Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★1

    Ready or Not

    På bryllupsdagen spørger brudgommen, Alex, sin brud, Grace, om hun virkelig er sikker på, at hun vil giftes med ham - for hans familie er lidt sådan småpsykotiske. Hans bror, Daniel, kommer ind i rummet og bekræfter det. "Seriøst, nu har du chancen for at stikke af," siger han. Det ler hun selvfølgelig af, som man jo gør, men som resten af filmen viser, så var det ikke en joke. Men filmen er alligevel ganske morsom, for selv om den skildrer verdens værste bryllupsnat, hvor en brud forsøger at overleve hele familiens forsøg på at dræbe hende, så er det hele med et glimt i øjet og ikke så få overraskelser.

    Præmisset for historien er ganske fjollet: En rig familie har i mange generationer levet af at lave spil, og denne succes på spilmarkedet er takket være en aftale, som oldefar engang gjorde med en tryllekunstner, han mødte på de syv have. Denne pagt har resulteret i nogle lidt ekstreme familietraditioner. En af dem er, at nye medlemmer af familien altid må deltage i et spil, når klokken slår 12 på deres bryllupsnat (for eksempel skak). Hvilket spil, de skal spille, afgøres af et kort, som det nye medlem trækker fra en mystisk boks. Desværre trækker bruden denne gang "gemmeleg". Hun får 100 sekunder til at gemme sig - hun går rundt i den store villa, ler for sig selv og ryster på hovedet over hele den fjollede tradition, mens familien finder seksløbere og armbrøster frem og forbereder sig på jagten.

    Det er længe siden jeg har haft det så sjovt med en film. Den er spækket med morsomme og ekstreme karakterer, og selv om plottet er ekstremt, så forbliver den tro imod sine egne regler i det begrænsede univers, og det fungerer. Der er tilmed karakterudvikling. Hele affæren byder på spænding såvel som humor, og udover det er der selvfølgelig et mysterium - hvad handler alt dette i virkeligheden om? Og hvordan forholder de enkelte karakterer sig til disse ekstreme familietraditioner og myterne om deres oprindelse? Udover det har filmen nok ikke så meget på hjerte. Der er næppe nogen dybere mening med det hele. Her handler det om at hygge sig og heppe på den stakkels hovedkarakter, som viser sig at være mere end en uskyldig blondine med et stort smil. Jeg er faktisk oppe på 5/6.  

    Lars!23-08-19 11:35

  • ★★★★0

    Ready or Not

    Er den på Netflix eller HBO?

    Åkepool23-08-19 12:09

  • ★★★★0

    Mon ikke det er den, der kommer op i biograferne herhjemme i næste måned? Plotbeskrivelsen lyder i hvert fald meget lig det, man ser i traileren for den.

    Jeg er faktisk overrasket over karakteren, for jeg regnede med, at den ville være mere på det jævne. Nu tror jeg næsten, at jeg vil gå ind at se den.

    thomsen23-08-19 12:18

  • ★★★★0

    Mon ikke det er den, der kommer op i biograferne herhjemme i næste måned?

    Nå jo. Jeg kan se at den havde US premiere for 2 dage siden og har en karakter der hedder 7.3 lige nu med 1723 stemmer.

    Så er den nok ikke på Netflix.

    Åkepool23-08-19 14:12

  • ★★★★★0

    Er den på Netflix eller HBO?

    Jeg så den på en filmfestival.

    Mon ikke det er den, der kommer op i biograferne herhjemme i næste måned? Plotbeskrivelsen lyder i hvert fald meget lig det, man ser i traileren for den.

    Jeg er faktisk overrasket over karakteren, for jeg regnede med, at den ville være mere på det jævne. Nu tror jeg næsten, at jeg vil gå ind at se den.

    Jeg gætter på at det for mange nok vil være en 4/6'er, men jeg hyggede mig så meget med den, at jeg giver den lidt mere.

    Lars!23-08-19 14:12

  • ★★★★★0

    Kan se den er på 89% på Rotten Tomatoes. 

    Lars!24-08-19 08:49

  • ★★★★0

    The Favourite 

    Jeg havde det svært med den. Lanthimos tror jeg er et enten eller. Der er noget Kubrick over filmen, men hvor Kubrick formåede at være diskret i sit udtryk, er Lanthimos utrolig flashy. Brugen af fiskeøjeobjektiver virkede på mig som en tydelig gimmick. Jeg havde forhåbninger, men begejstringen udeblev. Ikke uden ambitioner, men prellede lidt af på mig som filmisk sterilitet.

    Babo28-08-19 22:35

  • ★★★★★★0

    Godzilla: King of the Monsters

    Jøsses, den er kedelig.

    Zero Cool28-08-19 22:50

  • ★★★★★★1

    Alita: Battle Angel (2019)

     

    Det er en ret tynd omgang, når det kommer til historien, der her diskes op med. Jeg ved godt, at det vi ser, det måske nok kun skal være en lille brik i et større spil. Men stadig føles hele handlingen ret så benet, uden at skære ind til selvsamme på den gode måde.

    Visuelt ligner det en film, vi ville have været imponeret af for 10-15 år siden. Der er et konstant kunstigt skær i den i øvrigt, til min smag, ret så overdesignet verden vi befinder os i. Det er tydeligt at inspirationen og oplægget er hentet fra en japansk tegneserie, med den tendens der ofte er i deres kulturelle mangaunivers til det lidt vilde. Også selv om det er blevet amerikaniseret/Hollywoodiseret af instruktør Robert Rodriguez og producer/forfatter James Cameron. Indimellem fungerer det fremragende, andre gange som her, fungerer det mindre godt.

    Også hovedfiguren Alita’s fremstår næsten livløs med sit forlorne udtryk, hvilket er uheldigt når hun skal bære så store dele af handlingen.

    Heldigvis ødelægger det ikke hele filmen, som på trods rent faktisk ofte er mildt underholdende og da en bet spændende, om ikke andet for at se hvor vi ender. Så egentlig når man ikke helt at kede sig.

    Ikke før den antiklimatiske slutning, der tamt runder de sidste 20 minutter af filmen af. Jeg kunne godt tro, at den her film ville blive bedre, hvis vi får den efterfølger der lægges op til. Hvis ikke, står vi med et kedelig punktum. Heller ikke den ”Titanic’ske” afskedsscene rammer plet, i hvert fald ikke hos Ut. Tværtimod.

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen29-08-19 15:38

  • ★★★★★★1

    Chernobyl (mini-serie)

     

    Der er allerede sagt og skrevet meget om dette fantastiske stykke drama, at jeg næppe kan lægge meget til, andet end at konstatere at jeg også fandt den strålende.

    Gode dialoger, stærkt spil og en skræmmende realistisk tolkning af hvad der skete, dengang verden blev ramt af sin hidtil værste atomare katastrofe. En katastrofe der den dag i dag, stadig har voldsomme efterdønninger.

     

    Bedømmelse: 9/10

    T. Nielsen29-08-19 15:43

  • ★★★★★★0

    Ditte & Louise (2018)

     

    Man kan tillægge denne danske komedie en del kønspolitiske under- og overtoner. Men der den står stærkest og det den egentlig gerne vil, det er at fortælle en historie om venskab og venskabets betydning.

    Det gør den sådan set også okay. Hovedrollerne spiller overbevisende og selv om jeg føler dele af historien og troværdigheden ret mangelfuld, så fungerer den hvis man ikke skænker den for mange tanker.

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen29-08-19 15:47

  • ★★★★0

    Mindhunter sæson 2 vs 60 minutes

    m.youtube.com/watch

    Genialt!

    Babo29-08-19 20:12

  • ★★★★★★0

    Christopher Robin (2018)

     

    Instruktør Marc Forster har lavet indtil flere film, som jeg egentlig synes rigtigt godt om. Den her er ikke en af dem. Den indrømmet fortærskede historie, om en mand der i voksenlivet må genfinde barndommens uskyld og glæde, for at være noget for sin familie har jeg som sådan intet imod.

    Hvis den altså præsenteres så den rammer følelserne. I denne her Disneyfilm, hvor Peter Plys og venner må hjælpe deres gamle ven Christopher. Spillet maskinelt og klichefyldt ensidigt af ellers ofte seværdige Ewan McGregor, der føles hele dramaet og dens velmente budskab om at gøre det i livet der betyder noget for en, ret så kalkuleret.

    Der files forudsigeligt på violinerne, mens hver pointe og scene serveres præcist så uoriginalt skabelonagtigt for at presse hver en følelse ud af os og budskabet ned i kæften, så jeg slet ikke kan føle der banker et hjerte bag filmen.

     

    Bedømmelse: 4/10

    T. Nielsen 3-09-19 10:16

  • ★★★★★0

    Jeg genså The Last Jedi for nogen dage siden og det affødte denne anmeldelse på Letterboxd. Tænkte lige at jeg også kunne dele den med jer. 

    3/5

    This review may contain spoilers.

    My second viewing. I have to take away a star, I'm afraid, though I've defended this movie against many of the common criticisms. Things that others hate, I don't mind so much.

    It's interesting and bold. It's not true that Rey has no character development, either - she goes from someone obsessed with her parents to facing the disappointing truth about them (so far as we know) and therefore trusting more in who she is herself as a force-sensitive new Jedi. And of course, Kylo Ren steps up to become more than an obedient, insecure boy. Though still kind of pathetic and rage-driven, he also takes charge and gives himself a promotion.

    I love how Luke reflects on the Jedi and even takes some shots at the prequel trilogy. You might add that this was necessary. "The Force doesn't belong to the Jedi" is the kind of insight this franchise needed in order to grow up. We leave Lucas's silly midi-chlorians behind and re-enter the mystery of the Force and what it's capable of.

    Also, Snoke complains that Kylo was defeated by a girl who had never before held a lightsaber. Fans complained about that, and the Snoke line seems to acknowledge it and yet own up to it. Rey is just naturally powerful, even though she came out of the blue. The question is if being a powerful individual will be enough to defeat an entire military power, a point raised by Luke. That might be where the suspense lies for a third movie.

    But it was hard to cope with Finn's and Rose's failed mission. Benicio del Toro was annoying. The standoff with Phasma may look cool, but there seems to be nothing there in terms of depth or character. That's a lot of screentime spent on things of ultimately no consequence for anything.

    It's a middle-of-the-road Star Wars movie. It has strengths and flaws. A lot of fans may have given up on this trilogy, but I'm still excited about the final chapter and how they'll conclude Rey's and Ben's story.

    Lars! 3-09-19 10:36

  • ★★★★0

    Benicio del Toro was annoying.

    Som altid ;) 

    Åkepool 3-09-19 12:34

  • ★★★★★★0

    Et gensyn med Director's Cut af Watchmen.

    I forvejen syntes jeg at det var en solid nok film, men med visse svagheder og i denne omgang, hvor der er gået en rum tid siden sidst jeg så den (måske 8-10 år), er en del flere svagheder blevet synlige.

    Til trods for en spilletid på omkring de 3 timer, føles historien stadig meget rushed, hvis man har et indgående kendskab til tegneserieudgaven. Der er bestemt aspekter af historien, hvor man sagtens kunne have brugt mere tid, eksempelvis da Rorschach havner i fængsel, nærmest øjeblikkeligt fortæller sin historie og så psykiateren bare fedter ud f historien. I tegneserieudgaven giver Rorschach sig god tid til at forklare sit verdensbillede, hvilket påvirker psykiateren så meget, at han dels bliver fremmedgjort for sine omgivelser og dels forstår hvad det er der driver heltene.

    Der er flere af sådanne eksempler igennem filmen og jeg tror sagtens at Snyder kunne have bygget et mesterværk ud af filmudgaven, hvis han havde haft mulighed for at dele den i to eller tre afsnit. Og hvis manuskriptforfatteren havde brugt lidt mere tid på at forstå nogle af figurerne bedre.

    Jeg forstår heller ikke helt valget, at give Nixon så overdrevede ansigtstræk, mens JFK næsten var 1:1 med virkelighedens udgave.

    Hvis jeg så bare kunne slippe for reklamen for The Dark Knight på min Blu-ray-udgave, så ville jeg være lidt gladere.

    Zero Cool 3-09-19 23:16

  • ★★★★0

    Angel Has Fallen

    At påstå, at tredie kapitel - i sagaen om Gerard Butlers uheldige ansættelsesforhold som Secret Service agent for den amerikanske præsident - er et mesterværk, vil nok være at tage munden fuld.

    Der er efterhånden ikke mange slå-på-tæven franchises, hvor jeg evner at slå-hovedet-fra og nyde et par timers uforpligtende action. Men "X Has Fallen" evner trods alt at pynte drengerøvsuniverset op med nogle hæderligt spillende midaldrende karakterer, som jeg kan sympatisere med, i modsætning til f.eks. "Fast and The Furious", hvor jeg ønsker alt ondt overgår alle.

    Der bliver tilmed plads til en flig af et socialrealistisk aspekt, da Gerard Butler efterhånden har tilegnet sig diverse fysiske- og psykiske mén af de foregående eskapader. Tilsæt et stk. Nick Nolte som "jeg-er-din-far-men-forlod-mor-og-og-jeg-har-aldrig-været-der-for-dig-sønnike-men-jeg-var-sjovt-nok-ligeså-badass-da-jeg-var-ung-og-nu-er-jeg-her-for-dig-igen-som-dynamit-Harry" og der er ikke et øje tørt på klichéernes holdeplads.

    Odds for Oscarnomineringer er mindre sandssynligt end en given gedehyrde i Somalia vinder denne uges Eurolottogevinst, men jeg fik lige akkurat, hvad jeg kom for i de to timer i mørket dennegang og helt ærligt ...

    Det er sgu ikk' så ringe endda!

    4/6

    Bruce 4-09-19 16:03

  • ★★★★★★0

    Angel Has Fallen

    At påstå, at tredie kapitel - i sagaen om Gerard Butlers uheldige ansættelsesforhold som Secret Service agent for den amerikanske præsident - er et mesterværk, vil nok være at tage munden fuld.

    Der er efterhånden ikke mange slå-på-tæven franchises, hvor jeg evner at slå-hovedet-fra og nyde et par timers uforpligtende action. Men "X Has Fallen" evner trods alt at pynte drengerøvsuniverset op med nogle hæderligt spillende midaldrende karakterer, som jeg kan sympatisere med, i modsætning til f.eks. "Fast and The Furious", hvor jeg ønsker alt ondt overgår alle.

    Der bliver tilmed plads til en flig af et socialrealistisk aspekt, da Gerard Butler efterhånden har tilegnet sig diverse fysiske- og psykiske mén af de foregående eskapader. Tilsæt et stk. Nick Nolte som "jeg-er-din-far-men-forlod-mor-og-og-jeg-har-aldrig-været-der-for-dig-sønnike-men-jeg-var-sjovt-nok-ligeså-badass-da-jeg-var-ung-og-nu-er-jeg-her-for-dig-igen-som-dynamit-Harry" og der er ikke et øje tørt på klichéernes holdeplads.

    Odds for Oscarnomineringer er mindre sandssynligt end en given gedehyrde i Somalia vinder denne uges Eurolottogevinst, men jeg fik lige akkurat, hvad jeg kom for i de to timer i mørket dennegang og helt ærligt ...

    Det er sgu ikk' så ringe endda!

    4/6

    Havde du drukket?

    T. Nielsen 4-09-19 16:46

  • ★★★★0

    Det må man næsten formode :)

    Babo 4-09-19 16:59

  • ★★★★★★0

    Det må man næsten formode :)

    En flaske 80% stroh rom ville nok kunne rocke de fleste film, meeeen:D

    T. Nielsen 4-09-19 17:04

  • ★★★0

    Havde du drukket?

    Af natpotten?

    Essal 4-09-19 17:35

  • ★★★★0

    En flaske 80% stroh rom ville nok kunne rocke de fleste film, meeeen:D

    Jeg ved han er glad for at tygge khat, men det kan vist ikke gøre det :)

    Babo 4-09-19 17:41

  • ★★★★0

    Havde du drukket?

    Når dagen er omme, er der stadig ti-fold flere, som finder glæde i Fast and The Furious og et væld af lorte superhelte film.

    Her er endelig en mand, som ligner mig og jeg kan sympatisere med og se mig selv i.

    Nick Nolte! :)

    Bruce 4-09-19 20:17

  • ★★★★★★0

    Når dagen er omme, er der stadig ti-fold flere, som finder glæde i Fast and The Furious og et væld af lorte superhelte film.

    Her er endelig en mand, som ligner mig og jeg kan sympatisere med og se mig selv i.

    Nick Nolte! :)

    Ahh Nick Nolte, den gamle drukkenbolt:) Ja han er fandens svær ikke at holde af. Men jeg må jo se skidtet en dag. De to første i serien var dog ret ringe imo.

    T. Nielsen 4-09-19 20:29

  • ★★★★0

    Ahh Nick Nolte, den gamle drukkenbolt:) Ja han er fandens svær ikke at holde af. Men jeg må jo se skidtet en dag. De to første i serien var dog ret ringe imo.

    Den nye er tanden bedre. Dog er der bare for meget digitalt 

    Alle eksplosioner ser digitale ud.

    En dag sidder man og filer p..  til napalm i Apocalypse Now eller et sprængt hospital i Dark Knight eller hvad fanden 2'eren hed.

    Digital gør filmindustrien fucking dovne.

    Bruce 4-09-19 20:46

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen