Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★1

    Constantine : City of Demons (2018)

    Den herligt politisk ukorrekte og kæderygende dæmonjæger - også bedre kendt som magikeren John Constantine - spiller denne gang den ubestridte hovedrolle i den erfarne CW og DC instruktør Greg Berlanti's spin-off til den ligeledes animerede "Justice League Dark", som viste sig at nyde særdeles godt af en hårdkogt og blodig R-rating.

    Efter en vild og brutal duel mod den grumme og udspekulerede dæmon Nergal - der ender i det rene blodbad og en vaskeægte massakre - mister den fandenivoldske musiker og magiker in spe, John Constantine, ikke blot den unge teenager Astra til helvedes altfortærende gab men også sin forstand som konsekvens af sit overmod og sin ungdommelige arrogance.

    Mange år senere og efter et længerevarende ophold på sindssygeanstalten Ravenscar er John Constantine kommet på fode igen og har nu etableret sig som en rutineret exorcist, der har ofret alt for at bekæmpe ondskabens perverse håndlangere. Constantine er dog stadig plaget af mareridt, så da hans gamle ven Chas Chandler opsøger ham i London for at få hjælp til sin datter Tricia - der er havnet i et koma grundet en mystisk forbandelse - ser han sit snit til at kunne lægge fortiden og tabet af Astra bag sig.

    Men redningsaktionen der fører Constantine til det lumre og forførende Los Angeles er ikke uden konsekvenser, og selv om den gæve djævleuddriver får selskab af sin overnaturlige eks-kæreste Asa - der også er bedre kendt som den erotisk rødglødende The Nightmare Nurse - må han snart sande, at han er i store problemer og at alle langtfra er hvem de giver sig ud for at være. Dette må Constantine i særdeleshed erkende, da han står ansigt til ansigt med den sygeligt perverse djævle-alfons Beroul, der måske besidder nøglen til at løse det blodige mysterium.

    Det er bestemt ikke nogen nem opgave at lave et kort resumé af handlingen i "Constantine : City of Demons". Den animerede spillefilm er nemlig fyldt til bristepunktet med handlingstråde frem og tilbage i tid, samt forviklinger i en lind strøm, og karakterer der agerer i et konsekvent dobbeltspil i en stor pærevælling, som ville give selv mesterdetektiven Sam Spade flere panderynker end nødvendigt.

    Dette er så afgjort filmens svaghed. For holdes tungen ikke lige i munden kan det snørklede plot hurtigt føles forvirrende og lettere rodet i sit ivrige forsøg på at overraske tilskueren. Det ændrer dog overordnet ikke på, at "City of Demons" stadig har flere andre elementer kørende for sig, som er ganske fascinerende at betragte og som ikke mindst er udslagsgivende i den bragende flotte og ekstremt stemningsfulde animation, der bestemt ikke er for børn eller svagelige sjæle.

    For undervejs i den makabre fortælling er der flere scener, som er så brutale og ulækre, at man næsten får lyst til at kigge væk - Ikke mindst en række scener hos alfonsen Beroul hvor den får fuld skrue med de perverse og sadistiske løjer. Det er øjeblikke som disse, der på den ene side er med til at skabe en konstant stemning af gru og uhygge som en mørk fabel af denne kaliber fortjener. Men det er samtidig også øjeblikke som disse, der balancerer hårfint på grænsen til at være for meget af det gode.

    Men midt i al mørket og den diabolske dissekering er der dog heldigvis stadig plads til befriende lun og tør humor, som John Constantine altid er leveringsdygtig i og som kommer herligt til udtryk i Matt Ryans mesterlige stemmearbejde, der tydeligt fornemmes at være båret frem af en stor glæde ved igen at skulle portrættere den sarkastiske magiker. Matt Ryan har en enestående evne til at gøre sin karakter menneskelig og relaterbar midt i al den groteske og farvestrålende ramasjang og som sådan er han en lysende stjerne på himlen både i DC's liveaction og animerede superhelte-univers.

    "Constantine : City of Demons" er når alt kommer til alt en lettere forvirrende og brutal, men dog stadig medrivende og periodevis rørende og medmenneskelig oplevelse, der afgjort vil tilfredsstille de fleste fans af karakteren og det overnaturlige univers.

    8/10 

    NightHawk16-06-19 13:31

  • ★★★★1

    Robin Williams: Come inside my Mind (set på HBO)

    Virkelig god dokumentar om verdens, måske, sjoveste mand, der spænder fra barndom til hans alt for tidlige død i 2014. Der er masser af klip og sjældne lydoptagelser fra Williams' mange optrædener og interviews med nære venner, kolleger og sårbar en ekskone og hans ældste søn, uden at det kommer til at virke sensationalistisk.

    I stedet er det et følsomt portræt af en mand, der havde en unik evne til at improvisere og underholde, og hvis hjerne så ud til at køre på højtryk, men samtidigt også i perioder kæmpede med misbrug og higede næsten desperat efter anerkendelse, og som - da sygdom begyndte at påvirke hans evne til at tænke klart - til sidst valgte at gøre en ende på sig selv. 

    Jeg tør godt at indrømme, at jeg sad med en lille tåre i øjnene, da den var slut. 

    thomsen16-06-19 14:15

  • ★★★★★★0

    Mowgli (2018)

     

    Skuespiller Andy Serkis, der også iscenesatte den middelmådige ”Breathe” har her kastet sig over Rudyard Kipling’s berømte historier fra ”Junglebogen”, men desværre med samme middelmådige resultat som med hans første spillefilm.

    Man kan måske rose Serkis for sammen med sin manuskriptforfatter at trække den gode fortælling om drengen Mowgli, der er opvokset blandt vilde dyr i den indiske jungle, i en mørkere og mere moden retning end man ofte har set tidligere. Der er også underholdende momenter af stor værdi.

    Desværre forekommer afviklingen af historien ofte for træg og har svært ved at involvere end som tilskuer, selv når den holdes i et godt tempo. En del af dette skyldes muligvis også at jeg finder en del af effektarbejdet ret svagt, hvor især udtrykket i de mange CGI dyrs ansigter og endnu mere i deres øjne, virker dødt og kunstigt.

    Valget af stemmer bidrager så heller ikke kun positivt til oplevelsen, hvilket selvsagt ikke gør oplevelsen bedre. Men skønne Cate Blanchetts stemme henfører mig altså mere til endnu en omgang i Tolkiens univers end i den indiske jungle, hvilket er en smule distraherende. Værre er det så også med Christian Bale’s smågrowlende forsøg på at puste liv i panteren Bagheera. Han lyder lige så uudholdelig som når underboen støvsuger midt om natten.

    Langt bedre er det med Serkis selv som bjørnen Baloo, der har en stemme der fænger en selv når han er træls. Det selv om karakteren i sig selv svinger mellem at minde en om bjørnen Paddington og en sur onkel. Men uanset hvor god Serkis er til at lægge stemme og måske også krop til diverse CGI figurer, så ændrer det ikke på oplevelsen af at hans udgave af ”Junglebogen” kun lykkes i små glimt. 

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen16-06-19 15:55

  • ★★★★0

    En der har fået Netflix igen. Hvad med at se de gode film ;)

    Babo16-06-19 16:43

  • ★★★★★★0

    En der har fået Netflix igen. Hvad med at se de gode film ;)

    Snupper lige en måned eller to. De gode film kommer jeg vel til. Men du opfatter det forkert, for jeg ser jo det jeg har lyst til at se og der er få film i min optik der er "bedste" dit og "bedste" dat og dermed topfilm. 

    T. Nielsen16-06-19 16:50

  • ★★★★★★0

    Triple Frontier (2019)

     

    Jeg har altid haft en svaghed for assembléfilm, hvor en gruppe samles for at udføre en mission, lidt a la film som den mesterligt underholdende ”The Wild Geese” eller mesterværket ”The Dirty Dozen”.

    Desværre kan denne her ikke leve op til førnævnte, trods det at en habil god instruktør som J. C. Chandor, hvis bedste film ”All Is Lost” er tæt på mesterværksstatus, der står bag.

    Ikke at ”Triple Frontier” er en dårlig film, for det er den såmænd ikke. Den er teknisk sikkert iscenesat, har en række karismatiske skuespillere i hovedrollerne og et par spændende actionscener, til at udfylde spilletiden med.

    Desværre fejler historien, der aldrig bliver helt så neglebidende spændende som man kunne håbe på og hvor dramaet heller aldrig helt kommer ind under huden på en.

    Det er som om at synergien mellem skuespillernes karakterer aldrig helt forplanter sig til en dybere indlevelse i personerne, så man helt føler så meget med dem, som en film som dette kræver, for at fungerer i de mere stille stunder og det er her sådanne film skal løfte sig, for at resten helt svinger.

    Men helt ueffen er den såmænd heller ikke. Den har sine gode momenter.

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen16-06-19 17:53

  • ★★★★★★0

    Jeg har altid haft en svaghed for assembléfilm

    Burde jeg havde skrevet ensemblefilm?

    T. Nielsen16-06-19 18:31

  • ★★★★★0

    Burde jeg havde skrevet ensemblefilm?

    Du burde i hvert fald have skrevet “Burde jeg have skrevet”! =)

    David Lund16-06-19 19:21

  • ★★★★0

    Checket Alien, Blade Runner, Matrix og Martian ud i 4K på projektor og må jo nok indrømme, at der er pænt stor forskel. Alien og Blade Runner ser fantastiske ud.

    Bruce16-06-19 20:12

  • ★★★★0

    Checket Alien, Blade Runner, Matrix og Martian ud i 4K på projektor og må jo nok indrømme, at der er pænt stor forskel. Alien og Blade Runner ser fantastiske ud.

    Gjorde Matrix ikke?

    Babo16-06-19 20:17

  • ★★★★★★0

    Du burde i hvert fald have skrevet “Burde jeg have skrevet”! =)

    Haha bommer:D

    T. Nielsen16-06-19 20:29

  • ★★★★0

    Gjorde Matrix ikke?

    Jo absolut! Men billedemæssigt, hvad angår detaljer og stemning (skygge, lys, røg, som er meget krævende mht. banding på blu-ray 8 bit farver), er der mere visuelt at fryde sig over på de to andre.

    Bruce16-06-19 21:13

  • ★★★★★★0

    The Purge (NF)

    Fed "Home Invation" film. Får mig lidt hen imod noget Heneke. Har aldrig brudt mig særligt om Etan Hawke, men han er sgu tit med i fede film. Selve præmissen er jo ret latterlig, med at man må slå ihjel én aften om året, men det fungerer ganske godt. Synes dog at det er ret søgt, at familiens hus er så stort, at de ikke kan finde en intruder. Men der er smæk for skillingerne, og jeg var ret underholdt hele vejen igennem. Og skolepigeuniform har aldrig taget noget fra nogen! Der er en masse at sætte fingeren på, men fuck nu det, når man underholdes. Det kunne sagtens have været et Black Mirror afsnit, hvis de havde kogt den en anelse ned i tid. 1t.25. er fint for den her slags film. Synes jeg fik pay off for mine popcorn!

    davenport17-06-19 00:13

  • ★★★★★1

    A Silent Voice

    En anime-film som jeg fik anbefalet fordi jeg rigtigt godt kunne lide “Your Name”. Det er en af den slags anime-film, som ikke har nogen overnaturlige elementer, og udelukkende foregår i en realistisk verden, hvor den tager nogle alvorlige emner op. Katalysatoren for plottet er mobning, og en tidligere mobbers forsøg på, at gøre op med hans lede opførsel og undskylde overfor hans offer, men det er i ligeså høj grad en film om selvværd, depression og social isolation. Den er måske ikke helt ligeså skarpt skåret fortællemæssigt og visuelt som “Your Name”, men det er en meget moden fortælling med en masse hjerte. Den sidder stadig i mig dagen efter, og den slags anime-oplevelser kunne jeg godt tænke mig flere af.

    8/10

    Kruse17-06-19 11:36

  • ★★★★★★0

    Your Name er også rigtig god. Så måske jeg burde give mig i kast med denne her også (hvis den er at finde de få steder jeg ser film fra?)

    T. Nielsen17-06-19 12:07

  • ★★★★★0

    Your Name er også rigtig god. Så måske jeg burde give mig i kast med denne her også (hvis den er at finde de få steder jeg ser film fra?)

    Det ser desværre ikke ud til, at den er tilgængelig nogen steder herhjemme. Jeg så den på US Netflix(ved hjælp af DNS/VPN-servicen SmartyDNS).

    Kruse17-06-19 13:42

  • ★★★★0

    Det ser desværre ikke ud til, at den er tilgængelig nogen steder herhjemme. Jeg så den på US Netflix(ved hjælp af DNS/VPN-servicen SmartyDNS).

    Uha, det lyder lokkende. Jeg har ikke abonneret på en DNS-service, siden Netflix for nogle år siden begyndte at spærre for dem. 

    Er SmartyDNS stabilt? Kan du se Netflix fra andre lande end USA?

    thomsen17-06-19 14:40

  • ★★★★★★0

    Så må jeg bare huske den, hvis den dukker op på et tidspunkt. 

    T. Nielsen17-06-19 14:41

  • ★★★★★1

    Amerikansk Netflix er slet ikke så spændende længere i mine øjne. Men lav en amerikansk Amazon account og få amerikansk Amazon Prime - der er satme mange gode ting på den service. Især hvis du er til obskur horror, sci-fi og lignende genrefilm fra 70’erne, 80’erne og 90’erne =)

    David Lund17-06-19 15:21

  • ★★★★★1

    Uha, det lyder lokkende. Jeg har ikke abonneret på en DNS-service, siden Netflix for nogle år siden begyndte at spærre for dem. 

    Er SmartyDNS stabilt? Kan du se Netflix fra andre lande end USA?

    Jeg har ikke prøvet andre lande end USA med servicen. Det ser ud til, at man via deres DNS kan vælge UK, Canada og Tyskland. Bruger man deres VPN er der endnu flere muligheder.

    Det var faktisk lidt en tilfældighed, at jeg opdagede, at man kunne tilgå US Netflix, og endnu vigtigere for mig, at det virker med Apple TV. Jeg havde i sin tid opgivet at finde en ny DNS-service, der virkede med Netflix, da de begyndte at slå ned på den slags. Men da jeg skulle bruge en DNS eller VPN til at oprette et abonnement til The Criterion Channel stødte jeg på SmartyDNS, som Thomas Borgstrup anbefalede og faktisk nævnte også kunne bruges til Netflix.

    Det kører også stabilt når først man har valgt en titel at se, men der er en anelse forsinkelse i forhold til autoplay af trailere og når man i første omgang trykker på play. Det er som om, at den lige skal tænke. Men når først man ser en titel, så oplever jeg ingen forskel fra da jeg brugte dansk Netflix.

    Kruse17-06-19 16:37

  • ★★★★0

    Amerikansk Netflix er slet ikke så spændende længere i mine øjne. Men lav en amerikansk Amazon account og få amerikansk Amazon Prime - der er satme mange gode ting på den service. Især hvis du er til obskur horror, sci-fi og lignende genrefilm fra 70’erne, 80’erne og 90’erne =)

    Jeg har en amerikansk Amazon-konto i forvejen, men jeg vidste ikke, at man også kunne abonnere på Prime, selvom man bor i udlandet?


    Hvordan fungerer det? Skal man bruge en DNS-service? Streamer du til PC'en, eller kan du også caste det til fjernsynet, eller måske oven i købet anvende deres app (til PS4 o.l.)?

    Jeg har faktisk den danske udgave af Prime i øjeblikket. Mest fordi jeg fik et tilbud, så det stort set ikke kostede noget i tre måneder. Jeg har egentligt tænkt mig at sige det op her i slutningen af juni, så snart jeg er færdig med at se The Exorcist-serien. Der er også en del obskure genrefilm på den danske version, men slet ikke i forhold til den amerikanske kan jeg forestille mig. 

    Jeg har længe haft et godt øje til Amazon Prime US - bl.a. fordi man kan tilkøbe en pakke med Shudder, så man får adgang til alle horrorkanalens film. 

    thomsen17-06-19 17:35

  • ★★★★★1

    For at få en amerikansk Prime account skal du bruge amerikansk Amazon account (med tilhørende amerikansk adresse) og en VPN/DNS-service, der fungerer til (hvis ikke alle gør det, så gør de fleste i hvert fald). Jeg har det ikke længere, da jeg har haft travlt med meget andet det sidste halve års tid, men jeg vender klart tilbage, da udvalget er enormt og lige i min smag =)

    David Lund17-06-19 20:13

  • ★★★★0

    Hvordan betaler du så for det? Kan man stadigvæk bruge sit danske VISA-kort? 

    thomsen17-06-19 21:00

  • ★★★★★1

    Hvordan betaler du så for det? Kan man stadigvæk bruge sit danske VISA-kort? 

    Jeg kan godt, ja. Men jeg har hørt om folk, der ikke kan. Mener de har købt Amazon Gift Cards fra andre steder, og på den måde kommet igennem.

    David Lund18-06-19 00:26

  • ★★★★★★0

    Star Trek: Discovery Sæson 2

    Jeg kunne godt lide den actionprægede sæson 1, og på trods af at udseende er det mindst Star Trek-lignende, der er lavet, så accepterer jeg, at den foregår i Star Trek-universitet. Karakteren endte på en 8/10, og jeg var optimistisk i forhold til sæson 2. Og blev de forventninger så indfriet? Det må blive et tjooo...for jeg ved ikke helt, hvad jeg skal synes om sæsonen.

    Karaktererne er meget nemme at holde af - også Tilly - og der er masser af fedt sci-fi-techno-vrøvl, der kan tilfredstille de fleste. Mit problem er med udviklingen af historien. Hvert afsnit er skæbnesvangert, hvilket der ikke i sig selv er noget i vejen med, men det er også bundet op på en person, der ikke helt kan bære det. Og alt passer lidt for godt sammen - lidt ligesom Harry Potter 1, hvor alt det, som Harry Potter oplever igennem filmen, er præcis det, som han skal testes med. Sådan føles det også her: hver gang de skal have hjælp fra et sted eller undersøge det, har det en eller anden form for relation til karakterne, og derfor føles det alt for konstrueret. Det er ikke en naturlig udvikling, men en for gennemtænkt udvikling.

    Der er stadig spænding, drama og personlige relationer, og jeg er på samme tid både begejstret og irriteret...så jeg ved faktisk ikke, hvad jeg skal synes om den, jeg giver den en karakter på 6-8/10

    Guldager19-06-19 21:11

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen