Anmeldelse: Fifty Shades of Black

Anstrengte miner, pinlig stilhed. I biografmørket er det sjældent, at panikinducerende akavethed presser et garvet publikum, såsom den danske filmpresse, ud på kanten af sæderne i mental fosterstilling. Alligevel er der et klang af déjà vu. Samme stemning sænkede sig som et kvælende tæppe ved sidste års pressevisning af den husmor-erotiske "Fifty Shades of Grey". Parodien over samme film, "Fifty Shades of Black", når samme abnormt savlende bundniveau.

Har du allerede set "Fifty Shades of Grey", er der for så vidt ingen grund til at se "Fifty Shades of Black". Selvom sidstnævnte er en spoof over førstnævnte, er det umuligt at pege på, hvilken af de to film som er mindst sjov. Rigmand/lommetyv/biltyv/ex-stripper Christian Black (spoof-kongen Marlon Wayans) er lidt af et mysterie. Udover at karrierevalgene ikke rigtigt giver mening, keder han sig gevaldigt. Måske derfor vælger han at forføre den generte universitetsstuderende Hannah (Kali Hawk) - og ikke nok med det; hun indføres i et mørkere univers, hvor piskesmæld er den gennemtrængende lyd af forbudt erotik.      

Dette er en ikke-film. "Fifty Shades of Black" er en komplet intetsigende parodi over en lige så intetsigende flødebolle-erotisk og kalkuleret lægeroman for forsømte parforhold, der ikke har fantasi til selv at redde deres røvsyge sexliv og derfor må leve gennem smålumre tabooiserede prinsessedrømme. Intet formildende kan siges om de to film. Det er dog vitterligt overraskende, at parodien ikke magter at være blot en smule humoristisk - der er ellers rigeligt at tage fat i, uden at alting nødvendigvis behøver at være under bæltestedet.

Som så mange andre spoofs tager "Fifty Shades of Black" sig kærligt af flere film. Selvom smilebåndet i et nanosekund næsten når halvvejs i forsøget på at presse et overbærende smil frem over referencer til "Magic Mike" og "Whiplash", bliver der aldrig grund til at fuldbyrde tandsmilet. Spidsfindig komik har naturligvis aldrig været målsætningen, og mindre kan også gøre det. Den røde tråd bryder dog allerede fra start sammen i usammenhængende sketches og stereotypiske klichéer om sorte kønsdele; værst er dog, at filmen er så ualmindelig kedsommelig, at selv de mest absurde optrin udtømmes for saft og kraft på få sekunder.         

Marlon Wayans, der trods alt var med i en af 90'ernes bedste spoofs med "Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood" og viste et opsigtsvækkende skuespillertalent i Darren Aronofskys mesterlige "Requiem for a Dream", gør med sit gummiansigt og fysiske komik nu, hvad han kan. Og det er svært ikke at have blot en smule sympati med den 43-årige komiker, der taber en umulig kamp med filmens elendige instruktion og gennemhullede plot.  

"Fifty Shades of Black" er som nyere spoofs er flest - en stinker af rang, der ovenikøbet muligvis er værre end sidste års værste film. Uanset hvor politisk ukorrekt og bevidst barnligt det hele er iscenesat, bliver det aldrig morsomt eller underholdende - tværtimod. End ikke alverdens dildoer og piske kan udfylde filmens plothuller eller vække den slappeste historie til live.

Fifty Shades of Black

Kommentarer

Fifty Shades of Black

  • ★★★★★0

    Jeg tænker mere det er fordi de får filmene gratis til anmeldelse fra selskaberne, ellers sku de ud og købe dem selv.

    Elwood 5-02-16 11:35

  • ★★★★★2

    Hvem skulle ha' troet, at Fifty Shades of Black-tråden ville blive så aktiv ;) 

    Lars! 5-02-16 12:05

  • ★★★0

    #Bado - Johan skriver stadig, du tænker på Søren. ;) 
    Det er stadig ikke så simpelt "bare" at få skrevet artiklerne - de skriver ikke sig selv. Det tager tid, forarbejde og feedback at skrive gode artikler - og når det er ulønnet vil det for nogen ikke forpligte i samme grad, som hvis de fik penge for det de skriver. Eftersom der ingen økonomi er, er det ofte "noget for noget" på andre vilkår. Heriblandt at skribenterne får en "gratis" tur til pressevisning eller beholder den BD, som de anmelder. Det er ikke et tag selv bord, hvor vi får hvad vi peger på - særligt ikke når vi ikke engang har et år på bagen endnu. Derudover er der det bagvedliggende redaktionelle arbejde, som får hjulene til at køre herinde, som redaktionen bruger en masse tid på - ved siden af jobs, studier, studiejobs osv - som ikke er at skrive ud på de sene nattetimer. It's a machine, baby!

    Og du er jo i din gode ret til at synes det er noget skrammel vi anmelder - de synes anmelderne indimellem også, og så får det en dårlig anmeldelse med på vejen -men igen, så anmelder vi det som vi modtager af de danske distributørere. Flere af de film der er kommet i november,  december og januar er jo også sommer-blockbusternes, hvor kvaliteten altid kan diskuteres. :) 

    #davenport - Der er en længere forklaring og der er flere perspektiver - men Elwood er inde på noget. Distributørerne sender film ud som vi anmelder - hvilket vi som site uden økonomiske midler er afhængig af, da det er "gratis" i den forstand at de får omtalen, i form af dækning og omtale af filmen. Eftersom at eksempelvis amerikanske titler ofte bliver frigivet tidligere i UK og USA, men senere kommer til Danmark, ville vi blive upopulære mht at anmelder de ikke-danske udgaver. Vores eksterne samarbejdspartnere, som bl.a. distributørerne og PR bureauerne, giver os adgang til deres film for at få eksponering - og får de ikke den (i forbindelse med deres egne planlagte kampagner og aktuelle udgivelser), sender de ikke noget eller giver os lov til at komme til pressevisningerne. Hvis en anmelder har set en film til en festival seks måneder før en planlagt premiere, må vi ikke skrive en anmeldelse af den før eksempelvis. Derfor må bioanmeldelser heller ikke komme online før premieredagen, medmindre der er aftalt andet. Mht. rettigheder er det et helvede, som man ikke skal træde ud i for dybt vand med - særligt de amerikanske filmselskaber er ekstremt regelret.    

    Dolphinfriendly 5-02-16 12:51

  • ★★★★★★0

    Ok, vildt nok!

    Hvad er tankerne på "fremtidssikring" ifa steamingtjenesterne, der nok kommer til at overtage mere og mere? Der går selvfølgelig en tid før fysiske medier uddør, men imo er det den vej det går. Ting skal vel stadig anmeldes, selvom de først rammer fx. Netflix? Og hvordan med anmeldelser af eksklusive serier som ikke vises i flowtv men kun på steaming? Gir det mening? :)

    davenport 5-02-16 12:54

  • ★★★0

    Det giver fint mening. :)

    Vi er igang med at snakke med streamningtjenesterne, X-Files var gennem Viaplay eksempelvis. Vi ville gerne have mere fokus på serier - men det tager det længere tid at se, ergo også at anmelde.

    Dolphinfriendly 5-02-16 13:01

  • ★★★★0

    Nicki; 

    Det er jeg såmænd med på og jeg har også undret mig over hvorfor Søren ikke var ombord. Men Johan skrev også i sin tid om flere ældre klassikere, på filmz. Men igen, nu du er inde på rettigheder og alt det, så falder mine forslag lidt til jorden, hvis det er så besværligt. Nuvel, jeg ville gøre det af lyst og ikke "noget for noget". 

    I kom jo straks med en fremragende anmeldelse til 45 år. Det var en film jeg netop havde lidt i tankerne da jeg opdagede den for noget tid siden. Mere af dem :)

    Babo 5-02-16 13:03

  • ★★★0

    Søren har desværre ikke tid til at være med indover Moovy for øjeblikket, ellers var han meget velkommen. :)


    Og igen, du er velkommen til at skrive for os - jeg er absolut til at tale med omkring idéer, så skriv endeligt.

    Dolphinfriendly 5-02-16 13:12

  • ★★★★0

    Babo: Vi har jo i øvrigt også bioanmeldt "45 år", hvis du ikke skulle have fået læst den.

    chandler75 5-02-16 13:24

  • ★★★★1

    Rasmus, det læste jeg og gav jer ros for det :)

    Babo 5-02-16 14:17

  • ★★★★0

    Babo: Ah OK, jeg troede, du mente dvd-anmeldelsen.

    chandler75 5-02-16 14:29

  • ★★★★0

    Det var faktisk dvd anmeldelsen jeg refererede til, da min kritik primært gik ud på dvd/BD udgivelser. Jeg har sikkert stødt på jeres bio anmeldelse af 45år, men kan være den røg i glemmebogen. I anmelder jo de biografpremiere I skal, det vil jeg såmænd ikke kritisere, I skal jo ramme bredt, hvis jeres koncept er sådan. 

    Babo 5-02-16 14:37

  • ★★0

    Er der en grund til at det sidste billede i anmeldelsen er fra "A Haunted House"? :)

    Michael Andersen 6-02-16 00:53

  • ★★★0

    Det er en fejl og nu rettet - det er svært at adskille Wayans-spoofs fra hinanden. :)

    Dolphinfriendly 6-02-16 17:41

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen