Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★0

    The Ballad of Buster Scruggs (2018)

     

    Instruktør Brødrene Coen kommer godt rundt i det vilde westen, hvor de dækker mere eller mindre samtlige klichefyldte scenerier set på film, i et både musikalsk og underfundigt miks med et evigt twist på genren. Filmen er episodisk, hvor et par af fortællingerne er virkelig morsomme, mens andre falder igennem og bliver lidt småkedelige. Men sarkasmen kan ingen tage fra historierne og jeg var alt i alt godt underholdt, selv om det næppe er en film der kalder på gensyn eller eftertænksomhed. Ja, faktisk føles den nok hurtigt glemt.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen 5-08-19 19:18

  • ★★★★0

    andet mere tåkrummende.

    Er det det med NeverEnding Story? :)

    chandler75 5-08-19 19:25

  • ★★★★★★0

    Er det det med NeverEnding Story? :)

    Ja, men som jeg skrev et andet sted, så fandt jeg den del også sød/sjov på samme tid. Derfor jeg skriver at det alligevel svinger den rette vej.

    T. Nielsen 5-08-19 19:27

  • ★★★★★★0

    Devil's Knot (2013)

     

    Der er noget sært abrupt i Atom Egoyan’s instruktion, i denne sørgeligt sandfærdige fortælling om nogle børns forsvinden. Den begynder egentlig ret solidt, men kommer hen ad vejen til at føles en anelse rodet, set i forhold til det enkle plot.

    Det er givet et forsøg på at skabe dynamisk flow og spænding, hvilket så ikke lykkes helt. Historiens uretfærdige pointer skæres også ret meget ud. Jeg skal ikke underkende at den del er ramt helt på kornet, men det forekommer ret sort og hvidt.

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen 5-08-19 19:27

  • ★★★★0

    Patriot sæson 1 - Amazon Prime

    Har helt overgivet mig til denne fortælling om en uheldig undercover efterretningsmand som er placeret i Amsterdam efter en ikke succesfuld mission i Iran. Han bringes i spil igen under dække af maskiningeniør, hvor han skal sørge for at hjælpe en moderat iransk kandidat med økonomiske midler.

    Der er blot det men, at vor helt er psykisk ustabil, skriver folkesange om sine missioner og sin eksistentialistiske krise.

    Fremragende cast, original i samme boldgade som Fargo, mdn helt sin egen og med en seriøst likeable hovedperson der konstant havner i seriøst fucked up situationer.

    Selv folk sangene er klasse!

    9/10

    Bruce 7-08-19 12:47

  • ★★★★★★1

    Beware The Slenderman (HBO):

    2 piger på 12 stikker deres ven med 19 knivstik, fordi de tror at et Internetfænomen kaldet Slenderman vil synes om det. Endnu et stykke film om hvor latterligt USA´s system er. En af forældrene siger direkte, at de holder forestillingen om Julemanden til de er 11 år gamle... Så tror da fanden, at man tror på alting man læser på nettet. Og så kan pigerne (på 12!) dømmes til 65 år i fængsel.. Bare jeg da boede ude i en skov helt alene, og ikke havde kontakt til resten af verdenen.

    davenport 7-08-19 23:10

  • ★★★2

    Det er måske ikke så udbredt med lige med julemanden herhjemme, men der er da personer der tror på alt muligt andet skørt, inklusiv guder.

    Efter hvad jeg kan læse mig til, så fik de henholdsvis 25 og 40 år. Ikke i fængsel, men på psykiatrisk institution. Ved ikke hvordan mulighederne er for at komme ud før tid.
    Hvis de syge, så bør det vel handle om ikke at lukke dem ud før de er blevet raske. Så giver det da meningen at tale om 10, 20 eller 40 år. Den del af det forstår jeg ikke rigtigt.

    Aranyhajú Nyárszépe 8-08-19 15:48

  • ★★★★★★1

    Ah, jeg ved godt du altid skal tage modpartens side, men det giver satme ikke mening, at børn får den slags straffe. Det er jo fuldstændigt vanvittigt! Det er et sygt samfund, der eksekvere den slags domme. Der er så mange ting der kan spille ind. Man jo ikke kan ofre sit liv som 12-årig, og stå til ansvar resten af sit liv. Jeg ved ikke om du har set den, men jeg gad godt se en anden udgave af forløbet. Ment som et andet take, eller en second opinion på sagen. Tror der er mere end som sådan.

    davenport 8-08-19 19:56

  • ★★★★★★0

    Bare jeg da boede ude i en skov helt alene, og ikke havde kontakt til resten af verdenen.

    Jeg mener, den del er jo ret let at fikse. Måske ikke i Danmark, men en hytte i Norge eller Sverige, hvis du vil være lidt tæt på Danmark, ellers skal der nok være masser af steder i verden, hvor du kan bo helt uforstyrret.

    Det er nok anbefalelsesværdigt lige at tage din Grønspættebog med, bare for at være på den sikre side. :)

    Zero Cool 8-08-19 20:01

  • ★★★★★★0

    Wise guy

    davenport 9-08-19 00:05

  • ★★★0

    Ah, jeg ved godt du altid skal tage modpartens side, men det giver satme ikke mening, at børn får den slags straffe. Det er jo fuldstændigt vanvittigt! Det er et sygt samfund, der eksekvere den slags domme. Der er så mange ting der kan spille ind. Man jo ikke kan ofre sit liv som 12-årig, og stå til ansvar resten af sit liv. Jeg ved ikke om du har set den, men jeg gad godt se en anden udgave af forløbet. Ment som et andet take, eller en second opinion på sagen. Tror der er mere end som sådan.

    Det er jeg da også enig i. Var træt den dag og skrev forkert. Der skulle have stået " Så giver det da ikke mening at tale om 10, 20 eller 40 år.".
    Det jeg mente, var at hvis personer begår kriminalitet fordi de er syge, så må man vente med at lukke dem ud til de er raske og ikke længere er til fare for samfundet.

    Hvis man som 14 årig skal side 40 år i fængsel og først kommer ud som 54 årig, så har jeg svært ved at se hvordan sådan en person skal klare sig i samfundet bagefter.
    En ting er længderne, men også den måde fanger behandles på, er ekstrem. Prøv at søge på Supermax på Youtube. Det er ligefør jeg vil mene at det vil være mere barmhjertigt at give den et nakkeskud, end at behandle dem sådan.

    Jeg har ikke set den. Tror den er for uhyggelig for mig :)

    Aranyhajú Nyárszépe 9-08-19 06:42

  • ★★★★★★0

    Errementari (2017)

     

    Jeg giver måske lidt for meget kredit til denne spansk/franske horrorfabel, men der er noget herligt gammeldags over den, som jeg ikke helt kan stå for.

    Historien om den frygtede eneboer, der bag facaden kæmper en kamp med dæmoner fra dybet er grundlæggende ret fjollet og efter en start der dog formår at byde på lidt uhygge, bliver det hele langt mere pjattet. Men det er pjattet på den underholdende måde, uden at blive plat, og så er de mange old school makeup effekter altså ret fede.

    Dele af fortællingen giver en indtrykket af, at der også kan være hentet inspiration fra Guillermo del Toro mesterværket ”El laberinto del fauno”. Det er så heller ikke det værste sted at hente den. Tonen her er blot langt mindre bevægende og knap seriøs.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen 9-08-19 10:22

  • ★★★★0

    BlacKkKlansman (2018)

    At de ikke bliver afsløret noget før, når de taler med to vidt forskellige stemmer (Adams Drivers til tider enerverende hakkende tale med tryk på nærmest hvert ord kontra John David Washingtons pæne engelsk), finder jeg ikke særlig realistisk.

    Derudover blev det noget anstrengende med den kostante henvisen til Trump, som ikke engang blev forsøgt pakket ind.

    6/10

    chandler75 9-08-19 12:57

  • ★★★★★★0

    City of Tiny Lights (2016)

     

    Klichefyldt om end atmosfærisk forsøg på en neo noir krimi, der tager os ned på et grumset gadeplan i det britiske indvandrermiljø.

    Som privatdetektiven Tommy er Riz Ahmed egentlig god. Karakteren rammer dog tæt på samtlige genretræk en sådan rolle har kunne byde på igennem filmhistorien.

    Det afholder heldigvis ikke historien for både at fænge og byde på lidt solid spænding hist og her.

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen 9-08-19 13:08

  • ★★★★1

    BH902010 # 1

    Jeg synes egentlig, at den var så underholdende og nostalgisk, som man kunne håbe på.

    Det ser ud til, at skuespillerne hygger sig med at spille karikerede udgaver af sig selv, men man vil næppe sætte pris på serie, hvis man ikke var fan i 90'erne.

    Luke Perry blev – som mange havde håbet på – hyldet flere gange undervejs, hvilket selvfølgelig kun var passende.

    chandler75 9-08-19 21:51

  • ★★★★★0

    Og Ray Pruitt kommer ikke forbi og skubber Donna ned af en trappe igen ?

    Elwood10-08-19 05:37

  • ★★★★0

    Og Ray Pruitt kommer ikke forbi og skubber Donna ned af en trappe igen ?

    Man kan altid håbe, men jeg tvivler på , at nogen af birollerne kommer med...

    chandler7510-08-19 08:30

  • ★★★★★★0

    Hoooold onnn - så fik i dén på hjernen :D 

    davenport10-08-19 12:13

  • ★★★★★0

    Hoooold onnn - så fik i dén på hjernen :D 

    Mens han kigger inderligt på dig med sine småknebne øjne og sin Guitar.

    Elwood10-08-19 13:09

  • ★★★★★0

    Efter lang ventetid - jeg ved ikke helt hvorfor - så fik jeg endelig set den tredje abeplanet-film, War for the Planet of the Apes. Og jeg må sige, at selv om den kan meget - utrolig flot, god musik, stærk præstation af Andy Serkis - så er jeg skuffet, især over anden halvdel af filmen. Det giver simpelthen ikke mening for mig. Her er der den "ene deus ex machina" efter den anden. Jeg håber, at Matt Reeves, som både instruerede og skrev manuskriptet, har været grundigere og præsenterer noget mere gennemtænkt, når det kommer til hans Batman-film. For det her var godt nok lidt sløjt. 

    Lars!11-08-19 00:30

  • ★★★★0

    Hvad gav ingen mening? 

    Babo11-08-19 08:16

  • ★★★★★0

    Flugten, for eksempel. En vagt går ned og stiller sig midt mellem alle aberne ALENE som en total idiot. Hundredvis af aber kravler derefter ud, uden at nogen soldater ser det og slår alarm. Hvorfor dræber obersten ikke Cesar en af de tusind gange han har anledning til det? Når han ved at han som lederen udgør den største trussel? Og hvad nytte gør den lille væg egentlig? Når de i tillæg står fem meter fra en blødende benzintank, mens der skydes og er flammer overalt. Obersten dør pludselig af sygdom, og til sidst redder en lavine hele dagen. Det hele er bare så enormt dårlig skrevet. 

    Lars!11-08-19 21:47

  • ★★★★0

    Tomb Raider (2018)

    Nøj, den var ringe. I første tredjedel sker der nada. Lara Croft tuller lidt rundt i storbyen... Da der endelig kommer lidt gang i den, opfører hun sig gang på gang tåbeligt (ikke mindst det med stigen, som hun skubber væk, så der ikke er nogen vej ud). Slutningen forstod jeg ikke, men på det tidspunkt var alt interesse alligevel gået fløjten.

    Det bedste ved filmen er Alicia Vikanders søde næse.

    2/10

    (Til sammenligning gav jeg den første med Angelina Jolie 7/10).

    chandler7511-08-19 21:53

  • ★★★★0

    Flugten, for eksempel. En vagt går ned og stiller sig midt mellem alle aberne ALENE som en total idiot. Hundredvis af aber kravler derefter ud, uden at nogen soldater ser det og slår alarm. Hvorfor dræber obersten ikke Cesar en af de tusind gange han har anledning til det? Når han ved at han som lederen udgør den største trussel? Og hvad nytte gør den lille væg egentlig? Når de i tillæg står fem meter fra en blødende benzintank, mens der skydes og er flammer overalt. Obersten dør pludselig af sygdom, og til sidst redder en lavine hele dagen. Det hele er bare så enormt dårlig skrevet. 

    Husker også en håndfuld tåbelige elementer, særligt lavine. Shit det er ikke godt fundet på. Men overordnet var jeg underholdt, omend klart den svageste i serien. Jeg foretrækker faktisk etteren, selvom efter første syn var 2’eren, der var.... etteren. Nu er etteren.... nummer 1 :)

    Babo11-08-19 22:17

  • ★★★★0

    Tomb Raider (2018)

    Nøj, den var ringe. I første tredjedel sker der nada. Lara Croft tuller lidt rundt i storbyen... Da der endelig kommer lidt gang i den, opfører hun sig gang på gang tåbeligt (ikke mindst det med stigen, som hun skubber væk, så der ikke er nogen vej ud). Slutningen forstod jeg ikke, men på det tidspunkt var alt interesse alligevel gået fløjten.

    Det bedste ved filmen er Alicia Vikanders søde næse.

    2/10

    (Til sammenligning gav jeg den første med Angelina Jolie 7/10).

    Næse? Det var, hvad du kiggede mest efter? :)

    Men enig. Filmen var en sæk lort. 

    Babo11-08-19 22:19

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen