Kim Larsen er død

Danmarks har mistet sin store nationalskjald i en alder af 72 år.

Kim Larsen, der igennem årtier var en af de helt store musikere på den danske scene – først i Gasolin og senere som solist og i Kim Larsen & Kjukken – sov i morges stille ind efter længere tids sygdom. Larsen afslørede i starten af året, at han var blevet ramt af prostatakræft.

Udover sin lange karriere som musiker medvirkede Larsen også i enkelte film, hvoraf den mest kendte er Erik Ballings "Midt om natten" fra 1984. Her spillede Kim Larsen Benny, der sammen med Erik Clausen bejler til Susan Himmelblå og fremfører en række af sine andre populære sange, herunder "Papirsklip", "Tik Tak" og ikke mindst titelmelodien.

Kim Larsen var i sin sidste tid omgivet af sin kone og sine seks børn. Bisættelsen vil finde sted i stilhed og helt privat.

Kommentarer

Kim Larsen er død

  • ★★★★1

    Hvil i fred og tak for et fremragende musikkatalog.

    Bruce30-09-18 13:15

  • ★★1

    Soundtracket til mit og utallige andres liv. Et stykke danmarkshistorie. En gigant, og en type vi aldrig får igen. Vi fik hørt hvad vi ville og mere til. Hvil i fred, gamle hankat. 

    Thomas Fenger30-09-18 14:10

  • ★★★1

    Hold da kæft et chok, det havde jeg slet ikke set komme. 

    Han skal ihvertfald have et stående bifald og et enormt tak for det han har bidraget med og lavet. 

    MOVIE100030-09-18 14:36

  • ★★★★★★1

    Det er så underligt at tænke sig et DK uden Kim Larsen. Heldigvis har vi stadig al den pragtfulde musik, der har spiller i mine ører fra før jeg blev født og til nu. Må han hvile i fred. Større end ham bliver en popmusiker ikke herhjemme.

    T. Nielsen30-09-18 14:48

  • 0

    Kim Larsen er nok den person jeg har del flest branderter med, og det har altid været hyggeligt og festligt. Jeg mindes bla. også øjeblikke i børnehaven i 80'erne hvor han ofte spillede i baggrunden. Han får sgu lov til at spille på anlægget hele dagen i dag.

    Bobby Long30-09-18 15:17

  • ★★★★★0

    Tænk. Ikke engang Kim Larsen var udødelig. Her kan man snakke om en mand, som har sat store aftryk. 72 er lidt tidligt, men måske ikke værst for en mand, som af og til har taget sig en lille en. For at sige det mildt. 

    Lars!30-09-18 16:36

  • ★★★0

    Tænk. Ikke engang Kim Larsen var udødelig. Her kan man snakke om en mand, som har sat store aftryk. 72 er lidt tidligt, men måske ikke værst for en mand, som af og til har taget sig en lille en. For at sige det mildt. 

    Og røget vanvittigt mange cigaretter :-O

    Men derfor selvfølgelig stadig trist :-/

    HonoDelLoce30-09-18 16:43

  • ★★0

    Trist dag, har tændt et lys i mit vindue. Godt man fik oplevet ham live, for efterhånden mange år siden.

    Hvil i fred, du spillemand.

    Weird_J30-09-18 19:07

  • ★★★★0

    Jeg har spillet "Gasolin' Sådan" dobbelt-live-vinylen på repeat i aften. Udgivet da jeg var 1 år i 1976, men frisk som få live-plader.

    chandler7530-09-18 19:26

  • ★★★★★★0

    Jeg har spillet "Gasolin' Sådan" dobbelt-live-vinylen på repeat i aften. Udgivet da jeg var 1 år i 1976, men frisk som få live-plader.

    Ja det er et fedt album! 

    T. Nielsen30-09-18 19:27

  • ★★★4

    Mine forældre havde Værsgo og Midt om natten på plade, og dem hørte jeg tit. Derefter gik interessen mere mod alt muligt engelsk musik, men da jeg hørte hans indspilninger af gamle sang-klassikere og salmer for nogle år siden, blev jeg virkelig duperet. De er afsindig godt og smukt fortolket.

    Så var det jo også herligt, at han var så iskold overfor den politiske korrekthed, og ubekymret fyrede sine grovkornede holdninger af om Grammy-arrangementer, børneopdragelse og rygning. :) Pragtfuldt i en tid hvor de fleste kunstnere lyder som funktionærer.

    Man mødte ham jo i øvrigt i ny og næ i Odense. En af mine ekskærester plejede at bliver vækket af ham om sommeren, når hun sov med åbent vindue. Han gik gerne syngende gennem gaden om natten, på vej hjem fra værtshuset. Som hun sagde, kunne man ikke tage fejl af den stemme. :)

    Benway30-09-18 19:55

  • ★★★★★★0

    Jeg har aldrig haft det store forhold til hans musik, men hans værtshus i Odense, Lørups Vinstue, er et af mine stamsteder. 

    Guldager30-09-18 20:12

  • ★★★★★★0

    Jeg har aldrig haft det store forhold til hans musik, men hans værtshus i Odense, Lørups Vinstue, er et af mine stamsteder. 

    Har kun været der et par gange, men der er dæleme også hyggeligt. 

    Edit: Du var ikke en af dem der indimellem satte sig ved klaveret?

    T. Nielsen30-09-18 20:34

  • ★★★★★★0

    Hehe, nej. Kan godt nok noder og akkorder, men kan kun spille efter en sangbog.

    Jeg har tre værtshuse i Odense, som jeg plejer at tage på: Lørups Vinstue, Andersens Bodega og Tinsoldaten. I ny og næ Sir Club, når jeg er sammen med folk, der ikke vil på rygerværtshus.

    Guldager30-09-18 21:03

  • ★★★★★★0

    Andersens kender jeg vist ikke. Tinsoldaten er det ikke det der morgenværtshus, der ligger tæt på Overgade?

    T. Nielsen30-09-18 21:06

  • ★★★★★★0

    Jo, er der dog aldrig i så lang tid. Kommer der kl 00.00, når de åbner, og er der til mellem 2 og 4. Der er nemlig dobbelt-op fra 00.00 til 02.00, hvor 2 øl koster 25 kr. Andersen ligger 5 minutters gåtur på samme gade væk fra byen. 

    Guldager30-09-18 21:07

  • ★★★★★1

    En af mine venner har skrevet den her oplevelse om manden :)

    En kammerat fra tidlige dage ringede 1. Januar for år tilbage, og sagde “Bamse er død... Har du hørt det?” Han fortsatte “Jeg sidder på værtshus og kan ikke forstå det!” Han var og er meget glad for Bamse og vennerne. Så sagde han “Kim Larsen er lige kommet ind af døren og har smidt 100 kr på disken og sagt. Det er til jukeboxen. Spil noget med Bamse” 

    Kim Larsen kom tit ind af døren på værtshuse rundt om i landet. I Århus var det nogen gange, som i oftets Casino Bar. Der måtte man og han ryge... Jeg har stået ved siden af ham en enkelt gang og faldet i snak.

    Jeg vidste da godt, at han vidste, at jeg vidste, at han var Kim Larsen. Så det snakkede vi ikke om. Jeg bommede en smøg da han fandt en pakke med cigaretter frem. Mest for at sige “Må jeg bomme en smøg” til Kim Larsen. “Seføli”. Sagde han! Så gik snakken på Rygelov og menneskeret. Jeg havde fået sjusser og en del øller. Humøret var godt. Der sad venner og ventede på den omgang jeg var gået i baren for at hente... Jeg skulle osse købe cigaretter. 
    Snakken var sku så hyggelig, Den første smøg var røget og glemt, ideen om at bomme en smøg af selveste Kim Larsen opstod i mit hoved igen. Jeg bruger aldrig udtrykket “bomme en smøg” Så jeg kom til at spørge igen. “Du... Må jeg ik Bomme en smøg?” Og flovt gik det op for mig at det havde jeg lige gjort en gang.... (en del sjusser nok

    Elwood 1-10-18 00:18

  • ★★0

    Jeg har spillet "Gasolin' Sådan" dobbelt-live-vinylen på repeat i aften. Udgivet da jeg var 1 år i 1976, men frisk som få live-plader.

    Som der stod i den udskældte Kulturkanon som Larsen selv foragtede om “Live sådan”: “Gasolin’ var på toppen af karrieren med et liv og et nærvær, som spillede de for livet”.

    Thomas Fenger 5-10-18 17:51

  • 0

    Jeg er helt klart mest til Gasolin end til hans soloalbums. Sidstnævnte er lidt for folkelige, hvoraf de af naturlige årsager også er de mest populære. Men selv de bliver lidt kedelige i længden.

    Whispering Horse 5-10-18 18:10

  • ★★★★★★0

    Har altid elsket "Guleroden"

    davenport 5-10-18 18:31

  • ★★0

    Kim i Cirkus er Danmarks bedste album!

    MadMartigan 5-10-18 21:21

  • ★★★★★★3

    Jeg er både til Kim Larsen og Gasolin'. Det generer  mig ikke at Kim Larsen blev lidt mere folkelig (eller måske banal som det måske dækker over?) Der er absolut mere bid i Gassernes rock blanding og Larsen har siden lavet flere albums (dem på engelsk) som ikke umiddelbart fanger min interesse. Men albums som "Værsgo" og "231045-0637" finder jeg fuldt ud lige så kvalitative som det Gasserne har leveret og løbende er der kommet sange jeg holder af op igennem årene. Med Kjukken voldelsker jeg i øvrigt albummet "Sange Fra Glemmebogen", som er en så smuk videregivelse af den danske sangskat som man kan ønske sig. Også "Sange Fra Glemmebogen: Jul & Nytår" er absolut fremragende, skal man høre julemusik (og jeg er nu engang sådan indrettet at det kan jeg godt lide). Så selv om det er sange Kim Larsen ikke selv har skrevet, så finder jeg dem fantastiske og især førstnævnte er måske det album jeg har hørt mest fra Larsen af.

    Jeg har siden i søndags haft alt jeg har med Kim Larsen/Gasserne (og det er egentlig en del) på repeat! I øvrigt underligt jeg næsten kan føle et savn over at han ikke er her mere, når jeg ikke kender ham. Så ham naturligvis flere gange i bybilledet da jeg boede i Odense, også på Lørups vinstue og har oplevet ham live (faktisk kun en gang tror jeg og det var til Faaborg Rock), men det er også det. Måske det har noget at gøre med, udover det jeg syne som ham, at han efterhånden er en af de sidste tråde til min barndom. En af dem der altid har været der og som efterhånden alle er væk.

    T. Nielsen 6-10-18 10:17

  • ★★0

    Min første CD fik jeg af mine bedsteforældre sammen med et mini anlæg og det var kim larsen og bellami, wisdom is sexy, som jeg menner at have læsr var en kæmpe fiasko. Men den blev godt nok spillet mange gange på mit drengeværelse og i dag bruger jeg den stadig så snart jeg køber nye musik ting. Selv hans lavpunkt var godt :-)

    Weird_J 6-10-18 10:47

  • ★★★★★★0

    En af mine 35-40 ekskærester plejede at bliver vækket af ham om sommeren,

    Say What?

    T. Nielsen 6-10-18 12:46

  • ★★★★0

    Jeg har ikke hørt meget af hans musik med Kjukken og frem må jeg tilstå, men jeg elsker det han lavede med gasserne og soloting som Værsgo og selvfølgelig hans hyldest til Springsteen med Papirsklip.

    Bruce 6-10-18 14:22

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen