Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★0

    TN

    Ja, den første JP holder fuldt ud og er fremragende og virkelig suspensefuld. 8/10

    Imitation Game er god. 7/10

    Whiplash er fantastisk. 9/10

    Babo17-01-16 16:42

  • ★★★★1

    @Kruse: Hvad syntes du om Clouds of Sils Maria? Jeg synes den var forrygende. 

    Bruce18-01-16 11:02

  • ★★★★★★0

    Nogen der har set Coherence? Det er godt nok noget af et mind-fuck. Så den i aftes, uden at have den fjerneste idé om hvad den var. Lad være med at læs noget om den før bagefter, hvor du ikke kan andet, end at læse analyser på nettet. Synes den var rigtig fed!

    davenport18-01-16 11:09

  • ★★★★★★0

    Three Kings (1999)

    Man kunne fristes til at tro, at inspirationen til denne stammede fra “Kelly’s Heroes” og det er også muligt at den gør. Men uanset, så er den endt som helt sin egen. Handlingen om en lille gruppe soldater på rov under Golfkrigen, den fortælles både originalt og ofte opfindsomt. Indimellem kan det dog være svært helt at regne ud, hvad den egentlig vil. Til tider kan den virke som en analogi over og parodi på grunden til krigen. Men den bryder ofte sin egen stil, så man alligevel bliver i tvivl. Underholdende er det dog, også selv om den dog ikke helt tør gå linen ud.

     

    Bedømmelse: 8/10

     

    Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014)

    Den første overraskende mig i sin tid positivt og var oprigtig hyggeligt underholdende. Selv om historien var noget nonsens, fungerede den. Dens efterfølger var mere tvivlsom og det samme med denne 3’er, som bygger videre på det forvrøvlede, men for mig helt har mistet den charme den første film havde. Jeg synes blot det kører i tomgang med mere af det samme, uden at udvise samme fortællermæssige overskud og glæde. Jeg sad i store perioder og kedede mig bravt.

     

    Bedømmelse: 3/10

     

    Sukai kurora/The Sky Crawlers (2008)

    Jeg elsker den melankoli og karakterernes søgen efter en større mening, som jeg synes der ofte er i en del af de japanske tegnefilm. Det gør sig i hvert fald gældende for denne kreative og også begavede fortælling om krigspiloter, der aldrig bliver voksen. Den hænger bare lidt for længe fast i det mere tungsindige, uden at det for mig giver mere til historien. Det trækker lidt ned i en ellers spændende film.

     

    Bedømmelse 7/10

     

    True Detective (sæson 2)

    Det er ikke nødvendigvis umuligt at leve op til det mesterlige vi fik i første sæson af ”True Detective”, men det er ingen skam ikke at gøre det. Personligt havde jeg heller ikke de største forventninger til anden sæson, der måske tematisk har lidt af den grundlæggende tanke der skal danne en subtil baggrund for dramaet, men ellers intet har med den afsluttende fortælling fra forrige sæson at gøre. I bund og grund er der vel derfor ingen anledning til at sammenligne. Ikke desto mindre blev jeg skuffet. Udover at jeg synes historien tåger rundt, uden nogensinde helt at vide hvor den vil hen, så forekommer dialogerne ofte voldsomt forceret, som nu skal vores karakterer lige sige noget klogt. Dette giver ofte den modsatte effekt. Tillige har karaktererne hver især personlige problemer nok, til at man kunne koge utallige Tv-serien på disse. Det bliver ganske enkelt for meget og giver dermed for lidt. Valget af skuespillere fungerer så heller ikke i større perioder, selv om det umiddelbart ligner fine valg. Så alt i alt en middelmådig oplevelse, der kun i glimt fænger og er spændende. Som oftest når der er gang i den med action, vold og mord.

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen18-01-16 12:13

  • ★★★★★0

    @Bruce: Den fandt jeg ganske fremragende, og var på en af yderpladserne på min top for 2015. Ganske velskrevet og velspillet hele vejen rundt.

    Kruse18-01-16 12:16

  • ★★★★0

    Ja og Kristen Stewart spiller virkelig godt i den. Og så er der jo et lesbisk undertema, hvilket alene borger for topkvalitet!!!

    Bruce18-01-16 12:45

  • ★★★★★★2

    Kæft du er fokuseret på dramaer Bruce (og elsker dem....af den grund?) hvis to kvinder slikker lidt på hinanden. Bliv dog voksen, moden og begynd at forholde dig naturligt til sådanne ting. Mere spændende er det sgu da heller ikke din gamle liderbuk......Men smid gerne flere anbefalinger;-)

    T. Nielsen18-01-16 12:48

  • ★★★★1

    Det bliver ikke bedre Thomas. Det er det ypperste universet kan præstere udi rendyrket æstetisk nydelse.  Luca Pacioli skrev skriftet "Divina Proportione" om det gyldne forhold mellem siderne i et rektangel, som også Kubrick søgte i sine aspect ratios i sine film. Der burde følges op herpå med de guddommelige proportioner i kvinders akkompagnerende kurver. Det kunne være det, som ender al krig og får kvinder til at smide burkaer, tørklæder og trusser.

    Bruce18-01-16 14:05

  • ★★★★★★2

    Måske skal du slippe grebet om pikken, Flemming, så kan der flyde lidt blod tilbage til hjernen igen. ;)

    Zero Cool18-01-16 14:10

  • ★★★★★★0

    Ha ha :-D

    T. Nielsen18-01-16 14:15

  • ★★★★0

    Lægen sagde enten trepanering, igler, onani eller læse ét Facebook indlæg om ugen af Zenia Stampe. Onani lød på daværende tidspunkt som det mest fornuftige. Måske iglerne havde været bedre.

    Bruce18-01-16 14:54

  • ★★★★0

    En lille blodsuger bringer godt nyt til stivhed. 

    Igler, Flemming ;)

    Babo18-01-16 15:58

  • ★★★★0

    Kommer lige i tanke om, at der faktisk VAR en igle på besøg her op til weekenden. Og det tog toppen af rigor mortis ;-)

    Bruce18-01-16 16:03

  • ★★★★0

    Indrøm bare, at det var fordi du endnu engang onanerede til Avatar i 3D. 

    ;)

    Babo18-01-16 16:47

  • ★★★★★★0

    Trophy Kids (2013)

    Jeg hoppede et smut på Netflix for at finde et eller andet, jeg ikke havde set før eller hørt om og stødte på ovenstående. Det er en dokumentar om forældre der på sin vis, lever gennem deres børn og presser ungerne fremad i forskellige sportsgrene.

    Det er en glimrende dokumentar, der helt klart viser hvordan man IKKE bør være forælder og hvordan man helt sikkert ender med børn, der sandsynligvis hader en og flytter hjemmefra, ligeså snart de kan komme til det. Selv jeg, som ikke har børn, gik totalt i beskyttelsesmode og fik lyst til at redde de stakkels unger fra deres frygtelige forældre.

    Der er en ultrareligiøs mor, der konstant minder sine to drenge om, at det er gud der har givet dem deres talenter og det ikke er dem selv, der opnår resultaterne. Der er en kugleskør far, der konstant presser sin søn til at træne og bliver forbudt adgang fra sønnens basketball-kampe, fordi han konstant råber efter træner, dommere og modspillere... og det er ikke engang de værste.

    Så hold hjertemedicinen handy! Fordi den er et kig værd.

    Zero Cool18-01-16 22:21

  • ★★★★★★0

    Så kan man lige toppe aftenen af med Jesus Camp, så skulle hjertetilfældet være i hus :)

    davenport19-01-16 08:28

  • ★★★★★★1

    Kramer vs. Kramer (1979)

    Uden at blive for unuanceret teatralsk i dens karakterbeskrivelser lykkes det alligevel, og ganske rørende, dette skilsmissedrama at trykke på de helt rette knapper. Måske endnu mere hvis man er forældre. Men den virker nu også flere steder ret troværdig i sine forhold personerne imellem. Samtidig er der nu også fornemt og empatisk spil fra især fra Dustin Hoffman, hvis fortravlede karakter opdager en ny og mere intim verden, da han for en tid står som alene far.

     

    Bedømmelse: 8/10

     

    Dredd (2012)

    Enkel, intensiv og medrivende. Blodig, spændende og actionrig. Holdt i et fortættet miljø, mesterligt fotograferet. Blev oprindeligt set i 3D og var en af de mere velfungerende i dette ellers ligegyldige format. Men fungerer også uden solbriller. Urban gør det fint i rollen som dommeren der aldrig smider hjelmen.

     

    Bedømmelse 8/10

     

    Selma (2014)

    En vigtig fortælling, om en vigtig amerikansk historisk begivenhed i og omkring byen Selma, hvor sorte borgere i stille protest anført af Martin Luther King, gør oprør mod den undertrykkelse der åbenlyst foregår mod den sorte del af befolkningen. Handlingen er sobert fremført, med fine moralske pointer og budskabet kommer tydeligt igennem uden at filmen føles forceret udi dens budskab. Først mod slut, føler jeg at filmen står rigeligt i stampe før den kommer frem til den slutning vi fra starten af, ved kommer. I hovedrollen giver David Oyelowo en pragtpræstation, i en film der netop ofte og mest lever af sine karakterer og de mange fine skuespillere.

     

    Bedømmelse: 7/10

     

    Star Wars: The Force Awakens (2015)

    Endelig!!! Star Wars er tilbage og hvis ikke helt på højde med den oprindelige trilogi, så i hvert fald forbandet tæt på. Det er eventyr, lidt i retrostil indrømmet og heldigvis måske, for fuld skrue og i et højt tempo, uden at fortællingen er forjaget. Der fortælles med overskud, glimt i øjet og tydelig kærlighed for universet. Det er tilpas kulørt og sjovt uden at blive plat, da det også fanger tilpas meget af den alvor og bagved liggende mørke, som universet også altid har haft en kant af trods alt. Det hele er krydret godt med medrivende actionsekvenser og fede effekter, der løftes af at man rent faktisk har interesse i personerne, der står godt og skarpt skåret. Svagest står John Boyega som Finn, hvis karakter jeg føler til tider halter en anelse, men stadig er god. Også filmens centrale skurk Kylo Ren, fint spillet af Adam Driver, er spændende med en lidt i forhold til universet, lidt anderledes slyngel. Da jeg først havde fanget præmissen, fandt jeg ham fremragende. Oscar Isaac skal også fremhæves, trods begrænset spilletid. Håber vi ser mere til ham. Bedst er dog gode gamle Harrison Ford i sin glansrolle som Han Solo.Ford er ikke set bedre i mange år. Man aner han er gammel og måske også mere gammel rent fysisk, end rollen egentlig kræver af ham. Men for dælen det er ham der løfter en stor del. Jeg har ikke set ham have sådan et overskud og glimt i øjet længe. Alene det er nok til at gøre filmen seværdig for mig. Når det er sagt, så er filmens største scoop Daisy Ridley som helten eller heltinden om man vil, Rey. I rollen besidder hun til overmål både kant, charme og glimt i øjet som overbevisende actionwoman. Hun var en fornøjelse, ganske enkelt. Min største anke mod filmen er at fortællingen kan minde lidt rigeligt som en gentagelse af den første Star Wars fra 1977. Selv om jeg måske kan se en pointe med at læne den i øvrigt herligt simple handling, op af originalen der startede det hele, havde jeg gerne set en lidt mere frisk tilgang til historien. Men det er en lille anke, for det fungerer overraskende godt og fængslende, ja endda til tider ægte spændende. Filmen indeholder en del andre referencer til tidligere film, men intet der generelt generer mig, måske endda tværtimod.

     

    Bedømmelse: 9/10

     

    The Lost World (1960)

    Kulørt og fjollet underholdende søndagsmatinee, hvis naive tilgang og mange svagheder og fjollede valg, i sig selv gør den lettere underholdende. Om ikke andet, kan man måske grine (eller forarges) lidt af de mange levende øgler der blæses op til overstørrelse og skal gøre det ud for dinoer. Uanset så giver gode gamle Claude Rains en underholdende og karismatisk præstation som nidkær professor. Jeg følte mig i godt selskab, men en langt mere kritisk tilgang kan uden problemer forsvares.

     

    Bedømmelse: 6/10

     

    Island of Lost Souls (1932)

    Særdeles veldrejet og stemningsladet horrorfilm af den gamle skole, som rammer en dragende og samtidig skræmmende atmosfære, der kan minde om en blanding mellem den originale ”King Kong” og ”Frankenstein” med Boris Karloff. Historien er bygget på H.G. Wells’ roman ”The Island of Dr. Moreau”. Wells selv kunne ikke lide filmen, der var for dristig i dens fremstilling af seksuelle dyriske drifter. Den er også fyldt med under- og overtoner af erotiske referencer, voldtægtsfantasier med mere. Som filmens gale videnskabsmand er Charles Laughton et fund der koldt og beregnende, men samtidig menneskeligt giver sin rolle en foruroligende troværdighed. Han er intimiderende og ofte subtilt underspillende. I rollen som filmens protagonist er Richard Arlen mere anonym. Men at stå i skyggen for en præstation som Laughton er ingen skam. Bela Lugosi skal også fremhæves som ukendeligt sminket dyremand i en lille, men uhyggelig og besnærende rolle. Make-up arbejdet er desuden helt igennem fantastisk, selv i dag ser flere af filmens ”monstre” godt ud. En begavet horrorfilm, der forud for sin tid blev forbudt i en lang række lande da den kom frem. Filmens slutscene skal også fremhæves, for absolut ikke at spilde sin tilskuers tid. Det kunne flere nyere film godt lære lidt af.

     

    Bedømmelse: 9/10

    T. Nielsen19-01-16 09:10

  • ★★★★0

    Kramer vs Kramer er jeg helt vild med. 9/10

    Dredd er også fed. 8/10

    Selma kunne jeg også lide. 8/10

    Jeg har ikke fået genset SW, men tror den stadig holder sig, selvom jeg er tættere på 8/10 end 10/10. Havde en smule originalitet været til stede, var det måske blevet en klassiker. Men stadig forbandet godt eventyr med alle de rigtige ting i. 

    Babo19-01-16 09:50

  • ★★★★★★0

    Jeg ville have troet du ville have hadet Kramer vs Kramer:-D Men virkelig et godt drama og meget rørende (mellem os, så fik jeg fugtige øjne;)

    Selma læner sig også tæt op ad de 8/10, men må erkende at den tabte mig lidt mod slut.

    SW7 er måske også tættere på 8 end 10, hvis jeg skulle tvinges til en anden rating end den givet. Tror bare den er et rent 9 her. Elsker det shit ved du:-D Så den to gange i bio. 3D var unødvendigt, men enkelte scener i rummet var nu sjove nok pga dybden. Men havde større glæde af den i 2D, for så slap jeg for solbriller.

    T. Nielsen19-01-16 09:57

  • ★★★★★0

    Birdman

    Der er meget at kunne lide i denne film. Først og fremmest er det jo fascinerende med en film med så mange tracking shots, nærmest som om den aldrig bliver afbrudt. Derudover er historien fascinerende med Riggan, skuespilleren, der har nydt godt af at være mainstream superhelt, men som nu forsøger at blive kunstner og at få reel betydning og en anden form for anerkendelse. Der er mange sjove og interessante idéer og en skarp og indsigtsfuld dialog hele vejen igennem til den lidt tvetydige slutning. Jeg må dog indrømme, at jeg også mistede pusten lidt undervejs, og at jeg heller ikke med det samme føler et behov for at se den igen. Jeg blev ganske "mæt" af den. Emotionelt kom den ikke særlig langt under huden på mig, og jeg kan ikke påstå, den har forandret mig som menneske eller noget i den stil. Den har heller ikke 'siddet' hos mig længe efter, som de største filmoplevelser gerne gør. Derfor bliver det nok allerhøjst en 5'er fra min side (ud af 6, selvføli'). 

    Lars!19-01-16 10:08

  • ★★★★★★0

    Jeg kan nok tilslutte mig dette lidt Riqon (derfor jeg ville rate den 9/10 max). Den talte måske nok til hjernen, det er jo fantastisk og det gør store film som oftest, men mindre til hjertet følte jeg måske? Ved det ikke. Blev den for "teknisk" i dens narrativ eller hvorfor har jeg ellers "glemt" den så hurtigt og meget? Der er jo masser af gods i den?

    T. Nielsen19-01-16 10:13

  • ★★★★0

    Kramer vs Kramer kunne på papiret også lyde som en film, jeg typisk ville få opkast af ;) Men den gjorde stort set alting rigtigt og undgik de ting, jeg typisk irriteres over. Men jah, den er rørende på en oprigtig måde. 

    Mht SW, så var 3D'en virkelig unødvendig, så endnu engang har jeg betalt mere for at få mindre. 

    Babo19-01-16 10:14

  • ★★★★★★0

    Det samme her med SW og 3D. Jeg ville helst have set den i 2D oprindeligt, men så skulle jeg ind i en af de mindre sale. Derfor blev det 3D der "vandt". Den gik så enkelte gange i den store sal i 2D opdagede jeg senere (en uge efter eller to), men det var sent om aftenen. Jeg valgte at gøre det, men må indrømme at da jeg er oppe mellem 4 og 5 næsten hver morgen, så er jeg ikke meget værd så sent som den gik, når jeg ser film. Mine øjne bliver ofte små og min krop urolig, fordi den vil have jeg smider mig ned og sover:)

    T. Nielsen19-01-16 10:23

  • ★★★★★1

    Ja, det var en ganske cerebral oplevelse, og du er måske også inde på noget, når du siger "for teknisk". Måske jeg følte, at mange af de ting, filmen kunne, først og fremmest var gimmicks... - ganske imponerende, men ikke ligefrem en filmmagisk-åndelig oplevelse. ;) 

    Lars!19-01-16 10:25

  • ★★★★0

    Så du fyreseddelen i postkassen, Riqon? Dit kontor er ryddet, så ikke mere job til dig ;)

    Jeg kan ikke helt følge kritikken med den ikke er "emotionel"? Måske er jeg farvet af Inarritu er blandt mine favoritinstruktører, men jeg var helt inde i de personlige konflikter og Keaton var netop holdepunktet. Medgivet, det er nok ikke en særlig "rørende" film, men absolut om mennesker og ikke teknisk lir. 

    Set 3 gange indtil videre og figurerer virkelig højt på min all time fav liste. 

    Babo19-01-16 10:30

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen