Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★0

    Hajfilm er ligesom sex. Even when it’s bad, it’s still pretty good. Selv ligger jeg på 5/10 

    Får man nok dårlig sex, så forstår man jo også mere at værdsætte den gode og i det hele taget vide hvor godt det er;-P Så 5/10 lyder korrekt;)

    T. Nielsen 9-06-19 17:13

  • ★★★★★★0

    Plysfilmen:

    Fantastisk lavet. Og ret dyster, faktisk. Men den er eddermame lang tid om at komme i gang. Det tager ca en time, før der sker noget, og det er noget af en prøvelse for børnene. Men 2. del er ret god. Så den med dansk tale, og det var faktisk kun Tigerdyret der havde "rigtig" stemme. Resten var sådan noget studiospeak af (sikkert) de samme 10 der laver stemmer til den slags. Men dukkerne er fedt lavet og atmosfæren er lækkert skruet sammen. Så et kig værd.

    davenport 9-06-19 22:50

  • ★★★★★★0

    Springsteen on Broadway (2018)

     

    Bruce er en mageløs fortæller, der her sætter en personlig fortællermæssig ramme om flere af sine musiknumre og tekster, så de i kontekst bliver til en del af et billede på det liv der har formet manden og hans sange.

    Selv om en del er åbenlyst, så giver det alligevel nyt liv til mandens arbejderlyrik, så både historierne og endnu mere historierne bag åbner sig op som smukke og rørende. Det føles ægte, det meste i hvert fald.

    Selvsagt er der tale om et Broadway show, der spiller (eller spillede) 5 gange om ugen, så tanken om at der er noget indstuderet og tillært over det spøger lidt i baggrunden. Det er så vidt okay, det er jo en form man accepterer med stilen, selv om jeg havde det lidt svært med, da Bruce med fugt i øjenkrogen snakkede om sin far.

    Var her tale om skuespil, for han fælder vel næppe en tåre hver aften i flere måneder? Springsteen er dog en performer af Gud’s nåde og det er heri hans ”magictrick” gemmer sig. Evnen til at formidle og få os til at tro.

    Så om tvivlen denne gang er hos ham eller mig, skal jeg ikke gøre mig klog på, for uanset, så blev jeg ramt. Jeg kan så måske synes at helhedsindtrykket ikke føles fyldestgørende. Der springes for hurtigt og nemt over sine steder. Selvsagt spiller tiden også ind, når man vil nå så meget på så kort tid som under 3 timer.

    Men der er smukke versioner af kendte numre som, selv om stemmen ikke er hvad den var engang, stadig føles oprigtig som livet det omhandler.

     

    Bedømmelse: 8/10

    T. Nielsen10-06-19 13:31

  • ★★★★★★0

    The Mule (2018)

     

    Instruktøren Eastwood har efter en del år, atter også smidt skuespilleren Eastwood foran kameraet, i denne egentlig utrolige historie bygget på en virkelig beretning om en ældre mand, der bliver narkokurer for et mexicansk narkokartel.

    I rollen udviser den her 88 årig Clint’en stadig en karisma, der kan spytte syrligheder ud som få andre og alligevel gøre det med en menneskelighed bag, så man føler med ham.

    Det er også her filmens hjertet er, mennesket og den kærlighed vi indimellem glemmer i vores iver efter at leve, at vi først til slut opdager hvad der burde have betydet noget.

    Det er ikke stor filmkunst. Men det er solidt håndværk der ikke er uden mening og så er det Eastwood’s bedste arbejde som instruktør i 11 år.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen10-06-19 13:54

  • ★★★★0

    Selvsagt er der tale om et Broadway show, der spiller (eller spillede) 5 gange om ugen, så tanken om at der er noget indstuderet og tillært over det spøger lidt i baggrunden. Det er så vidt okay, det er jo en form man accepterer med stilen, selv om jeg havde det lidt svært med, da Bruce med fugt i øjenkrogen snakkede om sin far.

    Var her tale om skuespil, for han fælder vel næppe en tåre hver aften i flere måneder? Springsteen er dog en performer af Gud’s nåde og det er heri hans ”magictrick” gemmer sig. Evnen til at formidle og få os til at tro.

    Thom Zimny har set showet rigtig mange aftener (som man kan læse i billboard interviewet herunder) og selve indspillingen er foretaget over 2 nætter. Når man indspiller 220 shows, 5 dage om ugen, så må der nødvendigvis være repetitioner, som i et hvilket som helst teaterstykke. Og showet hviler da også i det store og hele på autobiografiens først halvdel. Men som Thom siger, så varierer Bruce også afhængig af atmosfæren og bliver rørt måske mere i nogle situationer etc. Jeg er sikker på, at Thom derfor også fokuserer ekstra på momenter, hvor man netop ser dette. 

    Det er ihvertfald et glimrende interview med Thom Zimny, her i en meget forkortet udgave og den lange over en halv time. Det giver en fin baggrundsviden omkring hele produktionen og "essensen" i, hvad man har søgt med dokumentaren.

    Den korte version:

    www.youtube.com/watch

    Den lange:

    www.youtube.com/watchwww.billboard.com/articles/columns/rock/8490271/bruce-springsteen-netflix-movie-drops-after-broadway-show-closes

    Bruce10-06-19 15:38

  • ★★★★★★0

    Takker. Dem må jeg få tjekket ud ved lejlighed. Nå ja og som du kan læse, er jeg jo i bund og grund enig med det du nævner. 

    T. Nielsen10-06-19 15:56

  • ★★★★★★0

    Så fik jeg set det lange. Ikke så meget der overraskede, men fedt nok st få sat ord på. Mest overraskende var vel Long Time Coming. 

    T. Nielsen10-06-19 16:49

  • ★★★★★★1

    En meget kort gennemgang af de fire franchises, jeg har fået set (ikke alle er blevet helt færdige):

    Puppet Master 1-9

    Bleh! Det er sgu en tom omgang. De første tre film er fint underholdende, men dog ikke til mere end 4/10. De forskellige dukker er egentlig ret fedt udtænkt, men historien omkring dem er intetsigende. De andre film er en anelse kedeligere og står til 3/10 - med undtagelse af cut 'n' paste-filmen, Puppet Master - The Legacy, som ikke kan få mere end 2/10.

    Gennemsnit: 3,2 - mangler at se 10-12, men det sker nok ikke!

    ----

    Child's Play og Chucky-filmene

    Her er det også en dukke, der er i hovedrollen, men der er for det meste bedre kvalitet. Child's Play er en klassiker, som skal have 7/10, mens efterfølgeren ikke er helt så spændende. En smule gammel vin på nye flasker, men stadig acceptabel, 5/10 til den. Child's Play 3 er en smule bedre end 3'eren, mens pga. dens setting blandt teenagere, og jeg vil give den 6/10. 

    Bride of Chucky tager filmene i en lidt anden retning, og indfører mere absurditet og humor, og det klæder franchisen ganske fint, og det fortsætter i Seed of Chucky. Jeg giver dem begge 5/10.

    Det næste afsnit i Chucky-sagaen er Curse of Chucky og Cult of Chucky, og de føles meget disconnected fra resten af franchisen. Chucky minder mere om en normal morder end en besat dukke. Det går ikke rent hos mig, så 4/10 til de to sidste i serien.

    Gennemsnit: 5

    ----

    The Howling 1-6

    Hvis Puppet Master er en tom omgang, så er The Howling bare ufattelig kedelig. Den første er acceptabel, men ikke en specielt god vareulve-film, så den får 5/10. De resterende er utroligt kedelige, og det handler mest af alt om mennesker, der går rundt, hører lyde og måske ser en varulv...de får en blanding af 3 og 2 ud af 10.

    Gennemsnit: 3 - mangler New Moon Rising og Reborn, men det sker heller ikke.

    ----

    Hellraiser 1-10

    En rigtig god franchise, hvor selv dårlige film bliver en smule oprejst af, at det foregår i Hellraiser-universet. Desværre er det kun de første 4 film, der har Hellraiser som gennemgående tema, og det er da også de bedste. Den første Hellraiser er med rette en kultfilm, og 2'eren er omtrent ligeså god. Hellraiser III er stadig en rigtig Hellraiser-film, men dog ikke på samme niveau, som de andre. Så er der Hellraiser IV: Bloodline, som ikke har fået så gode anmeldelser, men jeg var ret vild med hele settingen, hvor man følger Hellraiser-myten i fortid, nutid og fremtid. Hellraiser III giver jeg 5/10, men de andre 3 får 7/10.

    Så går det dog lidt galt med nogle film, der har det tilfælles, at de ikke var tiltænkt som Hellraiser-film, men efterfølgende er blevet skrevet om til at indeholde Pinhead. Filmene er repetetive, ændrer lidt på reglerne, og har alt for lidt Hellraiser i sig. Hellraiser 5-8 giver jeg allesammen 4/10.

    Hellraiser: Revelations burde jeg måske give 2/10, men Hellraiser-temaet rejser den til 3/10. Filmen er nemlig på ingen måde god - ringe manuskript og især ringe skuespil - og ingen Doug Bradley til at spille Pinhead, fordi han ikke kunne lide manuskriptet. Det hører med til historien, at den er lavet på kort tid og lavt budget kun så Dimension Films kunne beholde deres rettigheder til serien.

    Hellraiser: Judgment er bedre end Revelations, og det føles mere som en Hellraiser film end de forrige 5 gør. Den er stadig ikke på niveau med 1-4 dog. Så 4/10 til den

    Gennemsnit: 4.2 - det føles som en alt for lav karakter, for hele Hellraiser-mytologien er stinkende fed, men det bliver desværre ikke helt gennemført i de forskellige film.

    ----

    Til sammenligning giver jeg disse karakterer til følgende franchises (mere end 3 film):

    • Tremors, 4.75
    • Ghoulies, 2
    • Critters, 2.75
    • A Nightmare on Elm Street, 4.4
    • Leprechaun, 2.4
    • The Omen, 4.75

    ----

    Men det er måske ikke ideelt at bedømme en franchise på et gennemsnit, for f.eks. Hellraiser og A Nightmare on Elm Street har en fed mythos. 

    Guldager10-06-19 17:47

  • ★★★★★★0

    Breathe (2017)

     

    Den herlige Andy Serkis, der vel mest er kendt for sine motion capture roller som f.eks. Gollum, får her sin debut som instruktør med en historie inspireret fra den virkelige verden.

    Det er en fortælling om kærlighed i med- og især modgang og på trods. Om menneskeligt mod, tro og livsvilje og hvor er det også gabende kedeligt.

    Robin Cavendish, spillet af Andrew Garfield, der rammes af polio og lammes i det meste af kroppen permanent, har måske nok en interessant og inspirerende fortælling gemt i sig. Her præsenteres den bare ret forudsigeligt og ”by the book”, uden at drive os som publikum med ind i beretningen.

    Dette skyldes så også at Claire Foy som den elskværdige kone virker så afmålt, at man aldrig får indtrykket af hvad der driver hende. Postulatet er at det er kærlighed, men det føler man ikke. Det konstateres blot pladderromantisk.

    Derfor lykkes det aldrig helt instruktør Serkis at få os til at investere vores følelser i den ellers fascinerende fortælling. Dertil er den nydelige film ganske enkelt for nydelig og tandløs.

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen10-06-19 18:12

  • ★★★★0

    Takker. Dem må jeg få tjekket ud ved lejlighed. Nå ja og som du kan læse, er jeg jo i bund og grund enig med det du nævner. 

    Yes, I know :) Læst bogen?

    Bruce10-06-19 18:27

  • ★★★★★★0

    Yes, I know :) Læst bogen?

    Det har jeg og den er helt igennem pissefed!!!

    T. Nielsen10-06-19 18:36

  • ★★★★0

    Det har jeg og den er helt igennem pissefed!!!

    Hvis du en dag får lyst til at genlæse, så prøv at hav lydbogen i ørerne mens du læser.  Fedt med bossens stemme.

    Bruce10-06-19 19:12

  • ★★★★★★0

    Hvis du en dag får lyst til at genlæse, så prøv at hav lydbogen i ørerne mens du læser.  Fedt med bossens stemme.

    Det tror jeg på, så tak for tippet:-) Hvor finder man den lydbog med hans stemme? 

    Går ud fra du har genlæst? 

    T. Nielsen10-06-19 19:19

  • ★★★★0

    Det tror jeg på, så tak for tippet:-) Hvor finder man den lydbog med hans stemme? 

    Går ud fra du har genlæst? 

    Mofibo. Også app på mobil. Eller audible.co.uk.

    Ikke genlæst, endnu. Kun et kapitel, men det er fremragende.

    Bruce10-06-19 19:42

  • ★★★★★★0

    Mofibo. Også app på mobil. Eller audible.co.uk.

    Ikke genlæst, endnu. Kun et kapitel, men det er fremragende.

    Takker 

    T. Nielsen10-06-19 19:48

  • ★★★★★★0

    Audible har gratis prøvemåned gennem din Amazon-konto, T. Nielsen. Og når du har brugt den, kan du gøre det samme med de forskellige Amazons... 

    Guldager10-06-19 19:48

  • ★★★★★★0

    Audible har gratis prøvemåned gennem din Amazon-konto, T. Nielsen. Og når du har brugt den, kan du gøre det samme med de forskellige Amazons... 

    Det godt at vide og god grund til at afprøve det. Tak.

    T. Nielsen10-06-19 20:04

  • ★★★★★★0

    Det godt at vide og god grund til at afprøve det. Tak.

    Hov, fik vist sagt det forkert... Du får en gratis lydbog, når du melder dig til... Men som sagt kan du bruge alle Amazons afdelinger til at få en gratis lydbog, og når du har brugt dem, kan du bruge konens konto :) - selvom dit abonnement udløber, beholder du dine lydbøger i Audible-appen, som for i øvrigt er ganske god. 

    Guldager10-06-19 20:17

  • ★★★★★★0

    Hov, fik vist sagt det forkert... Du får en gratis lydbog, når du melder dig til... Men som sagt kan du bruge alle Amazons afdelinger til at få en gratis lydbog, og når du har brugt dem, kan du bruge konens konto :) - selvom dit abonnement udløber, beholder du dine lydbøger i Audible-appen, som for i øvrigt er ganske god. 

    :)

    T. Nielsen10-06-19 20:23

  • ★★★★★★0

    The Discovery (2017)

     

    Præmissen for handlingen om en forsker opdager liv efter døden, hvilket får selvmordsraten til at stige drastisk, er egentlig ganske interessant. Der er også gode navne som Robert Redford, Jason Segel og andre på rollelisten.

    Men ih guder hvor er det en sløv og gabende kedelig fortælling man får ud af det. Faktisk bruges den ellers spændende ide mest til en omgang luftig lommefilosofisk snak, for til sidst at forsøge at binde en twistet krølle på historien.

     

    Bedømmelse: 4/10

    T. Nielsen11-06-19 08:36

  • ★★★★0

    Chernobyl

    Fremragende fra start til slut. Instruktøren er kraftedeme svenske Johan Renck, også kendt som Stacka Bo. Han må godt nok få tilbud nu!

    10/10

    Bruce11-06-19 09:08

  • ★★★★★★0

    Chernobyl

    Fremragende fra start til slut. Instruktøren er kraftedeme svenske Johan Renck, også kendt som Stacka Bo. Han må godt nok få tilbud nu!

    10/10

    Den må jeg få set! Har i øvrigt læst noget om, at den enten ikke bliver vist i Rusland eller at de blot kritiserer den voldsomt og at de nu vil lave deres egen version. Heri skulle være KGB agenter der bekæmper CIA agenter, der har infiltreret værket:-D

    T. Nielsen11-06-19 09:11

  • ★★★★★★0

    Deadwood (2019)

     

    Da jeg i sin tid så første sæson af Tv-serien “Deadwood” fra 2004, var den noget af det bedste Tv jeg nogensinde havde set. Kvaliteten faldt i de to efterfølgende sæsoner, men blev aldrig mindre end god.

    Her mange år senere havde jeg derfor glædet mig til atter at besøge denne mudret by med dens mange kulørte personligheder, naturligvis anført af spydighedens mester, Al Swearengen, til hvem skuespilleren Ian McShane så vidunderligt har lagt krop og sjæl til.

    Jeg må så desværre konstatere at denne film, er et andenklasses efterspil jeg gerne havde været foruden. Swearengen er forvandlet til en tandløs melankolsk hund, der aldrig kommer op i samme sarkastiske gear. Enten det, eller også er tiden ganske enkelt bare løbet fra karakteren og hans bidskheder.

    Uanset, så har han mistet sin glød og man forsøger forgæves som publikum at finde lidt af det der gjorde ham legendarisk. Det gør man aldrig!

    I serien blev historien båret af filmens mange brogede karakterer. Det passede perfekt til formen. Her forsøger man at balancere mellem at fortælle og så tegne persongalleriet op. Ingen af delene lykkes specielt.

    Jeg er med på, at man både må ramme stilen fra serien, men samtidig må satse mere på en ramme, hvor vi kan bevæge os mere stramt fra A til B, nu vi snakker om en enkelt film. Begge dele er bare blevet sørgeligt kedelige.

    Fortællingen er glemt når filmen slutter, flere af karakterer føler man blot er med, fordi det skal de være og dem der skal bære, løfter den aldrig op på niveau, der kommer over det jævne. Deadwood døde med et slatten manus.

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen11-06-19 09:52

  • ★★★★0

    Den må jeg få set! Har i øvrigt læst noget om, at den enten ikke bliver vist i Rusland eller at de blot kritiserer den voldsomt og at de nu vil lave deres egen version. Heri skulle være KGB agenter der bekæmper CIA agenter, der har infiltreret værket:-D

    Ja det er rigtigt :) Putin er sur, så den rigtige historie skal på bordet, med heroiske arketyper, og skumle CIA agenter, som sprænger reaktoren i luften. Den skulle sikre Putin så gode stemmetal udenfor byerne, at man forventer, at 114% af Ruslands befolkning stemmer på ham :) Babushkaerne på landet burde være så kollektivt våde i trusserne, at de smider de mange lag, der er udenpå dem ;)

    Bruce11-06-19 15:43

  • ★★★★★★0

    davenport11-06-19 17:07

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen