Liam Neeson efter racisme-udtalelser - rød løber-premiere aflyst

Liam Neesons udtalelser om, at han ville slå et "sort svin" ihjel, har nu fået konsekvenser.

Liam Neeson er kommet i vælten efter nogle udtalelser i forbindelse med en pressetur på hans seneste projekt, "Cold Pursuit" – en hævnfilm, hvor hans karakter jagter sin søns mordere.

Her fortalte den irske skuespiller, at en af hans veninder for næsten 40 år siden var blevet voldtaget, og at gerningsmanden havde været sort. Som reaktion gik Neeson rundt med et koben i håbet om at støde på én, der ville provokere ham.

Ifølge The Independent fortalte skuepilleren, at: "Jeg skammer mig over at sige det, og jeg gjorde det i måske en uge – og håbede på, at [laver citater i luften med fingrene] et 'sort svin' ville komme ud af en pub og af en eller anden grund begynde et slagsmål. Så jeg kunne slå ham ihjel."

Fik hjælp hos en præst

Neeson har senere uddybet, at han blev chokeret over sin reaktion og opsøgte hjælp hos en præst, som hørte hans skriftemål.

Ifølge skuespilleren ville han have haft samme reaktion, hvis hans veninde var blevet voldtaget af en irlænder, skotte, brite eller litauer, og at han håber, at hans historie kan få folk til at tale mere åbent om racisme.

Indtil videre har en konsekvens af hans udtalelser dog været, at premieren med rød løber i New York er blevet droppet. Filmen vil efter planen dog fortsat få normal premiere.

Kommentarer

Liam Neeson efter racisme-udtalelser - rød løber-premiere aflyst

  • 0

    Det var med vilje, at jeg skrev racisme-udtalelser og ikke racistiske udtalelser.

    Helt fair, den læste jeg ikke godt nok, beklager.

    Muldgraver17-02-19 09:57

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen