans allerførste roller.

18. Sidst men ikke mindst, så har Nicolas Cage også ejet et vaskeægte spøgelseshus. I 2007 købte Cage LaLaurie-huset i New Orleans. En kæmpe pragtvilla, der ofte er af finde på lister over de mest hjemsøgte steder i USA. Huset var i sin tid ejet af Delphine LaLaurie – en bestialsk kvinde, der torturerede og myrdede sorte slaver i husets mange rum.

Nicolas Cages seneste og foreløbigt meget roste film, horrorfilmen "Mandy", kan ses herhjemme under dette års CPH PIX-festival i slutningen af september. Traileren kan du i øvrigt finde her.

Kommentarer

De mest Nicolas Cage-agtige Nicolas Cage-facts

  • ★★0

    Hehe, ja han ser ud til at leve som han selv vil, uden at give et fuck om hvad andre mener :-)

    Weird_J15-09-18 14:10

  • ★★★★★★0

    Er der ikke noget med, at han er nødt til at sige ja til alle film, fordi han skylder ufatteligt mange penge væk ifm. ejendomsspekulationer?

    davenport17-09-18 12:19

  • ★★★★★0

    Er der ikke noget med, at han er nødt til at sige ja til alle film, fordi han skylder ufatteligt mange penge væk ifm. ejendomsspekulationer?

    youtu.be/eExfV_xKaiM

    Elwood17-09-18 12:25

  • ★★★★★0

    Er der ikke noget med, at han er nødt til at sige ja til alle film, fordi han skylder ufatteligt mange penge væk ifm. ejendomsspekulationer?

    Det har der i hvert fald været. Han blev vist lidt røvrendt af en agent/manager. Om han stadig har pengeproblemer ved jeg ikke.

    Kruse17-09-18 13:24

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen