Brugeranmeldelse: Tombstone (1993)

I hovedrollen er Kurt Russell en sej badass med tårnhøj karisma.

Der er dømt susen for ørerne, når kuglerne flyver, og wild west øjenguf ramasjang af høj klasse i denne velfortalte og dybt underholdende genfortælling om legenden Wyatt Earp og hans meritter i byen, der har lagt navn til filmen. Det er en film, der vil underholde, og det gør den i dén grad, men heldigvis uden at virke forceret. Fortællingen bygges faktisk fint op, før larmen fra rygende seksløbere sætter ind.

I hovedrollen er Kurt Russell både en sej badass med tårnhøj karisma, men også ualmindelig menneskelig og ægte. Han er med til at løfte den næsten lystslupne fortælling, der ikke skjuler, at dens forhold til fakta er mindre væsentlig.

Val Kilmer skal ligeledes fremhæves for det hidtil bedste (og sjoveste cool) portræt af charlatanen, gambleren og den tuberkulosesyge tandlæge, der er blevet revolvermand, Doc Holiday.

Det er naturligvis også værd at bemærke folk som Sam Elliott og Bill Paxton samt andre kendte ansigter i større eller mindre roller, der kaster glans over det vilde vestens støvede gader.

Det siges i øvrigt, at instruktør George P. Cosmatos havde det så psykisk dårligt under indspilningerne, at det er Kurt Russell, der hver fyraften fortalte Cosmatos, hvordan han skulle iscenesætte næste de dages optagelser. Uanset, så er det en langt bedre film end den mere højtidelige og seriøse Costner/Kasdan-film "Wyatt Earp", der kom på næsten samme tid.

Tombstone (1993)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

Tombstone (1993)

  • ★★★1

    Der er et par gange, hvor virkemidlerne bliver lige lovligt bastante, men ellers ja, så er den bare sindssygt underholdende. Jeg har godt nok fået set den mange gange efterhånden.

    Til sammenligning har jeg kun set "Wyatt Earp" en enkelt gang. Jeg mindes den som en lang kedelig pine, og jeg er ellers en sucker for westerns.

    Jeg genså i øvrigt "Gunfight at the O.K. Corral" med Burt Lancaster og Kirk Douglas fornyeligt, og den holder også stadig pænt, selvom den mangler lidt liv i det indimellem. Doc Holiday løber også med opmærksomheden i den film. :)

    Benway 8-06-19 18:08

  • ★★★★1

    Den er lige underholdende hver gang. Jeg giver den sgu gerne 6/6 for alle de gange jeg har nydt den.

    Bruce 8-06-19 19:12

  • ★★★★0

    Jeg husker den som lidt 90'er-cheasy... Måske skulle jeg gense den :)

    chandler75 8-06-19 19:16

  • ★★★★★0

    Jeg husker den som lidt 90'er-cheasy... Måske skulle jeg gense den :)

    Det er den også. Det er ikke så mange år siden jeg så den, og jeg finder den ganske underholdende, men jeg ser ikke det samme lys i den, som mange andre. Det minder mere om en solid Bruckheimer-actionfilm end en western.

    Kruse 8-06-19 19:28

  • ★★★★0

    Siger mig heller ikke det store, må jeg tilstå. 

    Babo 8-06-19 20:14

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen