Forum - Forum-tråd: Heads-up - go'e filmtilbud mv.

Heads-up - go'e filmtilbud mv.

  • ★★★★1

    Shout Factory har annonceret, at Frank Tuttles fremragende film noir/spion-thriller This Gun For Hire (med Alan Ladd og Veronica Lake i hovedrollerne) udkommer på BD 9 April. Filmen er også interessant at se fordi, at den meget tydeligt afslører, at Jean-Pierre Melville har stjålet med arme og ben fra "This Gun For Hire" både hvad angår karaktertræk og plot til sin egen klassiker "Le Samurai". Bliver spændende at se hvad Shout Factory smider på af ekstramateriale. 

    www.blu-ray.com/news/

    Warner Archive har desuden Michael Ciminos Year of the Dragon på vej i Februar i en helt ny remaster. Udgivelserne fra Warner Archive er i øvrigt kodefri. 

    www.blu-ray.com/news/

    Og 18 Marts udgiver Eureka! Billy Willders herlige forvekslingskomedie Irma La Douce, ligeledes i en nyrestaureret version. Yay! :)

    www.blu-ray.com/news/

    Herligt. Var liiiiige ved at købe Irma La Douce i går. Nu venter jeg :)

    Bruce24-01-19 21:05

  • ★★★★0

    Lidt nyt:

    1) Arrow er åbenbart løbet ind i problemer med deres udgave af spaghetti-klassikeren Django. Den skulle være udkommet i USA, men blev trukket fra forhandlerne før release, selvom enkelte nåede at sende deres eksemplarer ud til få heldige købere. 

    Øjensynligt er der strid om rettighederne. Arrow har formentligt købt en licens fra den italienske rettighedshaver, men Blue Underground, der oprindeligt udgav filmen på dvd og BD i USA, har tilsyneladende gjort gældende, at de stadigvæk ejer de amerikanske rettigheder til filmen. 

    Det ville ikke være første gang, at italienske rettighedshavere laver det nummer. Arrow løb som bekendt ind i et lignende problem forrige år med deres Blood and Black Lace, hvor det pludseligt viste sig, at VCI stadigvæk ejede rettighederne i USA. Og først efter langvarige forhandlinger kunne Arrow sende deres version på markedet i Amerika. 

    Vi så også det samme med på dvd med Blue Undergrounds og Shriek Show, der endte med begge at sende hver deres version af Zombi 2 på markedet nogenlunde samtidigt.

    Foreløbigt er der ikke noget, der tyder på, at parterne er ved at nå til enighed - en skam, for de få anmeldelser, der findes af Arrows udgave, viser, at det er en meget flot udgave.

    2) Scream fortsætter deres Hammer-udgivelser og har annonceret HK/ Hammer co-produktionen The Legend of the 7 Golden Vampires til april. Dermed er alle Hammers Dracula-film tilgængelige i HD.  

    3) Og for at blive hos den klassiske horror, så har Scream også annonceret en Boris Karloff/ Bela Lugosi Collection, der samler fire ældre horror-produktioner uden for de kendte serier, bl.a. de kendte The Raven og The Black Cat. Den måske bedste og mest kendte, The Murders at Rue Morgue, er dog fraværende, så det spekuleres i, om den udkommer selvstændigt senere, eller om et andet selskab, fx Kino Lorber, sidder på titlen. 

    4) Arrow er også løbet ind i mindre problemer med deres kommende Sister Streetfighter Collection. Et "potentielt stødende" nøgenbillede af en mindreårig på en væg i baggrunden i en scene i Sister Streetfighter: Hanging by a Thread har gjort, at de har været nødt til at censurere den engelske release ved at reframe billedet for at undgå helt at klippe scenen ud. Den amerikanske udgave er stadigvæk ucensureret. 

    5) og Apropos Streetfighter, så har Scream Factory netop annonceret, at alle filmene i deres kommende The Streetfighter Collection (med Sonny Chiba) vil være komplette og ucensurerede og indeholde både de originale japanske lydspor og de amerikanske dubs. Den sidste film i serien følger oven i købet med i to versioner (den japanske og den amerikanske), fordi den amerikanske udgave i sin tid ikke bare blev klippet i enkelte scener, men helt redigeret om og derfor er en del anderledes end originalen. 

    6) Arrow har til gengæld været mere heldige med deres nye udgave af den japanske Ring (Ringu). Modsat nogle af de japanske horror-nyklassikere, de tidligere har udsendt på BD, så har de denne gang ikke bare ladet sig spise af med et gammelt transfer, men fået fat i en ny 4K-restaurering. Der ligger klip på YouTube, og det ser voldsomt godt ud i forhold til de gamle dvd-versioner. Kommer i april. 

    thomsen28-01-19 13:08

  • ★★★★★0

    Og så ser det ud til at Arrow udgiver en Jodorowsky-bokssæt med nye restaureringer af “Fando & Lis”, “El Topo” og “The Holy Mountain”.

    forum.blu-ray.com/showpost.php

    Kruse28-01-19 13:45

  • ★★★0

    Og så ser det ud til at Arrow udgiver en Jodorowsky-bokssæt med nye restaureringer af “Fando & Lis”, “El Topo” og “The Holy Mountain”.

    forum.blu-ray.com/showpost.php

    "El Topo" er ret interessant. "The Holy Mountain" er to timer, jeg aldrig får igen. :)

    Benway28-01-19 14:08

  • ★★★★0

    Aldrig har jeg kedet mig så meget som under de to film :) 

    Babo28-01-19 14:16

  • ★★★★★0

    "El Topo" er ret interessant. "The Holy Mountain" er to timer, jeg aldrig får igen. :)

    Jeg har det faktisk lige omvendt :)

    Kruse28-01-19 16:52

  • ★★★0

    Jeg har det faktisk lige omvendt :)

    Sjovt. :) Med den her slags film gælder det nok, at hvis de ikke har et eller andet element, der umiddelbart fænger en, så kan de føles som en frygtelig lang ørkenvandring. Jeg tror, jeg blev indfanget af, at "El Topo" umiddelbart ligner en b-western, og så pludselig fuldstændig skifter form mindst to gange.

    Men der var af en eller anden grund slet intet i "The Holy Mountain", der interesserede mig. Det var virkelig en skuffelse.

    Benway28-01-19 17:26

  • ★★★★0

    Jeg har stadigvæk dvd-boksen, som Anchor Bay udgav (stort set som deres svanesang). Men jeg tror faktisk aldrig, at jeg er kommet igennem det. 

    Jeg er ikke helt sikker på, at Jodorowsky er mig. :)

    thomsen29-01-19 21:55

  • ★★★★1

    Udover Jodorowsky-boksen fra Arrow så glemte jeg også en anden stor nyhed: Dawn of the Dead bliver endeligt genudgivet på BD. 

    Vi er sikkert en hel del horror-fans, der har savnet en ordentlig HD-udgave af George Romeros zombieklassiker. Det er ved at være mange år siden, at de sidste udgaver udgik fra markedet - og de var i forvejen baseret på 10-15 år gamle transfers fra dvd-æraen og ikke slet ikke i nærheden af, hvad formatet kan præstere i dag. Personligt har jeg derfor også ladet mig nøje med Anchor Bays tudsegamle boksudgave fra 00'erne, fordi det har været den eneste med alle tre udgaver. 

    For som mange jo ved, så findes Dawn of the Dead i hele tre forskellige versioner: Der er Romeros amerikanske biografudgave med såkaldt "biblioteksmusik". Der er den marginalt kortere, men mere tempofyldt europæisk biografudgave, klippet af co-producenten Dario Argento og med musik af Argentos hofkomponister Goblin og endeligt er der den såkaldte "Cannes-udgave" - den version der fik urpremiere ved festivalen i Cannes, og som er længere end de andre og indeholder elementer af begge. 

    Dawn of the Dead udkom godt nok på BD igen i en enkelte ikke-engelsksprogede lande sidste år - oven i købet i "komplette udgaver" med alle tre versioner. Men desværre var både de amerikanske biografudgaver og Cannes-versionener baserede på de samme gamle transfers som før. Kun den europæiske biografudgave var baseret på et nyt transfer, som dog hurtigt viste sig heller ikke at være optimalt.

    Den helt store hindring skulle i alle årene have været producenten Richard P. Rubenstein, der sidder hårdt på alle rettighederne i de engelsksprogede lande samt ligger inde med filmens originale negativ m.m..

    For nogle år siden fejlbedømte Rubenstein åbenbart fuldstændigt markedet og postede et anseeligt millionbeløb i en 3D-konvertering af filmen. Resultatet skulle se godt ud, men gassen var allerede så småt fuset af 3D-ballonen, da konverteringen var færdig, og der var ikke nogen videre interesse for resultatet. 3D-udgaven har siden kun spillet enkelte steder. 

    Rygterne vil vide, at Rubenstein i et forsøg på at få investeringen hjem igen endte med at tage alle sine film helt ud af markedet og kun ville sælge dem samlet for et urealistisk stort beløb - 6-7 cifre ... i Dollars vel og mærke. Derfor skulle ingen af de store spillere på markedet have været i stand til at indgå en aftale, selvom både Arrow, Scream Factory, Kino Lorber og mange andre skulle have forsøgt sig gennem årene. 

    Men nu er tiden åbenbart moden, eller også har Rubenstein blot indset, at han heller ikke bliver yngre. I hvert fald har det lille, britiske label Second Sight netop offentliggjort, at de har indgået en aftale med Rubensteins selskab om en ny BD-udgave af filmen, og at de har fået adgang til alle hans materialer.

    Den amerikanske biografudgave vil blive overført fra det originale negativ, mens de to andre versioner vil få nye transfers fra interpositiver (det bedste materiale, der eksisterer for dem). 

    Second Sight har levet en lidt anonym tilværelse som mini-label, men har på det seneste oppet sig med flotte udgaver af arthouse-film og -serier som Heimat og skabt opmærksomhed blandt horror-fans sidste år med deres vellykkede limited editions af bl.a. The Changeling og When a Stranger Calls.

    Second Sight har samtidigt også erhvervet rettighederne til Romeros vampyrfilm Martin, som vi også kan forvente på BD i år. 

    thomsen29-01-19 22:59

  • 1

    Det bliver altså spændende med den "Dawn of the Dead"-udgivelse. Den film vil jeg gerne eje på Blu Ray.

    Herrguth30-01-19 14:11

  • ★★★★★0

    @Thomsen -

    Det lyder rigtig fedt med en ny udgave af "Dawn of the Dead". Jeg nåede aldrig at få købt den udgave med de tre versioner fra Arrow i sin tid, men det var så held i uheld, da det jo så har været i nogle gamle transfers. 

    Jeg har "Dawn of the Dead"  stående på hylden i det gamle 4 disk DVD boxset fra Anchor Bay, som jeg egentlig holder meget af fordi, at det er ret fedt designet. Men jeg savner selvfølgelig også at have filmen i den absolut bedste kvalitet, så den kommende udgivelse fra Second Sight er også et must own for mit vedkommende.

    Der var også spændende at høre om baggrunden for hvorfor, at det har taget så lang tid med en ny udgivelse. Jeg kendte slet ikke til alt det bøvl med Rubenstein.

    NightHawk30-01-19 14:45

  • ★★★★1

    Så er der nyt om Second Sights kommende udgivelse af Dawn of the Dead: 

    Dawn of The Dead is set to be released as a 4K Ultra HD Blu-ray with HDR and will feature George A Romero’s Original, Unrated US Theatrical Release Cut (2:07), Romero’s Pre-US Release Cannes Cut (2:17) and the foreign edition edited by Dario Argento. There will also be a standard Blu-ray together with a Blu-ray release of Martin.

    The scanning, colour grading and restoration of both films will be managed by Final Frame under the supervision of Director of Photography Michael Gornick.
    The mastering and encoding will be handled by one of the entertainment technology industry’s most experienced specialists, David Mackenzie of Fidelity in Motion.

    Slated for release late summer 2019, complete with brand new special features and more, Second Sight Films will announce further news via its social media channels.

    thomsen 8-02-19 16:52

  • ★★★★★0

    Det lyder jo fremragende, Thomsen. Jeg ser meget frem til denne udgivelse. :)

    NightHawk 8-02-19 17:39

  • ★★★0

    Gräns udkommer i Sverige på tirsdag (med danske tekster på BD'en). Nogen der kender en god svensk forhandler der sender til Danmark?

    Steffan Rasmussen10-02-19 21:53

  • ★★0

    Påskeudsalg på Arrow, der kører fra i dag og til den 24.

    Vær dog opmærksom på, at det er for "members only" og man derfor skal være oprettet som bruger (gratis) samt være logget ind, før man rent faktisk kan se og få rabatterne. :) 

    Mikkel Abel17-04-19 19:39

  • ★★★★0

    Kino udgiver Lost Highway på BD i USA den 25/6.

    Det kommer som en pæn stor overraskelse, for de fleste havde nok forventet, at Criterion ville hapse den - ikke mindst fordi de har et godt samarbejde med instruktøren i forvejen og har udgivet både Eraserhead, Mulholland Drive, Fire Walk With Me og senest Blue Velvet.

    Kino har udtalt, at de har forsøgt at kontakte David Lynch, men ikke noget om det lykkedes, og eftersom de hverken er til at hugge eller stikke i, hvad angår transferet, så forventer de fleste, at det formentligt blot bliver den samme, gamle overførsel, der er brugt andre steder.

    Det er en stor skam, for stort set alle andre udgivelser både på BD og dvd lider af dårlig komprimering og at være alt for lyse. Den eneste udgave, der ser ud, som filmen rent faktisk gør på 35mm, er den gamle amerikanske dvd fra Focus Features. Paradoksalt nok er det også den dvd, der har fået flest hug gennem årene blandt lægfolk, fordi den netop er meget mørk. Men sådan ser filmen nu engang ud!

    Til gengæld har Kino lovet noget ekstramateriale. Men filmskribenten Tim Lucas, der bl.a. er kendt for sin bog om Mario Bava og for gennem mere end 20 år at have udgivet det legendariske genrefilmblad Video Watchdog, har netop skrevet på sin Facebook, at den del er aflyst!

    Han havde indtalt et nyt kommentarspor, og der skulle også være lavet helt nye interviews. Men filmselskabet, der ejer rettighederne, har henvendt sig til Kino og sagt, at de har opdaget, at deres gamle kontrakt med Lynch forbyder nogen form for ekstrameriale til filmen.

    Det er endnu en grund til, at folk forventer, at det bliver det mere end ti år gamle transfer, for tilbage i 00'erne var Lynch ganske rigtigt stor modstander af ekstramateriale. Nogle kan sikkert huske, hvordan nogle af hans film endda blevet udgivet uden chapter stops efter hans ønske. 

    Men Lynch er i dag et andet sted, hvilket jo kan ses af bl.a. de udgivelser af hans film, som Criterion har udgivet de senere år, og den store Twin Peaks-boks, der også kom for ikke så længe siden. De er alle proppet med ekstramateriale. 

    Så folk gætter på, at Kino formentligt ikke har fået fat i instruktøren (og onde tunger siger, at kender man dem ret, så har de sikkert heller ikke prøvet alt for seriøst). 

    Med en udgivelsedato, der kun ligger to måneder væk, så skal der i hvert fald et lille mirakel til, hvis noget skal ændre sig. :/

    thomsen19-04-19 12:26

  • ★★★★★★0

    Man kan købe Game of Thrones billigt her ;)

    www.moovy.dk/forum/bland-selv/Saelges-Game-of-Thrones-Saeson-1-7-pa-Blu-Ray

    Guldager19-04-19 12:41

  • ★★★★★0

    Man kan købe Game of Thrones billigt her ;)

    www.moovy.dk/forum/bland-selv/Saelges-Game-of-Thrones-Saeson-1-7-pa-Blu-Ray

    Det er vildt, at du ikke har fået solgt sæson 1-7 på BD endnu til den pris. Havde jeg ikke allerede serien stående på hylden i forvejen, havde jeg slået til med det samme. :) 

    NightHawk19-04-19 13:27

  • ★★★★★0

    Dem der kunne være interesseret i at købe dem, ventet vel til den sidste sæson er udkommet for at købe en samlet boks.

    Kruse19-04-19 14:22

  • 0

    Kino udgiver Lost Highway på BD i USA den 25/6.

    Det kommer som en pæn stor overraskelse, for de fleste havde nok forventet, at Criterion ville hapse den - ikke mindst fordi de har et godt samarbejde med instruktøren i forvejen og har udgivet både Eraserhead, Mulholland Drive, Fire Walk With Me og senest Blue Velvet.

    Kino har udtalt, at de har forsøgt at kontakte David Lynch, men ikke noget om det lykkedes, og eftersom de hverken er til at hugge eller stikke i, hvad angår transferet, så forventer de fleste, at det formentligt blot bliver den samme, gamle overførsel, der er brugt andre steder.

    Det er en stor skam, for stort set alle andre udgivelser både på BD og dvd lider af dårlig komprimering og at være alt for lyse. Den eneste udgave, der ser ud, som filmen rent faktisk gør på 35mm, er den gamle amerikanske dvd fra Focus Features. Paradoksalt nok er det også den dvd, der har fået flest hug gennem årene blandt lægfolk, fordi den netop er meget mørk. Men sådan ser filmen nu engang ud!

    Til gengæld har Kino lovet noget ekstramateriale. Men filmskribenten Tim Lucas, der bl.a. er kendt for sin bog om Mario Bava og for gennem mere end 20 år at have udgivet det legendariske genrefilmblad Video Watchdog, har netop skrevet på sin Facebook, at den del er aflyst!

    Han havde indtalt et nyt kommentarspor, og der skulle også være lavet helt nye interviews. Men filmselskabet, der ejer rettighederne, har henvendt sig til Kino og sagt, at de har opdaget, at deres gamle kontrakt med Lynch forbyder nogen form for ekstrameriale til filmen.

    Det er endnu en grund til, at folk forventer, at det bliver det mere end ti år gamle transfer, for tilbage i 00'erne var Lynch ganske rigtigt stor modstander af ekstramateriale. Nogle kan sikkert huske, hvordan nogle af hans film endda blevet udgivet uden chapter stops efter hans ønske. 

    Men Lynch er i dag et andet sted, hvilket jo kan ses af bl.a. de udgivelser af hans film, som Criterion har udgivet de senere år, og den store Twin Peaks-boks, der også kom for ikke så længe siden. De er alle proppet med ekstramateriale. 

    Så folk gætter på, at Kino formentligt ikke har fået fat i instruktøren (og onde tunger siger, at kender man dem ret, så har de sikkert heller ikke prøvet alt for seriøst). 

    Med en udgivelsedato, der kun ligger to måneder væk, så skal der i hvert fald et lille mirakel til, hvis noget skal ændre sig. :/

    Det er vældig spændende; Lost Highway fortjener sit grusomme, grusomme mørke, så trist hvis filmen får en slatten restaurering. Ud fra din tekst, har jeg selv kun set den for lyse udgave.

    Men jeg er da ret nysgerrig på, hvorfor filmen har fået så dårlig en behandling til at begynde med. Efter mit seneste gensyn, finder jeg filmen formidabel (det bliver vanskeligere og vanskeligere at have én yndlingslynch) og jeg ville tro, der var flere, som havde lyst til at give filmen den udgivelse, den fortjener? Ligesom jeg ville tro, Lynch var mere interesseret i at filmen fik en anstændig udgivelse - men det er nok svært at vide sig sikker på noget i filmbranchen... Ved du, hvordan kvaliteten af Criterions seneste Lynch-udgivelser har været?

    Muldgraver19-04-19 18:24

  • ★★★★0

    Muldgraver --> Jeg fulgte ikke rigtigt med, da Fire Walk With Me udkom (jeg har aldrig rigtigt knyttet mig til den film).

    Criterions udgave af Mulholland Drive fik smæk for dårlig kompression for et par år siden, men heldigvis har Studio Canal udsendt en remastered udgave i UK sidste år, som fejer den af banen.

    Criterions seneste Lynch-udgivelse, Blue Velvet, har til gengæld fået rigtigt meget ros for at have et meget mere filmagtigt transfer end den gamle BD fra MGM, så den skal jeg helt sikker også have bestilt ved lejlighed. 

    Nu hvor jeg tænker over det, så kunne man jo godt forestille sig, at grunden til at Criterion ikke har nappet rettighederne til Lost Highway måske netop skal findes i, at Universal bliver ved med at henvise til den gamle kontrakt om, at der ikke må laves ekstramateriale til filmen. For Criterion er der jo ikke den helt store idé i at udgive noget, som de ikke må lave extras til. Det er velkendt, at de for en del år siden sagde nej til bl.a. Silence of the Lambs, fordi filmselskabet ikke ville lade dem lavet noget som helst nyt materiale (en situation der så åbenbart må have ændret sig, for Criterion udsendte den jo faktisk sidste år). 

    thomsen 3-05-19 13:52

  • ★★★★0

    Scream Factory var på besøg hos podcasten Brainwaves forleden. Blandt de ting, der blev sagt, var bl.a. at ...

    1) Scream håber at kunne genudsende deres Vincent Price Collection Vol. 1 senest næste år. Vol. 1 udgik (som den eneste) for flere år siden og har siden kostet en mindre formue på brugtmarkedet.

    Der går forskellige historier om årsagen - nogle siger, at et andet firma havde gaflet rettighederne til The Masque of the Red Death, andre at de engelske rettighedshavere til Witchfinder General protesterede, fordi MGM reelt kun ejede rettighederne til den omredigerede, amerikanske version.

    Hvad end der er sandt, så ser det nu håbefuldt ud.

    Jeg droppede selv at købe den i sin tid, fordi jeg købte Arrows dejlige Vincent Price-boks i stedet. Men jeg har da ærgret mig over, at jeg ikke slog til alligevel, for Screams samling har noget ret unikt ekstramateriale samt bl.a. netop The Masque of the Red Death, der pt. ikke længere kan fås på BD noget sted. Så hvis den bliver genudsendt, så hopper jeg på. 

    2) Scream har ingen planer om at udsende 4K UHD BD. De ville rigtigt gerne og er selv fans, men de kan simpelthen ikke få økonomien til at gå op.

    De nævnte som eksempel, at Kino snart udsender Hannibal som deres første UHD BD, og at de er så utilfredse med forudbestillingerne, at de foreløbigt har droppet den næste UHD BD-udgivelse. 

    Omkostningerne er stadigvæk for store for indie-labels - og det skal også ses i lyset af, at de store studier dumper priserne. Alien er fx lige sendt ud som UHD BD til kun $15 - en pris som de mindre labels umuligt kan konkurrere med og som gør deres prissætning ukonkurrencedygtig. 

    3) De har i mange år forsøgt at få fingre i de klassiske B-film, som Susan Hart ejer rettighederne til (bl.a. I Was a Teenage Werewolf og I Was a Teenage Frankenstein). Men med Screams ord, så tror Fru Hart, at hun befinder sig i 1980. M.a.o. hun vil stadigvæk have en formue for filmene, og det kommer nok ikke til at ændre sig, så længe hun lever. 

    Ifølge en post på blu-ray.com, så er det den notoriske filmsamler Wade Williams, der fungerer som hendes rådgiver, og han er selv kendt for at sidde hårdt på rettigheder, negativer og fantastiske prints til en del af 1940-1960'ernes savnede kultklassikere (han skulle bl.a. sidde på en flot "fine grain master" til den fremragende film noir Detour, som Criterion måtte droppe at anvende til deres nylige BD-udgivelse, fordi han simpelthen er for svær/ for dyr at arbejde sammen med). 

    4) Der kommer masser af Hammer-film hele resten af året. Der blev tilsyneladende ikke spurgt specifikt til The Curse of Frankenstein, men man har jo lov at håbe. 

    5) Fade to Black, en af de store, manglende slasher-film, er stadigvæk ikke til at få fat på, fordi rettighedshaveren tilsyneladende er helt uden interesse for filmen. 

    (Kopieret fra blu-ray.com)


    thomsen 3-05-19 14:29

  • ★★1

    Elsker de der indlæg, thomsen. Stop aldrig! :) 

    Mikkel Abel 3-05-19 16:32

  • ★★★★★1

    Elsker de der indlæg, thomsen. Stop aldrig! :) 

    Hørt! :)

    Kruse 3-05-19 16:55

  • ★★★★★★1

    Elsker de der indlæg, thomsen. Stop aldrig! :) 

    Åh ja!

    T. Nielsen 3-05-19 17:42

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen