Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★0

    Der var da ikke Coca Cola med, var der?

    Nå, jeg var fint tilfreds med sæson tre, men synes også vi nærmer os noget selv-parodisk, hvor karaktererne efterhånden fremstår ret karikeret. Ved heller ikke om det bare er mig, men er det ikke som om at teenageårene afslører, at de unge skuespiller bare ikke altid er helt vildt gode? Synes især Mike, Will og El falder igennem et par gange i flere replikleveringer. 

    Tilføjelsen af Robin var nok det største plus for mig i denne sæson, synes virkelig hun tilførte god energi i samspil med Steve. Ender nok på 7/10.

    Nu er jeg gået i gang med den tyske serie Dark, som lige har fået en sæson to. Den blev i sin tid solgt som en pendant til Stranger Things, hvilket jeg synes er at undersælge den, omend der da er flere ligheder. Herlig synergi mellem voksne og unge karakterer, meget mere mystisk, alvorstung og legende med sit univers, der byder på personlig tragedie, tidsrejser og andet. Mørk, tunge synths og virkelig elegant fortalt, hvor flere tidslige plotlinjer krydser hinanden. Minder mig en del om Lost i sin tone og mystik - men her er der rent faktisk payoffs på alle setups!

    Mikkel Abel11-07-19 12:36

  • ★★★★★0

    Og så har deres product placement også taget lidt overhånd.

    Er det lige så on-the-nose som i House? 

    www.youtube.com/watch 

    Lars!11-07-19 13:31

  • ★★★★★0

    Er det lige så on-the-nose som i House? 

    www.youtube.com/watch 

    Ja, især med Coca-Cola.

    Kruse11-07-19 15:04

  • ★★★★★0

    Jeg bed godt mærke i Coca Cola reklamerne, men det var nu ikke noget, som jeg skænkede nogen nævneværdige tanker eller noget, som jeg på nogen måde fandt generende eller irriterende. Dertil var jeg simpelthen alt for godt underholdt af sæson 3 fra start til slut. :)

    Det øgede fokus på humor synes jeg heller ikke gjorde spor, hverken i de to indledende afsnit eller da The Scoop Troop var igang med deres mission mod de gustne russere. Jeg synes faktisk, at humoren fungerede som en rigtig god kontrast til de mere makabre ting og så understøttede humoren også perfekt det absurde plot med russerne.

    Det gav alt sammen sådan en herlig uforpligtende og nostalgisk 80"er stemning over løjerne fra de gode gamle dage og turene ned i den lokale video-biks, der ligeledes var fyldt til randen med kulørt og humoristisk action-adventure.

    At se Steve Harrington i matrostøj var selvfølgelig også et herligt plus, og så var den nye pige i klassen, Robin, også et friskt pust til gruppedynamikken. Maya Hawke gjorde det sgu godt og havde rigtig god kemi med Joe Keery. Man kunne godt, se at hun har arvet et vist talent fra sine forældre Uma Thurman og Ethan Hawke.

    • Stranger Things : sæson 1 - 8/10
    • Stranger Things : sæson 2 - 8/10
    • Stranger Things : sæson 3 - 9/10

    NightHawk11-07-19 16:10

  • ★★★★★★0

    Så The Endless på NF. - Lad være med at spilde tid på den. Man sidder bare og venter på at der sker noget, og det gør der ikke, og så slutter den. Jeg ville hellere ha sex med Stine Bramsen.... And that says a lot!

    davenport11-07-19 17:24

  • ★★★★0

    Ja, især med Coca-Cola.

    Og Burger King.

    Åkepool12-07-19 10:36

  • ★★★★★0

    Og Burger King.

    Vent lige et øjeblik. Lad mig lige holde denne pose med Burger King-logoet op perfekt foran kameraet i flere sekunder endnu. Det kunne jo være, at du var i tvivl.

    Kruse12-07-19 10:53

  • ★★★★★★0

    .... Kunne godt spise en Crispy Chicken....

    davenport12-07-19 10:55

  • ★★★★★★0

    Tror den står på DL Chicken til aftensmad...:)

    Guldager12-07-19 11:43

  • ★★★★★★2

    Det er jo et godt stykke tid siden jeg har skrevet her, så her er lidt af hvad jeg har set i mellemtiden. Jeg har med vilje skåret nogle af de helt store titler fra, som i forvejen er blevet diskuteret til døde herinde (med en enkelt undtagelse).

    Freaks (1932)

    Den har stået på listen i MEGET lang tid, men så fik jeg endelig set den. En ret fornuftig historie, gode præstationer fra de såkaldte "freaks" og med et fint, moralsk spin på. Det er virkelig synd, at den originale version ikke findes længere.

    The Day the Earth Caught Fire (1961)

    Satme en vild film og virkelig aktuel i disse tider. Der var enkelt steder, hvor tidens tand var lidt mere synlig end andre, men den fantastiske dialog og den fremragende kemi mellem de to hovedroller, opvejede det hele.

    Witchfinder General (1968)

    Jack bød på denne til vores sidste staff party. En overall ok oplevelse, men jeg ville gerne have set den under lidt andre forhold, da vores visninger til disse arrangementer er noget løsslupne. Det hjalp nok heller ikke, at vi havde startet med at se "The Ham Movie" (ikke den faktiske titel), en instruktionsvideo i hvordan man skærer en spansk skinke - en klassiker!

    Death Wish 3 (1985)

    Den tredje Death Wish er filmen, hvor der skrues op til 11. Væk er den "bleeding heart liberal" fra den første film, til fordel for en mand, som mere eller mindre udrydder alle kriminelle, fra mordere til folk som smider affald på gaden, hvilket kulminerer i en kæmpe actionscene. Virkelig fjollet og dumt, og virkelig underholdende.

    Death Wish II (1982)

    Toeren lugter stadig lidt af den første og er ikke en totalt tosset film, den lider dog under at være klemt mellem en forholdsvis fornuftig film med et budskab og en balls to the walls actionfilm. Stadig underholdende dog.

    King Kong (1976)

    Et gensyn, tror jeg nok. En opdateret version af den originale film, hvor omdrejningspunktet selvfølgelig er olie. En helt ok omgang underholdning, selvom den måske kunne være lidt kortere.

    The Mack (1973)

    Denne har jeg fået anbefalet igen og igen, da det er en blaxploitation-klassiker. Jeg var underholdt, men den levede ikke helt op til sit rygte.

    Blue Sunshine (1977)

    En ret spøjs film om en masse mord i L.A., som tilsyneladende hægtes sammen med narko. Helt ok.

    From Beyond (1986)

    Denne film er fanme fjollet, men virkelig god omgang body horror. Alt hvad man ville forvente af Stuart Gordon, inkl. at Combs er med.

    Frankenhooker (1990)

    Titlen er bedre end filmen, desværre. Det er en horrorkomedie, men humoren fangede mig aldrig, så jeg kedede mig ret meget undervejs.

    Maniac (1980)

    Maniac kedede mig til gengæld ikke. Filmen har en foruroligende tone, som Joe Spinell i dén grad hjælper med.

    Bande de filles (2014)

    Denne har også fået masser af gode ord med på vejen, men jeg følte lidt at jeg havde set filmen før, da den mindede om en blanding af Kids og La Haine, blot med fokus på piger. Ikke noget for mig.

    The Princess Bride (1987)

    Så fik jeg endelig set den og den var ok. Jeg kan sagtens forstå at den er noget specielt, hvis man har set den som barn, det er dog ikke en film, som vækker barnet i mig.

    Når dyrene drømmer (2014)

    Et interessant spin på varulve-mytologien og en af de sjældent genrefilm på dansk, som samtidig prøver noget der er lidt anderledes. Jeg ku' li' den.

    Avenging Angel (1985)

    Et gensyn med Angel, dog uden den originale Angel i hovedrollen. De fleste andre skuespillere fra den første film er tilbage, og vi er ude i en ret standard 80'er hævnfilm.

    Friday the 13th Part III (1982)

    Den var sgu ikke specielt go'.

    Stander (2003)

    En sydafrikansk betjent som bliver kriminel. Et ret stærkt cast, bestående af bl.a. Thomas Jane, Dexter Fletcher og Deborah Kara Unger. En ret fornuftig film.

    Waiting... (2005)

    Jeg fik anbefalet denne, da snakken faldt på Clerks og Office Space, en eller anden dag i biografen. De tre film kan næsten være en trilogi, hvor denne er en kende mere "hardcore" komedie end de to andre. Jeg har aldrig selv arbejdet i en restaurant, men jeg kan forestille mig at historien er delvist baseret på faktiske oplevelser, som instruktøren/forfatteren har haft. God spas.

    The Barbarians (1987)

    Cannon-film som gerne vil være Conan, dog med det lille spin, at der nu er to muskelmænd, som er brødre. Ok underholdende, men brødrenes grynteri/brøleri bliver lidt irriterende i længden.

    The Last American Virgin (1982)

    Også en Cannon-film, som vistnok er et remake af en film som Golan lavede i Israel, før han og Globus rykkede til USA. Overraskende nok, er det faktisk en ganske habil film, selvom Golan ikke anede ret meget om amerikansk kultur, hvilket også er tydeligt i andre Cannon-produktioner.

    Turkey Shoot (1982)

    En habil omgang ozploitation om et totalitært styre, som smider folk i fangelejre af de mest tåbelige årsager. Fangerne bliver derefter brugt som levende bytte for rige mennesker. Masser af vold og spas.

    Xtro (1982)

    Filmaften hos mig for de frivillige og Xtro kom på. En rigtig solid omgang horror-underholdning, som ingen af os havde set og handlingen var på ingen måde forudsigelig.

    Roadgames (1981)

    Også fra filmaftenen, endnu en film der lidt falder i ozsploitation-grupperingen og samtidig heller ikke var forudsigelig. Klart aftenens bedste film med solide præstationer af Stacy Keach og Jamie Lee Curtis. Resten af aftenen bestod af Catfight og Showgirls - sidstnævnte trak lidt tænder ud, trods de mange bryster.

    Stone Cold (1991)

    Satme dum action, satme god underholdning!

    Battle for Sevastopol (2015)

    Russisk film om den bedste kvindelige snigskytte under 2. verdenskrig. Overall en habil film, men den trækkes lidt ned af russernes tendens til at blive en kende melodramatiske og at amerikanerne i filmen del er frygtelige skuespillere og dels slet ikke lyder amerikanske.

    Cleopatra Jones (1973)

    Denne ligger nok midt mellem Foxy Brown og Dolemite. En stærk dame i en racistisk og mandsdomineret verden, som sparker alle former for røv. Underholdende, men især kampsportsscenerne svinger tæt på Dolemite-kvalitet.

    Dværgen (1973)

    Denne er jo blevet omtalt ret mange gange i forbindelse med Filmz-arrangementer og for satan en film. Jo, den er fjollet til tider og ingen anede åbenbart hvordan stoffer virkede dengang, men Torben var sgu en stjerne. Jeg vil mene, at han sagtens kunne have båret en horror-franchise.

    Silent Night, Deadly Night 5: The Toy Maker

    Eh.. den er den femte film i en serie, hvor jeg ikke har set de fire første. Det var julefilmen i Bad Movie Club og en god en til det formål.

    Rare Exports (2010)

    En finsk komedie om julemænd. Jep. Også en rigtig god gang spas, selvom den finske humor ikke helt matcher op med den danske.

    Black Belt Jones (1974)

    Filmen leverer præcis hvad man kan forvente af titlen: blaxploitation med kung-fu.

    The Black Gestapo (1975)

    Jeg forestiller mig, at denne film lidt er lavet for at fornærme alle og igen et tilfælde, hvor titlen leverer præcis hvad titlen lover: blaxploitation med et stænk af Hitler.

    Friday the 13th Part 2 (1981)

    En ganske fornuftig opfølger til den første film, hvor Jason ligner morderen fra The Burning, af en eller anden årsag.

    Friday the 13th (1980)

    En glimrende slasher og vel en af de første cabin in the woods-agtige film.

    Barfly (1987)

    En film baseret løst på Bukowskis liv, eller en kort periode af livet. Som andre bemærkede før jeg så den, så lider filmen under, at hverken Rourke eller Dunaway er "grimme" eller slidte nok til at være overbevisende i rollerne, uanset hvor meget make-up man fylder på dem. Dog en interessant film alligevel.

    Coonskin (1975)

    Bakshis blaxsploitation-animationsfilm. Eller, det troede jeg, men det viste sig at være en blanding af live-action og animation, hvilket giver filmen til en ret interessant stil. Virkelig stemningsfuld og fyldt med god musik. Så bliver det jo heller ikke værre af, at Berry White og Scatman Crothers har to af hovedrollerne.

    The Disaster Artist (2017)

    Jeg har godt nok set The Room mange gange og jeg har læst bogen, som filmen her er baseret på, så det kunne næsten kun fejle, og det gjorde det. Hvor James Franco er ganske glimrende som Wiseau, så er Dave Franco frygtelig som Sestero. Den er samtidig ikke god til at vise det ret komplekse venskab som der er mellem de to hovedpersoner - et venskab som faktisk ikke burde fungere, fordi Wiseau er så excentrisk, at det kan være svært at få øje på det store hjerte, han faktisk render rundt med. Hvis man har en interesse i at se den såkaldte værste film nogensinde, er The Disaster Artist nok en god intro til denne verden, men det er ikke en film, som taler til dem som allerede er fans af The Room og Sesteros bog i forvejen.

    Zero Cool12-07-19 14:22

  • ★★★★0

    Barfly (1987)

    En film baseret løst på Bukowskis liv, eller en kort periode af livet. Som andre bemærkede før jeg så den, så lider filmen under, at hverken Rourke eller Dunaway er "grimme" eller slidte nok til at være overbevisende i rollerne, uanset hvor meget make-up man fylder på dem. Dog en interessant film alligevel.

    Det er til gengæld ret tydeligt, at filmen har været et passionsprojekt for i hvert fald Barbet Schroeder og Rourke, hvilket hæver den. Men enig i, at de er for pæne. Faye Dunaway skulle vist endda have insisteret på, at hun fik lov til at vise lår.

    Fangede du Bukowskis cameo?

    chandler7512-07-19 14:15

  • ★★★★★★0

    Fangede du Bukowskis cameo?

    Nope. :) Men jeg har lige tjekket YouTube. Spøjst at jeg ikke lagde mærke til det.

    Zero Cool12-07-19 14:29

  • ★★★★0

    Downsizing

    Det var godt nok en noget anden film, end jeg havde regnet med...

    Jeg havde forventet en lidt munter, måske bittersød komedie med kant, men den udvikler til at være en historie om social injustice, en vietnamesisk aktivist uden ben og menneskets ødelæggelse af planeten...

    6/10

    chandler7513-07-19 13:32

  • ★★★★0

    Great Gatsby 4K

    Købte denne pga dens anmeldelser for det visuelle look og som altid med hr. Baz er det overdådigt, tangerende det vulgære.

    Fantastisk farvetone, som rammer meget tidlig technocolor. Fremragende lyd. 

    Men det er sgu en smule kedeligt og ligegyldigt. Jeg kunne ikke blive revet med af historien og spørgsmålet er om Luhrman ikke snart burde ryste posen?

    5/10

    Bruce13-07-19 16:07

  • ★★★★★0

    Luhrman ikke snart burde ryste posen?

    Hans næste projekt blir jo en film om Elvis, sikkert efter den massive succes som Rocketman velfortjent har fået, som flere steder vækker minder til netop Baz Lurhmans vildskab, fra hans Moulin Rouge.

    Elwood13-07-19 16:40

  • ★★★★0

    Die Hard 2

    Faldt tilfældigt over den på tv i går og blev hængende - selvom den er set en hel del gange før.

    Ikke på niveau på etteren - bl.a. er der bare ikke samme klaustrofobiske stemning som at være fanget i et højhus. Stemningen er derimod mere desperat og tidspresset, fordi hans kone er "fanget" i et af flyene, men rent dynamisk og actionmæssigt har det ikke samme effekt.

    Bruce serverer sine sædvanligt fede oneliners, og det samme gør skurkene – og så er der selvfølgelig de obligatoriske dumme betjente - denne gang med en veloplagt Dennis Franz/Sipowicz.

    En ting der slår mig, hver gang jeg ser den, er, at det i slutningen virker, som om at alt (ligesom i etteren) er endt lykkeligt – på trods af at et fly med flere hundrede passagerer er blevet styrtet ned! Jeg har lidt svært ved at forlige mig med det faktum og så den muntre julemusik, der afslutter filmen...

    7/10

    chandler7514-07-19 20:16

  • ★★★★0

    Rasmus, ja de er dæleme også dumme betjente i etteren. Men nyder at se 2’eren i vintertiden, omend det er ved at være et stykke tid siden. Ville nok være enig i karakteren. 

    Babo14-07-19 19:14

  • ★★★★★0

    på trods af at et fly med flere hundrede passagerer er blevet styrtet ned!

    "We got you, we got you" den scene er stadigvæk så ubehagelig når jeg ser den i dag.

    Elwood14-07-19 20:00

  • 1

    Stranger Things sæson 3

    I seriens tredje sæson står den på endnu en (u)hyggelig og nostalgisk tur tilbage til 80’ernes Hawkins og et gensyn med seriens efterhånden store persongalleri, der suppleres af flere nye karakterer undervejs. Der er ikke meget nye under solen historiemæssigt – alt hvad der har virket i de tidligere sæsoner genbruges og udbygges, hvorved sæsonen består af en blanding mellem gys og komik tilsat en god portion teenage-drama.  

    Seriens største problem er, at historien bliver mindre troværdig for hver ny sæson, simpelthen fordi det bliver mindre og mindre sandsynligt, at hele persongalleriet på forskellig - og til dels tilfældig - vis langsomt bliver inddraget i mysteriet på ny. Måske skulle karaktererne – tro mod 80’erne – lave en telefonliste og advare hinanden, når der på ny er fare på færde? Det betyder desværre også, at en større del af persongalleriet ikke rigtigt får noget væsneligt at byde ind med – det gælder faktisk hele Buyers-familen, hvor Will næsten bliver reduceret til monster-detektor, Jonathan bliver reduceret til Nancy-væbner, og Joyce (oplagt) biver brugt således, at David Harbour stadig har nogen at spille op imod.

    Sæsonens A-historier med Eleven og co. på den ene side og Hopper og co. på den anden side er lidt business as usual, selvom der er skruet godt op for både uhygge og action, blandt andet med referencer til Invasion of the Body Snatchers, The Thing og The Terminator, men den mere komiske B-historie med Dustin, Steve og den nye figur Robin stjæler ofte showet, blandt andet gennem det fantastiske samspil mellem Gaten Matarazzo, Joe Keery og Maya Hawke. C-historien med Nancy og Jonathan kunne jeg godt have undværet, men det er heldigvis også den historie, der får mindst plads.

    I de sidste afsnit samles alle tråde igen på fantastisk vis, og sæsonens sidste afsnit er et godt bud på seriens bedste afsnit, hvor man enten vil hade eller elske Dustins helt store øjeblik (som jeg stadig ikke har fået ud af hovedet), og hvor nogle af de store følelsesmæssige øjeblikke alene formidles gennem skuespillernes øjenkontakt i stedet for unødvendig dialog, der skal sikre, at alle virkelig har forstået hændelser, der er letforståelige, hvorved de store øjeblikke står meget stærkt.  

    Jeg ser frem til sæson 4, men jeg håber også, at det bliver seriens sidste, medmindre der sker noget helt nyt og uventet. Det er i hvert fald begrænset, hvor mange greatest hits-sæsoner, der er plads til, samtidig håber jeg, at man vil overveje at skære unødvendige karakterer fra eller i det mindste reducere deres tid på skærmen.

    5/6

    Slayer16-07-19 08:27

  • ★★★★0

    Og så har deres product placement også taget lidt overhånd.

    Jeg har lige lagt mærke til, at der før andetsidste afsnit står “indeholder produktplacering”. Det har jeg aldrig set før...

    chandler7516-07-19 00:14

  • 0

    Jeg har lige lagt mærke til, at der før andetsidste afsnit står “indeholder produktplacering”. Det har jeg aldrig set før...

    Jeg har lagt mærke til, at det er begyndt at stå ved flere af deres originale serier, men Netflix er bestemt heller ikke kede af at bruge det ret åbenlyst.

    Slayer16-07-19 00:55

  • ★★★★★1

    Stranger Things sæson 3

    I seriens tredje sæson står den på endnu en (u)hyggelig og nostalgisk tur tilbage til 80’ernes Hawkins og et gensyn med seriens efterhånden store persongalleri, der suppleres af flere nye karakterer undervejs. Der er ikke meget nye under solen historiemæssigt – alt hvad der har virket i de tidligere sæsoner genbruges og udbygges, hvorved sæsonen består af en blanding mellem gys og komik tilsat en god portion teenage-drama.  

    Seriens største problem er, at historien bliver mindre troværdig for hver ny sæson, simpelthen fordi det bliver mindre og mindre sandsynligt, at hele persongalleriet på forskellig - og til dels tilfældig - vis langsomt bliver inddraget i mysteriet på ny. Måske skulle karaktererne – tro mod 80’erne – lave en telefonliste og advare hinanden, når der på ny er fare på færde? Det betyder desværre også, at en større del af persongalleriet ikke rigtigt får noget væsneligt at byde ind med – det gælder faktisk hele Buyers-familen, hvor Will næsten bliver reduceret til monster-detektor, Jonathan bliver reduceret til Nancy-væbner, og Joyce (oplagt) biver brugt således, at David Harbour stadig har nogen at spille op imod.

    Sæsonens A-historier med Eleven og co. på den ene side og Hopper og co. på den anden side er lidt business as usual, selvom der er skruet godt op for både uhygge og action, blandt andet med referencer til Invasion of the Body Snatchers, The Thing og The Terminator, men den mere komiske B-historie med Dustin, Steve og den nye figur Robin stjæler ofte showet, blandt andet gennem det fantastiske samspil mellem Gaten Matarazzo, Joe Keery og Maya Hawke. C-historien med Nancy og Jonathan kunne jeg godt have undværet, men det er heldigvis også den historie, der får mindst plads.

    I de sidste afsnit samles alle tråde igen på fantastisk vis, og sæsonens sidste afsnit er et godt bud på seriens bedste afsnit, hvor man enten vil hade eller elske Dustins helt store øjeblik (som jeg stadig ikke har fået ud af hovedet), og hvor nogle af de store følelsesmæssige øjeblikke alene formidles gennem skuespillernes øjenkontakt i stedet for unødvendig dialog, der skal sikre, at alle virkelig har forstået hændelser, der er letforståelige, hvorved de store øjeblikke står meget stærkt.  

    Jeg ser frem til sæson 4, men jeg håber også, at det bliver seriens sidste, medmindre der sker noget helt nyt og uventet. Det er i hvert fald begrænset, hvor mange greatest hits-sæsoner, der er plads til, samtidig håber jeg, at man vil overveje at skære unødvendige karakterer fra eller i det mindste reducere deres tid på skærmen.

    5/6

    Det med hvordan at de fik alle karakterenes forskellige historier bundet sammen på, synes jeg faktisk, at Duffer brødrene løste på en rigtig god måde via de fragmenterede handlingsforløb, hvor alle - lige med undtagelse af Jonathan - dermed fik mulighed for at shine samtidig med, at det så også gav god fremdrift i den overordnede historie.

    Havde hele teamet derimod været sammen fra start af eller kort efter tror jeg ikke, at det havde været ligeså interessant at følge dem. Jeg synes heller ikke at måden karaktererne blev genforenet på var utroværdig.

    Mht. Jonathans rolle denne gang er jeg dog helt enig med dig, og ligeså i den historie der omhandlede sexisme og chikane på lokalavisen. Det var desværre håndteret temmelig gumpetungt og de manchauvinistiske kollegaer var alt for karikeret i deres ageren - særligt i skikkelse af Jake Buseys karakter.

    Men Will derimod havde en, synes jeg, ret interessant story arc i forhold til at skildre overgangen fra barn til voksen, hvor tidligere interesser og venskaber pludselig kommer i farezonen, fordi vennerne ikke længere er 100% på bølgelængde mere.

    Der er eksempelvis kommet piger på radaren og Dungeons & Dragons er for nogle noget, der pludselig hører fortiden og barneårene til. Alt dette bliver skildret rigtig godt igennem Wills karakter og hans personlige kamp for at bevare deres venskab ved, at han insisterer på at holde fast i status quo og dermed den tryghed det giver frem for at skulle forholde sig til at blive ældre. Og samtidig ligger der måske også en identiteskrise her og lurer under overfladen.

    Hvad sidstnævnte angår er der nemlig - som jeg lige ser det - en interessant parallel til Robins story arc, hvor hun fortæller Steve, at hun er lesbisk. Jeg tænker her mere præcist på scenen, hvor Mike siger til Will - da de kommer op og skændes over D & D -  at Will jo heller ikke kan lide piger. Umiddelbart er det en kommentar om, at deres venskab er i problemer. Men sådan som Will reagerer - og med tanke på introduktionen af Robin - kunne den kommentar sagtens antyde noget om Wills seksualitet. Hvordan tolker du den scene med Mike og Will?

    Joyce synes jeg egentlig også havde meget at arbejde med og det var fedt at se hende i en mere løssluppen rolle denne gang, hvor hun fik lov til flere ting end blot at være den bekymrede mor.

    Jeg synes også, at Duffer brødrene fik forløst Billys arc på en rigtig god måde så han - frem for at være en endimensionel bølle som han var i sæson 2 - blev til et helt menneske med flere nuancer i sæson 3. 

    NightHawk16-07-19 03:11

  • 1

    Jeg er overordnet set rimelig enig i en række punkter af din anmeldelse, men der er også et par punkter, som jeg er uenig i. :)

    Bl.a. det med hvorledes, at de fik alle karakterens forskellige historier bundet sammen. Her synes jeg faktisk, at Duffer brødrene løste det på en rigtig god måde via de fragmenterede handlingsforløb, hvor alle (med undtagelse af Jonathan) dermed fik mulighed for at shine samtidig med, at der så gav god fremdrift i den overordnede historie.

    Havde hele teamet derimod været sammen fra start af eller kort efter tror jeg ikke, at det havde været ligeså interessant at følge dem. Jeg synes egentlig heller ikke at dette skete på en utroværdig måde.

    Mht. Jonathans rolle denne gang er jeg dog helt enig med dig, og ligeså i den historie der omhandlede sexisme og chikane på lokalavisen. Det var desværre håndteret temmelig gumpetungt og de manchauvinistiske kollegaer var alt for karikeret i deres ageren - særligt i skikkelse af Jake Buseys karakter.

    Men Will derimod havde en, synes jeg, ret interessant story arc i forhold til at skildre overgangen fra barn til voksen, hvor tidligere interesser og venskaber pludselig kommer i farezonen, fordi vennerne ikke længere er 100% på bølgelængde mere.

    Der er eksempelvis kommet piger på radaren og Dungeons & Dragons er for nogle noget, der pludselig hører fortiden og barneårene til. Alt dette bliver skildret rigtig godt igennem Wills karakter og hans personlige kamp for at bevare deres venskab ved, at han insisterer på at holde fast i status quo og dermed den tryghed det giver frem for at skulle forholde sig til at blive ældre. Og samtidig ligger der måske også en identiteskrise her og lurer under overfladen.

    Hvad sidstnævnte angår er der nemlig - som jeg lige ser det - en interessant parallel til Robins story arc, hvor hun fortæller Steve, at hun er lesbisk. Jeg tænker her mere præcist på scenen, hvor Mike siger til Will - da de kommer op og skændes over D & D -  at Will jo heller ikke kan lide piger. Umiddelbart er det en kommentar om, at deres venskab er i problemer. Men sådan som Will reagerer - og med tanke på introduktionen af Robin - kunne den kommentar sagtens antyde noget om Wills seksualitet. Hvordan tolker du den scene med Mike og Will?

    Joyce synes jeg egentlig også havde meget at arbejde med og det var fedt at se hende i en mere løssluppen rolle denne gang, hvor hun fik lov til flere ting end blot at være den bekymrede mor.

    Jeg synes også, at Duffer brødrene fik forløst Billys arc på en rigtig god måde så han - frem for at være en endimensionel bølle som han var i sæson 2 - blev til et helt menneske med flere nuancer i sæson 3. 

    Jeg er faktisk helt enig i det, som du har skrevet - og derfor ville jeg også have ændret flere af mine konklusioner, hvis jeg havde skrevet om sæsonens enkelte episoder i stedet for sæsonen som helhed.

    I forhold til det med at få de forskellige hændelsesforløb bundet sammen, så er min største anke, at Joyce og Jonathan fortsætter deres respektive efterforskninger i så lang tid uden at finde anledning til at forsøge at finde ud af, om Will er i fare og forsøge at beskytte ham/få ham bragt i sikkerhed. Det samme gælder for henholdsvis Hopper/Eleven og Nancy/Mike. Det ødelægger ikke historien for mig, men det tager mig en smule ud af den, fordi det er ulogisk for mig - omvendt ville historien helt sikkert lide skade, hvis figurerne ikke var delt op i mindre grupper, men flere forsøg på at kontakte hinanden havde gjort noget for mig.

    Hvad angår Will, så synes jeg kun, at der var ét afsnit, der gav ham plads og behandlede hans problemer i relation til at blive ældre og være bange for at miste sine venner - resten af tiden husker jeg ham ikke for andet end for gentagne gange at klø sig i nakken og sige: "he is here", hvilket er til den tynde side plotmæssigt, når han er med i samtlige afsnit - det er i hvert fald derfor, at jeg har skrevet, at han næsten er reduceret til monster-detektor frem for at skrive at han er reduceret til det.

    I forhold til scenen mellem Mike og Will, så er jeg enig i, at der måske også kan ligge nogle antydninger til seksualitet i deres skænderi og reaktioner, men pt. er det et åbent spørgsmål, som måske vil blive besvaret i sæson 4, hvis Will får mere plads, og hvis Noah Schnapp har evnerne til at bære scener, der behandler det emne i en tid, hvor jeg tænker, at det ikke må have været sjovt at være homoseksuel i en lille by. Umiddelbart forekommer han mig at være seriens svageste skuespiller, så jeg kan godt have min tvivl på, om han vil kunne bære sådan et plot.

    Jeg er enig i, at Winona Ryder får lov til at spille på flere tangenter end tidligere, og hun slipper også godt afsted med det - jeg mener dog ikke, at Joyce har nogen historie, der kan stå alene, og at hun nemt kunne have været erstattet af en anden figur. Det er i og for sig ikke noget problem, når hun stadig bidrager med fint samspil, og jeg ønsker heller ikke hele Buyers-familien skrevet ud, men jeg synes det er påfaldende, at ingen af deres historier har ret meget kød på sig i denne omgang, og så blev Wills nakkebeføling et småirriterende element for mig undervejs. 

    Og jeg kunne måske godt ønske, at Jonathan og Nancy var væk på college fremadrettet.  

    Billy har jeg ikke forholdt mig til, men ja, hans historie var klart den svageste i sæson 2, og den blev i den grad forbedret, som du har beskrevet ovenfor.

    Slayer16-07-19 04:04

  • ★★★★0

    A Simple Favor på viaplay i går. Mindede mig om de her søgte 90’er thrillers a la Wild Things. Og det var ikke et kompliment. Findes der mon en mere irriterende skuespillerinde i Hollywood end Hendrick? I guder, altså.. Lively er som altid sprød at se på. Men filmen mangler den trekantsscene og det afholder den fra enhver form for gensynsværdi :(

    Babo21-07-19 07:03

  • ★★★0

    A Simple Favor på viaplay i går. Mindede mig om de her søgte 90’er thrillers a la Wild Things. Og det var ikke et kompliment. Findes der mon en mere irriterende skuespillerinde i Hollywood end Hendrick? I guder, altså.. Lively er som altid sprød at se på. Men filmen mangler den trekantsscene og det afholder den fra enhver form for gensynsværdi :(

    Går ud fra du mener Kendrick. Er ikke fantastisk begejstret for hende som skuespiller, selvom hun for det meste gør det fint, men hun er helt fantastisk på twitter. 

    Steffan Rasmussen21-07-19 11:57

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen