Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★0

    Det klogeste du har ‘gjort’ :)

    I know:D

    T. Nielsen 7-03-19 19:07

  • ★★★★★★1

    Meget enig. Det er er sgu en herlig monster-film, der åbenlyst er et stykke fra et mesterværk som "Jaws", men som alligevel er så underholdende, at den lægger sig lige i kølvandet på en lidt mindre klassiker som "Piranha". Effekterne er glimrende for sådan en type film og især med det budget den har, og skuespillet er bund solidt fra især Robert Forster, der altid leverer seværdige og gode præstationer. Også Henry Silva i rollen som storvildt-jægeren er herlig, dog mere i hans tilfælde grundet lettere teatralsk overspil. Men det der gør, at "Alligator" hæver sig over andre film i samme genrer er, som du også nævner, især John Sayles velskrevne manuskript.

    Man kan godt fornemme, at der i høj grad er tale om en mand med et stort talent for det skrevne. Og man så det samme i "Piranha", hvor John Sayles også formåede at forvandle en umiddelbart fjollet og kulørt præmis til en velskrevet og top undeholdende film, hvor der sågar var et par ganske interessante lag gemt i plottet om miljø-forurening og menneskets gudekompleks, der så i sidste ende viste sig som en karma-straf fra oven.

    Tak for anmeldelsen. :)

    Jeg skal i øvrigt lige høre lidt om, hvem denne Don er? Er det ham med bare tæer i sejlerskoene og en alligator ved navn Elvis. Eller er der tale om en helt anden Don? :) 

    Tak for fed respons Nighthawk! :) Dejligt du gider. 

    don er en snart gammel vel af hvem jeg fik filmen og det er altid ham jeg egentlig skriver om film til. Har vi snart gjort en del år.

    T. Nielsen 7-03-19 19:09

  • ★★★★1

    don er en snart gammel vel af hvem jeg fik filmen og det er altid ham jeg egentlig skriver om film til. Har vi snart gjort en del år.

    Tak fordi du deler her også - det er vi mange, der har glæde af :)

    chandler75 7-03-19 19:20

  • ★★★★★★0

    Tak fordi du deler her også - det er vi mange, der har glæde af :)

    Haha jamen selv tak eller det skal i ikke takke for. Det gør jeg med glæde og det er hyggeligt. don er som sagt en gammel ven, som jeg lærte at kende i starten af 00'erne tror jeg det var (er det korrekt babo?) via filmsiden Scope (han var siden forlover til mit bryllup) og efter at vi havde skrevet i en del år derinde, kørte jeg træt i det at skrive. Men han og jeg genoptog det via mail i en mindre målestok. For mig gik øvelsen der ud på hurtigt og kort at få fældet ned hvad jeg tænkte. 

    T. Nielsen 7-03-19 19:34

  • ★★★★0

    Ja det var ca der, ja. Don er..... en kærlig fyr ;)

    Babo 7-03-19 19:49

  • ★★0

    Har lige set Howling 2: Your Sister is a Werewolf (1985) og har vist fundet en ny topkandidat inden for so-bad-it's-good.

    Christopher Lee er komplet legendarisk og klippearbejdet er noget af det mest vanvittige - alene den afsluttende montagesekvens er noget af det sjoveste jeg har set på film meget længe.

    Instant classic! 

    Mikkel Abel 7-03-19 20:01

  • ★★★★★★0

    Don er..... en kærlig fyr

    Bestemt, men det ved du jo næsten bedre end jeg;-P

    T. Nielsen 7-03-19 20:14

  • ★★★★0

    Han bliver mere og mere interessant, ham Don... :)

    chandler75 7-03-19 20:18

  • ★★★★★★0

    Han bliver mere og mere interessant, ham Don... :)

    Han er uddannet manus-forfatter, hvilket så kun gør ham endnu mere spændende måske:)

    T. Nielsen 7-03-19 20:21

  • ★★★★0

    Han kan ikke skrive, men god til meget andet ;)

    Babo 7-03-19 21:10

  • ★★★★★★0

    Han kan ikke skrive, men god til meget andet ;)

    Han har dog trods alt været hyret og fået løn af alt lige fra DR til selskabet/folkene bag Vinterbrødre. Så lidt skrive kan han jo nok alligevel. Men leve af det alene, nej og så det jo godt han kan andet;) Hvad i så har lavet de to gange i har lånt min seng, rager ikke mig:D

    T. Nielsen 7-03-19 21:26

  • ★★★★0

    Ok, så lidt kan han skrive, men det er ikke hans force ;)

    Babo 7-03-19 21:35

  • ★★★★0

    Genså alle Ricky Gervais' Golden Globes optrædener.

    I guder hvor er han fremragende.

    Bruce 7-03-19 22:17

  • ★★★★★★0

    Ok, så lidt kan han skrive, men det er ikke hans force ;)

    La la la la:-*

    T. Nielsen 7-03-19 22:28

  • ★★★★★1

    Tak for fed respons Nighthawk! :) Dejligt du gider. 

    Det var så lidt. :)

    don er en snart gammel vel af hvem jeg fik filmen og det er altid ham jeg egentlig skriver om film til. Har vi snart gjort en del år.

    Ah, ok. Det lyder da rigtig hyggeligt. :)

    Det kunne nu have været ekstra fedt, hvis det havde været ham fra Miami. ;)

    NightHawk 7-03-19 23:49

  • ★★★★★★1

    Hard Target (1993)

     

    Hong Kong actionmester-instruktøren John Woo’s første amerikanske film, kan man vel i virkeligheden kun betegne som en skuffelse. Selv om den har flere af Woo’s kendetegn, så er det i hvert fald svært ikke mest at tænke på den som endnu en tvivlsom Jean-Claude Van Damme film.

    Historien om en gruppe mænd der bruger hjemløse som jagtbytte, er der som sådan intet galt med, hvor uoriginal den end virker og hvor ujævnt den end bliver fortalt.

    Der er også masser af opulente actionscener (et par stykker af dem lidt rigeligt popsmarte og komiske), med højt tempo og flotte slow motions sådan som det kendes fra flere af Woo’s bedste film. Så man kan godt blive underholdt, selv om det aldrig bliver hverken særligt spændende eller på andre måder kvalitativt nok til at man kan kalde filmen vellykket.

    Alt er måske heller ikke altid lige logisk og de strammer den rigeligt med scener hvor Van Damme slår en (tydelig kunstig) slange bevidstløs, eller måden han præsenteres på i en rolle er bare bliver for rå og pissesej. Det fremstår ret latterlig, mens hans olierede tyskerhår og stramme bukser for ham til at ligne en 80’er reklame for et bestemt buksemærke.

    Det sagt, så må min rating stå i skærende kontrast til selve anmeldelsen, for selv her mange år efter første tvivlsomme syn, føler jeg mig stadig herrens godt underholdt af hele balladen.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen 8-03-19 13:55

  • ★★★★★★0

    Det kunne nu have været ekstra fedt, hvis det havde været ham fra Miami

    Haha ja jo dondondon som vi kaldte ham. Men ham her er fra Sønderjylland. Det jo heller ikke helt dårligt;-P

    T. Nielsen 8-03-19 13:58

  • ★★★★★0

    Hard Target er en Van Damme film, der kun er vokset på mig med tiden. Var lidt skuffet da den udkom, men i dag hører den til blandt favoritterne.

    David Lund 8-03-19 13:58

  • ★★★★★★0

    Hard Target er en Van Damme film, der kun er vokset på mig med tiden. Var lidt skuffet da den udkom, men i dag hører den til blandt favoritterne.

    Jeg ratede den faktisk kun 5/10 oprindeligt (eller første gang jeg så ratede den, tilbage i 90'erne engang) og var faktisk skuffet. Men jeg må også bare erkende, at jeg både dengang og også nu rent faktisk føler mig godt underholdt alligevel. Så selv om jeg synes den har en del svagheder, så den nemt kan skydes ned som en dårlig film måske, så rater jeg den som jeg føler den.

    T. Nielsen 8-03-19 14:02

  • ★★★★0

    Åh, Hard Target. Jeg har sgu ikke set den i årevis. Tvivler på den tåler en prøve i dag, så måske skal jeg bare mindes de gode timer med den, dengang :) 

    Babo 8-03-19 15:05

  • ★★★★★★0

    Er det der udtrykket BAB-o-vi'c kommer fra? Altså mht. ham Don?

    davenport 8-03-19 16:54

  • ★★★★★★0

    True Detective (Sæson 3)

     

    Lige i begyndelsen af denne nye sæson af antologi krimiserien om politifolk og mord, fandt jeg det forstyrrende at handlingen kørte i 3 tidslinjer. Jo det var da interessant, men også lidt forstyrrende for indlevelsen at man hele tiden blev afbrudt følte jeg, for så at følge en ny periode mange år senere.

    Det sagt, så var samspillet mellem filmens to karakterer vedkommende og fængende. Dette krydret med gode replikker og fin spænding, så begyndte hele seriens kerne at smelte sammen, så man ikke længere følte sig forstyrret når historien knækkede midt i en scene.

    Hele stemningen er også ramt af en næsten konstant vellykket knugende tone, hvor man får en fornemmelse af noget dybere.

    Alt i alt vil jeg kalde denne tredje sæson, hvis ikke fremragende så tæt på. I hvert fald lige indtil sidste afsnit, hvor jeg synes folkene bag totalt klodset håndterer et forsøg på at forklare hvad det hele gik ud på og hvorfor. En gang exposition af værste skuffe og hvor forklaringen samtidig forekommer lige rigelig dum og ganske uinteressant. Det trak altså ned.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen10-03-19 10:48

  • ★★★★★★0

    Gone Baby Gone (2007)

     

    Stærk film med en tankevækkende og spændende historie, der både overbeviser som skæbnefortælling og som velfungerende thriller, om symbolsk at stikke hånden ind i et hvepsebo og ud over de mange stik, ikke få fat i andet end lort.

    Der stilles moralske spørgsmål til dilemmaet om at retfærdighed ikke altid er retfærdig. Derudover er den flot flot spillet og veliscenesat ned til mindste realistiske detalje.

    Sjældent har jeg set dysfunktionelle mennesker og familier beskrevet og skildret så skarpt og præcis som her i en Hollywood mainstreamfilm. En fantastisk instruktørdebut af Ben Affleck.

    På alle måder en tragisk og nedslående film.

     

    Bedømmelse: 8/10

    T. Nielsen10-03-19 10:57

  • ★★★★★★0

    The Light At The Edge Of The World (1971)

     

    Lettere brutal eventyrfilm om en gruppe ret så psykopatiske pirater, der invaderer en lille ø med et fyrtårn og går til angreb på dem der arbejder der.

    Filmen kan muligvis ses godt ses som en metafor over ensomhed, skyld og ondskab. Desværre fungerer den ikke helt perfekt, da den fortælles for svagt og der ganske enkelt sker for lidt.

    Den simple historie har dog et stort potentiale og er forholdsvis spændende og så rummer filmen en ubehagelig stemning.

    Yul Brynner er også fremragende som skurken Kongre, mens legendariske og alsidige Kirk Douglas er en anelse mere anonym som historiens protagonist. Hans karisma fornægter sig dog ikke.

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen10-03-19 11:06

  • ★★★★★★0

    2010 (1984)

     

    Efterfølgeren til Stanley Kubricks mesterværk “2001: A Space Odyssey” er ingenlunde så dyb, sær eller kunstnerisk ambitiøs som sin forgænger. Det fik da også en del til at svine den til ved premieren.

    Det mener jeg nu ikke er nødvendigt, for den er egentlig en ganske vellavet og sine steder gennemført science fiction-film med flotte effekter, solid spænding og udemærket skuespil.

    Den er konventionel i sin opbygning og som skrevet uden samme artistiske højder som sin forgænger, hvad den heller ikke forsøger at leve op til. Men derfor er instruktør Peter Hyam’s film også en helt anderledes science fiction-film end forgængeren.

    Af den grund er den også mere en efterfølger af navn, selv om den selvfølgelig tager tråden op efter første film, hvor en ekspedition sendes ud, for at undersøge hvad der gik galt på første tur til Jupiter.

    Historien præsenteres måske en anelse for langtrukken til min smag, men er absolut ikke uden kvaliteter, hvis man da et øjeblik kan glemme forgængeren.

    I øvrigt sjovt at se at Kubricks sterile design i første film gør, at den i dag flere steder virker noget mindre dateret i udseende end Peter Hyam’s tidstypiske, men noget nyere film.

    Filmen er også på flere måder blevet indhentet af tiden. For eksempel vidste man dengang i ‘84 ikke, at det Sovjetisk imperium ikke længere ville eksistere og at et samarbejde på rumfartssiden mellem Rusland og USA slet ikke er så usædvanligt endda. Her raser den kolde krig på fuld drøn og truer verden med atomkrig og heri ligger noget af filmens budskab også (som dog stadig desværre er aktuelt).

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen10-03-19 12:23

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen