Forum - Forum-tråd: Vores yndlings Tv-serier!

Vores yndlings Tv-serier!

  • ★★★★0

    Det er en fremragende serie. Kan ikke takke dig nok for at have præsenteret den for mig.

    Det var så lidt, bare herligt du kunne lide den :)

    Bruce20-05-18 19:43

  • ★★★★★★0

    Er der nogen måder at sortere på IMDb, evt. et plug-in til Chrome eller sådan noget, efter de har fjernet alle sorteringsmulighederne?

    Det er lidt svært at finde sine favoritserier frem, som det er nu.

    Kan du ikke bare lave en advanced search og så kun med titler, du har rated?

    Guldager20-05-18 20:07

  • ★★★★★★0

    Kan du ikke bare lave en advanced search og så kun med titler, du har rated?

    Det ved jeg ikke, hence mit spørgsmål. :)

    Zero Cool20-05-18 20:36

  • ★★★★★★0

    Nårh...men det kan man godt :)

    Search > Advanced Search > Vælg TV series og TV mini series > Vælg Your Rating (High to Low)

    Guldager20-05-18 20:38

  • ★★★★★★1
    1. Battlestar Galactica
    2. Seinfeld
    3. Band of Brothers
    4. Matador
    5. Spaced
    6. Batman: The Animated Series
    7. Fawlty Towers
    8. Coupling
    9. The Office
    10. Star Wars: Rebels
    11. The Legend of Korra
    12. Monty Python's Flying Circus
    13. Police Squad!
    14. Shogun
    15. Das Boot
    16. Daredevil
    17. Game of Thrones
    18. Parks and Recreation
    19. Firefly
    20. Profit

     

    20 kunne det blive til, før det blev en kende for uoverskueligt. I en top 50 ville en masse sci-fi-serier være repræsenteret, fx. V og Stargate SG-1, samt en del ældre serier som jeg stadig holder meget af, eksempelvis Chiefs.

    Zero Cool20-05-18 21:29

  • 1

    Taken (2002)

    Battlestar Galactica (2004)

    Boardwalk Empire

    Fringe

    Lost

    Prison Break (de første sæsoner)

    Stargate Sg-1

    Stargate Atlantis

    Star Trek TNG

    Star Trek Deep space 9.

    Star Trek Voyager

    Star Trek Enterprise

    Sons Of Anarchy

    Stranger Things

    The Night Manager

    The Man In The High Castle 

    Westworld

    Game Of Thrones

    De er ikke rangeret, nok også mange andre der er lige så gode, som ikke lige blev nævnt :)

    Geekalot21-05-18 10:09

  • ★★★★★★0

    Jeg ved godt, det er en meget hård bedømmelse af en meget kort scene, men den sidste lille del af Battlestar Galactica går mig så hårdt på, at jeg ikke vil se den igen...hele serien er faktisk ødelagt for mig pga. slutningen. Ellers havde den også været på min liste.

    Guldager21-05-18 10:25

  • ★★★★★1

    Fra "What We Saw"-tråden:

    Nana er et godt eksempel på, hvordan man ikke skal undervurdere kultur som også lavet til børn. Som med Matador demonstreres i Nana ikke ligefrem fortællemæssig innovation i brug af kamera, lys osv., men alt sidder bare lige i skabet, så den er for mit vedkommende nærmest perfekt.

    Helt enig. Og så elsker jeg de diskussioner, som Nana har med sin far (vidunderligt godt spillet af Jesper Christensen), hvor barn og voksen logik kommer på kollisionskurs med hinanden. Det kommer der rigtig mange interessante, sjove og pudseløjerlige samtaler ud af. Her må man bare tage hatten af for manuskriptforfatterne, for det virkelig godt skrevet og med nogle meget fine pointer og skarpe observationer undervejs. :)

    Ud fra din liste vil jeg tro især Carnivale og Rectify er noget for dig, men The Knick er også svær ikke at anbefale, med mindre folk har en fobi overfor sygehuse og ikke kan tåle at se blod på film - jeg kan i øvrigt selv være lidt sart :)

    De to serier lyder helt bestemt som nogle jeg gerne vil se. Og “The Knick” vil jeg bestemt ikke afvise, da jeg rigtig godt kan lide Clive Owen. Til gengæld er jeg ikke super vild med hospitaler og operationer grundet min egen ulykke for nogle år siden, så jeg ved sgu ikke helt. Det er lidt nemmere, for mit vedkommende i hvert fald, at abstrahere fra de blodige scener, hvis det kommer ind i et eksempelvis fantasy eller sci-fi set-up, og gerne med lidt humor tilsat, selv om det dog ikke er en absolut nødvendighed. Jeg plejede ikke at være sart med den slags, men jeg det haft det noget ambivalent med den slags scener det sidste stykke tid. Jeg prøver med jævne mellemrum at se, om jeg kan rykke min egen grænse lidt for, at det kommer helt tilbage til hvor det var før. Men jeg kan godt mærke, at det er en lidt hård kamp til tider.

    Fra din liste er jeg mest interesseret i at høre dine tanker om Penny Dreadfull. Jeg kan selvsagt godt lide universet og ethvert forsøg på at sammensætte de gamle figurer i en ny kontekst er velkommen uanset hvor uinteressant eller mislykket forsøget måtte være. Penny Dreadfull gør dog mere skidt end godt for mig, omend de gode øjeblikke er ret fremragende - Eva Greens karakter og historie er simpelthen så fin, mens de fleste øvrige lider lidt for meget under især skuespillet eller lidt for kedelig brug af karaktererne. Jeg har dog lidt en svaghed for både Sembene og Ethan Chandler. Jeg må dog tilstå, at jeg kun er kommet til 6. afsnit i 3. sæson... Jeg kunne dog passende gøre det til serie-projektet for næste uge, nu jeg lige er blevet færdig med Defenders og dermed Marveleriet på Netflix.

    Jeg kan rigtig godt lide “Penny Dreadfull” og elsker det fantasy univers de har skabt, hvor alle de klassiske monstre og deres oprindelseshistorier flettes ind i hinanden. Det gør at både serien og de velkendte karakterer får en helt ny energi over sig, hvilket gør dem til nogle levende karakterer frem for blot overfladiske skabeloner, hvis lig i lasten og skeletter i skabene (som de alle sammen bærer rundt på), bliver et yderst velfungerende fællestræk og et fælles mål i at få bekæmpet via deres kamp mod den altfortærende ondskab.

    Jeg synes den sammenhørighed, der er på kryds og tværs i kvartetten af helte, er virkelig stærkt skrevet og dermed sørger skaberne af serien også for, at der hele tiden er noget på spil og at karaktererne, selv om det er med små skridt, hele tiden rykker sig fremad og udvikler sig i en, så godt som det nu er muligt, mere positiv retning, end der hvor de startede fra. Mht. skuespillet synes jeg nu ikke, at der er nogen der gør det dårligt. Tværtimod er jeg helt vild med både hovedrollerne og birollerne i serien, som i mine øjne leverer præstationer på et meget højt niveau. Særligt de tre største navne Eva Green, Timothy Dalton og Josh Hartnett er helt fantastiske på hver deres måde, og der udover synes jeg også, at der er en rigtig god kemi imellem dem.

    Dalton synes jeg er fænomenal god til at give udtryk for både at være sofistikeret og en tikkende bombe på én og samme tid, og Josh Hartnett har bare en fascinerende underspillet coolness over sig, der passer perfekt til hans vindtørre knudemands-cowboy karakter, der i øvrigt er en fed kontrast til de andre, samt det britiske miljø, som han agerer outsider i. Men ingen topper dog Eva Green, som jeg aldrig har set bedre end i “Penny Dreadfull”. Holy krap, hvor hun bare spiller ud over alle grænser suverænt og krænger ofte sjælen så langt ud i intensitet, især i de scener hvor hun bliver besat, at jeg sad og blev helt nervøs for om hendes spinkle krop, kunne klare de der vilde og psykotiske anfald, hvor hun både presser sin krop og sit sind som skuespiller til det yderste.

    Hele produktionen omkring serien synes jeg også er sindssygt flot både mht. kulisser, kostumer og effekter, hvor de rammer plet både hvad Victoria tiden og det vilde West angår. Eneste minus jeg lige kan komme i tanke om er, at de introducere Dr. Jekyll i sæson 3 uden dog rigtig at komme videre med karakteren, hvad der ellers bliver lagt op til. Men jeg kan ikke rigtig tolke det anderledes end, at det skyldes at skaberne bag serien måtte lave nogle pludselige ændringer, da de fik at vide at serien ikke blev forlænget med flere sæsoner. Trods alt synes jeg nu, at de fik rundet hele serien af på en ganske tilfredsstillende måde, så du behøver ikke at frygte at “Penny Dreadfull” slutter på en irriterende uforløst facon. :)

    Ellers kan jeg ret godt lide, du har Buffy som nr. 1. Det kunne være fint med et par detaljer om, hvorfor, da jeg selv ikke har et så godt forhold til serien - men det er vistnok mest på grund af skuespillet og dele af plottet, jeg husker desværre ikke mine anker så godt :/

    "Buffy - The Vampire Slayer" er jeg fuldstændig vild med og det skyldes rigtig mange ting. Først og fremmest lykkedes Joss Whedon og hans faste hold af meget talentfulde og opfindsomme forfattere, millimeter præcist og med et konstant og skarpt analyserende øje for detaljen, at fange, synliggøre og understrege de hverdagsproblemer, man som menneske går og tumler med i lige præcis den periode, der oftest definerer hvem er man og hvilke ting man står for senere i sit voksenliv.

    Igennem tre nøgleperioder, Highschool, College og det efterfølgende voksenliv, skildres disse problemstillinger så som bl.a. gruppepres, mobning, isolation, stofmisbrug, voldtægt, teenageangst, seksuel identitet osv., samt følelsesmæssige op og nedture med venskaber og stormfulde forelskelse, (der desværre ikke altid er, hvad de giver sig ud for at være) igennem et herligt team af outsideres konfrontationer med diverse kulørte monstre i alle mulige afskygninger. Monstrene og deres forsøg på at forpeste og forvrænge Buffy og hendes venner, samt de øvrige menneskers krop og sind i byen Sunnydale, fungere alle som metaforer for hvad karaktererne enkeltvis eller i konflikt med hinanden går og slås med af bl.a. førnævnte ting, hvilket fungerer upåklageligt og underholdende lærerigt i hele serien med undtagelse af kun ganske få afsnit.

    Det er oftest fortalt i en skøn blanding af humor og alvor, hvor Joss Whedon sætter en stor tyk streg under at de to ting sagtens kan gå hånd i hånd uden, at de forskellige temaer og problemstillinger der sættes fokus på mister tyngde eller fremstår useriøse. Dertil er både castet (som jeg oplever som værende virkelig talentfulde og i konstant udvikling undervejs i en altid udfordrende serie, som blot gør dem bedre og bedre), samt seriens popkulturelle og herligt kreative dialog også en stor og vigtig årsag til, at serien lykkedes så bragende godt som den gør med at balancere imellem det kulørt underholdende og det hjerteskærende seriøse. Dog er der bestemt undtagelser undervejs, hvor et afsnit som “The Body” (der er noget af det allerbedste, som nogensinde er skrevet, instrueret og spillet i tv-verdenen), primært er lavet uden humor men med en dybt seriøs behandling af sit meget triste emne, som man skal være lavet af sten af for ikke at blive følelsesmæssigt berørt. Jeg græder hver gang, at jeg ser det afsnit.

    Det er i det hele taget bare imponerende, hvor overbevisende Joss Whedon og Co. er i stand til at skifte i genre og stemning både fra afsnit til afsnit, men også inde for det enkelte afsnit, hvilket skaber en, synes jeg, konstant uforudsigelighed, som jeg sætter stor pris på. Selv om der dog er genkendelige træk i historierne, ved man sjældent, hvad man får serveret. Pludselig kan der eksempelvis dukke et afsnit op som “Hush” om menneskets ofte manglende evne til at kommunikere ordentligt med hinanden, lavet som en god gammeldags stumfilm, eller et afsnit som “Once More With Feeling” der viser sig at være én lang musical, som vel at mærke ikke bare er en sjov gimmick, men et afsnit som fortæller en masse vigtige ting i forhold til karakterernes udvikling fra tidligere afsnit, men også i forhold til de afsnit der kommer senere hen.

    Den samme skønne uforudsigelighed illustreres ligeledes blændende gennem de centrale figurer, hvor ingen er skildret sort/hvidt men derimod i en befriende ærlig gråzone, hvor godt og ondt ofte bytter plads med hinanden, bedst skildret via Buffys bedste ven og heks Willow, samt via de to antihelte Angel og i særdeleshed den Billy Idol inspirerede vampyr Spike, hvis egen karakterudvikling er et multilagret mesterstykke i selv samme. Kirsebærret på toppen af lagkagen er selvfølgelig seriens omdrejningspunkt i skikkelse af den blonde superhelt og slayer Buffy Summers, som spilles helt igennem fremragende og med god variation af Sarah Michelle Gellar. Jeg elsker den karakter og alt hvad hun står for, og samtidig elsker jeg hende fordi, at hun er en figur, der er skrevet som værende fyldt med fejl og mangler, hvilket blot gør hende mere troværdig og vedkommende.

    I det hele taget er Buffy Summers bare en kæmpe inspirationskilde for mit vedkommende og en sund påmindelse om, hvor banalt det end måtte lyde, at der trods modgang og nedture, hvilket vi alle sammen kommer ud for, altid er lys for enden af tunnelen, hvis blot man gør sit bedste for at kæmpe for og tro på, at man kan ændre tingene til det bedre igen. Hvis jeg lige her til sidst skulle drysse lidt ekstra krymmel på lagkagen, vil jeg også fremhæve seriens effekter, som trods det at være lettere forældet i de første par sæsoner funger rigtig godt og overbevisende senere hen og skaber en verden af fortryllende og fascinerende magi i fornemt samspil med nogle forrygende og særdeles medrivende kamp-scener, der er koreograferet med stor intensitet og dynamisk slagside. Så "Buffy - The Vampire Slayer" er bare fremragende på alle parametre og derfor er det min ubestridte yndlings-serie. :)

    NightHawk21-05-18 16:03

  • ★★★★★0

    Jeg ved godt, det er en meget hård bedømmelse af en meget kort scene, men den sidste lille del af Battlestar Galactica går mig så hårdt på, at jeg ikke vil se den igen...hele serien er faktisk ødelagt for mig pga. slutningen. Ellers havde den også været på min liste.

    Can you elaborate? Spoler gerne. 

    Lars!21-05-18 23:56

  • ★★★★★★0

    Det kommer lige i en spoiler

    Jeg synes, det var et fedt twist, at de kom til Jorden, men jeg snakker om den epilog, hvor de to Inner Six og Inner Baltar referere til, at hele er ifølge Guds plan (selvom den ikke kan lide det navn). Det ødelægger alt mystikken i serien, og tilsyneladende sker tingene bare fordi Gud vil det. Så ved et gensyn, så ved jeg, at når de oplever noget uforklarligt, så er det bare Gud, der styrer det. Deus ex machina har aldrig været en god fortælleteknik, og hele plottet bliver ligegyldigt.

    Guldager22-05-18 07:43

  • 1

    Nighthawk:

    Vi er bare helt enige angående Nana :)

    Jeg håber, du efterhånden kommer dig ovenpå din ulykke! Ud fra dine overvejelser er The Knick måske ikke det bedste sted at starte, den kan i perioder være virkelig brutal. Den eksplicitte kropslighed giver dog glimrende mening som afspejling af bl.a. paradigmeskift i tiden, memento mori og mere nuanceret metaforik (så vidt jeg husker altså).

    Din uddybning af Penny Dreadful er fin, og de tre karakterer du især fremhæver er også for mig seriens stærkeste element tillige med et par mere plotrelaterede figurer som heksene og deres rolle (jeg nævnte ganske vist Hartnett tidligere, men jeg gav ærligt talt ikke hans rolle og indsats hæder nok - Daltons karakter er jeg faktisk også helt enig med dig i). Ellers er jeg simpelthen ikke så begejstret som du, omend jeg ud fra din beskrivelse godt kan forstå hvorfor.

    Og Nighthawk! Sikken vidunderlig mængde tekst om Buffy!

    Jeg så (for første gang) 1. sæson for et par år siden og i relation til den, rammer du seriens kvaliteter virkelig fint. Hvad der slog mig var dens interesse i udfoldende at håndtere de konflikter, man som teenager havner i - eks. angående identitet og sociale relationer - og Whedon får skabt en meget fin magtfantasi med tilstrækkeligt håb og betydning til, at man midt i skrøbeligheden tør relatere sig til konflikterne.

    Derudover har jeg vist ikke flere ord og betragtninger at spejle eller nuancere med. Tak for præsentationen, jeg forstår godt, du har Buffy som nr. 1 :)

    Muldgraver22-05-18 08:45

  • ★★★★★★0

    Har du kun set sæson 1, Muldgraver?

    Guldager22-05-18 09:31

  • 0

    Ja.

    Muldgraver22-05-18 09:35

  • ★★★★★0

    Nighthawk:

    Vi er bare helt enige angående Nana :)

    Jeg håber, du efterhånden kommer dig ovenpå din ulykke! Ud fra dine overvejelser er The Knick måske ikke det bedste sted at starte, den kan i perioder være virkelig brutal. Den eksplicitte kropslighed giver dog glimrende mening som afspejling af bl.a. paradigmeskift i tiden, memento mori og mere nuanceret metaforik (så vidt jeg husker altså).

    Tak skal du have. :) Det er blevet væsentligt bedre på mange områder, men visse grafiske scener på film og i tv-serier kan jeg godt få det dårligt af at se. Jeg prøver så vidt muligt at sidde igennem det, men nogle gange bliver jeg bare nød til lige at kigge væk, indtil det er overstået. Det kommer selvfølgelig også meget an på, hvilken stemning og tone der er i den pågældende film/tv-serie. Ud fra din beskrivelse bliver jeg nok nød til, her i første omgang, at springe "The Knick" over. Men "Carnivale" og "Rectify" har jeg sat på min liste, så tak for anbefalingerne af de to serier. :) 

    Din uddybning af Penny Dreadful er fin, og de tre karakterer du især fremhæver er også for mig seriens stærkeste element tillige med et par mere plotrelaterede figurer som heksene og deres rolle (jeg nævnte ganske vist Hartnett tidligere, men jeg gav ærligt talt ikke hans rolle og indsats hæder nok - Daltons karakter er jeg faktisk også helt enig med dig i). Ellers er jeg simpelthen ikke så begejstret som du, omend jeg ud fra din beskrivelse godt kan forstå hvorfor.

    Jeg ville gerne have gået mere i dybden (mere analyserende) med, hvorfor jeg finder "Penny Dreadfull" universet og dets karakterer så fascinerende, som jeg gør. :) Men det ville kræve et gensyn, så jeg kunne have hele serien mere frisk i hukommelsen Det med heksene, og jeg mener det er i sæson 2, synes jeg også var rigtig godt skrevet, især selve opgøret med dem og de konsekvenser det får hos de fire helte.

    Og Nighthawk! Sikken vidunderlig mængde tekst om Buffy!

    Jeg så (for første gang) 1. sæson for et par år siden og i relation til den, rammer du seriens kvaliteter virkelig fint. Hvad der slog mig var dens interesse i udfoldende at håndtere de konflikter, man som teenager havner i - eks. angående identitet og sociale relationer - og Whedon får skabt en meget fin magtfantasi med tilstrækkeligt håb og betydning til, at man midt i skrøbeligheden tør relatere sig til konflikterne.

    Derudover har jeg vist ikke flere ord og betragtninger at spejle eller nuancere med. Tak for præsentationen, jeg forstår godt, du har Buffy som nr. 1 :)

    Tak. :) Ja, det bliver hurtigt til en længere tekst, da der er masser af ting at snakke om og analysere på. Hvis du har mod på mere, så bliver serien blot endnu bedre i de efterfølgende sæsoner, så jeg kan varmt anbefale at give resten af "Buffy - TVS" en chance.

    Der ud over, er der også Joss Whedons tæt på ligeså suveræne spin-off serie "Angel", som faktisk er så tæt forbundet med "Buffy",  at den fungerer som en ekstra tilføjelse af sæsoner til hoved-serien. Det er imponerende, hvor godt de lykkedes med at krydse historier og karakterer med hinanden fra de to serier. :) 

    NightHawk22-05-18 19:03

  • 1

    I skiftende rækkefølge, udover at Buffy altid har førstepladsen:

    Buffy the Vampire Slayer

    Angel

    Game of Thrones

    Stranger Things

    Firefly

    Chuck

    Rick & Morty

    Avatar the Last Airbender

    Legend of Korra

    Community

    Battlestar Galactica (2004)

    Dollhouse

    The X-Files

    Westworld (selvom sæson 2 indtil videre ser ud til at være svagere end sæson 1)

    Freaks and Geaks

    Breaking Bad

    Slayer23-05-18 21:00

  • ★★1

    Seinfeld

    Family Guy

    Band of Brothers

    Twin Peaks

    X-files

    Matador

    Game of Trones

    Stranger Things

    Breaking Bad

    True Detective

    MadMartigan23-05-18 21:10

  • 0

    En serie som jeg ikke umiddelbart har set nævnt er ER. Det er en serie som vil være på min liste. Den viser meget godt kaoset og stressen der er ved at arbejde på en skadestue i USA. For selv om mange af de patienter der kommer ind kan virke overdrevet er de alt andet end det og så har den ikke mindst velskrevne karakterer. Den kørte i lidt for lang tid og de sidste par sæsoner var ikke så engagerende, ikke mindst på grund af karakterne, men de første sæsoner er drama på højt plan. Doctor Greene, Doug Ross, Carol Hathaway og ikke mindst John Carter som er en af mine yndlingskarakter.

    Whispering Horse23-05-18 22:05

  • ★★★★★0

    En serie som jeg ikke umiddelbart har set nævnt er ER. Det er en serie som vil være på min liste. Den viser meget godt kaoset og stressen der er ved at arbejde på en skadestue i USA. For selv om mange af de patienter der kommer ind kan virke overdrevet er de alt andet end det og så har den ikke mindst velskrevne karakterer. Den kørte i lidt for lang tid og de sidste par sæsoner var ikke så engagerende, ikke mindst på grund af karakterne, men de første sæsoner er drama på højt plan. Doctor Greene, Doug Ross, Carol Hathaway og ikke mindst John Carter som er en af mine yndlingskarakter.

    Somewhere over the rainbow

    No I'm not crying you're crying!

    Elwood23-05-18 23:46

  • ★★★0

    Efter at have set sæson 1-2 + juleafsnittet af Black Mirror må jeg altså tilføje den til min liste, wauw. Sæson 3 er bestilt.

    MOVIE1000 7-06-18 16:26

  • 0

    Andre herinde som har set Escape at Dannemora? Jeg er lige blevet færdig og kunne ret godt lide den.

    Muldgraver11-01-19 21:46

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen