Brugeranmeldelse: Westworld - sæson 1

Ting, der måske ikke er logiske, giver med ét større mening, som de mange lag i fortællingen foldes ud.

Michael Crichtons 70-er-sci-fi "Westworld" er en spillefilm, hvis historie er lige ud ad landevejen, som samtidig kredser om emnerne som vores teknologiske formåen, ansvaret i forhold til dette og konsekvenserne, det kan have. Noget, som Crichton ofte har beskæftiget sig med i sine bøger/film.

Det var måske ikke alt i den oprindelige "Westworld", der kunne tåle, man tænkte lige meget over logikken og hele setuppet med en western-forlystelsespark, hvor mennesker kunne komme og leget cowboys og skyde på menneskelignende robotter som skurke, knalde, drikke og more sig, som var de børn igen. Men i det store hele fungerede det og var en spændende og underholdende film med bare lidt mere tankegods med, end gennemsnittet af actionfilm ofte har.

Et par af de svagheder kunne det godt lade til, at HBO's "Westworld", der er bygget på Crichtons fundament, har taget med over. Der startes i hvert fald svagt ud med en del for mange repetitioner, hvor der filosoferes rigeligt påtaget, særligt udi, hvornår noget er liv. En pointe og et tema, der til sidst føles slået fast med syvtommersøm.

Se også: Afstemning: Bedste originale HBO-dramaserie?

Men når det er sagt, så er formen stigende igennem serien, og der lukkes egentlig ret flot af for flere eventuelle huller, og ting, der måske ikke er logiske, giver med ét større mening, som de mange lag i fortællingen foldes ud.

Således stiger spændingen også, og man er spændt på, hvor dette mind-twist fører os hen i en historie, der trods mange spørgsmål og indrømmet måske også mangler virker mere og mere begavet. Som produktion er den ekstremt flot og gennemført ned i detaljen med et ligeledes særdeles godt cast.Man kan indvende, at de mange karakterer aldrig helt kommer til deres ret, så man føler dem. De virker ofte mere som plot devices. Til gengæld spilles der godt.

Normalt kan jeg ofte bedst lide, når der skæres ind til benet, når en historie fortælles – det kan man næppe med en sådan, når den skal fylde en hel serie. Lidt mere kunne jeg dog godt have ønsket mig, det havde kun gavnet fortællingen.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Westworld - sæson 1

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

Westworld - sæson 1

  • ★★★0

    Stort set enig i en god anmeldelse. Jeg ville dog give filmen 5 Stjerner, den er forrygende spændende og intelligent opbygget.  Dog går den lidt i tomgang et par steder, hvor det netop føles at filmens elementer gentages for at få længde på serien. Men ved et forrygende afsluttende afsnit tilgives den detalje. Glæder mig til at få tid til at se sæson 2 ud i en køre, hvis samme spænding fastholdes.

    Gormanden25-01-19 15:29

  • ★★★★0

    Fuldt hus. 

    Babo25-01-19 15:35

  • ★★★★0

    Glæder mig til at få tid til at se sæson 2 ud i en køre, hvis samme spænding fastholdes.

    Det synes jeg desværre ikke, at den gør. Jeg skulle selv kæmpe mig lidt igennem og kan stort set ikke huske noget fra sæson 2. Men flot er den da.

    chandler7525-01-19 15:36

  • ★★★★0

    Jeg ligger på 6 af 6 for første sæson, men ryger én ned til 5 for sæson 2, som jeg dog tror kunne bevæge sig opad ved gensyn, hvis jeg formår at fange hele kontinuiteten denne gang :)

    Bruce25-01-19 15:47

  • ★★★0

    IJeg ligger på 6 af 6 for første sæson, men ryger én ned til 5 for sæson 2, som jeg dog tror kunne bevæge sig opad ved gensyn, hvis jeg formår at fange hele kontinuiteten denne gang :)

    Ned til 5! Det tror jeg så godt lige jeg kan holde ud :)

    Det synes jeg desværre ikke, at den gør. Jeg skulle selv kæmpe mig lidt igennem og kan stort set ikke huske noget fra sæson 2. Men flot er den da.

    okay. Tja jeg skal se den, så må jeg håbe at den virker for mig. Glæder mig til at høre titelmelodien igen til ukendte afsnit - det giver en god stemning :)

    Gormanden25-01-19 19:20

  • ★★★★★0

    Meh.

    Lars!25-01-19 20:21

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen