Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Har min ismaskine i gang for 2.gang. Første gang var en normal Chokolade-flødeis, nu er det en bananchoko-yoghurt is. Begge fra bogen Heibergs is.

    Det er en Wilfa Icm-c15, som også er nævnt i opskriftsbogen (købte maskine før bog, så jeg var ikke klar over det på forhånd). Den koster normalt 2500 kr, men havde sagt til mig selv, at hvis den kom under 1500 kr, ville jeg købe den, og fandt den til 1200 kr

    Guldager10-02-19 15:47

  • ★★★★★★0

    Er ved at varme rester af Brændende Kærlighed fra i aftes. Det skal overpøses med hakkede rødbeder. Rotterne er puttet, så nu vil jeg tage mig lidt kvalitetstid.

    Så lige Michelinuddelingen. Gad godt at have råd til at prøve den slags mad. Som kok ser man jo op til forskellige kokke, men det er sgu egentligt lidt latterligt, når man aldrig har smagt deres mad. Synes fx helt vildt godt om Kastberg, men han kunne servere en lort rullet i lakrids med trøffel og æselrøvhul, og jeg ville aldrig have en chance for at smage lorten...

    davenport18-02-19 20:35

  • ★★★★0

    Læg 100kr til side om måneden og så har du råd til den store menu ved de fleste 1 og 2 stjernede om under to år. Det er det hele værd! Skær. Eventuelt vin-menuen væk, så kan du komme ret langt for 1000-1500kr.

    Der er kæmpe forskel fra restaurant til restaurant, så sæt dig ind i hvad du gerne vil opleve inde du vælger restaurant. 

    Jeg har ikke været på så mange Michelin restauranter, men jeg har da været på fire 2-stjernede og to 1-stjernede (og Mielcke og Hurtigkarl, der burde have mindst to stjerner!), og alle besøg har været alle pengene værd. Mange af besøgene er jo også helaftensforestillinger, så det giver fint mening at priserne er lidt høje.

    dyg18-02-19 21:06

  • ★★★★★★0

    Nå, koster det ikke mer´? Så er det jo ikke et problem. Så er det jo bare transporten vi lige skal kalkulere med :D 

    davenport18-02-19 23:58

  • ★★★★0

    Det dyreste jeg har prøvet var omkring 3800 ved Kadeau. Det var incl et glas bobler først, den fulde vinmenu, kaffe og petit four, og to skarpe. Maden alene var omkring 1800

    dyg19-02-19 05:36

  • ★★★★0

    Ellers tag til Århus. Jeg havde en virkelig god oplevelse på Domestic (1-stjernet restaurant), og der koster deres 8 retters tasting menu kun 950kr (og der er et væld af snacks med udover de otte retter). Virkelig høj standard for en ret lav pris. 

    dyg19-02-19 05:41

  • ★★★★★★0

    Der er både en i Fredericia og Vejle :) - en stjerne hver. Men skal også have besøgt et par på et tidspunkt , men gider ikke bare fordi det er Michelin. Det klassiske franske siger mig ikke så meget f.eks.

    Jeg drikker ikke vin, så allerede der er prisen halveret. 

    Guldager19-02-19 10:08

  • ★★★★★★0

    Til alle jer madentusiaster, er der nogen der ved hvor man køber selvhævende mel henne, eller hvad gør man ellers? Jeg har sådan en lækker bagebog, men der er vildt mange opskrifter hvor de skriver selvhævende mel. Det må jeg erkende jeg ikke mindes at have set nogen steder?

    T. Nielsen25-02-19 14:26

  • ★★★★★1

    Til alle jer madentusiaster, er der nogen der ved hvor man køber selvhævende mel henne, eller hvad gør man ellers? Jeg har sådan en lækker bagebog, men der er vildt mange opskrifter hvor de skriver selvhævende mel. Det må jeg erkende jeg ikke mindes at have set nogen steder?

    Aldrig stødt på det selv, men det sku være ret så dyrt herhjemme at købe så vidt jeg kan læse mig til, men kan laves selv også ser det ud til, og jeg kan ikke se den store forskel, bagepulver og salt tilsættes vel opskrifter på bagværk uanset, hvad, så hvad grunden til den her sammensætning er noget særligt ?

    Link

    Elwood25-02-19 15:00

  • ★★★★1

    Jeg har lavet det selv de gange jeg skulle bruge det, ca. efter denne opskrift

    500 g hvedemel.

    5 tsk bagepulver

    1 tsk salt

    dyg25-02-19 15:09

  • ★★★★★★0

    Aldrig stødt på det selv, men det sku være ret så dyrt herhjemme at købe så vidt jeg kan læse mig til, men kan laves selv også ser det ud til, og jeg kan ikke se den store forskel, bagepulver og salt tilsættes vel opskrifter på bagværk uanset, hvad, så hvad grunden til den her sammensætning er noget særligt ?

    Link

    Det undrede også mig.

    T. Nielsen25-02-19 15:22

  • ★★★★★★0

    Jeg har lavet det selv de gange jeg skulle bruge det, ca. efter denne opskrift

    Fedt, tak. :)

    T. Nielsen25-02-19 15:23

  • ★★★★★0

    Jeg har lavet det selv de gange jeg skulle bruge det, ca. efter denne opskrift

    Hvor sjov præcis samme opskrift som den jeg fandt, blot ganget med 2.

    Elwood25-02-19 17:20

  • ★★★★0

    Hvor sjov præcis samme opskrift som den jeg fandt, blot ganget med 2.

    Jeg fandt den på Google da jeg skulle bruge den i sin tid, så det er nok ikke så mærkeligt :) 

    dyg25-02-19 18:35

  • 0

    [Slettet af admin.]

    Emmahelene16-03-19 17:30

  • ★★★★2

    Dejligt med lidt reklamespam her i weekenden, du rammer det helt rigtige publikum! 

    dyg16-03-19 16:52

  • ★★★★★★0

    Ej, hvad var det? Min OCD kan slet ikke magte det her...

    davenport16-03-19 17:45

  • ★★★★★★0

    Laver i øvrigt flæskesteg, og har lige tunet sovsen.

    davenport16-03-19 17:54

  • ★★★★0

    Reklame for en side med sammenligning af måltidskasser. 

    dyg16-03-19 18:56

  • ★★★★★★0

    Lavede en vegetarisk "brændende kærlighed", hvor topping bestod af løg, rødbede, pastinak og gulerod stegt med timian, soya og Balsamico Glace. Det blev fa'me godt!

    I morgen bliver det ovnfritter af kartofler og søde kartofler samt en squash-quinoabøf til.

    Onsdag er jeg alene med sønnike hele eftermiddagen og aftenen, så der bliver det pasta, pølser og ketchup :)

    Jeg vil spise mere vegetarisk, fordi bæredygtig. 

    Guldager25-03-19 18:47

  • ★★★★★★1

    I lørdags var jeg på Under Lindetræet i Odenses, om er lidt af en klassiker. Her kommer en form for anmeldelse :) - min telefon tager ikke gode billeder, men har linket til dem også.

    Under Lindetræet

    Under Lindetræet er en klassiker i odenseansk gastronomi, og er egentlig mest kendt for sin brunch, som jeg aldrig har prøvet. Den ligger i det gamle H.C. Andersen kvarter - lige overfor H.C. Andersens Hus - og byggen er fra 1771. Det er et helt enormt charmerende sted, der dog skuffede en anelse på madfronten prisen taget i betragtning.

    Vi ankommer til en meget venlig betjening, og tjenerne er hele vejen igen meget behagelige og opmærksomme. Vi får et menukort, og får forklaret lidt om deres menu. Det er egentlig meget simpelt: der er én menu, og så kan man tilkøbe 2 retter - en stenbiderrogn og ost - til. Vin drikker jeg ikke, hvilket altid giver mig lidt dårlig samvittighed, fordi jeg ved, at restauranter generelt ikke tjener så mange penge på deres mad alene. Men altså, jeg får vildt ondt i maven af det.

    Anyway...vi bestiller en stenbiderrognen til 125 kr (for 100 kr mere bliver det opgraderet til caviar) og så ellers bare vand.

    Først har de nogle snacks, som jeg desværre ikke billede af, men de bestod af en mozarella-creme, en lækker, syltet cherrytomat, en skål med reje og noget kød, jeg har glemt, hvad var, og en butterdejspakke med laks og noget røget snaks af en art. Kan ikke helt huske den, men det smagte fint.

    Derefter kom stenbiderrognen, og det var en meget simpel ret med hjemmerørt creme fraiche, finthakket rødløg og en utrolig lækker vaffel. Jeg ved ikke helt, om det var 125 kr værd, men det smagte godt. Og før nogen brokker sig over, at kokken har lagt vaflen udover kanten, så er det mig, der har gjort det - den blev serveret ved siden af: Billede 1

    Næste ret var havtaskehale med jomfruhummervinaigrette og nogle brunoise af selleri, og det var lidt af en skuffelse. Det er ikke stærke smage, men derfor må den gerne smage af noget. Billede 2

    Brødet, der kom løbende, var utrolig lækkert brød bagt i andefedt og med ramsløgsmør og friskost til.

    Næste ret var en lille grøntsagsret, der smagte bedre end den ser ud. Hvid asparges med brunet smør og en anelse skorzonerødder. Jeg har ikke smagt skorzonerødder før, men jeg tænker, at de skal smage af noget...det gjorde de ikke her. Men ellers var det en god, lille forret. Billede 3

    Så blev det tid til en hovedret, som også var fin nok, men alligevel en smule utilfredsstillende. Det var kalvefilet vilket om oksehale med morkler, grønt og sauce til. Det var første gang, jeg smagte morkler, så jeg har ingen ide om, om de var gode eller normale, men skidegodt, det smagte de. Kødet var under-saltet, men som der kan ses på billedet - fint steg. Der var kartofler med maltstøv til, som jeg ikke lige fik med på billedet. Billede 4

    Der kom en lille ganerenser, der bestod af panna cotta med citronsorbet drysset med en smule lakrids. Dejlig frisk.

    Desserten - og jeg er 100% en dessertmand - var den bedste af retterne. Dejlig ymersorbet og rabarbersorbet med en lækker rabarbermoisse. Det grøn-hvide snask er fløde skilt med en olie af citronverbena - fin fedme til det syrlige sorbet og den søde mousse og marengs. Lidt nærig med den hvide chokolade, men ellers en god afrunding. Billede 5

    Prisen blev 1385 kr. 545 for menu, 125 kr for stenbiderrogn og 45 kr for vand til bordet. Det er ikke en afsindig pris, og vi følte os ikke snydt, men jeg havde forventet lidt mere smag. Generelt tilberedning var rigtig god, det var tilsmagningen, der var lidt mangefuld. Betjeningen var fin, og vi kunne ikke mærke den store forskel på, da vi kom, hvor vi var 4, og da restauranten var fyldt efter 45 minutter. 

    4/6

    Næste besøg - forhåbentlig i juli - bliver enten Pasfall eller The Balcony

    Guldager 6-05-19 20:31

  • ★★★★★★0

    Tak :) 

    davenport 6-05-19 21:12

  • ★★★★★★0

    Nå...tog en dyr beslutning...bestilte bord på The Balcony, hvor 15 retter koster 998 kr. Ringede til svigerforældrene, og de kunne godt passe sønnike. Så bliver min nye job og min afsluttede studie fejret ordentligt :)

    Guldager 6-05-19 21:23

  • ★★★★★★0

    Havde en veninde på besøg i dag. Hun spiste med, og jeg lavede pariserbøf. Det havde hun aldrig hørt om før?? Hun kunne ret godt lide det :D 

    davenport12-05-19 21:21

  • ★★★★★★1

    Har lige prøvet at "wokke", og det gik ganske fint. Alle grøntsager var skåret på forhånd, og der var olie og hønsebouillon ved siden af. Der var ikke så mange grøntsager, for var lidt doven: løg, citrongræs, ingefær, chili og peberfrugt samt fine strimler af kylling og teryiakisauce. 

    Den var ikke helt varm nok i starten, men ellers blev det godt.

    Guldager15-05-19 18:38

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen