Anmeldelse: The Hustle

Syndfloden af jammerlige female lead-remakes fortsætter ufortrødent med "The Hustle".

Tidens tendenser er en kapital, Hollywood altid har fulgt nøje. Sådan er forretnings- og marketingsmodellen på godt og ondt. Når drømmefabrikkens post-fordistiske samlebåndsproduktioner hælder ny vin på gamle flasker uden overhovedet at gøre sig den ulejlighed at prøvesmage, bliver resultatet også derefter. "The Hustle" – genindspilningen af "Fræk, frækkere, frækkest" fra 1988, der var et (vellykket) remake af "Pas på prinsen, piger" fra 1964 – er indbegrebet af en besk papvinsbrandert dagen derpå.

En sydfransk by er ikke stor nok til to konkurrerende svindlere (Rebel Wilson og Anne Hathaway). Derfor beslutter de sig for at indgå et væddemål: Den, der hustler en uskyldigt udseende millionær først, vinder ikke alene håneretten, men kan også blive for at plyndre den tilsyneladende linde strøm af rigmænd i området.

Ser vi bort fra ændringen af kønslige fortegn, ligner "The Hustle" og "Fræk, frækkere, frækkest" i helikopterperspektiv til forveksling hverandre i plot og udførelse. På papiret er Rebel Wilson og Anne Hathaway godkendt i hovedrollerne, selvom ingen af dem er nogen Steve Martin eller Michael Caine. Problemerne er langt mere omfattende end så.

Få minutter inde i filmen går det nemlig op for én, at manuskriptforfatteren bag må have været stang-Cristal, da "The Hustle" blev skrevet. Eneste forklaring er, at manuskriptets logiske slutninger må være have sværtet til med rødvinspletter. Humoristiske optrin følges ikke til dørs eller udføres ej heller med essentielt overskud, værst af alt. Til trods for instruktør Chris Addisons baggrund som stand-up komiker og en ikke helt ueffen gæsteoptræden af Casper Christensen falder den komiske timing konsekvent på røven. Når der altså ikke spinat-jokkes ned i et utal af plothuller og snubles over komplet umotiverede handlinger.

Ikke fordi Wilson og Hathaway er fejlcastede, men fordi de ingen kemi har og nærmest én til én har erstattet to veloplagte mandlige roller. Vel at mærke i en kedsommelig versionering af en oprigtig morsom film. Svindelnumrene er for gennemskuelige til, at der er noget på spil. Til gengæld er komikken så usjov, at den søvndyssende halvanden time føles som det dobbelte. Fred være med kønspolitiske empowerment-temaer, så længe at det giver mening. Som en anden rundtosset, Sambuca-stiv elefant på longboard i en porcelænsbutik smadres enhver form for indre logik, da det så alligevel ender med, at kvinder er kvinder værst, og vores heltinder tilsyneladende ikke er så svære selv at narre. Temaet, hvad end det så prøver at være, undergraver sig selv så umanerligt klodset, at selv ellers elegante Anne Hathaway fremstår gumpetung. Symptomatisk for en komedie, der ikke engang gider at grine af sine egne jokes. En skam, når ingen andre heller ikke gør.

Hverken Anne Hathaway, Rebel Wilson eller Casper Christensen kan redde dagen, og syndfloden af jammerlige female lead-remakes fortsætter dermed ufortrødent med "The Hustle". Usjovt, ucharmerende og kedsommeligt trækkes publikum uvilligt rundt i en manege, der aldrig byder på oprigtigt morsom klovnet komik.

The Hustle

Kommentarer

The Hustle

  • ★★★★★0

    Med et female lead må man antage at det er en mand der så snøre dem til sidst og viser sig overlegen eller har de også ændret på den del? Den må jo tale lidt ned til deres empowerment, hvis det er. Spoil gerne har ingen intention om at se den her.

    Elwood 9-05-19 08:47

  • ★★★0

    Med et female lead må man antage at det er en mand der så snøre dem til sidst og viser sig overlegen eller har de også ændret på den del? Den må jo tale lidt ned til deres empowerment, hvis det er. Spoil gerne har ingen intention om at se den her.

    Det er nemlig lige præcis dét, der sker i slutning – som netop underminerer empowerment-temaet og filmens egenlige eksistensberettigelse. :)

    Dolphinfriendly 9-05-19 09:09

  • ★★★★★0

    Ah tænkte det nok, og ja det gir hel bagslag som du præcis siger i forhold til selve intentionen bag kønsrolle skiftet.

    Elwood 9-05-19 09:56

  • ★★★★★0

    Til spoilerkommentarerne: LOL. 

    Lars! 9-05-19 13:53

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen