Brugeranmeldelse: Leaving Neverland (2019)

Det billede af MJ, der tegnes, opridser en profil på et menneske, der manipulerer sig ind på familier.

Det kan være svært at vurdere denne fortælling, der hårdt og utvetydigt stempler Michael Jackson som pædofil. Som dokumentarfilm er den nok mere interessant og tragisk end egentlig god måske.

Selv om jeg aldrig har været fan af manden, så var det i hvert fald ikke svært at blive indfanget af de meget lange interviews med (påståede) ofre og deres familier. Interviews, der er så detaljerede, omfangsrige og komplekse, at det er svært at se andet, end at de må være sande langt hen ad vejen.

Hvis ikke, må det have krævet et ret velskrevet manus til dialoger og ret vilde og troværdige skuespilspræstationer af mennesker, der ikke er skuespillere. Også det billede af MJ, der tegnes, opridser en profil på et menneske, der manipulerer sig ind på familier à la sager, jeg kender personligt til.

Tillige er det en ret sober og usensationel måde, det hele præsenteres på. Man kan dog kritisere billedet for at være ensidigt, og det skal man måske også, uanset.

Sandheden, den kommer vi dog nok aldrig helt til at kende.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Leaving Neverland (2019)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

Leaving Neverland (2019)

  • ★★★★★0

    Nu har jeg set første del, og det slår mig hvor utrolig nøgternt historierne bliver fortalt. Hvor godt det hele også stemmer med alt mulig andet, man længe har vidst om Michael Jackson. Jeg er altså enig i at de virker meget troværdige. ... :(

    I første del havde jeg ellers mine tvivl. Det er først i anden del, at jeg tænkte, at det meste sgu nok er sandt.

    David Lund12-03-19 23:37

  • ★★★★★0

    I første del havde jeg ellers mine tvivl. Det er først i anden del, at jeg tænkte, at det meste sgu nok er sandt.

    Der er rigtig mange ting som giver mening. Selv om Culkin har benægtet, at der skete noget med ham (hvilket kan være sandt eller ikke), så passer hans beskrivelse af MJ med hvad disse 'ofre' beskriver ham som. At han var et stort barn selv - som nærmest forelskede sig i små drenge og nød deres uskyld. Når man så hører fx mock-interviewet på flyet, så er det virkelig som at høre nogen, som 'groomer' en unge. At de selv bliver knyttet til ham og ikke mærker hvor galt det er, er jo i sig selv noget, som bakker op om troværdigheden - altså noget de næppe havde opdigtet. Og så får jeg ingen vibes af usandhed, at kropssprog og hvad de fortæller ikke passer sammen. Nej, den har foreløbig omvendt mig. Utrolig trist historie. Skal se resten i aften, tror jeg.

    Lars!13-03-19 11:30

  • ★★★★★0

    Damn, vidste ikke at disse to havde forsvaret MJ i de gamle retssager. Ting faldt på plads nu. Tragisk. Sikke et dysfunktionelt retssystem. Virker son om der var virkelig dårlig håndtering af barnevidner, men det bør nok ikke overraske... 

    Lars!13-03-19 23:28

  • ★★★★★★0

    Så har du set det hele og hvad tænker du? Det samme næsten som Hr Lund og jeg?

    T. Nielsen13-03-19 23:33

  • ★★★★★0

    Jeg finder dem absolut troværdige. 

    Lars!14-03-19 08:03

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen