Brugeranmeldelse: Inception

Sindssyg fed og tankevækkende film overall, der har nyskabende idéer og tanker.

Genser Nolan-film i disse dage, og turen var kommet til "Inception". Det var efterhånden nogle år siden, jeg sidst havde set den, så det var noget af en oplevelse at vende tilbage til.

Jeg synes, filmen har åbenlyse kvaliteter såsom involverende og innovativ historiefortælling, håndsværksmæssig overlegenhed, og generelt er filmen bare helt sin egen. Der er inspiration fra "The Matrix", Bond osv., men udførslen er Nolansk, hvilket giver filmen et særpræg.

Dog er jeg er langt mere forstående over for filmens generelle kritik end før, som i særdeleshed centrerer omkring for meget "forklaring" og tandløs action. Især snescenerne holder sig ikke ud og forekommer flade. Hallway-sekvenserne er til gengæld out of this world!

Se også: Afstemning: Bedste Christopher Nolan-film?

Filmen er fedest den første halve time, hvor man bliver kastet midt ind i handlingen og selv skal finde hoved og hale i det hele. Det er selvfølgelig nemt at være bagklog, når man har set filmen flere gange, men "forklaringselementerne" kan være årsag til – for mit vedkommende – at filmen mister noget af gensynsværdien. Især denne replik kammer over, synes jeg, hvor Ariadne spørger, og Cobb svarer: "Are you destroying those parts of his mind?" "... They're just projections." Hvor jeg efter premieren fandt disse forklaringer fascinerende, finder jeg dem nu lidt... kedelige.

Nok med dødbiderkritik. Sindssyg fed og tankevækkende film overall, der har nyskabende idéer og tanker, som uden tvivl har sat sit præg på blockbuster-genren. Det er også efterhånden en sjældenhed, at film af dette format kræver, at man "følger med". Men jeg skal være ærlig og indrømme, at "Inception" er blevet den Nolan-blockbuster, som jeg er begyndt at synes mindst om.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Inception

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

Inception

  • ★★★★★1

    Jeg havde en fest med den, første gang jeg så den, og kedede mig helt utrolig meget anden gang jeg så den - men nu er det mange år siden, så måske det snart er tid for et nyt gensyn. 

    Lars!29-01-19 11:06

  • ★★★★0

    Der er så meget godt i den, men også ting, der dræner tempoet. Jeg synes ‘forklaringerne’ virkede unaturlige om jeg så må sige. Jeg så en analyse af The Matrix engang, som blev rost for måden den integrerede exposition på. Det kan nogle gange være en del af legen. Men sys generelt blockbusters er lidt slemme til at forklare sig og oversovse tingene verbalt. Det er oftest den nemmeste måde at komme fra a til b på. Og kedeligst. Kan huske første halve time af Wonder Woman var en lang smøre om den verden via voice over. Zzz. 

    Babo29-01-19 11:19

  • ★★★★★★1

    Jeg havde en fest med den, første gang jeg så den, og kedede mig helt utrolig meget anden gang jeg så den - men nu er det mange år siden, så måske det snart er tid for et nyt gensyn. 

    Det er også tæt på min oplevelse. 

    T. Nielsen29-01-19 14:28

  • 0

    Haha, troede sgu ikke den ville blive udvalgt. :) Jeg føler, at der stadig er bred enighed om, at Inception er blandt Nolans bedste film. Googlede mig til et par top 10 Nolan-film lister på nettet, og den er næsten altid top 3. Omvendt er Interstellar og Dunkirk enten i toppen eller på bunden. Der kan man tale om noget der deler vandene. 

    IK29-01-19 18:37

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen