Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★0

    Bird Box

    Kors i skuret noget lort. Jeg troede man havde lært noget af fuseren The Happening for et årti siden, men det her var en ubehagelig deja vu. Bier har aldrig været den store kunstner, men det her er endt helt i grøften. 

    Babo22-12-18 22:56

  • ★★★★★1

    Once upon a Deadpool.

    Genial idé men lidt svagt udført desværre, Fred Savage er freaking hilarious, og fungere rigtig godt i hans scener, havde gerne set man havde gået all in på hele censur aspektet, og måske integreret Fred Savage og Deadpool mere i filmen, de har dog flere geniale scener, men, hvis de havde gået mere all in på hele ideén og embrachet det ku det ha blevet rigtig sjov.

    Self. ville det betyde et størrer arbejde, men det havde tjent den rigtig godt, ADR'en er ret så tydeligt, hvor den går hel grejl med dialogen der ikke matcher mundbevægelserne, og filmen som helhed blir hakket i stykker narrativt, så den ikke rigtig kan følges med i.

    Så fed id'e med en PG-13 Deadpool 2 havde blot gerne set de gået mere all in på broadcast television aspektet, og brugt Fred Savage og Deadpool bedre i "filmen"

    Men en af dem jeg nok grinte mest af, var et quick cut til et reaction shot fra Fred Savage, efter en bestemt scene i filmen, damm jeg var så færdig af grin, og så self. de mere åbenlyse sjove scener, hvor klassikeren med fake censur, blir brugt på herlig måde her, og Fred's geekness der aktiveres, samt reaktion fra Deadpool.

    Med alle de knap så positive ting at sige at sige overall, så har filmen dog den hidtil bedste/sødeste tribute til Stan Lee, get the Klenex ready!

    Elwood27-12-18 00:43

  • ★★★★★★1

    Gremlins (1984)

     

    Selv her mange år efter første syn er ”Gremlins” stadig en superunderholdende og herligt bidende sort julekomedie, med elementer af gys og hyggelig familiefilm.

    Måske nok en af den slags tidstypiske Steven Spielberg producerede 80’er film, som der kom en del af dengang, men heldigvis ofte af høj kvalitet og/eller i hvert fald mindeværdige.

    Og ”Gremlins” er vitterligt ret flot produceret og virkelig godt lavet (for sin tid). Chris Columbus, der siden dengang blandt andet har instrueret de to første film om Harry Potter, har skrevet historien og han udviser overraskende kreative talenter udi den morbide humor, samt en kærlig og omfavnende latterliggørelse af julens selvhøjtidelige og stressende tid.

    Filmen bobler ganske enkelt af eminente indfald, grinagtige ideer og vellykkede referencer til andre film, som man skal være lidt af en dødbider for ikke at more sig over. Instruktør Joe Dante der var vel på dette tidspunkt mest var kendt for varulve-filmen ”The Howling”, rammer lige præcist plet med sin iscenesættelse.

    Balancen mellem det mere skræmmende, det hysteriske og det absurd morsomme, tilsat lidt ironi og følelsesmæssig patos kan næppe gøres bedre. Både den simple historie, de mange skønne overgearede optrin og de mere stille stunder oser i hvert fald af vellyst og overskud. Skuespillerne, ingen store stjerner, spiller også med veloplagt charme og glimt i øjet.

    Musikken af Jerry Goldsmith skal bestemt også have et ord med på vejen, for den er helt forrygende festlig, godt støttende for handlingen og filmens lettere djævelske galgenhumor.

    Faktisk synes jeg ikke at ”Gremlins” kan kaldes andet end en rigtigt vellykket ”lille” filmperle. ”Lille” fordi det ikke er stor og reflekterende kunst. Men når det bliver så fornøjeligt som her, så kan man sikkert godt ”nøjes”.

     

    Bedømmelse: 9/10

    T. Nielsen29-12-18 13:14

  • ★★★★★★0

    Gremlins 2: The New Batch (1990)

     

    Budgettet er større, underholdningsværdien mindre. Så enkelt kan man sige det om denne efterfølger til den særdeles underholdende og vellykkede ”Gremlins”.

    Da den første film blev en stor succes, så måtte der naturligvis komme en to’er før eller siden. Jeg kan så undre sig over at der skulle gå seks år før det skete. Om det er disse år der har gjort resultatet så jævnt kan være svært at spå om, men rigtigt godt er det altså ikke.

    Hvor den første film havde en nærmest magisk stemning og noget meget charmerende over sig, man fristes til at kalde det en 80’er typisk fortryllerisk Spielberg-feelin’, så besidder denne ikke rigtigt nogen af de dele. Den er skam underholdende nok sine steder og der sker en masse når den først kommer i gang. Den spinkle handling er dog længe om at komme ud af starthullerne og man sidder ganske simpelt og begynder at småkede sig, modsat hvad man gjorde i originalen.

    Historien her er mindre flyende og harmonisk opbygget og mere krampagtig. Skuespillerne formår heller ikke at løfte den. Ude af provinsvarmen og inde i storbyens betonkulde, forekommer karaktererne bare mindre charmerende.

    Men altså, historien ruller og da den endelig kommer op i omdrejninger, så går det stærkt. Faktisk så stærkt, at indfaldene næsten klodset falder over hinanden og står i kø for at komme til. Man når dårligt at nyde dem der er værd at nyde. Det er de så ikke alle, for humoren og ideerne virker mere anstrengte og desperate for at underholde og får af den grund ofte den modsatte effekt.

    Ideen med den højteknologiske skyskraber, som selvfølgelig er en reference til opfinderfaderens tvivlsomme opfindelser i den første film, forekommer også ret svag, særligt set i retroperspektiv.

    Det der virker i filmen, det virker så også ret godt til gengæld. Der er mange skægge referencer til diverse ældre film og også til filmen selv og dens forløber. Den spoof’er flere steder ret vellykket. Instruktør Joe Dante’s kærlighed for kendte klassikere og Warner Brothers berømte tegnefilm fornægter sig i hvert fald ikke.

    Når den så også indimellem bryder sine egne rammer og gør tilskueren opmærksom på, at det er film vi ser, så er det lige før den bliver brillant, særligt når den gør grin med sine egne klicheer. Om man så kan lide dette brud på konventionerne er en anden sag, for det kan indrømmet være forstyrrende for ens indlevelse i filmen. Men sjovt er det nu synes jeg.

    Derudover er filmen for sin tid, på effektsiden, teknisk pænt lavet og byder på et par gode scener for fans af gammeldags dukkeføring. Man presser citronen lidt mere sine steder end med den første. Det slipper man måske ikke altid lige godt fra. Men alt i alt fungerer filmen overbevisende.

    Så er alt godt vist også sagt, for ”Gremlins 2” kan ikke sige sig fri for ikke at leve op til hverken budgettet eller sin forgænger. Den er middelmådigt underholdende, svingende fra det vildt sjove til det jævnt kedelige, men sine steder også anstrengende.

    Blu-ray (og dvd) udgaven byder på et par flabede scener der var tiltænkt biograf-versionen og som ikke fungerer efter hensigten i hjemmebiografen. Den gamle VHS-version havde fjernet disse og i stedet fået lavet et par alternative scener til lejligheden, hvilket var ret sjovt, da man opdagede man blev narret. Derfor kan det godt betale sig at se begge, hvis man vil tjekke forskellen og ikke føler det er for meget tid at bruge på denne her.

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen29-12-18 13:02

  • ★★★★★★0

    The Meg (2018)

     

    Gennemført stupid og pumpet idiotisk haj-film, der i første halvdel hvor den minder om den ligeledes tvivlsomme, men mægtigt underholdende ”The Deep Blue Sea”, faktisk fungerer tilforladeligt i alle dens forslidte samlebåndsklicheer.

    Inklusiv en traumatiseret helt, hvis karakterbue aldrig spændes besnærende, måske velvidende at det er set så ufatteligt mange gange før, at man dovent ikke engang gider køre linen ud. Uanset, så var jeg solidt underholdt, om ikke altid tilsigtet måske.

    Filmen knækker så i midten, hvor den vil til være en ”Jaws” på steroider. Selv om man kan kede sig de første 45-50 minutter, så mister man da helt interessen her, hvor de ofte tvivlsomme effekter kommer op til overfladens vidt åbne verden, frem for det mere intime og intense den lægger ud med. Den del fungerer kun i glimt for mig.

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen29-12-18 13:19

  • ★★★0

    Black Mirror: Bandersnatch

    Black Mirror! Byen med gadenavne som aktuel, morale, splittelse, teknik, fremtid, fortid, budskaber, indblik, indsigt, godt, ondt osv. Men hvad hvis man nu selv kunne vælge hvilke gader man ville gå igennem? Det kan man nu prøve med afsnittet Bandersnatch. I virkeligheden er der mange veje at gå, og det er svært at forudsige hvilke konsekvenser vores valg har eller om det overhovedet gør en forskel, og hvis bare man kunne gå tilbage og ændre sine beslutninger, hvis man nu havde valgt forkert. Vi har desværre kun et liv, og ikke mange eller uendelige som i et spil. 

    Bandersnatch minder for mig som et telltale spil, du vælger hvilken retning spillets vej går, og så alligevel ikke. Handlingen i filmen, er baseret på dine valg, udover at du spiller den 19 årige Stefan der er ved at lave et computerspil i 1984 der hedder Bandersnatch, baseret på en bog, "vi" vælger så hans vej i filmen om at færdigudvikle det her spil, alligevel er det som om man kun vælger slutningen, ala Clue. Men vejen hen til slutningen kan være underholdene, det er op til en selv. 

    Black Mirror forstår at sætte spørgsmålstegn så man ikke lige glemmer et afsnit, eller som kan have stor gensyns værdi, det er desværre ikke tilfældet med Bandersnatch. Been there and done that, sidder man nok og tænker hvis man vil give filmen et gensyn. Men alligevel passer den stadig ind i Black Mirror universet.

    7/10

    MOVIE100029-12-18 19:26

  • ★★★★★★0

    Glæder mig til den. Elsker BM.

    davenport29-12-18 19:28

  • ★★★0

    Glæder mig til den. Elsker BM.

    Du skal bare vide på forhånd at man kan ikke caste den, men skal afspilles på en app eller computer, brugte selv en PS4. 

    MOVIE100029-12-18 19:35

  • ★★★★★★0

    Skal også se den på en 4´er :) 

    davenport29-12-18 19:41

  • ★★★★0

    Charmøren

    Bedste danske film siden ‘Jagten’. Jeg kom lidt ind i den med forkert forventning om det var ‘den type’ film. Det var det ikke. Den er alt andet end banal og skuespillerne leverer varen for fuld hammer. MEGET fin og relevant film, der sagtens kunne snige sig ind på top 10 og fortjener i grunden mere omtale end ‘Den Skyldige’. Bare se den!

    Babo29-12-18 22:35

  • ★★★★★1

    Gremlins (1984)

     

    Selv her mange år efter første syn er ”Gremlins” stadig en superunderholdende og herligt bidende sort julekomedie, med elementer af gys og hyggelig familiefilm.

    Måske nok en af den slags tidstypiske Steven Spielberg producerede 80’er film, som der kom en del af dengang, men heldigvis ofte af høj kvalitet og/eller i hvert fald mindeværdige.

    Og ”Gremlins” er vitterligt ret flot produceret og virkelig godt lavet (for sin tid). Chris Columbus, der siden dengang blandt andet har instrueret de to første film om Harry Potter, har skrevet historien og han udviser overraskende kreative talenter udi den morbide humor, samt en kærlig og omfavnende latterliggørelse af julens selvhøjtidelige og stressende tid.

    Filmen bobler ganske enkelt af eminente indfald, grinagtige ideer og vellykkede referencer til andre film, som man skal være lidt af en dødbider for ikke at more sig over. Instruktør Joe Dante der var vel på dette tidspunkt mest var kendt for varulve-filmen ”The Howling”, rammer lige præcist plet med sin iscenesættelse.

    Balancen mellem det mere skræmmende, det hysteriske og det absurd morsomme, tilsat lidt ironi og følelsesmæssig patos kan næppe gøres bedre. Både den simple historie, de mange skønne overgearede optrin og de mere stille stunder oser i hvert fald af vellyst og overskud. Skuespillerne, ingen store stjerner, spiller også med veloplagt charme og glimt i øjet.

    Musikken af Jerry Goldsmith skal bestemt også have et ord med på vejen, for den er helt forrygende festlig, godt støttende for handlingen og filmens lettere djævelske galgenhumor.

    Faktisk synes jeg ikke at ”Gremlins” kan kaldes andet end en rigtigt vellykket ”lille” filmperle. ”Lille” fordi det ikke er stor og reflekterende kunst. Men når det bliver så fornøjeligt som her, så kan man sikkert godt ”nøjes”.

     

    Bedømmelse: 9/10

    Super anmeldelse som jeg er helt enig i. :)

    "Gremlins" er en herlig klassiker, der stadig holder her mange år senere. Det er bare en skøn blanding af horror og komedie, som Joe Dante er en mester ud i at lave, hvilket bl.a. også var tilfældet med "Piranha" og "Twilight Zone : The Movie" og senere hen, dog i lidt mindre vellykket men stadig ganske underholdende grad, med zombie-komedien "Burying The Ex". Man kan i hvert fald godt fornemme, at der står en vaskeægte nørd bag både disse film og de øvrige på hans cv, som bare elsker alt der har med gamle tegnefilms-klassikere, monstre, horror og sci-fi at gøre, hvilket er mega fedt.

    "Gremlins 2" er udmærket men også let forglemmelig. Jeg har faktisk aldrig været super vild med den film og har aldrig forstået dem, som synes at 2'eren er bedre. Der er ideer hist og pist der fungerer, men der er samtidig ligeså mange der ikke fungerer. 

    NightHawk30-12-18 01:27

  • ★★★★★★1

    Super anmeldelse som jeg er helt enig i. :)

    "Gremlins" er en herlig klassiker, der stadig holder her mange år senere. Det er bare en skøn blanding af horror og komedie, som Joe Dante er en mester ud i at lave, hvilket bl.a. også var tilfældet med "Piranha" og "Twilight Zone : The Movie" og senere hen, dog i lidt mindre vellykket men stadig ganske underholdende grad, med zombie-komedien "Burying The Ex". Man kan i hvert fald godt fornemme, at der står en vaskeægte nørd bag både disse film og de øvrige på hans cv, som bare elsker alt der har med gamle tegnefilms-klassikere, monstre, horror og sci-fi at gøre, hvilket er mega fedt.

    "Gremlins 2" er udmærket men også let forglemmelig. Jeg har faktisk aldrig været super vild med den film og har aldrig forstået dem, som synes at 2'eren er bedre. Der er ideer hist og pist der fungerer, men der er samtidig ligeså mange der ikke fungerer. 

    Tak Nighthawk. Man er nemlig aldrig i tvivl om Dantes ophav, heller ikke på de mange mete tvivlsomme film. Det er jeg meget enig i. 

    Jeg kan forstå vi også er enige om Gremlins 2? 

    T. Nielsen30-12-18 03:12

  • ★★★★★1

    Tak Nighthawk. Man er nemlig aldrig i tvivl om Dantes ophav, heller ikke på de mange mete tvivlsomme film. Det er jeg meget enig i. 

    Jeg kan forstå vi også er enige om Gremlins 2? 

    Ja, jeg er ret enig i din anmeldelse af "Gremlins 2". :)

    Først og fremmest er det måden historien er bygget op på,  som er min største anke, og så de forskellige jokes som kvalitetsmæssigt er i hver sin ende af skalaen. Noget er sjovt mens andet er temmelig anstrengende. Effekterne husker jeg som værende helt ok i det meste af filmen, men jeg mindes dog også en scene med en flyvende gargoyle-gremlin, som så ret kunstig ud. Skuespillet havde jeg dog ikke de store problemer med og jeg synes især, at Julian Glover i rollen som hovedpersonens chef var rigtig god. Men ja, alt lagt sammen en noget ujævn og middelmådig sequel. 

    NightHawk30-12-18 13:54

  • ★★★★★★1

    Ja, jeg er ret enig i din anmeldelse af "Gremlins 2". :)

    Først og fremmest er det måden historien er bygget op på,  som er min største anke, og så de forskellige jokes som kvalitetsmæssigt er i hver sin ende af skalaen. Noget er sjovt mens andet er temmelig anstrengende. Effekterne husker jeg som værende helt ok i det meste af filmen, men jeg mindes dog også en scene med en flyvende gargoyle-gremlin, som så ret kunstig ud. Skuespillet havde jeg dog ikke de store problemer med og jeg synes især, at Julian Glover i rollen som hovedpersonens chef var rigtig god. Men ja, alt lagt sammen en noget ujævn og middelmådig sequel. 

    Ja vi er da nærmest bogstav enig. Jeg havde nemlig heller ingen direkte problemer med skuespillet. Og ja, Glover gjorde det fint. Min anke omkring skuespillet, var at karaktererne for mig ikke rammer den helt samme varme og charme og derfor ikke løfter filmens svagheder væsentligt. Så kun der er vi nok ikke helt enige. Persongalleriet i den første har altid været, i mine øjne, ekstremt hyggeligt. 

    T. Nielsen30-12-18 18:00

  • ★★★★★1

    Ja vi er da nærmest bogstav enig. Jeg havde nemlig heller ingen direkte problemer med skuespillet. Og ja, Glover gjorde det fint. Min anke omkring skuespillet, var at karaktererne for mig ikke rammer den helt samme varme og charme og derfor ikke løfter filmens svagheder væsentligt. Så kun der er vi nok ikke helt enige. Persongalleriet i den første har altid været, i mine øjne, ekstremt hyggeligt. 

    Angående skuespillet er jeg faktisk også enig, når du nævner de ting mht varme og charme, og især hvis man laver en direkte sammenligning med den første film. Men jeg ser det ikke så meget som værende skuespillernes skyld alene men derimod, at de bliver svigtet af et ufokuseret og halvskidt manuskriptet. :) 

    NightHawk30-12-18 20:48

  • ★★★★★★1

    Angående skuespillet er jeg faktisk også enig, når du nævner de ting mht varme og charme, og især hvis man laver en direkte sammenligning med den første film. Men jeg ser det ikke så meget som værende skuespillernes skyld alene men derimod, at de bliver svigtet af et ufokuseret og halvskidt manuskriptet. :) 

    Det har du nok ret i. Det er mere det de har at arbejde med end dem der gør det. De svigter ikke deres karakterer, men deres karakterer er som historien bare langt mere middelmådigt skrevet. 

    T. Nielsen30-12-18 20:58

  • ★★★★0

    Solo

    Det var så Solo på viaplay. Ikke nogen katastrofe som den forrige SW-film, men egentlig ikke en særlig god film. Genkendelsens glæde er bare ikke længere nok til at kompensere for berettigelsen. Ron Howard er et besynderligt valg i instruktørstolen og mangler egentlig filmisk tæft. Bedst var Bradford Youngs fine cinematografi, som er fra en ny bølge af dygtige filmfolk. Dens boxoffice skæbne; Fate, it seems, is not without a sense of irony. Shit et sølle år for blockbusters!

    Babo31-12-18 13:11

  • ★★★★★★0

    Solo

    Det var så Solo på viaplay. Ikke nogen katastrofe som den forrige SW-film, men egentlig ikke en særlig god film. Genkendelsens glæde er bare ikke længere nok til at kompensere for berettigelsen. Ron Howard er et besynderligt valg i instruktørstolen og mangler egentlig filmisk tæft. Bedst var Bradford Youngs fine cinematografi, som er fra en ny bølge af dygtige filmfolk. Dens boxoffice skæbne; Fate, it seems, is not without a sense of irony. Shit et sølle år for blockbusters!

    Hvem snakker du for? Genkendelsen glæde kræver da at man møder noget igen man synes om og du har da aldrig syntes om SW:D Men nej, Solo er ikke en specielt mindeværdig film. Jeg var tilforladeligt underholdt, men den skriger ikke på et gensyn.

    T. Nielsen31-12-18 13:15

  • ★★★★0

    Hvem snakker du for? Genkendelsen glæde kræver da at man møder noget igen man synes om og du har da aldrig syntes om SW:D Men nej, Solo er ikke en specielt mindeværdig film. Jeg var tilforladeligt underholdt, men den skriger ikke på et gensyn.

    God pointe :) Men nu synes jeg de aller første to SW er gode.

    Alden var også forglemmelig. Der var scener hvor han imiterer Ford var mit indtryk. 

    Men tror det er den flotteste SW film, udi lyssætning og atmosfære. Skam den ikke besad en eneste god actionscene. Så kunne jeg have hævet den op en smule. 

    Babo31-12-18 13:21

  • ★★★★★★0

    Mon ikke mere han prøver at imitere Fords udgave af Solo tænker jeg?

    T. Nielsen31-12-18 13:21

  • ★★★★★★0

    Ikke at jeg gider diskutere Howards kvaliteter som instruktør, men jeg er lidt nysgerrig efter du skriver han ingen tæft har og samtidig roser du den visuelt? 

    T. Nielsen31-12-18 13:23

  • ★★★★0

    Mon ikke mere han prøver at imitere Fords udgave af Solo tænker jeg?

    Også det jeg mente. Det faldt fladt til jorden. Måske var det et skidt tidspunkt at have set den, ovenpå et gensyn med Fellowship of the Ring. Det er.... ja, som dag og nat. Ikke for at nævne Solo i samme åndedrag, men altså.. et eventyr uden tæft for genren, det sgu ikke godt. Og nu lyder jeg som Bobby, så det bliver det sidste :)

    Babo31-12-18 13:30

  • ★★★★0

    Ikke at jeg gider diskutere Howards kvaliteter som instruktør, men jeg er lidt nysgerrig efter du skriver han ingen tæft har og samtidig roser du den visuelt? 

    Han skal ikke have ros for nydelig cinematografi, ligeså lidt ihvertfald som Angelina Jolie på hendes film Unbroken, hvor Roger Deakins fik den til at tage sig bedre ud end den var. 

    Desværre sys jeg det var tomt tegnede karakterer, der rendt rundt og historien var aldrig elementær spændende. Vi starter også bare ud af det blå med 120km i timen. Den mangler en elementær spændende konflikt, glimt i øjet og bedre action. Det var lidt som Rogue One. Manglede personlighed. Den kunne have været instrueret af hvem som helst stort set. 

    Babo31-12-18 13:40

  • ★★★★★2

    Legends of Tomorrow S4 Ep. 8

    John Constantine har et stort problem fra fortiden han vil rode bod på, så han teamer op med Charlie, og en lettere modvillig Zari for at rejse tilbage i tiden og rette tingene op, tingene går naturligvis ikke som forventet og snart er hele verden forandret og roller byttet om.

    Sidste afsnit, før LOT's store pause, var fantastisk underholdende, der blir lavet homage til gamle tv serier og besøgt steder fra tidligere i sæsonen, det er nok det afsnit jeg har grint mest af i den her sæson indtil videre, og samtidig sætter det også historien op for sæsonens big bad baddy, som vi begynder at lærer endnu mere om i det her afsnit.

    Har sagt det før, men siger det igen LOT forstår at acceptere det silly og overdrevet univers de har skabt, and turn it to 11.

    Elwood 1-01-19 22:40

  • ★★★★★0

    LOT var heller ikke med i resten af CW's crossover event den her gang selv om den også var ganske sjov, som referenche til det, var der den her lille dialog scene.

    Nate Heywood: Gideon, any messages while we were gone? 

    Gideon: You missed calls from Barry Allen, Oliver Queen, and Kara Zor-El. 
    Ray Palmer: Sounds like the annual crossover. 
    Nate Heywood: Yeah, that's gonna be a hard pass. 

    Jeg var så færdig af grin :)

    Elwood 1-01-19 23:14

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen