Forum - Forum-tråd: Den politiske tråd

Den politiske tråd

  • ★★★★0

    Kan i øvrigt anbefale denne debat med titlen "Happiness: Marxism vs. Capitalism", som blev livestreamet i nat fra Toronto.

    www.youtube.com/watch

    Det er professor og rockstar marxisten Slavoj Zizek fra Ljubljana versus Jordan Peterson. Nogle billetter blev solgt op mod kr. 10.000,- pr. stk.

    Bruce20-04-19 22:33

  • ★★★★★★0

    Stærkt skrevet Bruce!!!

    T. Nielsen20-04-19 22:36

  • ★★★★0

    Stærkt skrevet Bruce!!!

    Takker Thomas! :)

    Bruce20-04-19 22:51

  • ★★★★★1

    Mht. Paludan har flere af jer nævnt, at manden er intelligent. Nu har jeg ikke sat mig vanvittigt meget ind i sagen, da jeg har svært ved at tage hans provokationer særlig seriøst (hvis han gerne vil tages seriøst på et reflekterende plan, tænker jeg at han måske også havde benyttet andre metoder), men det kræver jo ikke særligt mange af de små grå at regne konsekvenserne ud. Dvs. at manden udmærket godt på forhånd vidste, at han ville sætte Danmark i brand og bruge uanede mængder af skattekroner på sit stunt. Det var nok en del af hans plan fra start af. Han har kun bidraget til et mere polariserende samfund, og startet en debat, hvor man nærmest enten skal tilhøre den yderste højrefløj eller venstrefløj, alt efter hvordan man betragter denne sag - og herude ser de fleste ofte ret meget ned på modparten.

    Om provokationen eller reaktionen er værst er altid svært at veje og vurdere, og faktisk heller ikke særlig nødvendigt, da de fleste af os nok godt kan se, at hvad der foregår her, ikke er særligt hensigtsmæssigt.

    Mht. ytringsfrihed vil jeg personligt til enhver tid lade Paludan tale for sin sag uden brok, men når han går mere metaforisk, aggressivt og provokerende til angreb på religiøse symboler, har jeg faktisk ikke skænket ham de store tanker før modangrebet og debatten herinde opstod. Eftersom vi allerede har konkluderet, at det ikke er fordi, at manden er dum, at han gør det, er der ret stor sandsynlighed for, at han er et ret negativt, ubehageligt og nedladende menneske. Den slags type plejer ikke være særligt interessante, når det kommer til stykket.

    Lige til sidst - jeg er ret sikker på, at de fleste biologer er ret enige om, at mennesket ikke er blevet klogere i årtusinder som helhed. At afstikkere mener at kunne dokumentere anderledes er selvfølgelig spændende, men personligt har jeg ret svært ved at tro på det. Hvis indavl skulle være et bevis for, at den muslimske verden er mindre kløgtig end den vestlige verden, tror jeg man glemmer at gribe sagen mere historisk an - husk på at vi som menneskerace har udviklet os fra få tusinder til flere milliarder på kort tid. Der er selvfølgelig en lang række flere faktorer, der spiller ind, men i sidste ende handler det nok mest om, hvilke teorier man selv synes lyder mest logiske.

    Og her blev der lige rettet lidt. For den måde vi måler intelligens på, handler naturligvis meget om at operere abstrakt og behandle den viden, vi har tilegnet os. 

    Nå, det blev noget længere end planlagt, og var egentlig ikke interesseret i en debat omkring det. Men jeg læser flittigt med her for det meste, så måtte lige give mit besyv med også. Vi er altså ikke alle hellige på venstrefløjen, og ej heller voldelige. Og jeg kan skam også sagtens selv se hykleriet i budskaber som “Plads til alle - ud med nazisterne!”, som er grafitti, jeg har læst på et spillested i Roskilde. Faktisk formede netop den besked mig meget som ung, så jeg vil nu alligevel takke afsenderen =)

    David Lund21-04-19 00:10

  • ★★★★1

    Mht. indavl, så er det ret sjovt at selvsamme Lars Aslan i 2013 skrev følgende i denne artikel, og efterfølgende et par år senere ville have Nicolai Sennels fyret for at sige det samme :) Hykleriet kender ingen grænser.

    https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art5461047/S-politiker-Indavl-i-indvandrerfamilier-belaster-specialskolerne

    Det er et faktum, at fætter-kusine-ægteskaber er særdeles udbredte i mange indvandrermiljøer.

    Dette skyldes, at det mere er reglen end undtagelsen, at man i Mellemøsten, Pakistan eller andre lande i området bliver gift med nogen i familien. Og her er fætter-kusine det mest typiske.

    Jeg har selv rødder i Tyrkiet og kender stort set ikke nogen, hvis forældre ikke er i familie med hinanden – og ofte flere generationer tilbage.

    Og det er stadig en praksis, der er udbredt blandt herboende indvandrere, der stammer fra de føromtalte lande. Og hvad er så problemet?

    Det er meget enkelt: Risikoen for at få handikappede børn øges markant, når denne praksis får lov til at finde sted gennem generationer.

    Skulle man være i tvivl om dette, kan man bare tage et kig på statistikken for Københavns fire specialskoler for børn med vidtgående indlæringsvanskeligheder. Skoler, hvis elever ofte er både mentalt og fysisk handikappede.

    New York Times skrev i 2003 i artiklen https://www.nytimes.com/2003/05/01/world/saudi-arabia-awakes-to-the-perils-of-inbreeding.html

    Saudi Arabia Awakes to the Perils of Inbreeding.

    Across the Arab world today an average of 45 percent of married couples are related, according to Dr. Nadia Sakati, a pediatrician and senior consultant for the genetics research center at King Faisal Specialist Hospital in Riyadh.

    Jyllands Posten havde denne artikel i 2009:

    https://jyllands-posten.dk/livsstil/familiesundhed/sundhed/ECE4116348/Flere-d%C3%B8df%C3%B8dsler-blandt-indvandrere/

    Og en undersøgelse af mentalt retarderede børn i Københavns Amt viser ligeledes, at der er en overvægt af indvandrerbørn i denne gruppe, så det er helt klart, at der er en sammenhæng, siger Karen Brøndum-Nielsen.

    I Pakistan anslås det, at godt 70 procent af alle ægteskaber er indgifte, i Tyrkiet ligger det på mellem 25 og 30 procent. Til sammenligning er kun 40 procent af de pakistanske ægtepar i Danmark beslægtede. For tyrkiske par er tallet nede på 15 procent.

    I denne meget detaljerede forskningsjournal fra 2009 (forfattere: Ghazi O Tadmouri, Pratibha Nair, Tasneem Obeid, Mahmoud T Al Ali, Najib Al Khaja and Hanan A Hamamy) vedr. effekterne af indavl i de arabiske lande står der:

    https://reproductive-health-journal.biomedcentral.com/articles/10.1186/1742-4755-6-17

    However, data on genetic disorders in Arab populations as extracted from the Catalogue of Transmission Genetics in Arabs (CTGA) database indicate a relative abundance of recessive disorders in the region that is clearly associated with the practice of consanguinity.

    Og her er procenttal for, hvor stor en del af befolkningen, som er berørt af indavl:

    Country Overall consanguinity (% som minimum og maksimum rapporteringer)

    Algeria 22.6-34
    Bahrain 39.4-45.5
    Egypt 20.9-32.8
    Egypt (Nubia) 60.5-80.4
    Iraq 47-60
    Jordan 28.5-63.7
    Kuwait 22.5-64.3
    Lebanon 12.8-42
    Libya 48.4
    Mauritania 47.2
    Morocco 19.9-28
    Oman 56.3
    Palestine 17.5-66.3
    Qatar 54
    Saudi Arabia 42.1-66.7
    Sudan 44.2-63.3
    Syria 30-3-39.8
    Tunisia 20.1-39.3
    United Arab Emirates 40-54.2
    Yemen 40-44.7

    Bruce21-04-19 01:35

  • ★★★★★0

    Det er jeg helt med på, Bruce. Men lige meget hvor mange rapporter, du graver frem, vil der nok være spor af indavl hos næsten alle, hvis man går nok generationer tilbage. Interessant er det dog, hvornår disse spor begynder at blive udvisket. Hvor mange generationer skal vi frem? Og har det haft nogen længerevarende effekt for mennesket, at indavl var langt mere hyppigt og udbredt i begyndelsen? Men jeg er helt med på, at det er et problem - dog ikke uopretteligt. Og bestemt ikke så markant, at man kan vurdere en befolkning mindre intelligente på den baggrund.

    David Lund21-04-19 08:04

  • ★★0

    Ja, plads til alle, hvis de kan opføre sig ordentligt!! Der er bare for lidt konsekvens i ikke at opføre sig ordentligt.

    Man kan finde artikler som denne, nærmest hver anden dag, og det pisser mig virkelig af. Havde de lavet noget “hjemme” tilsvarende, så havde de mistet en hånd..

    ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/poelsedame-lukker-indvandrerdrenge-chikanerer-mig/7604184

    Det er som Bruce skriver, virkelig mangel på intelligens. Havde de haft lidt mere at rokerer med, havde de nok kunne ernære sig ved andet end olie.

    MadMartigan21-04-19 08:06

  • ★★★★★0

    Ja, plads til alle, hvis de kan opføre sig ordentligt!! Der er bare for lidt konsekvens i ikke at opføre sig ordentligt.

    Man kan finde artikler som denne, nærmest hver anden dag, og det pisser mig virkelig af. Havde de lavet noget “hjemme” tilsvarende, så havde de mistet en hånd..

    ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/poelsedame-lukker-indvandrerdrenge-chikanerer-mig/7604184

    Det er som Bruce skriver, virkelig mangel på intelligens. Havde de haft lidt mere at rokerer med, havde de nok kunne ernære sig ved andet end olie.

    Det som du beskriver, lyder ikke som mangel på intelligens, men i langt højere grad den mangel på integration og inklusion som vores samfund lider af.

    Pudsigt at du lige nævner ernæring, for her er den vestlige verden netop ikke særlig dygtig, hvilket også har medført en stigning i aborter og fødselsdefekter.

    David Lund21-04-19 08:31

  • ★★0

    Så skulle jeg nok have skrevet erhvervet sig ved..

    MadMartigan21-04-19 08:53

  • ★★★★★0

    Så skulle jeg nok have skrevet erhvervet sig ved..

    Synes også det var en lidt spøjs holdning, men man ved jo aldrig. Nogle mennesker tror, at Jorden er flad, andre at muslimer kun spiser olie =)

    David Lund21-04-19 09:45

  • ★★0

    Det som du beskriver, lyder ikke som mangel på intelligens, men i langt højere grad den mangel på integration og inklusion som vores samfund lider af.

    Når du skriver mangel på integration og inklusion, er det så fordi, det er normalt at opføre sig sådan, der hvor de kommer fra?

    MadMartigan21-04-19 09:46

  • ★★★1

    @Bruce

    Lige på hurtige kommentarer:

    1. De fleste af de prædikanter du nævner, har valgt holdt fordrag for lukket forsamling og ikke stået på et gadehjørne og råbe eder og forbandelser efter folk? Deri vil der ihvertfald ligge en stor forskel.

    2. Nu har man jo faktisk forbudt en del såkaldte hadprædikanter indrejse i Danmark. Det har man gjort rent administrativt uden at høre de personer det omhandler og ofte har de slet ikke fået besked om det.
    Den er da ikke helt fin i kanten.

    3. Jeg syntes måske ikke det handler så meget igen om ytringsfrihed. Hvis bare han sad derhjemme og lavede youtube videoer, så tror jeg ikke der ville være mange der vil forhindre ham i det.
    Det er jo fordi han insistere på at tage ud i udsatte boligområder og direkte provokere de her personer der er mål for hans had.
    Det vil sige at det nok nærmere er et spørgsmål om forsamlingsfrihed. I den forbindelse skal nævnes at demonstrationer ofte flyttes. Det er lang fra altid man kan få lov demonstrerer lige der hvor man vil.

    4. Syntes du virker meget forkantet i det verdenssyn. Højrefløjen gør aldrig noget forkert og det er kun venstrefløjen der er voldelig.
    Grundlæggende handler det om at den her gruppe er en marginaliseret minoritet der føler sig forfulgt og fremmedgjort. De føler at politiet er racister, der chikanere dem, så når de oplever at politiet bruger enorme ressourcer på at beskytte en yderliggårende racist, så skaber det vrede.
    Den her type optøjer der går over gevind er også tidligere set i blandt andet USA, hvor det gerne er den sorte befolkning der føler sig trådt på.

    Aranyhajú Nyárszépe21-04-19 09:53

  • ★★★★★1

    Når du skriver mangel på integration og inklusion, er det så fordi, det er normalt at opføre sig sådan, der hvor de kommer fra?

    Nej da. Jeg skulle da mene, at jeg skriver det direkte modsatte. At den måde vores samfund formår at skabe en os-og-dem følelse fremprovokerer flere aggressive reaktioner.

    David Lund21-04-19 09:57

  • ★★★★3

    Nej da. Jeg skulle da mene, at jeg skriver det direkte modsatte. At den måde vores samfund formår at skabe en os-og-dem følelse fremprovokerer flere aggressive reaktioner.

    Hvorfor er den samme gruppe så mere aggressive og uintegrerbare i Sverige, hvor man har inkluderet til hudløshed og enhver kritik holdt nede i medier og samfund i årtier?

    Sverige er det eksempel, som piller al den tro på, at det er danskernes tone og racisme, som er problemet.

    Det er kultur og religion.

    Bruce21-04-19 11:22

  • ★★★★★0

    Det er altid svært at diskutere med folk, der har det endegyldige svar allerede, men jeg skulle da mene, at det er mere komplekst end som så. Har man virkelig inkluderet og integreret så perfekt i Sverige? Som jeg ser det, lider det samfund af mange af de samme problemer som vores. Når jeg snakker om os-og-dem tankegangen, er den da ligeså meget fremme i Sverige. Vi oplever præcis de samme grupperinger herhjemme som der. Indvandrer holder sig stadig til sig selv i mange tilfælde, og der bliver snakket om dem, som om at stadig ikke er svenskere efter flere generationer - nøjagtigt som i Danmark. Da jeg for nogle år siden skulle anmelde et tyveri i en butik jeg stod i, var det første politiet spurgte om netop, om det var en dansker, der stod bag. Mit flabede svar hertil var, at jeg ikke spurgte ham om hans pas, så det kan jeg virkelig ikke svare på. Jeg tror vi kan komme ret langt på inklusion og en ordentlig integration, men det er nok ikke noget der sker i min levetid.

    David Lund21-04-19 11:34

  • ★★★★0

    Jeg snakkede med en bekendt forleden, som fortalte, at han en gang har kendt og arbejdet sammen med Paludan, og at han altid har været sådan.

    Selvom det måske ikke er det første, der falder én ind, skulle RP ifølge min bekendte være drevet af en meget stærk retfærdighedssans, der får ham til at lave de stunts, han gør.

    Nogle kan måske huske, at han før det med koranen gik rundt med kalot på Nørrebro for at vise, hvordan det blev modtaget.

    chandler7521-04-19 11:45

  • ★★★★0

    Det er dog også mit indtryk, at balladen først og fremmest startes af personer med banderelationer - så vidt jeg husker, har Paludan tidligere rendt rundt forskellige steder med sin koran, uden af nogen har taget særlig notits af det. Men nu har medierne jo fokus på det, og det gør det nok ikke bedre...

    chandler7521-04-19 11:42

  • ★★★★★0

    Nogle kan måske huske, at han før det med koranen gik rundt med kalot på Nørrebro for at vise, hvordan det blev modtaget.

    Kan godt huske det, men anede ikke det var samme mand.

    Nå, jeg vil få noget ud af påsken nu. Som sagt ville jeg også bare lige lufte min holdning, og ikke diskutere det, da jeg er ret sikker på, at jeg slet ikke kan rykke ved nogens holdninger herinde. Det irriterer mig dog altid lidt, når folk bliver fuldstændigt religiøse (skråsikre) i deres holdninger. Jeg har ikke det endelige svar på denne debat, og det tror jeg egentlig heller ikke, at der er andre herinde, der har. For mig at se, er det slet ikke så simpelt et svar, som langt de fleste gør det til. Men god påske og fortsat god debat =)

    David Lund21-04-19 11:52

  • ★★★★2

    Det er altid svært at diskutere med folk, der har det endegyldige svar allerede, men jeg skulle da mene, at det er mere komplekst end som så. Har man virkelig inkluderet og integreret så perfekt i Sverige? 

    Jeg har ikke det endegyldige svar, men jeg har dokumentation til at understøtte min holdning. Jeg har boet i Stockholm, har fætre og en kusine i Gøteborg og Stockholm, har bowlingvenner i adskillige svenske byer, arbejder med IT kollegaer fra Malmø og Lund.

    Jeg har købt og læst Massutmaning af Sveriges mest anerkendte økonom og ekspert i "utanförskab" Tino Sanandaji. Købt og læst Det Lilla Landet som Kunde.

    I Det Lilla Landet Som Kunde dyker Mustafa Panshiri och Jens Ganman huvudstupa in i samtidens mest kontroversiella ämne. I en uppgörelse med politisk korrekthet och egna fördomar, präglat av lika delar humor och allvar. Och sprudlande berättarglädje.

    Der er masser med kritiske svenske indvandrere, som bekræfter fejlslagen integration, på trods af, at den svenske stat og medier har understøttet integrationen på præcis den måde, som f.eks. Zenia Stampe, Stine Bosse, Carsten Jensen, Georg Metz, David Trads og andre har forespurgt, når de kontinuerligt har peget på Sverige som humanistisk foregangsland og undsagt sig Danmark og danskernes væremåde og integrationspolitikker.

    Og ja, det er komplekst, men dokumentationen overvældende og det er absolut ikke i favør af, at indvandrere fra MENA landene er stakkels ofre. De har fået serveret alt i Sverige på et fad, vedr. velfærds- og sociale ydelser og med en inklusion, som tager hensyn på alle hylder, hvilket er blevet fortolket som etnisk svaghed og deraf imødegået med endnu pres og uvilje til at lade sig integrere.

    Blot en i bunken af mange eksempler på tidens knæfald for iscenesættelse af offerkultur. Et knæfald DENNE kultur og religion ikke formår at håndtere i et integrationsvilligt øjemed.

    Bruce21-04-19 12:24

  • ★★★0

    Nogle gange tror jeg folk glemmer at vi altså også har bander herhjemme med dansk baggrund. Hvis man kigger nærmere på alle de her grupperinger der blev til Hells Angels, Bandidos og det nu hedengangene Bullshit, så var det jo også socialt udsatte unge der søgte efter et fællesskab som de kunne være en del af og være accepteret i.
    Det er nøjagtigt det samme der gør sig gældende for indvandrebander. Indvandre er jo netop også en udsat gruppe. De er de fattigste i samfundet. De er dårligst uddannet og har den største grad af arbejdsløshed.

    Det kunne være interessant nok hvis der er lavet undersøgelser over hvad bilafbrændinger osv. i Sverige dækker over. Jeg må indrømme at jeg ikke har sat mig så meget ind i det, men jeg er ret sikker på at det bunder i sociale årsager.
    Hovedparten er ikke-vestlige indvandre er jo heller ikke kriminelle på trods af deres kultur og religion.

    Integration måler man ofte på beskæftigelsen og ud fra de kriterier ser jeg at Svenskerne er de bedste i norden og at Danmark er de dårligste. Så der er jo ikke kun dårligt at sige om integrationen i Sverige.

    Hvad angår de danske medier, så syntes jeg de har et stort ansvar for den stigende højrepopulisme.
    De agere mikrofonholdere for den yderste højrefløj og skriver overfladiske artikler der kun har til formål at ophidse og forarge. Der er langt mellem de dybdegående artikler der opfordre til eftertænksomhed.
    Det så heller ikke kun indvandre det går ud over, men også arbejdsløse, kriminelle og sågar kærlige og beskyttende mødre der må stå for skud. Som om det ikke nok nærmere er det modsatte der er et problem.
    Årsagen er selvfølgelig at branchen er i økonomisk krise og den slags primitive negative historier er noget der sælger.

    Her et lille sjovt eksempel på mikrofonholderi:
    youtu.be/0icLi3tMrf8

    Lige for at underbygge den med at højrefløjen også kan være voldelig:
    Højreekstremister er mest voldelige
    PET: Truslen fra højreekstremistisk terror er stigende i Danmark

    Aranyhajú Nyárszépe21-04-19 12:28

  • ★★★★★0

    Jeg tror, vi taler forbi hinanden, Bruce. Jeg er nemlig ikke ovenud uenig (kun lidt) i det, du siger her. Når jeg taler om os-og-dem kulturen i samfundet og inklusionen, peger jeg faktisk mest fingre af befolkningen fremfor politikken (selvom den også er med i tankerne). Hvordan skal indvandrer blive en del af den danske befolkning, når de selv efter at være født i landet (og deres forældre ligeså), netop stadig ikke bliver anset som danskere af størstedelen af befolkningen? Hvis vi skal snakke om det politiske, så lovgiver vores samfund nu også imod deres religion på trods af at påstå, at landet har religionsfrihed. Og den massive mediedækning af Paludan, der får lov til sin aggressive adfærd i ytringsfrihedens navn hjælper heller ikke. Kan vi ikke lige skrue ned for tosserierne, og tage lidt af ansvaret på vores egne skuldre? Spørgsmålene var retoriske for nu er jeg ude af her! Ses!

    David Lund21-04-19 12:36

  • ★★★★2

    Nogle gange tror jeg folk glemmer at vi altså også har bander herhjemme med dansk baggrund. Hvis man kigger nærmere på alle de her grupperinger der blev til Hells Angels, Bandidos og det nu hedengangene Bullshit, så var det jo også socialt udsatte unge der søgte efter et fællesskab som de kunne være en del af og være accepteret i.
    Det er nøjagtigt det samme der gør sig gældende for indvandrebander. Indvandre er jo netop også en udsat gruppe. De er de fattigste i samfundet. De er dårligst uddannet og har den største grad af arbejdsløshed.

    Der er masser med anden etnisk herkomst, som har været og er ligeså fattige, men deres kulturelle og religiøse baggrund tilsiger dem ikke at reagere uforholdsmæssigt overrepræsentativt med at undsige sig integration med voldsomme midler.

    Integration måler man ofte på beskæftigelsen og ud fra de kriterier ser jeg at Svenskerne er de bedste i norden og at Danmark er de dårligste. Så der er jo ikke kun dårligt at sige om integrationen i Sverige.

    Hvilket bygger på faktafejl og løgn, demonteret af Tino Sanandaji i bøgerne Massutmaning og Tio Tusen Miljarder. Her er hvad han siger til en journalist forsøg på at sprede regeringens myter og løgne om integrationen og de økonomiske konsekvenser. Med fed skrift piller han udsagnene fra hinanden (som detaljeret er gjort i bogen Tio Tusen Miljarder) og henviser netop til det massive forsøg på at forskønne billedet af situationen i Sverige.

    Senaste artikel att en gång för alla spräcka myten om flyktingars kostnader med sakfel och anekdoter är av en svensk journalist i Bloomberg. Punkt för punkt

    • “Sweden’s rapid intake of huge numbers of refugees and migrants, about 600,000 in total over the past five years, has produced some of the highest growth rates in Europe"

    Senaste fem åren hade Sverige enligt EU-komissionen tvärtom lägre tillväxt per capita än krisdrabbade EU, 1.8 jämfört med 1.9 procent. Bloombergs artikel nämner aldrig ”per capita” någonstans, vilket är lagom seriöst.

    "Gross domestic product increased more than 3 percent in the first two quarters of the year, which is considerably faster than the euro zone’s roughly 2 percent growth.”

    Enligt både EU-komissionen och regeringen väntas Sverige ha lägre tillväxt per capita i år än Eurozonen. I regeringens senaste prognos har Sverige lägre tillväxt per capita än Eurozonen 2017, 2018, 2019, 2020 och 2021.

    • “Foreign-born workers accounted for all the job growth in the industrial sector last year and for 90 percent of the new jobs in the welfare sector, in particular health care and elderly care.”

    Faktafel som bygger på att exkludera äldre svenskars ökade sysselsättning, trots att det är där det växer.

    “Magdalena Andersson on Aug. 16 said the new arrivals are now getting jobs twice as fast as immigrants who arrived late in the last decade“

    Bara om man räknar in in dem med extremt låg inkomst som motsvarar en timme/vecka. Enligt Ruist finns ingen förbätting man räknar de som tjänar minst ca 12.000 kr i månaden.

    • “Immigrants in Sweden have a labor force participation rate of about 82 percent, some 4 percentage points higher than the EU average”

    Låter övertygande eller hur? Ordet ”labor force” låter som de som arbetar, men det är inte vad det betyder, det inkluderar arbetslösa: ”sum of persons in employment plus persons in unemployment”. Sysselsättning inkluderar redan luft, men arbetskraft är ännu mer manipulativ då det inkluderar öppet arbetslösa. Varför ska vi vara imponerande att Sverige har högre andel arbetslösa invandrare än övriga EU?

    Dessa och andra statistiska trick att försköna Sverigebilden förklaras i min nya bok “Tio Tusen Miljarder“, som kom igår. Där får läsaren äntligen svar på mysteriet: Vem är egentligen den där Pär Kapita alla pratar om hela tiden?

    Hvad angår de danske medier, så syntes jeg de har et stort ansvar for den stigende højrepopulisme.
    De agere mikrofonholdere for den yderste højrefløj og skriver overfladiske artikler der kun har til formål at ophidse og forarge. Der er langt mellem de dybdegående artikler der opfordre til eftertænksomhed.
    Det så heller ikke kun indvandre det går ud over, men også arbejdsløse, kriminelle og sågar kærlige og beskyttende mødre der må stå for skud. Som om det ikke nok nærmere er det modsatte der er et problem.
    Årsagen er selvfølgelig at branchen er i økonomisk krise og den slags primitive negative historier er noget der sælger.

    Her et lille sjovt eksempel på mikrofonholderi:
    youtu.be/0icLi3tMrf8

    Den stigende højrepopulisme kan alene henføres til, at politikere er ude af trit med, hvad der rører sig af bekymringer i befolkningen. Når politikere undlader at lytte længe nok, så sørger den repræsentative parlamentarisme for - på bedste udbud og efterspørgelsvis - at skabe nye alternativer. Disse nye alternativer bliver først ikke stuerene DF, dernæst bliver de stuerene selv ikke stuerene, når problematikkerne pludselig bliver skåret ud i pap og Socialdemokratiet undsiger sig sin egen fortid og medvirken til problemerne på bl.a. Vestegnen i 80'erne, hvor man ikke lyttede til borgmestrenes opråb om at gøre noget.

    Nu er der heldigvis kommet et ord populisme, undfanget af ordet populus, folket, som ikke kun indeholder den politiske korrekte elites metode for at nedvurdere sit eget folks meninger, men som også fortæller, at politikere over en bred kam i stor stil er ude af trit med, hvad der rører sig i befolkningen og forsøger at udskamme dette forhold.

    Dit eksempel på mikrofonholderi ser jeg ikke som et stort problem, for jeg ser ikke nazisme og nazister som et stort problem i Danmark mht. dens potentiale. Det er en gruppering, som aldrig kommer i nærheden af blot 1% tilslutning i en given opinionsmåling, men jeg erkender gerne, at problemet MED højreekstremisme ER stigende.

    Bl.a. Sverige har i den henseende et større problem, da der dér er langt flere nazister, hvilket ikke mindst skyldes historien om Sverige som neutralitetsmagt under to verdenskrige og et samarbejde under krigen med netop nazisterne. Socialdemokraterne havde helt op i 60'erne et problem med at tilslutte sig raceideologiske ideer.

    Hvis vi kigger på ekstremisme og problemerne hermed, så har Pierre Collignon skrevet bogen "Tilbage til Sandheden", om hvilken der blev skrevet dette i en anmeldelse i Journalisten.


    Lad mig starte med konklusionen. Nedlæg grunduddannelsen i journalistik, og erstat den med en overbygningsuddannelse med Pierre Collignons bog ’Tilbage til virkeligheden’ som fast pensum. Bogen er en af de vigtigste og væsentligste bøger om journalistik, der er skrevet i nyere tid. Den tager fat i en vigtig debat og gør det med stor overbevisning.

    Forfatteren, der er tidligere chefredaktør på Jyllands-Posten, tager i ’Tilbage til virkeligheden’ livtag med løgnen i alle dens afskygninger – fra 1700-tallets Paris til Brexit og den amerikanske valgkamp, der jo som bekendt endte med valget af en præsident, der snart ikke kan åbne munden uden at råbe ”fake news”.

    I bogen defineres ”fake news” som ”falske oplysninger bragt med forsæt i et format, der ligner rigtig journalistik”. Ifølge forfatteren er det imidlertid ikke det værste problem i den postfaktuelle forvirring. Samfundets største faktuelle udfordring er misinformation og manipulation, hvor misvisende meddelelser camoufleres som reel information og i værste fald med det formål at forsøge at påvirke den offentlige opinion.

    Pierre Collignon benytter i bogen lejligheden til at slå et slag for objektiviteten, som efter hans mening bestemt ikke er ”nonsens” eller ”en misforståelse”, som flere har hævdet. Tværtimod. Den er bare blevet misforstået og fejltolket. Objektivitet handler ikke om at høre alle parter med lige vægt, men om at forholde sig kritisk til emnet. Det er med andre ord ikke resultatet, der er objektivt, men metoden. Forfatteren kalder det for kritisk objektivitet, hvor målet er at give et både retvisende og holistisk billede af virkeligheden. Med nutidens konstante deadlines kræver det viden, forsigtighed og omtanke.

    ”Det stiller krav til journalistuddannelserne og redaktioner om at styrke journalisternes faglighed, også af den helt gammeldags faktuelle slags. Retorik og diskursanalyse gør det ikke alene. Nutidens journalister skal også vide en masse om politisk historie, samfundsøkonomi, internationale forhold og statistik,” skriver forfatteren, der savner et generelt højere vidensniveau blandt journalister.

    ’Tilbage til virkeligheden’ er resultatet af et imponerende researcharbejde. Bogen er velargumenteret og vældig godt skrevet. Der bruges måske lige vel mange ord i den første del, hvor det indimellem godt kan virke, som om Pierre Collignon næsten er bange for ikke at have dokumentation nok. Men der er rigeligt, og forfatteren lever til fulde op til sine egne idealer om kritisk objektivitet.

    Pierre Collignons bog beskriver nemlig forholdet mellem de ekstremistiske trusler vi står overfor i dag, hvilket Henrik Dahl omtaler i sin artikel "Ups TV2, I glemte en lille detalje"

    www.bt.dk/debat/ups-tv-2-i-glemte-en-vigtig-detalje


    Ifølge talrige rapporter er den generelle årsag til stigningen i antallet af antisemitiske forbrydelser i Vesteuropa radikal islam.

    I Frankrig og Sverige har en offerundersøgelse vist, at omkring halvdelen af antisemitiske overgreb blev begået af radikaliserede muslimer. I Tyskland og Storbritannien er andelen lavere – omkring en tredjedel. Men det er stadig ifølge ofrene først og fremmest islamiske angreb, der er problemet.

    På andenpladsen bliver det mere speget. I Frankrig, Sverige og Storbritannien er den næsthyppigste type af gerningsmand en venstreekstremist, mens det i Tyskland er en højreekstremist.

    Og på tredjepladsen er det så omvendt: I alle lande undtagen Tyskland, hvor tredjepladsen går til venstreekstremismen, er det højreekstremismen, der står bag antisemitiske overfald.

    Som det kvalitetsmedium, TV 2 News vitterligt er, burde man have problematiseret Angela Merkels udtalelse.

    Hvorfor giver hun fejlagtigt det indtryk, at det er højreekstremismen, der står bag de fleste antisemitiske overgreb i Tyskland, når det faktisk er islamismen? Og hvorfor går hun behændigt uden om, at venstreekstremisme – set under ét – er en større trussel mod de jødiske samfund i Vesteuropa end højreekstremisme (og der næsten er dødt løb mellem højre- og venstreekstremisme i hendes eget land)?

    Det ville ikke være korrekt ifølge Pierre Collignon at hævde, at Angela Merkel betjener sig af fake news. Og jeg tror det heller ikke.

    Men der er ikke nogen tvivl om, at den tyske kansler har svært ved at se den fulde sandhed i øjnene: At antisemitismen i Europa i dag har mange årsager. Hvoraf islamisme og venstreradikalisme uden tvivl samlet set er de to alvorligste (lederen af det britiske Labourparti er for eksempel under så hårde anklager, at han ikke uden videre kan afvise dem).

     

    Bruce21-04-19 13:33

  • ★★★★2

    @Bruce

    Lige på hurtige kommentarer:

    1. De fleste af de prædikanter du nævner, har valgt holdt fordrag for lukket forsamling og ikke stået på et gadehjørne og råbe eder og forbandelser efter folk? Deri vil der ihvertfald ligge en stor forskel.

    Det er absolut en stor forskel. En anden stor forskel er, at vi ikke har en kultur her i landet for at udøve vold, hærværk eller trusler overfor folk, som ytrer sig kritisk - uanset hvordan de måtte gøre det. Når der således udøves kunsthappenings med at pisse på Jesus kors, putte Jesus ned et glas urin, eller på anden vis udøves satire mod kristne - bl.a. DRs visning af kunstneren Søren Mosegaards kunstinstallation fra 1997, hvor han brændte en bibel - så er det ikke et problem, men legitim satire, kritik og kunst. Og hvorfor er det det? Fordi repressalierne i form af vold, hærværk og trusler udebliver? På samme måde, som engelsk satire fra 70'erne og 80'erne er morsom i dag, fordi repressalierne udeblev? 

    Det store problem er, at vi taler om, at ytringer skal "kvalitetssikres" - og deraf muligvis censureres - iht. hvorledes budskabsmodtageren vælger at agere.  

    2. Nu har man jo faktisk forbudt en del såkaldte hadprædikanter indrejse i Danmark. Det har man gjort rent administrativt uden at høre de personer det omhandler og ofte har de slet ikke fået besked om det.
    Den er da ikke helt fin i kanten.

    Det har du fuldstændig ret i. Det ER ikke helt fint i kanten og jeg har selv ofte kæmpet med min egen samvittighed og idealer og måttet vurdere, hvorledes jeg indimellem tænker moralsk eller dobbeltmoralsk.

    3. Jeg syntes måske ikke det handler så meget igen om ytringsfrihed. Hvis bare han sad derhjemme og lavede youtube videoer, så tror jeg ikke der ville være mange der vil forhindre ham i det.
    Det er jo fordi han insistere på at tage ud i udsatte boligområder og direkte provokere de her personer der er mål for hans had.
    Det vil sige at det nok nærmere er et spørgsmål om forsamlingsfrihed. I den forbindelse skal nævnes at demonstrationer ofte flyttes. Det er lang fra altid man kan få lov demonstrerer lige der hvor man vil.

    Lad mig først klargøre, at jeg IKKE er enig i Paludan mht. hvordan han benytter sig af sin ytringsfrihed. Jeg ville aldrig selv få tanken at gøre, hvad han gør, men mene, at jeg kan kritisere ganske fint gennem brugen af ord alene. Min "accept" af hans gøren af laden har alene med oplysningstidsidealet "Jeg er uenig i ...." at gøre og mener i den sammenhæng ikke, at andre skal opsætte facitlister på, hvorledes ytringstilkendegivelser og kritik skal foregå på, især ikke når mange af de selvsamme kritikere er dobbeltmoralske og i andre henseender, hvor det passer med deres politiske bias, gerne vil have lov til at nyde friheden til at krænke.

    4. Syntes du virker meget forkantet i det verdenssyn. Højrefløjen gør aldrig noget forkert og det er kun venstrefløjen der er voldelig.
    Grundlæggende handler det om at den her gruppe er en marginaliseret minoritet der føler sig forfulgt og fremmedgjort. De føler at politiet er racister, der chikanere dem, så når de oplever at politiet bruger enorme ressourcer på at beskytte en yderliggårende racist, så skaber det vrede.
    Den her type optøjer der går over gevind er også tidligere set i blandt andet USA, hvor det gerne er den sorte befolkning der føler sig trådt på.

    Jo højrefløjen gør da så absolut meget forkert. Den ekstreme ihvertfald, hvor jeg ofte har været oppe at toppes med Den Danske Forening og Daniels ... hvad fanden hed han nu ... og hans proselytter. Jeg har også éngang været i en fredelig demo, hvor der var ekstreme elementer med og siden har jeg undladt at deltage, fordi jeg simpelthen ikke vil slås i hartkorn med den slags.

    Jeg erkender også, at højreekstremisme ER på vej frem, især udenfor Danmarks grænser. Det er jo synligt for alle, at Italien HAR fascister. Men tænk hvis folk gad at bruge kausalitet og korrelation og overveje, hvorfor vi pludselig ser disse tendenser på et globalt plan? Det er så historisk indlysende. Fordi magthaverne og medier, med EU i centrum i Europa og FN globalt, har svigtet og ført en kamp for det multikulturelle samfunds åhhh så fantastiske glæder og diversitet og dæmoniseret alle de, som har VOVET at ytre sig herimod. Prisen har været den yderste højrefløjs fremgang.

    Hvis du tror, at det er noget, jeg nyder, så tror du fejl. Hvis du tror, at jeg føler mig hjemme i Nye Borgerlige, udover værdipolitikken, så tror du fejl. 

    Jeg er konservativ og "ikke så konservativ, så det gør noget". Schlüter var en fantastisk mand. En samarbejde over midten mand. En diplomat. En mand man kunne stole på. En mand omgærdet af respekt.

    Jeg ville med GLÆDE befinde mig i en tid, hvor vi igen kunne komme tilbage til at snakke om velfærd, varme hænder, "de nære ting", klima, økologi og gøre tingene bedre for næste generation. Sikken et privilegium det ville være.

    Men værdipolitisk går det hele af helvede til og vi er ÉN generation væk fra dystopiske romaners virkelighed.

    Bruce21-04-19 14:02

  • ★★★★0

    Givende debat fra natten til lørdag mellem Zizek og Peterson om Happiness, Marxism vs. Capitalism.

    Jeg kunne lide Zizek meget mere end forventet. En herlig kyniker, realist og humorist. 

    Billetter gik for op til 10.000 stk :-O

    Bruce21-04-19 21:23

  • ★★★★0

    En helikopter har i nu over en time spoleret 2. påskedag-stilheden her i Vanløse. Rasmus Paludan er i byen...

    chandler7522-04-19 14:19

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen