Forum - Forum-tråd: VR - skal / skal ikke give lov

VR - skal / skal ikke give lov

  • ★★★★★★0

    Yo! Min ene knægt har sparet en del mønter op, og vil nu som 8-årig bruge dem på en VR til vores PS4. Jeg er lidt i tvivl, da jeg i forvejen synes de sidder og glor ind i skærme hele dagen, og det nok ikke bliver bedre med en VR i huset. Men legebarnet i mig har vildt lyst til at vi har en. Men så kommer de dyre spil og forskelligt tilbehør oveni.

    Hvad tænker i? Er det i det hele taget pengene værd? og hvad skal vi købe (Hvad er godt, og hvad kan man klare sig med, hvis det ikke skal koste en formue?)

    Jeg kunne godt bruge både noget godt tech-info, men også en evt. pædagogisk vinkel, til de af jer, der har børn.

    A sir' tak å forhånd :)

    davenport24-01-19 21:48

  • ★★★★0

    Aner det ikke. Har ALDRIG haft et par VR briller på. Hvis porno bliver godt, så måske.

    Bruce24-01-19 21:53

  • ★★★★★★0

    ... Ja, det var jo lidt dét der var tanken, personligt, forstås!

    davenport24-01-19 21:58

  • ★★★★★0

    Der er en god erfaring at spare op og bruge pengene på noget man virkelig ønsker sig. Jeg er så glad for at mine forældre lod mig bestemme helt selv, hvordan jeg brugte mine lommepenge. Jeg købte fx engang en videoafspiller. Senere en Nintendo64. Det gjorde min barndom bedre, begge dele, og jeg vil mene, det også har givet mig en bedre forståelse af penge. 

    Lars!24-01-19 22:00

  • ★★★★★0

    Jeg har børn! Og vi kæmper også hårdt med at reducere skærmtid. Men i forvejen er det anbefalet, at børn ikke bruger VR særligt længe af gangen, da det roder med balancen - mener det hedder 30 min. Da jeg selv er gamer, og ville ønske min søn brugte mere tid på at regne puzzles ud i diverse platformsspil fremfor at se de samme dødssyge tegnefilm igen og igen, ville jeg dog ikke prøve at tale ham fra det, hvis jeg var i dine sko. Og hvis det er penge, han har sparet op, er det vel også kun fair, at han bruger dem på det han lyster (indenfor rimelighedens grænser). Men jeg ville nok selv lave nogle regler omkring det (bl.a. at skærmtid ikke bliver forlænget, og max. 30 minutter om dagen) og naturligvis forklare ham, at hans forældre ikke vil bruge en masse penge på spil til det - det må han selv spare (yderligere) op til.

    David Lund24-01-19 22:04

  • ★★★0

    Jeg har PSVR og må indrømme at jeg ikke rigtig bruger det, det kræver plads og ja mange af spillene koster lidt, også er det altid en lidt blandet fornøjelse. Hvilke type spil spiller de normalt? For hvis det er online multiplayer/chat spil så skal du nok ikke regne med at sproget i hjemmet bliver bedre (hvis i stadig bøvler med det). Ved ikke om det bare er mig, men føler at PSVR headsettet er skrøbeligt, så man kan ikke bare smide det eller rive det af hovedet, samt linserne. Sony anbefaler at man skal være mindst 12 år, og det synes jeg også. Men det må sgu også være fedt/sjovt at have det udstyr i sin barndom, men hvis du leder efter et sæt, er de nogen gange på tilbud til 1500 med kamera + 1 spil, så det er ikke et stort tab, og mange VR spil kommer også tit på udsalg i PSstore.

    MOVIE100024-01-19 22:14

  • ★★★★★★0

    Det meste er vel bedre end passiv skærmtid?

    Jeg tjekkede lige hurtigt op på det med balancen, og det er på baggrund af en undersøgelse, der viser, at efter 20 minutters brug går det ud over børns balance. Der er ingen undersøgelser i forhold til en længerevarende effekt og balancen.

    Det kan dog være dårligt for deres øjne, fordi de bliver overbelastet, og børn ikke nødvendigvis kan fornæmme, når det er tilfældet. Desuden bliver risikoen for overanstrengte øjne større, jo yngre børnene er...og derfor er 13 år den anbefalede alder: www.windowscentral.com/kids-can-use-vr-be-careful

    Så det er måske lige tidligt nok med VR-briller? Kan I ikke i stedet for tale om andre gadgets, der kunne være fede at have.

    Guldager24-01-19 22:20

  • ★★★0

    Det største problem med VR, er at mange ikke kan tåle det. De får simpelthen transportsyge (kvalme, svimmelhed, træthed, osv).
    Hvis muligt, vil jeg anbefale jer at prøve det først, for at finde ud af om i overhovedet kan tåle det. Som andre skriver, er det af samme grund en god ide at holde hyppige pauser.

    Et andet problem syntes jeg er mangel på gode titler. Udover Skyrim og Resident Evil 7 Biohazard (og som er suverænt i PSVR!!), så syntes jeg det er begrænset hvad der er af titler der føles som hele spil. Ofte er de istedet meget korte og demoagtige. Det skyldes sikkert at mange udviklere ikke tør satse helhjertet på platformen.

    Billedekvalitet og grafik har også fået nogle ord med på vejen. Det er sådanset rigtig nok at den kunne være bedre, men mener at den indlevelse det giver opvejer det. Det er lidt en wow oplevelse de første par gange, hvis man ikke har prøvet det før. Screendoor effekt er også ret begrænset i det her headset. PS PRO giver bedre billedekvalitet, men ikke så meget at det kan betale sig at investere i en PRO alene af den grund.

    Om børn kan tåle det eller ej, aner jeg ikke. Mener at anbefalingen siger at børnene bør være mindst 12.

    Aranyhajú Nyárszépe24-01-19 22:33

  • ★★★★★0

    Med hensyn til PSVR titler kan jeg anbefale Astrobot Rescue mission, et spil med bundle of charm og humor.

    Elwood24-01-19 23:04

  • ★★★★★0

    Mht. anbefalet aldersgrænse synes jeg at have læst, at det er værre for børns øjne at glo på mobiltelefoner og tablets end VR devices. Det er dog uden tvivl noget der stadig efterforskes i, men jeg har virkelig svært ved at se dem tage skade af korte spilsessioner. Jeg kan dog naturligvis tage fejl =)

    David Lund25-01-19 06:25

  • ★★★★★★0

    Men hvor kan man så prøve det? Jeg har ikke set det sat op til test nogen steder.

    davenport25-01-19 09:33

  • ★★★★★★0

    Tjek bibliotekerne. Odense Bibliotek har ofte V-arrangementer, mener jeg 

    Guldager25-01-19 09:51

  • ★★★★0

    Flere elgiganten butikker har også haft mulighed for at afprøve det. 

    dyg25-01-19 10:12

  • ★★★0

    En anden billigere løsning er også de der vr headset hvor man kan sætte sin telefon i, der er masser af gratis apps at hente og giver en lille smag af hvad vr er og hvordan det føles, kvaliteten er så også i bund. De koster ca 100kr men kan sikkert også fås billigere. Ellers har jeg en du gerne må få, da den bare ligger og støver.

    MOVIE100025-01-19 10:15

  • ★★★0

    Men hvor kan man så prøve det? Jeg har ikke set det sat op til test nogen steder.

    Power og Elgiganten har det tit stillet op..

    MadMartigan25-01-19 10:29

  • ★★★★★★0

    M1K - sådan en har vi, men min telefon bliver så varm, at man kan spejle æg på den, og så tager det alt strømmen på 2 minutter.

    davenport25-01-19 13:26

  • ★★★★★★0

    Vi har vendt den (Dvs. Obersten har befalet) at vi ikke skal ha en, da det fucker med deres hoveder. Så sådan er det!

    davenport25-01-19 13:36

  • ★★★★★★0

    Vi har vendt den (Dvs. Obersten har befalet) at vi ikke skal ha en, da det fucker med deres hoveder. Så sådan er det!

    Lidt sort/hvidt, men tænker hun har ret :)

    Guldager25-01-19 13:39

  • ★★★★★★0

    Hun har altid ret.... (Jeg tør sgu da ikke andet!)

    davenport25-01-19 20:37

  • ★★★★★0

    Hun har altid ret.... (Jeg tør sgu da ikke andet!)

    Skulle bare have spurgt hende, før du spurgte os :p 

    Lars!25-01-19 21:32

  • ★★★★★★1

    Så fik jeg jo rusket lidt op i jer :D

    davenport26-01-19 17:22

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen