Brugeranmeldelse: Alle præsidentens mænd (1976)

I "Alle præsidentens mænd" følte jeg, at konklusionen var givet på forhånd: Nixon did it.

Den her film kan sikkert analyseres til døde. En lidt kedelig research, som dog havde vigtige implikationer (Nixons afgang ikke mindst), og som er ret spændende fortalt. For mig led filmen måske lidt af, at jeg så "Spotlight", før jeg så "Alle præsidentens mænd", og der er ingen tvivl om, at "Spotlight" står i stor gæld til denne journalistthriller-klassiker.

Alligevel finder jeg en kontrast i historien, hvor jeg bare finder opklaringsarbejdet i "Spotlight" langt mere spændende. I "Alle præsidentens mænd" følte jeg, at konklusionen var givet på forhånd: Nixon did it. Jeg var ret ligeglad med leddene i kæden af involverede i konspirationen, og filmen kom derfor til at føles unødvendigt lang.

I "Spotlight" derimod oplevede jeg, hvordan historien blev større og større og fulgte journalisterne, mens de gravede hele isbjerget op. Af den simple grund var jeg mere engageret i fortællingen. Men damn, "Alle præsidentens mænd" har godt filmsprog og en god buddy-kombi af Robert Redford (som ligner helt sindssygt en ung Brad Pitt) og Dustin Hoffman. Jeg var alligevel med, og den vil sandsynligvis være bedre ved et gensyn. En solid 5/6 føles rigtigt.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Alle præsidentens mænd (1976)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

Alle præsidentens mænd (1976)

  • ★★0

    God anmeldelse, og enig i karakteren !

    MadMartigan 7-01-19 12:49

  • ★★★★0

    Fuldt hus er mere rigtigt, men lad gå. 

    Babo 7-01-19 13:10

  • ★★★★0

    God anmeldelse. Jeg "led" nok under, at jeg så APM før Spotlight :) Det er altid denne, jeg vender tilbage til, når jeg vil se thriller og journalistik. Derefter er det nok BBC serien State of Play efterfølgende.

    Bruce 7-01-19 13:27

  • ★★★★★0

    Tak skal I have. Jeg synes det er en dårlig skrevet anmeldelse ;) den positive vurdering (de fem stjerner) i den tredje paragraf kom totalt bag på mig. 

    Lars! 7-01-19 13:51

  • ★★★0

    Det er en glimrende film, som jeg efterhånden har set et par gange. Jeg har sjovt heller aldrig været voldsomt interesseret i, hvad journalisterne nu hitter ud af, men atmosfæren og stemmeningen er så fornøjelig, at man bliver revet med.

    Benway 7-01-19 14:42

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen