Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • 0

    Sjovt, jeg fik faktisk gullasch til middag i dag med ris og creme fraiche. Jeg har dog ikke selv lavet den.

    Whispering Horse21-12-18 15:46

  • 0

    Paprika bliver meget let brændt, men det må gerne steges af, hvis man passer på. Du skal heller ikke svitse det eller noget, bare life vend det rundt et par gange lige før du kommer væden i. 

    Du kan også stege Bacon med i starten. Og tilsætte cocktailpølser den sidste halve time - men det er nok mest, hvis mindre børn skal spise med :) 

    Tak igen! Så skal der simres :)

    Muldgraver21-12-18 16:10

  • ★★★★★★0

    Jeg fortrækker kartoffelmos med løvstikke til, men jeg anser jo heller ikke ris som menneskeføde :) 

    davenport21-12-18 16:19

  • 0

    Det er sådan jeg har det med kartoffelmos :)

    Whispering Horse21-12-18 17:10

  • 0

    Jeg laver den billige variant og tæsker nogle kartofler i sammen med gulerødderne :)

    Muldgraver21-12-18 17:26

  • 0

    Nogen af jer, som har en god opskrift på chokolademousse? Den skal være uden husblas og helst uden fløde.

    Muldgraver27-12-18 16:49

  • ★★★★★★0

    Hvis det er uden husblas, kan du ikke bruge den som lag i en kage. 

    Men ellers skal du finde en opskrift med chokolade og æg kun. Har ikke lige en god opskrift dog, men der skal kun tre ting i (æg, fløde og sukker), så tror bare du skal bruge Google :) 

    Guldager27-12-18 17:08

  • 0

    Jeg burde vist have præciseret, at den er til at spise med lidt bær og frugt til (anbefalinger til tilbehør er også velkomne).

    Din præcision er dog fin, den giver lidt mere sikkerhed i søgningen; mange tak :)

    Muldgraver27-12-18 17:57

  • ★★★★★★0

    Så er en mousse med æg fin :) - den skal ikke holde på så meget jo :)

    Bær er smag og behag. Både brombær, hindbær, Blåbær osv er fine til. Jeg ville nok drysse med noget crumble af en art eller høvlet hvid chokolade, så der er lidt knas i.

    Guldager27-12-18 18:11

  • ★★★★★★0

    Ristede hasselnødder i en slags sukkercoating kunne også være et hit!

    davenport27-12-18 20:31

  • 0

    Så er en mousse med æg fin :) - den skal ikke holde på så meget jo :)

    Bær er smag og behag. Både brombær, hindbær, Blåbær osv er fine til. Jeg ville nok drysse med noget crumble af en art eller høvlet hvid chokolade, så der er lidt knas i.

    Fino :)

    Ristede hasselnødder i en slags sukkercoating kunne også være et hit!

    Uddyb endelig hvad sukkercoating betyder!

    Muldgraver27-12-18 20:38

  • ★★★★★★0

    Put sukker på din pande. Det skal smelte, men må ikke brænde. Når det er godt flydende hælder du nødder i. Når det har snurret lidt ved lidt lavere varme, så hæld mængden ud på et stykke bagepapir. Når det er helt afkølet, hakker du det hele med en grum kniv. Så har du noget der smager godt og knaser. Det kører sådan set med de fleste nødder og den slags tørvarer. Der skal ikke for meget på, når du servere den. Det skal ligesom være nogenlunde afbalanceret. Tænk i retning af, hvad du selv ville synes var lækkert at sætte sig til bords med :)

    davenport27-12-18 20:44

  • ★★★★★★0

    Jeg er stadig i gang med nytårsmenuen...for havde ikke lige tænkt på, at rodfrugter ikke er i sæson nu. Og gider ikke starters, det bliver for besværlig med sønnike, for han vil have mad, når vi vil have mad :)

    Forretten bliver stadig:

    • Bruschetta med basilikumcreme, serrano eller parmaskinke og parmesanchips

    Hovedretten er ændret lidt, så jeg tror det bliver følgende:

    • Langtidsstegt roastbeef med portvinssauce, smørstege kartofler, svampe og svampeskum, rosmarindampede gulerødder og noget syrligt af en art.

    Jeg kan altid lave syltede rødløg, men det er sådan lidt meh, så forslag til noget syre til retten modtages gerne :)

    Desserten bliver en pina colada-kage:

    • Kokosmousse, ananasmousse, romganache eller romcreme og en mandelbund

    Guldager27-12-18 21:58

  • ★★★★★★0

    Hvordan tilbereder du dine svampe?

    Og som syre er æble måske et forslag?

    davenport27-12-18 22:30

  • ★★★★★★0

    Svampene bliver blot svitset i rigelig smør. 

    Æble er en god ide. Tror måske det bliver nogle syrlige Bær dog. 

    Guldager27-12-18 22:49

  • ★★★★★★0

    Men hey... Jeg kan sgu da bare lave svampene syrlige :) 

    Guldager27-12-18 22:55

  • ★★★★★★0

    Ja, eller koge dem i olie med rosmarin. Når de har tabt volume, så hæld dem i en bøtte, og du har (voila) confiterede svampe, lige til at stege af på panden! (Til de er sprøde)

    davenport27-12-18 23:00

  • ★★★★★★0

    Ja, eller koge dem i olie med rosmarin. Når de har tabt volume, så hæld dem i en bøtte, og du har (voila) confiterede svampe, lige til at stege af på panden! (Til de er sprøde)

    Det lyder godt, men så mangler jeg stadig det syrlige :)

    Så tror det bliver en bunke syrlige svampe og løg. Det bitre kommer fra rosmarinen, det søde fra saucen. Salt og umami er der i alt. Men det er generelt også det letteste jo. 

    Guldager28-12-18 08:45

  • 0

    Put sukker på din pande. Det skal smelte, men må ikke brænde. Når det er godt flydende hælder du nødder i. Når det har snurret lidt ved lidt lavere varme, så hæld mængden ud på et stykke bagepapir. Når det er helt afkølet, hakker du det hele med en grum kniv. Så har du noget der smager godt og knaser. Det kører sådan set med de fleste nødder og den slags tørvarer. Der skal ikke for meget på, når du servere den. Det skal ligesom være nogenlunde afbalanceret. Tænk i retning af, hvad du selv ville synes var lækkert at sætte sig til bords med :)

    Perfekt, tak!

    Muldgraver28-12-18 17:27

  • ★★★★★★0

    Hvad mad passer til håndbold?? Amerikansk football er ret easy, men jeg vil gerne lave et event til d. 17.1. hvor Dk spiller mod Norge. Jeg har bare ikke som sådan forstand på ret meget sport og om der er nogle interne ritualer. Forslag?

    davenport29-12-18 22:14

  • ★★★★★★0

    Jeg har aldrig hørt om madritualer til håndbold. Men evt. et udvalg af danske og norske traditionelle retter? Og hvis det er for besværligt, så nøjes med de to nationalretter, som er hhv stegt flæsk med persillesovs og får i kål, der begge spises med kartofler. 

    Guldager30-12-18 07:04

  • ★★0

    Hvad med hjemmelavet suppe af en art? Folk vil ikke have for fed mad i januar..

    MadMartigan30-12-18 10:35

  • ★★★★★★0

    Aargh, panik!

    Min dessert i min er for sød. Mandelbunden er fin, ananasmousse er ok syrlig, men kokosmoussen er hvinende sød. 

    Hvordan kan jeg få lidt syre med, så det ikke bliver alt for voldsomt? Og det måtte gerne være noget syre, der knaser :) 

    Guldager30-12-18 12:58

  • ★★★★★★0

    Panik afhvervet... Laver en sur citroncrumble :) 

    Guldager30-12-18 13:01

  • ★★★★★★1

    Landede den på mere amerikansk vis, så snackkurv,2 bajere eller vand og lidt æblekage til 165,-

    Jeg er virkelig nervøs om lokalbefolkningen bakker op om det, men nu er mine burgerbestillinger oppe på 90, så det tegner godt.

    davenport30-12-18 20:11

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen