Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★0

    @Babo: Onanere til Avatar i 3D? Hmm det tør jeg ikke. Det vil formentlig føre til et sagsanlæg fra Jesus om, at jeg har tager flere af menneskehedens synder på mine skuldre end ham, ved at gennemføre så stor en lidelse ;-)

    Bruce19-01-16 10:34

  • ★★★★★★0

    Du behøver jo heller ikke have samme oplevelse Babo. Film opleves jo forskelligt, så "kritikken", for mit vedkommende, er jo min kritik og ikke nødvendigvis en universal sandhed. Nuvel, jeg fandt jo den var en ret fantastisk film. Min kritik er blot for at "forklare" at jeg ikke er oppe og ringe med alle jer der har rated den max og snakket om at den følger jer i dagevis eller hvad i ellers har sagt om den. Det gjorde den ikke mig (jeg så den så også først da i havde blæst den op til det største siden frossen købepizza). Jeg er såmænd helt enig i at det er en film om mennesker. Jeg ser den ikke som teknisk lir sok sådan, men derfor kan stilen (derfor jeg skrev teknisk narrativ, men lidt svært at sætte ord på) godt virke fremmedgørende til en vis grad. Eller måske som Riqon siger, "gimmickagtigt".

    T. Nielsen19-01-16 10:37

  • ★★★★0

    Flemming

    haha!

    Babo19-01-16 10:38

  • ★★★★★1

    True Detective sæson 1

    Dejligt forfriskende med en så kynisk og realistisk krimidrama på amerikansk jord. Dejligt med noget, der for en gangs skyld ikke stinker af "TV ratings" og "product placement", og hvor historien ikke tager sine sædvanlige forudsigelige drejninger. Herligt med en dialog, som ikke er bleg for også at lege med livets store spørgsmål om meningen med at leve og om kærlighed og ondskab. Serien er skruet sammen, så man virkelig får en fornemmelse af tid og karakterudvikling. Samtidig hintes der hele tiden til det som kommer. Denne 8 afsnit lange serie er så elegant og intelligent lavet, at det overhovedet ikke undrer mig, at sæson 2 måtte blive en skuffelse, for sådan noget her lykkes jo sjældent at gentage. (Jeg tænker nok at se sæson 2 engang, men ikke lige foreløbig.) Når jeg tænker på serien nu, så ser jeg stadig for mig den specielle natur, de kørte gennem igen og igen: grønt og frodigt, dog på ingen måde indbydende, nærmere klamt og fugtigt... Perfekt sted for et så mørkt krimi-drama, hvor ondskaben, som vores hovedpersoner efterforsker, synes at reflektere deres egne mørkeste sider.

    Bottomline: Denne serie (eller sæson) var noget helt unikt. 6/6. 

    Lars!19-01-16 10:41

  • ★★★★★0

    Babo om Birdman: "Jeg kan ikke helt følge kritikken med den ikke er "emotionel"?"

    Det er fair nok, og den har bestemt også nogle emotionelle temaer og et emotionelt plot. Jeg mener nok nærmere, at jeg ikke føler, den kommer under huden på mig. Jeg tror, at alle virkemidlerne for mig betød, at jeg følte mig lidt distanceret til det, som foregik. Det føltes til tider som en fremvisning af alt muligt, mere end en historie, jeg blev suget ind i. Dermed ikke sagt at alle oplever filmen sådan. ;)  

    Lars!19-01-16 10:44

  • ★★★★★0

    Og Sæson 2 er stik modsat, men så vidt jeg har hørt fra folkene bag, blev de også udsat for tidspres, og det ses tydeligt.

    Elwood19-01-16 10:44

  • ★★★★★0

    Sæson 2 af "True Detective" er ikke bare en skuffelse i forhold til den fantastiske første sæson, det er decideret middelmådigt i forhold til genren og til tider bare dårligt(den har dog også nogle få gode momenter). Det kan slet ikke sammenlignes med første sæson.

    Kruse19-01-16 10:45

  • ★★★★0

    TN

    Det er såmænd også fair nok. Den havde for mig meget at byde på selvom jeg også nød det tekniske aspekt, som ganske rigtigt er øjensynlig i filmen. 

    Babo19-01-16 10:46

  • ★★★★★★0

    Den havde jo også meget at byde på for mig Babo. Det er jo ikke sådan at jeg har kaldt den en middelmådig film og rated den 5/10 eller noget;)

    T. Nielsen19-01-16 10:48

  • ★★★★1

    Riqon

    Fair, du kan jo stadig lide filmen jo ;) 

    Babo19-01-16 10:49

  • ★★★★0

    Once Upon a Time in Anatolia - 8/10

    Den tyrkiske instruktør Nuri Bilge Ceylan er fuldstændig kompromisløs i sin måde at lave film på og som jeg har sagt tidligere, er han nok den man sagtens kan måle med russiske Andrej Tarkovskij. Der er ikke meget "underholdning" at hente her, men hvis man er tålmodig på den rette dag, så er det et berigende drama/krimi med imponerende billedside, som de færreste nulvende instruktører kan hamle op med. Træg sine steder, men jeg hang på til det sidste. 

    Avatar (2D) - 7/10

    Et tiltrængt gensyn med Camerons mega succes. Jeg er stadig ikke imponeret, men jeg er til gengæld pænt underholdt af dette eventyr, som virkelig har gode øjeblikke. Jeg ligger på samme dom som første gang jeg så den i biografen. Ankepunkterne er de samme. Historien er stadig en kende banal og jeg kunne for så vidt leve med den er uoriginal, men det er lidt vanskeligt at føle noget for de mange stereotyper, som Cameron har skrevet ind i historien. Alligevel må man tage hatten af for Cameron, for at støbe et helt nyt univers helt fra bunden og få kæmpe succes. Der var små, visuelle genistreger, men filmen ser desværre kunstig ud mange steder. Det er prisen man må betale med den måde Cameron har approach'et tingene på. 

    Letters from Iwo Jima - 9/10

    Jeg er stadig imponeret over Eastwoods formidable krigsfilm, som ikke alene foregår på originalsproget, men giver stærkt indblik i slaget - set med japanske øjne. Og den er med længder bedre end "Flags of Our Fathers". 

    Babo19-01-16 21:21

  • ★★★★★1

    Birdman er meget teatralsk og ja teknisk, hvilket også holdt mig på en lang distance til karaktererne og de emotionelle temaer. Den er virkelig flot, Keaton er fremragende og der er mange imponerende ting ved den, men den blev bare også en smule for meget for mit vedkommende. Generelt er jeg slet ikke til det teatralske, så det at jeg vedkender, at det trods alt er en god film, må betyde en hel del. Den gjorde dog heller ikke det store for mig. Det virkede mest blot som ren blær, og jeg var mæt af dens selvbevidste overlegenhed allerede halvvejs igennem. Jeg forstår dog godt, hvorfor mange er så tossede med den. Jeg forstår dog også, hvorfor nogen hader den. Jeg ligger et sted mellem de to synspunkter med et lille ryk ekstra til den positive side trods alt.

    David Lund20-01-16 00:38

  • ★★★★★0

    Soundtracket er satme godt, hel pjattet med det.

    Elwood20-01-16 01:41

  • ★★★★0

    Åh nej, ikke også dig David. Er der slet ikke fornuftige folk herinde? 

    Anyone?

    Babo20-01-16 08:24

  • ★★★★★★0

    Så Focus med Big Will i aftes. Den var lige sådan en film jeg havde lyst til, med nogle gode twists hele vejen i gennem. Meget underholdende. Ikke den store filmkunst, men har et svagt punkt for den slags heist film :)

    davenport20-01-16 08:28

  • ★★★★0

    Jeg elsker Birdman og giver den "full pot" 10/10 og helt enig i dens Best Movie status. Det er fantastisk, at se en film og have den ægte følelse af, at jeg har været i teateret og så tilmed et teaterstykke, som sprænger de fysiske rammer for dens historie, gennem lidt magisk kameraføring. 

    Det var intenst, velspillet, velskrevet, morsomt og en skuespilsmæssig nydelse af højeste karat.

    Bruce20-01-16 08:59

  • ★★★★0

    Jeg var ellers klar på at boycotte oscar hvis Boyhood vandt ;)

    Babo20-01-16 10:03

  • ★★★0

    Jeg finder også Birdman decideret mesterlig. Jeg genså den i sidste uge som optakt til at skulle anmelde The Revenant i denne, og det var en udsøgt fornøjelse med første gensyn.

    HonoDelLoce20-01-16 10:23

  • ★★★★0

    Samme her Babo. 

    Bruce20-01-16 10:58

  • ★★★★★★0

    Svært at boycotte noget jeg ikke har set i flere år og sandsynligvis heller ikke ser i år. Jeg synes dog stadig at American Sniper burde have vundet i 2015. Den er der da i det mindste lidt mand over trods alt. Modsat det feministiske tøseævl mandekastrerende og nosserløse homobøsse følelesespis i politisk korrekt kussetilbedende tudekællinger dyrker nu til dags. Bok bok bok little birdie!

    T. Nielsen20-01-16 12:20

  • ★★★★0

    The Broken Circle Breakdown - 9/10

    Eminent belgisk drama om to mennesker, den ene (Elise) som har sin egen tatoobiks og på den anden side (Didier) som spiller banjo i et bluegrassband. De mødes, bliver forelskede og får en datter, som bliver alvorlig syg af kræft. På papir en velkendt konflikt, men jeg kan love for filmen er alt andet end typisk i sin eksekveringen af denne dybt tragiske, ualmindelig rørende, smukke og musikalske historie. Forbløffende nok undviger den at være irriterende sentimental. Det er en tragisk kærlighedshistorie, og den bliver i kraft af sin fragmenterede visuelle stil, mere vedkommende, fordi begrebet tid spiller en væsentlig rolle filmen igennem. Det er svært at se meningen med døden ved ulykke og sygdom og filmen viser fornemt hvor nytteløst det er. Filmen er meget ambitiøs og en spændende debat mellem videnskab og tro. Fuldkommen fantastisk spillet, det hele er nænsomt fortalt med ømhed. 

    Babo20-01-16 12:30

  • ★★★★★★0

    Broken Circle Breakdown er helt og aldeles en gennemført god film! 10/10 herfra.

    Birdman kunne jeg godt lide, men synes Boyhood er meget bedre.

    Guldager20-01-16 14:55

  • ★★★★0

    Jeg er også tæt på fuldt hus med Broken Circle. Jeg kan ikke mindes et drama så dybfølt som denne. Den var alt det, Malicks to sidste film ikke formåede at være og her virker den fragmenterede stil særdeles godt og effektivt. 

    Boyhood er "kun" til en 7'er i min bog. God film, bestemt, men for mig står kun dens 12 årige bedrift som filmens klart stærkeste kort. Resten fandt jeg var et sum af banaliteter, og ingen af figurerne havde for alvor min interesse. Den havde mig kun momentvis. 

    Babo20-01-16 15:08

  • ★★★★0

    Endnu engang enig med dig Babo. Hvad fanden sker der? ;-D Ja Boyhood er et interessant eksperiment, men hold da op, hvor den trak ud. Men ret sjovt, at se de samme personer ældes. Faktisk synes jeg den unge hovedrolleindehaver spillede bedre som lille og indimellem blev lidt akavet som han blev ældre teen.

    Bruce20-01-16 15:15

  • ★★★★★★0

    Jeg elsker den episodiske struktur og synes, at langt de fleste scener i sig selv er yderst seværdige...

    Guldager20-01-16 15:21

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen