Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★0

    Luke Cage (Sæson 1)

     

    I rækken af Marvel superhelte Tv-serier på Netflix er turen nu kommet til Luke Cage, der huserer i Harlem med næsten ubrydeligt skin og overmenneskelige kræfter. Han spilles lidt kedeligt af Mike Colter. Heldigvis er der mange andre skuespillere med i større roller, der har mere karisme og coolness at byde ind med.

    Som med de andre serier fungerer den bedst, hvis man ikke anser den som en del af det cinematiske univers af spillefilm den ellers tilhører og kun tænker på den som en del af de andre serier. Her fungerer den så også ganske tilforladeligt og momentvis underholdende.

    Desværre fungerer den så heller ikke meget mere end det. Jo, den rammer da bestemt noget funky sort filmattitude, som den vist efterstræber, for at ligne om ikke andet lidt, de film fra hovedsageligt 70’erne hvor sorte endelig fik lov til at få deres egne pisseseje helte. Men meget af tiden føles den alt for langstrakte historie som står den i stampe og man keder sig alt for ofte.

    En spilletid på under det halve havde været rigeligt. For udover at der ikke sker meget, nuvel det er ikke en actionserie måske, så kan filmens halvkulørte karakterer ikke helt bære den så langt og så højt, at det funky også bliver ægte svingende. Teknisk er den heller intet at råbe hurra for og når der endelig kommer gang i den, så er dens actionscener vitterligt på grænsen til det Tv-primitive a la det man ofte så for 20-30 år siden.

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen 3-11-18 14:18

  • ★★★★★★1

    Hunt For The Wilderpeople (2016)

    Det der først slog mig, da jeg så denne simple, men utroligt morsomme, rørende hjertevarme og vidunderligt syrede coming-of-age komedie, var hvor overbevisende og medrivende en rytme og timing der var i i både fotograferingen og redigeringen, hvilket fik både dialogen og den samlede fortælling til at falde så elegant i hak, at selv Egon Olsen ville blive grøn af misundelse. De mange klukkende morsomme jokes der bliver leveret råt for usødet - på en befriende bramfri og politisk ukorrekt facon - synes nærmest at stå i kø i hvert eneste eventyrlige kapitel af Taika Waititis fantasifulde dannelsesrejse, som trods sine mange sarkastiske stikpiller det skæve og spraglede persongalleri imellem, plus et par enkelte barske scener der rammer lige i hjertet, samtidig er fyldt til bristepunktet med så megen kærlighed, loyalitet og livsglæde, at man efterfølgende selv sidder med et kæmpe smil på læben, når filmens rulletekster åbenbare sig side om side med et yderst velklingende soundtrack. Det er kort sagt en fremragende og ovenud herlig måde, som Taika Waititi har skruet det hele sammen på.

    Blandt castet er der ikke en eneste af skuespillerne, som falder igennem i deres balance mellem sarkastisk komedie og lunt drama. Men absolut bedst er de tre centrale karakterer i filmen i skikkelse af Julian Dennisons charmende flommede gavtyv Ricky og Sam Neils gustne men elskelige knudemand Hector - der har en helt igennem forrygende god kemi imellem sig - samt ikke mindst Rachel Houses fandenivoldske og hylende morsomme sagsbehandler Paula, som personificerer den dynamiske duos autoritært fanatiske og skrupskøre nemesis, der dog også har den for hende uventede positive effekt at gøre de følelsesmæssige og familiemæssige bånd mellem Ricky og Hector stærkere og stærkere undervejs den vilde jagt på de to umage rebeller. Således er “Hunt For The Wilderpeople” både en visuel, dialog og ikke mindst skuespilmæssig fryd for øjet, der taler ligeså meget til hjertet som den taler til lattermusklerne og dermed en film der fra min side får de varmeste anbefalinger med på vejen.

    9/10

    Rigtigt dejligt at læse Nighthawk og jeg er enig i det skrevne, som du så flot sætter ord på.

    T. Nielsen 3-11-18 14:20

  • ★★★★★★0

    The Secret of Kells, 2009

    Animation fra 2009 om en keltisk, mytisk historie. Brendan er en ung dreng i et kloster ledet af hans onkel. De får besøg af Aidan, der er skribent og arbejder på en bog så fantastisk, at den for enhver pris skal beskyttes mod vikingerne. Brendan bliver ven med en fairy også.

    Det er en helt igennem fantastisk blanding af mytologi og historier med et afsindigt godt soundtrack. Tegnestilen er unik, og det er en af de bedste animationer, jeg har set, som ikke er fra Studio Ghibli. Afrundingen er lidt utilfredsstillende, men ellers er det en sær, smuk og unik oplevelse.

    9/10 

    Guldager 3-11-18 14:23

  • ★★★★★★0

    Shut In (2016)

     

    Underskønne Naomi Watts spiller i denne Netflix thriller en psykolog der efter en ulykke, hvor hendes mand dør, forsøger at få livet til at hænge sammen mens hun tager sig af den afdødes gemal’s søn. Men noget lurer og skræmmer naturligvis, måske i hendes underbevidsthed eller?

    Nuvel, præmissen kunne måske være god og den starter da også habilt op, uden at imponere ganske vist. Men som den skrider frem må man uundgåeligt tænke at her er nogle ganske middelmådige filmskabere der måske selv synes de har fået en god ide.

    Des mere vi nærmer som den klichetunge og næsten pinagtigt iscenesatte klimaks, des mere trættes man i hvert fald over hvor uinspirerende det her det er. Skal den fungerer skal den altså både skrives og eksekveres bedre end dette tvivlsomme værk, som forekommer mig så uambitiøst at jeg tænker om det bare er vigtigt for Netflix at have utallige produkter ude, frem for nogle få kvalitative.

     

    Bedømmelse: 4/10

    T. Nielsen 3-11-18 14:36

  • ★★★★★0

    Rigtigt dejligt at læse Nighthawk og jeg er enig i det skrevne, som du så flot sætter ord på.

    Mange tak, Thomas. Det glæder mig at høre. :) 

    NightHawk 3-11-18 15:45

  • ★★★★★★0

    Batman Ninja (2018)

     

    Batman udsat for japansk anime, med en historie om at Batman og mange af hans fjender ryger tilbage i tiden til det feudale Japan’s tidsalder, lyder som et frisk pust og en sjov vinkel på DC universet og det er det såmænd også, sådan da.

    Stregen synes jeg for eksempel er ret flot billede for billede. Desværre synes jeg så at animationen forekommer mig lovligt kaotisk og voldsom, hvad der får den i øvrigt meget overdrevne historie med de måske lidt for heftige indfald, til at drukne og nærmest forsvinde i et rod af hidsig action og tempo.

    Det afholder dog ikke denne superheltetegnefilm fra stadig at have et vist underholdende niveau, så man i perioder hænger på trods de store kritikpunkter.

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen 4-11-18 12:23

  • ★★★0

    Jeg lander på 6/10, synes det var en sjov vinkel og historie, men det store brag til sidst var en tand for meget og ville hellere have set et kæmpe slag med sværd osv. mellem klanerne der ville klæde historien mere. 

    MOVIE1000 4-11-18 12:43

  • ★★★★★★0

    Jeg lander på 6/10, synes det var en sjov vinkel og historie, men det store brag til sidst var en tand for meget og ville hellere have set et kæmpe slag med sværd osv. mellem klanerne der ville klæde historien mere. 

    Så vi jo næsten enige.

    T. Nielsen 4-11-18 12:46

  • ★★★★★★0

    Castle Rock (Sæson 1)

     

    Måske skal jeg bare holde mig fra horror, gys og beslægtede genrer når det kommer til Tv-serier. I hvert fald fandt jeg serien ”American Horror Story” helt fantastisk trættende og stoppede efter midt i 2 sæson.

    Jeg har så nu kæmpet mig igennem denne umiddelbart roste serie, der er et sammenkog af temaer fra bøger/historier af gysermesteren Stephen King og lidt af det jeg fandt trættende i førstnævnte serier, rammes jeg også af her.

    Den lægger ellers fint nok ud, eller i hvert fald ret så hæderligt. Den ser godt ud, der spilles overbevisende og handlingen og dens mystik præsenteres solidt og overbevisende. Jeg fænges i hvert fald nok i de første par afsnit til at jeg trods alt småglæder mig til at se videre.

    Tidligt begynder det dog at genere mig lidt, at der kastes ledetråde ud i alle retninger og at spændingen/mystikken og gyset strækkes ud i det uendelige. Dette gør at som serien skrider frem, står jeg mere og mere af og des mere den forsøger sig at tease mig, smide lidt fyld på og skabe noget gådefuldt, des mere trætter den mig.

    Jeg føler historien træder vande, mens vi får smidt lidt ind her og så lidt der, der skal fange vores interesse. Det kan det måske også for andre, men ikke her.

    Jeg havde nok egentlig lidt samme udfordring med en serie som ”Westworld” sæson 1, som selv om den nok er mindre horror og mere science fiction, også gerne ville føre os rundt ved næsen i det uendelige og det keder mig må jeg altså så erkende. Det skal dog retfærdigvis siges at jeg fandt ”Westworld” en del bedre end denne her. Har dog stadig ikke gidet se videre på den. Det kommer jeg nok heller ikke til med denne her.

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen 4-11-18 17:18

  • ★★★★★0

    T. Nielsen - du SKAL se House On Haunted Hill! Den er virkelig god - og betydeligt bedre end Castle Rock og især American Horror Story.

    David Lund 4-11-18 18:35

  • ★★★★★★0

    Hvad kanal kører den på?

    davenport 4-11-18 19:08

  • ★★★0

    Hvad kanal kører den på?

    HULU

    Aranyhajú Nyárszépe 4-11-18 19:20

  • ★★★★★★0

    T. Nielsen - du SKAL se House On Haunted Hill! Den er virkelig god - og betydeligt bedre end Castle Rock og især American Horror Story.

    Det siger flere, da jec har mine betænkeligheder. Men tak for anbefalingen. Tror jeg vil tage den op så.

    T. Nielsen 4-11-18 19:32

  • ★★★★★★0

    Hvad kanal kører den på?

    HBO

    T. Nielsen 4-11-18 19:33

  • ★★★★0

    Bodyguard - Netflix

    Netflix har sammen med BBC komponeret en ny thrillerserie, Bodyguard, som åbenbart har skabt en del mediefurore med det, som hedder "100% på Rottentomatoes", som angiveligt skulle være en kvalitetssikring.

    Oversat til dansk betyder det, at INGEN anmeldere har givet serien 3 stjerner eller mindre af 6.

    Og lad mig med det samme sige, at jeg heller ikke giver serien 3 stjerner eller mindre. Den er dog knap nok heller ikke en 4. værd.

    BBC har begået i snesevis af langt bedre serier end denne.

    Den er alt andet end subtil, klichéfyldt, uden mindeværdigt skuespil og introducerer et uintelligent plothul allerede i afsnit to.

    De politisk korrekt forskrækkede - som jeg - vil juble over, at ligheds gini-koefficienten for rollefordelingen mellem køn og race er 1.

    Hvis man håber på dialog, vid og plot på John Le Carré plan, skuespillere på niveau med Gary Oldman, Bill Nighy, Alec Guiness, John Hurt, Benedict Cumberbatch og lignende, så led andre steder.

    Det her er straight up on the rocks, hæderligt, middelmådigt og ganske forglemmeligt.

    BBC i nye klæder, som måske signalerer en fremtidig røvkedelighed, hvor indhold er drænet for retorisk og plotmæssig farlighed på alteret af politisk korrekthed.

    Drama udtænkt af machine learning, indrettet efter koncensus på Rottentomatoes fremfor jubel hos diverse øvre kvartilsegmenter af seergrupper.

    Vil du have et alternativ, som tørrer røv med Bodyguard, så find BBCs State of Play frem fra 2003.

    60% of the times, it works every time

    3/6

    Bruce 5-11-18 10:13

  • ★★★★★0

    Vil du have et alternativ, som tørrer røv med Bodyguard, så find BBCs State of Play frem fra 2003.

    Kelly Macdonald is to damm cute i den :)

    Elwood 5-11-18 10:43

  • ★★★★0

    Kelly Macdonald is to damm cute i den :)

    Helt enig :)

    Bruce 5-11-18 10:46

  • ★★★★0

    Og lad mig med det samme sige, at jeg heller ikke giver serien 3 stjerner eller mindre.

    3/6

    ? :)

    chandler75 5-11-18 12:26

  • ★★★★0

    ? :)

    Haha ... ja, jeg kan godt se. Det er nok fordi, jeg burde have brugt 6/10, da jeg ligger lidt over 3/6, men ikke 4/6 ;-D

    Bruce 5-11-18 12:54

  • ★★★★★★0

    ? :)

    Bruce er så skide kontroversiel at selv det at rate ikke kan gøres korrekt:-P

    T. Nielsen 5-11-18 12:55

  • ★★★★2

    Bruce er så skide kontroversiel at selv det at rate ikke kan gøres korrekt:-P

    Rating er en cis-heteronormativ øvelse, som bunder i sociale strukturer, som fastholder minoriteter og kvinder i et magtmønster, som tilgodeser midaldrende hvide mænd. Første rating blev kendt under maurernes besættelse af Grenada i Spanien, og derfor er det kulturel appropriation overhovedet at tillade hvide også at gøre det. 

    Bruce 5-11-18 15:23

  • ★★★★★★0

    Rating er en cis-heteronormativ øvelse, som bunder i sociale strukturer, som fastholder minoriteter og kvinder i et magtmønster, som tilgodeser midaldrende hvide mænd. Første rating blev kendt under maurernes besættelse af Grenada i Spanien, og derfor er det kulturel appropriation overhovedet at tillade hvide også at gøre det. 

    Så vi burde med andre ord, afskaffe det for ikke at fornærme “kønsløse”?

    T. Nielsen 5-11-18 16:44

  • ★★★★★0

    Jeg regner alligevel med at give “Bodygaurd” et forsøg indenfor den nærmeste fremtid. Jeg jeg forventer ikke noget på samme niveau som den fremragende “State of Play”.

    Kruse 5-11-18 17:02

  • ★★★0

    Bodyguard var da sådanset okay, men syntes ikke rigtig der var noget man ikke havde set før. Hovedpersonen kører meget sit eget løb og opfører sig urealistisk i flere situationer. (Hvis han er bodyguard, så skal han vel ikke jagte efter en snigmorder og efterlade sin klient alene i bilen).

    Syntes så der var noget fascinerende over den der robotagtige stivhed hovedpersonen ligger for dagen når han er på arbejde og alt hans "Yes Ma'am" konstant og hele tiden. 

    Aranyhajú Nyárszépe 5-11-18 19:26

  • ★★★★0

    Så vi burde med andre ord, afskaffe det for ikke at fornærme “kønsløse”?

    Vi burde afskaffe skuespilsuddannelser :-D

    rokokoposten.dk/2018/11/05/skuespiluddannelser-lukker-fremover-maa-man-kun-spille-sig-selv/

    Bruce 5-11-18 22:28

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen